just_a_dude Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου (επεξεργασμένο) Με DLSS4 performance χωρίς fg γεμίζει τα 144hz της C4. Στα πιο βαριά games θέλει x2 ή x3. Ακόμη και στο CP77 με path tracing με x3 γεμίζει την τηλεόραση Δεν θέλει x4 σε κανένα game. Επεξ/σία 15 Μαϊου από just_a_dude 1
chrisde Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Τι λέτε ρε παιδιά mfgx3 για 120fps; Mιλάμε για base 40 fps max... Ούτε καν. 60 locked με dlss perf, άντε να χαμηλώσεις και 2-3 settings από ultra σε high, βάζεις fg, τέλος. 4
Arkin Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 4 λεπτά πριν, chrisde είπε Τι λέτε ρε παιδιά mfgx3 για 120fps; Mιλάμε για base 40 fps max... Ούτε καν. 60 locked με dlss perf, άντε να χαμηλώσεις και 2-3 settings από ultra σε high, βάζεις fg, τέλος. Προσωπικα κυριως ανεφερα το 2x FG για 120αρες οθονες και μονο οπου χρειαζεται το 3x το ανεφερα και πιο πισω οτι το 2x ειναι για 120αρια και το 3x για 165-180. Επισης αυτο με το base δεν πρεπει να ειναι ετσι. Δηλαδη αν εχεις cap 120 και εχεις base 70 πχ και βαλεις 3x δεν θα σε ριξει στα 40 base και θα σε δωσει 80 fake. Και εξηγουμε μιας και χθες το δοκιμασα καλυτερα στο hogwarts. Εχω base 80fps και βαζω 3xFG και πανω 160. Δεν επεσαν τα fps στα 53 base σε καμια περιπτωση το latency ηταν στο 38-40 και το ενιωθες. Επειτα πηγα σε σημειο που τα base πηγαν 50 και παλι ειχα 160 με το 3xFG εκει με γεμισε τα fake ειχα latency 55 ηταν πολυ smooth και παλι απλα οχι το 40αρι που ειχα με μεγαλυτερη βαση. Δηλαδη το MFG θα σε γεμισει την οθονη αλλα δεν θα σε ριξει απο τα real για να γεμισει με fake. Αν εχεις 90 real θα σε βαλει ακομα 70 fake για τα 160 αν εχεις 50 θα σε βαλει ακομα 110 για να σε γεμισει τα 160. Δεν παει δηλαδη 1real 2 fake 1 real 2 fake αλλιως σε καμια περιπτωση θα ειχα το ιδιο latency ενω οπου ειχα μεγαλυτερη βαση σε πιο ευκολα σημεια το latency ηταν χαμηλοτερο απο οτι σε σημεια με πιο λιγα base. Με επιφυλαξη αυτο αλλα οπως το καταλαβα χθες κατα 99% ετσι δουλευει. 1
just_a_dude Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 10 λεπτά πριν, chrisde είπε Τι λέτε ρε παιδιά mfgx3 για 120fps; Mιλάμε για base 40 fps max... Ούτε καν. 60 locked με dlss perf, άντε να χαμηλώσεις και 2-3 settings από ultra σε high, βάζεις fg, τέλος. Η δικιά μου είναι 144. Άρα base 48. Καλά είναι. Όχι τέλεια προφανώς, αλλά κομπλέ.
Arkin Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Μόλις τώρα, just_a_dude είπε Η δικιά μου είναι 144. Άρα base 48. Καλά είναι. Όχι τέλεια προφανώς, αλλά κομπλέ. Δεν πρεπει να δουλευει ετσι το MFG διαβασε το ποστ μου απο πανω. Αλλιως θα ειχαμε παντου το ιδιο latency αλλα οπου εχουμε μεγαλυτερη βαση το latency ειναι χαμηλοτερο δηλαδη η οθονη εχει λιγοτερα fake δεν παει 1 real 2 fake μεχρι να γεμισει η οθονη δηλαδη. 1
akoinonitos Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 1 ώρα πριν, Westbaum είπε H 5070TI λοιπόν με FG X3 θα κυμαίνεται στα 120-130 ότι πρέπει για TV εκεί που η 4080 με FG X2 ήταν οριακά.'Ισως το βασικό πλεονέκτημα της ΤΙ παρά το χαμηλότερο ~6/7% raster.Aν πέσει ένα κατοστάρικο ακόμα θα είναι πολύ καλή επιλογή ακόμα και για 4Κ ειδικά vs 9070ΧΤ γιατί το DLSS τρανσφορμερ δίνει ρέστα. Σχετικο ειναι και αυτο. Τι ειναι καλυτερο ? 120 με mfgx3 η 100 με fgx2?
just_a_dude Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 5 λεπτά πριν, Arkin είπε Δεν πρεπει να δουλευει ετσι το MFG διαβασε το ποστ μου απο πανω. Αλλιως θα ειχαμε παντου το ιδιο latency αλλα οπου εχουμε μεγαλυτερη βαση το latency ειναι χαμηλοτερο δηλαδη η οθονη εχει λιγοτερα fake δεν παει 1 real 2 fake μεχρι να γεμισει η οθονη δηλαδη. Θα το τσεκαρω με το latency απ' το Nvidia overlay
akoinonitos Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 6 λεπτά πριν, Arkin είπε Δεν πρεπει να δουλευει ετσι το MFG διαβασε το ποστ μου απο πανω. Αλλιως θα ειχαμε παντου το ιδιο latency αλλα οπου εχουμε μεγαλυτερη βαση το latency ειναι χαμηλοτερο δηλαδη η οθονη εχει λιγοτερα fake δεν παει 1 real 2 fake μεχρι να γεμισει η οθονη δηλαδη. Γιατι θα ειχες το ιδιο latency? οσο βαζει παραπανω fake frames αυαξανεται εστω και λιγο. Δεν εχουν καμια σχεση τα base fps σε αυτο. Απλα οσο πιο πολλα base εχεις τοσο λιγοτερο και το latency.
Westbaum Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 1 minute ago, akoinonitos said: Σχετικο ειναι και αυτο. Τι ειναι καλυτερο ? 120 με mfgx3 η 100 με fgx2? Πάρε την 4080 σου,πάνε σπίτι του Arkin και πείτε κι εμάς να μας λυθεί η απορία🙂
akoinonitos Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Westbaum είπε Πάρε την 4080 σου,πάνε σπίτι του Arkin και πείτε κι εμάς να μας λυθεί η απορία🙂 ειναι πολυ απλο ρε συ 120/3 = 40fps rendered 100/2 = 50fps rendered Προσωπικα οπου βρηκα καλο το fg βρηκα καλο και το mfgx3 οπου δεν ειχα τα rendered που ηθελα με το fgx2 δεν εννοιωθα καλα και το x3. Αυτο εχει ομως και προυποθεσεις ,να μην σ εκοβουν τα hz του μονιτορ. Επεξ/σία 15 Μαϊου από akoinonitos 3
Arkin Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Γιατι θα ειχες το ιδιο latency? οσο βαζει παραπανω fake frames αυαξανεται εστω και λιγο. Δεν εχουν καμια σχεση τα base fps σε αυτο. Απλα οσο πιο πολλα base εχεις τοσο λιγοτερο και το latency. Ναι αυτο λεω γιατι αυτο που ανεφερε ο chris δηλαδη αν εχουμε 120 cap θα σε παει τα base ακομα και 80 να ειναι στα 40 δεν πρεπει να ισχυει. Θα σε παει στα 60-70 και θα γεμισει τα υπολοιπα με τα fake δεν παει δηλαδη 1 real 2 fake μεχρι να γεμισει η οθονη. Οποτε τα base μενουν εκει απλα οπου πεσουν αρκετα θα σε σωσει ακομα περισσοτερο και θα γεμισει με fake για να κρατησει το smoothness. 5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Σχετικο ειναι και αυτο. Τι ειναι καλυτερο ? 120 με mfgx3 η 100 με fgx2? To καλυτερο ειναι 160 με 3xFG η 240 με 4xFG. Προφανως δεν θα βαλεις 3xFG αν ηδη πιανεις 100 με 2xFG δεν εχει νοημα και θα σε ανεβασει το latency λιγο. 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ειναι πολυ απλο ρε συ 120/3 = 40fps rendered 100/2 = 50fps rendered Μα αυτο γραφω δεν παει /2 η /3. Δεν θα δωσει 100% πανω το FG περα απο ελαχιστες περιπτωσεις. Συνηθως στο 50% δινει και σε τερμα cpu BN σεναρια μπορει να δωσει μεχρι 100%. Αν εχεις 60 base και βαλεις 3xFG σε 120αρι monitor δεν θα σε ριξει τα base στα 40. Απλα θα σε δωσει ακομα 60 απο το 3xFG στα 40 δεν θα στο ριξει σε καμια περιπτωση οπως το ειδα χθες. 1
akoinonitos Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Ναι αυτο λεω γιατι αυτο που ανεφερε ο chris δηλαδη αν εχουμε 120 cap θα σε παει τα base ακομα και 80 να ειναι στα 40 δεν πρεπει να ισχυει. Θα σε παει στα 60-70 και θα γεμισει τα υπολοιπα με τα fake δεν παει δηλαδη 1 real 2 fake μεχρι να γεμισει η οθονη. Οποτε τα base μενουν εκει απλα οπου πεσουν αρκετα θα σε σωσει ακομα περισσοτερο και θα γεμισει με fake για να κρατησει το smoothness. To καλυτερο ειναι 160 με 3xFG η 240 με 4xFG. Προφανως δεν θα βαλεις 3xFG αν ηδη πιανεις 100 με 2xFG δεν εχει νοημα και θα σε ανεβασει το latency λιγο. Δεν νομιζω οτι δουλευει ετσι κανε δοκιμη με cap με x3 και με x2 και δες το latency. Βαλε ας πουμε cap 100fps σε ενα game που ξερεις οτι με απλο fg βγαζει καπου εκει στα 100 και δες αν αυαξανεται το latency.
Westbaum Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 'Eτσι νομίζω κι εγώ αλλιώς δε θα είχε και πολύ νόημα το MFG.Αν για παράδειγμα η 5070 TI είχε base 55fps και ήθελες να γεμίσεις την 120άρα TV θα έβαζες MFG Χ3 και θα γέμιζε λογικά τα υπόλοιπα με fake,γιατί να σε περιορίσει σε 40 base real ενώ μπορεί παραπάνω.To latency θα μας λύσει την απορία νομίζω.
Arkin Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Δεν νομιζω οτι δουλευει ετσι κανε δοκιμη με cap με x3 και με x2 και δες το latency. Βαλε ας πουμε cap 100fps σε ενα game που ξερεις οτι με απλο fg βγαζει καπου εκει στα 100 και δες αν αυαξανεται το latency. 2 λεπτά πριν, Westbaum είπε 'Eτσι νομίζω κι εγώ αλλιώς δε θα είχε και πολύ νόημα το MFG.Αν για παράδειγμα η 5070 TI είχε base 55fps και ήθελες να γεμίσεις την 120άρα TV θα έβαζες MFG Χ3 και θα γέμιζε λογικά τα υπόλοιπα με fake,γιατί να σε περιορίσει σε 40 base real ενώ μπορεί παραπάνω.To latency θα μας λύσει την απορία νομίζω. Το δοκιμασα χθες παιδια και εχω cap 160fps. Σε σκηνη που εχω βαση 90fps μεσα στο καστρο ειμαι σταθερα 160fps με latency 38 Σε σκηνη που εχω βαση 70fps σε εξωτερικο χωρο ειμαι σταθερα 160 με latency 48 Σε σκηνη που εχω βαση 50fps πχ hogsmade ειμαι σταθερα απο 140-160 και εχω latency 58 Δεν πιστευω οτι σε ριχνει τα base frames για να τα γεμισει με fake θα ηταν παραλογο να συμβει κατι τετοιο. Αυτο ισως γινει οταν ειμαστε πολυ κοντα στο cap με μικροτερο βαθμο FG πχ σε 100αρι monitor δεν θα βαλεις 3xFG εκει θες δεν θες λιγο θα πεσουν τα real frames αν ομως εχουμε μια αποσταση 30-40fps απο το cap τοτε ανεβαζουμε βαθμο στο FG για να προσθεσει τα παραπανω frames. Δεν σημαινει οτι χθες επαιζα μονιμα με 53fps με cap 160 με 3xFG σε καμια περιπτωση μιας και αλλου το latency πηγε μεχρι 35 και αλλου ηταν 58 οπου εκει ηταν στα 50 βαση τα real.
Saloufas Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Γιατί στην idtech με fg και τους τελευταίους nvidia drivers δείχνει frametime 0.1ms το afterburner? Σε Indiana & Doom
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα