Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Δεν ειναι ετσι ακριβως ρε Γιαννακο δεν θα παρεις 4070 για να παιξεις σε 4k μονιτορ ,υπαρχουν παιχνιδια αρκετα που σε 4K dlss p δεν ειναι καλο το performance. Eξαρταται παντα και σε τι framerate στοχευεις. 

Αν δεν παιζουν λεφτα για δυνατη καρτα καλυτερα 1440p και dldsr οπου τραβαει παρα να αναγκαζεσαι να ριχνεις settings σε 4k η ακομα και να ριχνεις αναλυση

Δεν συμφωνώ. Καταρχάς ξέρεις ότι το dldsr το οποίο κατά τα άλλα εκθειάζω έχει perf hit και δεν είναι το ίδιο με 4Κ οθόνη.

Και έπειτα για πες μου τι προτιμάς: 4Κ ultra perf (720p) ή 1440p q (960p). Και τι performance θα έχει το καθένα; Μιλάμε πάντα  για dlss4.

• Απαντ. 13,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@just_a_dude

Ναι αλλά σε native 1440p έχεις καλύτερη απόδοση(ανάλογα το παιχνιδι η διαφορά) από 4K Dlss quality και δεν σε απασχολεί και το input lag σε online παιχνιδια πχ marvel rivals που το dlss ειναι no go.

Το αναφέρω το συγκεκριμένο παιχνίδι γιατί είναι αρκετά βαρύ σε απαιτήσεις σε σχέση με Counter Strike, Dota 2 κλπ.

Επίσης Dlss vs Native από προηγούμενες συγκρίσεις, είχε βγει το συμπέρασμα ότι παίζει ρόλο ανάλογα το παιχνίδι/native εικόνα και dlss υλοποίηση. Δεν είναι γενικός κανόνας ότι dlss ειναι καλύτερο παντού και πάντα από native.

Τέλος να σου υπενθυμίσω ότι ούτε όλα τα παιχνίδια υποστηρίζουν Dlss με το καλημέρα(πχ το φετινό Atomfall) ή υπάρχει το γνωστό θέμα υποστήριξης σε Xbox Gamepass μεριά.

Ειδικά το τελευταίο, το έχεις δει να αναφέρεται πάρα πολλές φορές σε day one gamepass προσθήκες.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, music_lover είπε

Σόρρυ αν αναφέρθηκε κάπου προηγουμένως και δεν το είδα αλλά υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που η σειρά 5000 αποδίδει χειρότερα από την 4000 στο doom the dark ages? 🤔

https://www.techspot.com/review/2984-doom-dark-ages-benchmark/

Ναι οι drivers ειναι λιγο οτι να ναι σε καποια λιγα παιχνιδια. Τα πρωτα χουσουρια της νεας γενιας που δεν ηταν και λιγο εδω και 4 μηνες που κυκλοφορησαν οι καρτες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, chrisde είπε

Δεν συμφωνώ. Καταρχάς ξέρεις ότι το dldsr το οποίο κατά τα άλλα εκθειάζω έχει perf hit και δεν είναι το ίδιο με 4Κ οθόνη.

Και έπειτα για πες μου τι προτιμάς: 4Κ ultra perf (720p) ή 1440p q (960p). Και τι performance θα έχει το καθένα; Μιλάμε πάντα  για dlss4.

Δεν ειναι τοσο απλο ρε συ εξαρταται και απο το παιχνιδι ,υπαρχουν παιχνιδια που ειναι καλυτερα με dldsr και αλλα που δεν εχουν και τοση διαφορα ,πχ τωρα που παιζω το clair oscur δοκιμασα να παιξω με dldsr αλλα δεν βλεπω διαφορα απο 1440p q . Δεν εχει νοημα στο παινχιδι αυτο. 

Στο horizon forbidden west πχ ειναι πολυ καλυτερο το4k  dldsr dlssq απο 1440p γενικα. 

ultra perf δεν βαζω δεν πεφτω κατω απο perf μετα αρχιζουν και χαλανε πραγματα.

Το θεμα ειναι οτι και η 4080s ψυχοραγει σε αρκετα 4k games.

Στα περισσοτερα παιχνιδια προτιμω να παιζω με καλα fps 100-120+ παρα να "ταλαιπωρουμαι" με 60-70  fps για να εχω 4k . 

ps: λεγοντας πριν "δεν ειναι καλο το performance" εννοω την αποδοση της καρτας οχι το 4k dlss performance

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Fulgore είπε

Δεν είναι γενικός κανόνας ότι dlss ειναι καλύτερο παντού και πάντα από native.

Επειδή δυστυχώς το TAA έχει καταστρέψει την εικόνα στα παιχνίδια ,βγήκε ο μύθος οτι είναι καλύτερο το dlss απο ότι το native . Οτιδήποτε εκτός ΤΑΑ είναι ανώτερο .

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Μην κοιτάτε το 4Κ. Δεν χρειάζεσαι κάρτα για 4Κ. Κάρτα για 4Κ DLSS performance χρειάζεσαι. Αν έχεις 4Κ monitor έχεις επιλογές. Το DLSS δείχνει καλύτερο σε 4K απ' ότι σε μικρότερες αναλύσεις. Και ανάλογα την κάρτα που έχεις διαλέγεις και το ανάλογο DLSS (DLAA, Quality, Balanced, Performance). Ε αν η κάρτα δεν τραβάει ούτε σε 1080p, τότε παίρνεις 1440p. Αλλά σε κάρτες σαν την 5070 που λέμε, ο πυρήνας τραβάει σε 1080p...

Tα κοστος αγορας κοιτανε....
Το οτι δεν εχουν ολοι 4Κ monitors οφειλεται στο εξτρα κοστος και οχι στο οτι δεν γνωριζουν οτι το 4Κ perf σε 32" ειναι καλυτερο απο 1440p.
Αυτος που με το ζορι θα παρει 5070 αντι για 5070Ti λογο κοστους(+250€) δεν του περισσευει το εξτρα 500ρικο για 4Κ monitor ακομα και αν παιξει 480p.
Αν αντι για 550-600€ εχεις 1000ικο δεν πας σε 5070+4Κ monitor ,πας σε 5070Ti/5080,παιζει στο 1440p monitor που ηδη εχεις και κααααποια στιγμη αγοραζεις 4Κ οταν εισαι ανετος οικονομικα.
Aν εχεις πανω απο 1000ικο πας σε 5070Ti/5080 +4K monitor.
H συζητηαη μου θυμιζει αυτους που αγοραζουν παπακι με 500€ και κρανος,μπουφαν κτλ του 1000ικο γιατι θα τους μεινουν και για μετα.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, korakios είπε

Επειδή δυστυχώς το TAA έχει καταστρέψει την εικόνα στα παιχνίδια ,βγήκε ο μύθος οτι είναι καλύτερο το dlss απο ότι το native . Οτιδήποτε εκτός ΤΑΑ είναι ανώτερο .

Δεν ειναι μυθος, ειναι αποτελεσμα που εβγαλαν μεχρι και οι AmdUnboxed.
Απο τοτε μεχρι σημερα το DLSS εχει βελτιωθει κατα πολυ.
Αν τοτε ηταν σε αρκετους τιτλους, τωρα ειναι σε πολυ περισσοτερους, βεβαια δεν ειναι κανονας θα υπαρχουν και εξαιρεσεις.
Ακομα ομως και αν δεν ειναι το DLSS, θα ειναι DLAA που και αυτο ειναι Nvidia only.

Native-Resolutions-vs-DLSS-2.jpg

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, philos είπε

Καλησπέρα!

Σε σύστημα με i9-9900k (ναι, παλιά CPU σε z390 και pci-e 3.0), αν το κόστος δεν είναι θέμα, ποια να διαλέξω;

RX 7900 XTX,

RX 9070 XT (κάτι διαβάζω ότι έχει ειδικές τεχνολογίες λόγω pci-e 5.0 οπότε δεν ξέρω αν αυτές με αφορούν στο z390 pci-e 3.0).

ή

RTX 5070 Ti

;

Aν το κόστος δεν είναι θέμα, να αλλάξεις επεξεργαστ/μητρική/μνήμη, γιατί θα φας το μπουκάλι της αρκούδας με οποιαδήποτε από τις παραπάνω κάρτες και θα έχεις άσχημη εμπειρία gaming.

Τί οθόνη έχεις, αλήθεια?

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Aν το κόστος δεν είναι θέμα, να αλλάξεις επεξεργαστ/μητρική/μνήμη, γιατί θα φας το μπουκάλι της αρκούδας με οποιαδήποτε από τις παραπάνω κάρτες και θα έχεις άσχημη εμπειρία gaming.

Τί οθόνη έχεις, αλήθεια?

είμαστε κομματάκι υπερβολικοί έτσι? Μιλάμε για 9900, όχι για 9700 ή 9600... Έχει 8 πυρήνες και 16 threads.. 25% πιο αργός απο έναν Ryzen 7700 αυτή τη στιγμή... Πάρε μια 9070 και θα την ευχαριστηθείς..

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, AzaZyL είπε

είμαστε κομματάκι υπερβολικοί έτσι? Μιλάμε για 9900, όχι για 9700 ή 9600... Έχει 8 πυρήνες και 16 threads.. 25% πιο αργός απο έναν Ryzen 7700 αυτή τη στιγμή... Πάρε μια 9070 και θα την ευχαριστηθείς..

Σε blender ή σε 3dMark, μπορεί.

Σε πραγματικό gaming που θα σκάσουν και οι μνήμες και ο δίαυλος μαζί, αν είναι σε 1440 οθόνη λογικά θα την παλεύει κάπως, αλλά θα έχει τραμπάλα στα low fps. Για 1080 δεν συζητάμε, θα πνίγει η κάρτα τον επεξεργαστή, εκτός κι αν κλειδώνει σε 60-90 fps.

Πολύ καλός επεξεργαστής για την εποχή του, αλλά η πλατφόρμα συνολικά δημιουργεί θέμα.

Η 9070 (μη ΧΤ) που αναφέρεις είναι κάπου 20% κάτω από την 5070Τι (ίσως και λίγο παραπάνω, πάντα για μη RT σενάρια), είναι σεβαστή η διαφορά για το θέμα που συζητάμε.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Δεν ειναι τοσο απλο ρε συ εξαρταται και απο το παιχνιδι ,υπαρχουν παιχνιδια που ειναι καλυτερα με dldsr και αλλα που δεν εχουν και τοση διαφορα ,πχ τωρα που παιζω το clair oscur δοκιμασα να παιξω με dldsr αλλα δεν βλεπω διαφορα απο 1440p q . Δεν εχει νοημα στο παινχιδι αυτο. 

Στο horizon forbidden west πχ ειναι πολυ καλυτερο το4k  dldsr dlssq απο 1440p γενικα. 

ultra perf δεν βαζω δεν πεφτω κατω απο perf μετα αρχιζουν και χαλανε πραγματα.

Το θεμα ειναι οτι και η 4080s ψυχοραγει σε αρκετα 4k games.

Στα περισσοτερα παιχνιδια προτιμω να παιζω με καλα fps 100-120+ παρα να "ταλαιπωρουμαι" με 60-70  fps για να εχω 4k . 

ps: λεγοντας πριν "δεν ειναι καλο το performance" εννοω την αποδοση της καρτας οχι το 4k dlss performance

Συμφωνώ σε όλα αυτά. Ούτε εγώ με 4080 δεν βάζω ultra perf αν από λίγο που το έχω δει είναι τουλάχιστον αξιοπρεπέστατο πλέον σε 4K. Άμα είχα 4070 όμως θα το χρησιμοποιούσα όπου χρειάζονταν, άνετα νομίζω. Και εγώ είμαι υπερ των 100-120 fps και τα καταφέρνω με dlss4 perf και fg (είτε επίσημο είτε ανεπίσημο με το Clair Obscure τώρα). Στην τελική και να ρίξω ρυθμίσεις από ultra/epic σε high σε ορισμένα settings δεν έχει και καμία διαφορά σε οπτικό αποτέλεσμα στα περισσότερα παιχνίδια αλλά η απόδοση μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά όπως και η χρήση vram βεβαίως αν και αυτό δεν είναι δικαιολογία για την τσιπιά.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Τί οθόνη έχεις, αλήθεια?

Γεια σας παιδιά!

Αυτή την οθόνη έχω (κυρίως για παραγωγικότητα) :

https://www.skroutz.gr/s/37455015/LG-48GQ900-B-OLED-HDR-Gaming-Monitor-48-4K-3840x2160-me-CHrono-Apokrisis-0-1ms-GTG.html

Μιλάμε για 4k gaming όχι 1440 ή 1080.

Απλά ο bottleneck calculator (ο γνωστός αν ψάξετε στο google) μου βγάζει ότι δεν υπάρχει μπουκάλι μεταξύ 9900k και 5070 ti σε 4k...

Παράδειγμα παιχνιδιών που θέλω να παίξω: Assassin's creed / The last of us / Tomb Raider (δεν έχω ψάξει πόσα fps μπορεί να πιάσει το setup).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...