philos Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Καλησπέρα στην ομάδα! Επειδή μεγαλοπιάστηκα να αναβαθμίσω όλο το setup μου και να πάω σε RTX 5080, κάνω έρευνα. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών των δύο: https://www.skroutz.gr/s/58543791/Gigabyte-GeForce-RTX-5080-16GB-GDDR7-Gaming-OC-Karta-Grafikon.html https://www.skroutz.gr/s/59059921/Gigabyte-GeForce-RTX-5080-16GB-GDDR7-Aero-OC-SFF-Karta-Grafikon-GV-N5080AERO-OC-16GD.html Η μία είναι SFF Ready. O/C δεν κάνω (δεν πειράζω ποτέ τις κάρτες μου ούτε τους επεξεργαστές μου) Το κακό είναι ότι ετοιμάζω λευκό setup πράγμα που θα με τραβούσε προς την Aero, όμως δεν πειράζει να είναι μαύρη η GPU αν δεν αξίζει η Aero. Τι παίζει με τις SFF και είναι τόσο μικρές; Θόρυβος λόγω μικρότερου συστήματος ψύξης; Χαμηλότερες επιδόσεις;
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 3 λεπτά πριν, philos είπε Καλησπέρα στην ομάδα! Επειδή μεγαλοπιάστηκα να αναβαθμίσω όλο το setup μου και να πάω σε RTX 5080, κάνω έρευνα. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών των δύο: https://www.skroutz.gr/s/58543791/Gigabyte-GeForce-RTX-5080-16GB-GDDR7-Gaming-OC-Karta-Grafikon.html https://www.skroutz.gr/s/59059921/Gigabyte-GeForce-RTX-5080-16GB-GDDR7-Aero-OC-SFF-Karta-Grafikon-GV-N5080AERO-OC-16GD.html Η μία είναι SFF Ready. O/C δεν κάνω (δεν πειράζω ποτέ τις κάρτες μου ούτε τους επεξεργαστές μου) Το κακό είναι ότι ετοιμάζω λευκό setup πράγμα που θα με τραβούσε προς την Aero, όμως δεν πειράζει να είναι μαύρη η GPU αν δεν αξίζει η Aero. Τι παίζει με τις SFF και είναι τόσο μικρές; Θόρυβος λόγω μικρότερου συστήματος ψύξης; Χαμηλότερες επιδόσεις; Aν η Gaming χωραει στο case σου καλυτερα να πας σε αυτη για καλυτερες θερμοκρασιες. Δεν νομιζω οτι θα υπαρχει τρομερη διαφορα αλλα εφοσον δεν σε χαλαει η μαυρη οτι κερδος εχεις ειναι για καλο. Εγω θα πηγαινα για την Aero σε White Build https://www.club386.com/gigabyte-geforce-rtx-5080-aero-oc-sff-review/ "averaging at 64°C" 1
Arkin Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/doom-the-dark-ages-dlss-4-multi-frame-generation-out-now/ 1 1
akoinonitos Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, philos είπε Καλησπέρα στην ομάδα! Επειδή μεγαλοπιάστηκα να αναβαθμίσω όλο το setup μου και να πάω σε RTX 5080, κάνω έρευνα. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών των δύο: https://www.skroutz.gr/s/58543791/Gigabyte-GeForce-RTX-5080-16GB-GDDR7-Gaming-OC-Karta-Grafikon.html https://www.skroutz.gr/s/59059921/Gigabyte-GeForce-RTX-5080-16GB-GDDR7-Aero-OC-SFF-Karta-Grafikon-GV-N5080AERO-OC-16GD.html Η μία είναι SFF Ready. O/C δεν κάνω (δεν πειράζω ποτέ τις κάρτες μου ούτε τους επεξεργαστές μου) Το κακό είναι ότι ετοιμάζω λευκό setup πράγμα που θα με τραβούσε προς την Aero, όμως δεν πειράζει να είναι μαύρη η GPU αν δεν αξίζει η Aero. Τι παίζει με τις SFF και είναι τόσο μικρές; Θόρυβος λόγω μικρότερου συστήματος ψύξης; Χαμηλότερες επιδόσεις; Ειναι μικρες γιατι προοριζονται για sff (small form factor) cases . Αν θες λευκη μπορεις να δεις και την zotac Επεξ/σία 13 Μαϊου από akoinonitos
philos Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ειναι μικρες γιατι προοριζονται για sff (small form factor) cases . Αν θες λευκη μπορεις να δεις και την zotac Ναι πολύ όμορφη και η zotac και έχω και ταβάνι 1300 EUR. Τα κακά που θέλω τη γνώμη σας: 1. Εγγύηση: Αν την πάρω από skroutzομάγαζο, θα έχω καλό support και εγγύηση; Πχ η Gigabyte δίνει 4 χρόνια εγγύηση αν τη δηλώσεις στο site τους. Η zotac τι εγγύηση έχει και που απευθύνομαι; 2. Το skroutzoμάγαζο με την καλή τιμή βρίσκεται στην Καβάλα. 3. Αξία μεταπώλησης: έχω την εντύπωση ότι αν αγοράσω μια κάρτα από καλό μαγαζί (e-gate / msystems/ mg manager/ e-shop και λοιπά Αθηναϊκά), υπάρχει καλύτερη υποστήριξη και αξία μεταπώλησης.
Arkin Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Για το Doom η nvidia αναφερει το παρακατω που εχουμε γραψει και για το Indiana το κλασικο texture pool size με σχεδον μηδεν αντικτυπο στην εικονα αλλα πολυ χαμηλοτερο vram usage. Gamers on RTX 50 Series with 8GB GPUs can enjoy DOOM: The Dark Ages at Ultra settings with high frame rates by setting "Texture Pool Size" to 1536 with minimal impact to image quality Επισης το patch που θα φερει το path tracing τον Ιουνιο θα προσθεσει το SER το οποιο θα δωσει ενα αρκετα μεγαλο boost στο παιχνιδι για 4000 και 5000. Το ειχαμε δει στο Portal RTX που εδωσε μεχρι 20% πανω σε σημεια. Οποτε υπομονη. Looks like with the June patch that adds path tracing, the game will be adding NVIDIA Shader Execution Reordering (SER) which helps a lot in performance since the game has RT baked in. 1
music_lover Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 7 λεπτά πριν, philos είπε Ναι πολύ όμορφη και η zotac και έχω και ταβάνι 1300 EUR. Τα κακά που θέλω τη γνώμη σας: 1. Εγγύηση: Αν την πάρω από skroutzομάγαζο, θα έχω καλό support και εγγύηση; Πχ η Gigabyte δίνει 4 χρόνια εγγύηση αν τη δηλώσεις στο site τους. Η zotac τι εγγύηση έχει και που απευθύνομαι; 2. Το skroutzoμάγαζο με την καλή τιμή βρίσκεται στην Καβάλα. 3. Αξία μεταπώλησης: έχω την εντύπωση ότι αν αγοράσω μια κάρτα από καλό μαγαζί (e-gate / msystems/ mg manager/ e-shop και λοιπά Αθηναϊκά), υπάρχει καλύτερη υποστήριξη και αξία μεταπώλησης. Η Ζotac, από όσα ξέρω, ότι δίνει 5 έτη εγγύησης και η Gigabyte 4 έτη, λογικά μέχρι τα 2 έτη απευθύνεσαι στο κατάστημα αγοράς και μετά τα 2 έτη στην εταιρία κατασκευής. Το κατάστημα αγοράς σίγουρα παίζει ρόλο στην μεταπώληση και στην υποστήριξη, πολλά καταστήματα πχ στο skroutz έχουν μόνο βιτρίνα, τι support να σου δώσουν..ενώ τα πιο επώνυμα σου δίνουν 3 έτη εγγύησης και τα υπόλοιπα ο κατασκευαστής. Θα μου πεις αξίζει αυτό να δώσεις +200 ευρώ? Καλό ερώτημα, εξαρτάται..αν η κάρτα παίξει σωστά και δεν χρειαστείς ποτέ support ή αν δεν έχεις σκοπό να την πουλήσεις γρήγορα ώστε να σε ενδιαφέρει η μεταπωλητική της αξία τότε σίγουρα δεν αξίζουν τα +200. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως και να αξίζουν. Υ.Γ. Για την 5070ti μιλάω, αν μιλάμε για 5080 τότε πάμε +300 κτλ 3
akoinonitos Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, philos είπε Ναι πολύ όμορφη και η zotac και έχω και ταβάνι 1300 EUR. Τα κακά που θέλω τη γνώμη σας: 1. Εγγύηση: Αν την πάρω από skroutzομάγαζο, θα έχω καλό support και εγγύηση; Πχ η Gigabyte δίνει 4 χρόνια εγγύηση αν τη δηλώσεις στο site τους. Η zotac τι εγγύηση έχει και που απευθύνομαι; 2. Το skroutzoμάγαζο με την καλή τιμή βρίσκεται στην Καβάλα. 3. Αξία μεταπώλησης: έχω την εντύπωση ότι αν αγοράσω μια κάρτα από καλό μαγαζί (e-gate / msystems/ mg manager/ e-shop και λοιπά Αθηναϊκά), υπάρχει καλύτερη υποστήριξη και αξία μεταπώλησης. Ολα τα καταστηματα δινουν 2 χρονια εγγυηση (νομιμη εγγυηση και υποχρεωτικη). Αν το προιον παθει κατι περαν των 2 ετων νομιμης εγγυησης το καταστημα δεν εχει υποχρεωση να μεσολαβησει για την επιδιορθωση η αντικατασταση του ελαττωματικου προιοντος. Δλδ αν η gigabyte σου δινει 4 χρονια εγγυηση αν εχουν περασει τα 2 χρονια θα πρεπει να απευθυνθεις στην gigabyte και οχι στο καταστημα. Aν δεν κανω λαθος η zotac δινει 3 χρονια εγγυηση + 2 ακομα με το registration ,συνολο 5 δλδ Τωρα για την μεταπωληση εξαρταται τι θελει ο καθε αγοραστης Επεξ/σία 13 Μαϊου από akoinonitos 3
Fulgore Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, music_lover είπε Η Ζotac, από όσα ξέρω, ότι δίνει 5 έτη εγγύησης και η Gigabyte 4 έτη, λογικά μέχρι τα 2 έτη απευθύνεσαι στο κατάστημα αγοράς και μετά τα 2 έτη στην εταιρία κατασκευής. Το κατάστημα αγοράς σίγουρα παίζει ρόλο στην μεταπώληση και στην υποστήριξη, πολλά καταστήματα πχ στο skroutz έχουν μόνο βιτρίνα, τι support να σου δώσουν..ενώ τα πιο επώνυμα σου δίνουν 3 έτη εγγύησης και τα υπόλοιπα ο κατασκευαστής. Θα μου πεις αξίζει αυτό να δώσεις +200 ευρώ? Καλό ερώτημα, εξαρτάται..αν η κάρτα παίξει σωστά και δεν χρειαστείς ποτέ support ή αν δεν έχεις σκοπό να την πουλήσεις γρήγορα ώστε να σε ενδιαφέρει η μεταπωλητική της αξία τότε σίγουρα δεν αξίζουν τα +200. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως και να αξίζουν. Υ.Γ. Για την 5070ti μιλάω, αν μιλάμε για 5080 τότε πάμε +300 κτλ Η Gigabyte δινει 4 έτη μονο στα ακριβότερα μοντέλα της(AORUS/GAMING OC), κάτι που αναγράφεται και στο κουτί κάτω αριστερά. Οσο για την μεταπώληση, αν δεν μιλάμε για ακριβή/σπάνια υλοποίηση, το μόνο που ενδιαφέρει τον περισσότερο κόσμο ειναι η χαμηλότερη τιμή και να είναι εντός εγγύησης στην πράξη για τις περισσότερες, όπως ακριβώς και για αγορά που προφανώς οι περισσότεροι κοιτάζουν τις φθηνότερες υλοποιήσεις. Επεξ/σία 13 Μαϊου από Fulgore
music_lover Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Μόλις τώρα, Fulgore είπε Η Gigabyte δινει 4 έτη μονο στα ακριβότερα μοντέλα της(AORUS/GAMING OC), κάτι που αναγράφεται και στο κουτί κάτω αριστερά. Οσο για την μεταπώληση, αν δεν μιλάμε για ακριβή/σπάνια υλοποίηση, το μόνο που ενδιαφέρει τον περισσότερο κόσμο ειναι η χαμηλότερη τιμή και να είναι εντός εγγύησης στην πράξη για τις περισσότερες, όπως ακριβώς και για αγορά που προφανώς οι περισσότεροι δεν κοιτάζουν τις φθηνότερες υλοποιήσεις. Όποιος δεν αγοράζει από μη επώνυμα καταστήματα καινούργια κάρτα, δεν θα την αγοράσει ούτε ως μεταχειρισμένη. Το ότι οι περισσότεροι δεν κοιτάζουν τις φθηνότερες υλοποιήσεις από που προκύπτει?
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, philos είπε Ναι πολύ όμορφη και η zotac και έχω και ταβάνι 1300 EUR. Τα κακά που θέλω τη γνώμη σας: 1. Εγγύηση: Αν την πάρω από skroutzομάγαζο, θα έχω καλό support και εγγύηση; Πχ η Gigabyte δίνει 4 χρόνια εγγύηση αν τη δηλώσεις στο site τους. Η zotac τι εγγύηση έχει και που απευθύνομαι; 2. Το skroutzoμάγαζο με την καλή τιμή βρίσκεται στην Καβάλα. 3. Αξία μεταπώλησης: έχω την εντύπωση ότι αν αγοράσω μια κάρτα από καλό μαγαζί (e-gate / msystems/ mg manager/ e-shop και λοιπά Αθηναϊκά), υπάρχει καλύτερη υποστήριξη και αξία μεταπώλησης. Απο οπου και να τη παρεις ειτε ειναι ενα μαγαζακι στα Πατησια ειτε ειναι αλυσιδα, οταν θα χρειαστεις RMA θα τη παρει και θα τη στειλει στη Gigabyte και αν η Gigabyte κρινει οτι πρεπει να γινει αλλαγη θα σου στειλει καινουρια. Αυτος που κοιταει για μεταχειρισμενη gpu κοιταει συνηθως να κανει τη δουλεια του αγοραζοντας τη πιο φθηνη που θα βρει, εκτος αν στην ιδια τιμη υπαρχει καλυτερη υλοποιηση. Το να πληρωσεις +200€ για να ειναι απο "καλο" μαγαζι δεν θα σου φερει +200€ στη μεταπωληση εκτος αν εχεις σκοπο να την πουλησεις σε 1 χρονο και να παρεις αλλη. Εκει θα τη δωσεις κανα 50ρικο παραπανω οποτε θα εισαι -150€ και οχι +. Το να βαλεις παραπανω τιμη στη μεταχειρισμενη επειδη ειναι απο "καλο" μαγαζι ερχεται σχεδον μια η αλλη με μια καινουρια νεοτερης γενιας και εκει θα προτιμησει τη καινουρια. Επεξ/σία 13 Μαϊου από BlurayMoviesGreece
music_lover Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 10 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Απο οπου και να τη παρεις ειτε ειναι ενα μαγαζακι στα Πατησια ειτε ειναι αλυσιδα, οταν θα χρειαστεις RMA θα τη παρει και θα τη στειλει στη Gigabyte και αν η Gigabyte κρινει οτι πρεπει να γινει αλλαγη θα σου στειλει καινουρια. Ναι αυτό με την προϋπόθεση ότι το μαγαζί υπάρχει ακόμα ή δεν έχει αλλάξει ΑΦΜ, όνομα, διεύθυνση, ιδιοκτήτη κτλ κτλ. Σε αυτήν την περίπτωση δεν ξέρω τι γίνεται. Υποψιάζομαι ότι κάνεις εσύ την συνεννόηση με την κατασκευάστρια εταιρία στέλνοντας το προϊόν εκεί που θα σου υποδείξουν με δικά σου όμως έξοδα αποστολής.
philos Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Κάποτε είχα αγοράσει RX 6600 από skroutzομάγαζο (της κακιάς ώρας) σε πολύ καλή τιμή. Και μετά τι έγινε; Το κατάστημα έκλεισε μέσα σε λίγους μήνες (μάλλον κάνανε ξεστοκάρισμα εξού και η καλή τιμή) και η κάρτα ήταν παρα-εισαγωγής (νομίζω από Ινδία; ) και μου έδωσε άκυρο η Gigabyte όταν πήγα να δηλώσω με την απόδειξη στο online σύστημά τους όπου μου είπαν ότι δεν είναι ευρωπαϊκή η κάρτα. 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, philos είπε Κάποτε είχα αγοράσει RX 6600 από skroutzομάγαζο (της κακιάς ώρας) σε πολύ καλή τιμή. Και μετά τι έγινε; Το κατάστημα έκλεισε μέσα σε λίγους μήνες (μάλλον κάνανε ξεστοκάρισμα εξού και η καλή τιμή) και η κάρτα ήταν παρα-εισαγωγής (νομίζω από Ινδία; ) και μου έδωσε άκυρο η Gigabyte όταν πήγα να δηλώσω με την απόδειξη στο online σύστημά τους όπου μου είπαν ότι δεν είναι ευρωπαϊκή η κάρτα. Την καρτα τη δηλωνεις απο τη πρωτη μερα αγορας οχι μετα απο μηνες για να συμβαδιζει με την αποδειξη, αν η Gigabyte δεν τη δεχτει τη πας πισω αμεσα. 45 λεπτά πριν, music_lover είπε Ναι αυτό με την προϋπόθεση ότι το μαγαζί υπάρχει ακόμα ή δεν έχει αλλάξει ΑΦΜ, όνομα, διεύθυνση, ιδιοκτήτη κτλ κτλ. Σε αυτήν την περίπτωση δεν ξέρω τι γίνεται. Υποψιάζομαι ότι κάνεις εσύ την συνεννόηση με την κατασκευάστρια εταιρία στέλνοντας το προϊόν εκεί που θα σου υποδείξουν με δικά σου όμως έξοδα αποστολής. Μιλας με τη μαμα εταιρια, δηλωνεις οτι το μαγαζι εκλεισε και αναλαμβανουν αυτοι. Καποιοι σου βγαζουν tracking number για να τη παραδωσεις και ΑΝ η καρτα εχει χαλασει με δικη σου ευθυνη τοτε πληρωνεις μεταφορικα. Αν εγκρινουν οτι η καρτα χαλασε χωρις να ευθυνεσαι εσυ δεν πληρωνεις μεταφορικα. Δεν ξερω βεβαια αν το κανουν ολες οι εταιριες αυτο με τα μεταφορικα. Επεξ/σία 13 Μαϊου από BlurayMoviesGreece 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα