just_a_dude Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 21 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Σχετικο ειναι και αυτο. Τι ειναι καλυτερο ? 120 με mfgx3 η 100 με fgx2? 100 με x2
akoinonitos Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Arkin είπε Το δοκιμασα χθες παιδια και εχω cap 160fps. Σε σκηνη που εχω βαση 90fps μεσα στο καστρο ειμαι σταθερα 160fps με latency 38 Σε σκηνη που εχω βαση 70fps σε εξωτερικο χωρο ειμαι σταθερα 160 με latency 48 Σε σκηνη που εχω βαση 50fps πχ hogsmade ειμαι σταθερα απο 140-160 και εχω latency 58 Δεν πιστευω οτι σε ριχνει τα base frames για να τα γεμισει με fake θα ηταν παραλογο να συμβει κατι τετοιο. Αυτο ισως γινει οταν ειμαστε πολυ κοντα στο cap με μικροτερο βαθμο FG πχ σε 100αρι monitor δεν θα βαλεις 3xFG εκει θες δεν θες λιγο θα πεσουν τα real frames αν ομως εχουμε μια αποσταση 30-40fps απο το cap τοτε ανεβαζουμε βαθμο στο FG για να προσθεσει τα παραπανω frames. Δεν σημαινει οτι χθες επαιζα μονιμα με 53fps με cap 160 με 3xFG σε καμια περιπτωση μιας και αλλου το latency πηγε μεχρι 35 και αλλου ηταν 58 οπου εκει ηταν στα 50 βαση τα real. Ρε συ αυτο σου ειπα ? αυτο δεν λεει τπτ. Το θεμα εινα ειναι συγκρινεις το Mfgx2 με το Mfg x3 για να δεις αν οντως σου κατεβαζει τα rendered frames. Mονο με ενα Limit κοντα στα fps που παιρνεις με mfgx2 θα το δεις. Επεξ/σία 15 Μαϊου από akoinonitos 1
noFEARgr Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου (επεξεργασμένο) Κάποιoi έχετε μπερδευτεί . Το frame generation γεμίζει frames ανάμεσα σε 2 κανονικά . Άρα σε μια οθόνη 120 hz έχεις υποχρεωτικά 40 fps base εφόσον βάλεις x3 Φυσικά με 40 fps είναι unplayable για μένα Γενικά το multi frame generation ειναι τελείως άσκοπο για οθόνες κάτω από 240hz Επεξ/σία 15 Μαϊου από noFEARgr 1
Arkin Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 14 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Κάποιoi έχετε μπερδευτεί . Το frame generation γεμίζει frames ανάμεσα σε 2 κανονικά . Άρα σε μια οθόνη 120 hz έχεις υποχρεωτικά 40 fps base εφόσον βάλεις x3 Φυσικά με 40 fps είναι unplayable για μένα Γενικά το multi frame generation ειναι τελείως άσκοπο για οθόνες κάτω από 240hz Δεν δουλευει ετσι γιατι δεν ειναι παντα 100% πανω τα frames που θα σε δωσει δεν παει δηλαδη οτι εχεις 70 και στα 120 θα εχεις 40 πραγματικα και τα 80 θα ειναι fake. Εγω στο hogwarts πανω απο 100 δεν εβγαζα με ολα δεξια και τωρα ειμαι απο 140 μεχρι 160 με το 3xFG με το ιδιο latency απλα αρκετα πιο smooth στην κινηση. Τα ιδια και wukong τα 2 που δοκιμασα. Για πιο λογο εχει νοημα μονο στα 240? Το 4x FG εχει νοημα στα 240 το 3x ειναι για πιο κατω οθονες που η καρτα θα σου δωσει 60-80 real και θα βαλεις ακομα 80 για να πας σταθερα στα 160. Δεν θα σε ριξει απο τα 80 real στα 60 real για να γεμισει ακομα 120 fake. Αν ηταν ετσι το latency θα ανεβαινε κατακορυφα αλλα ανεβαινει ελαχιστα ms προσθετει δηλαδη λιγα ακομα μεχρι το cap δεν βγαζει real για να βαλει fake. Αν ηταν ετσι θα επρεπε παντου να νιωθω οτι εχω 53fps με 160cap αλλα προφανως δεν συμβαινει αυτο περα απο hogsmade που εκει οντως εχω 50-55 real λογο του BN. 44 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ρε συ αυτο σου ειπα ? αυτο δεν λεει τπτ. Το θεμα εινα ειναι συγκρινεις το Mfgx2 με το Mfg x3 για να δεις αν οντως σου κατεβαζει τα rendered frames. Mονο με ενα Limit κοντα στα fps που παιρνεις με mfgx2 θα το δεις. Γιατι ομως να το κανεις αυτο? Αυτο το ανεφερα οτι προφανως εκει οταν εισαι στο οριο θα σου ριξει τα real οταν ομως θελεις ας πουμε ακομα 40 για το cap θα σου δωσει 40 δεν θα σου δωσει 50 για να σου ριξει τα real κατα 10. Δεν ξερω ποσο πεφτουν τα real αλλα ειναι ελαχιστα οσο ειμαστε μακρια απο το οριο της οθονης αλλιως δεν θα το ανοιγε κανεις πουθενα.
akoinonitos Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 12 λεπτά πριν, Arkin είπε Δεν δουλευει ετσι γιατι δεν ειναι παντα 100% πανω τα frames που θα σε δωσει δεν παει δηλαδη οτι εχεις 70 και στα 120 θα εχεις 40 πραγματικα και τα 80 θα ειναι fake. Εγω στο hogwarts πανω απο 100 δεν εβγαζα με ολα δεξια και τωρα ειμαι απο 140 μεχρι 160 με το 3xFG με το ιδιο latency απλα αρκετα πιο smooth στην κινηση. Τα ιδια και wukong τα 2 που δοκιμασα. Για πιο λογο εχει νοημα μονο στα 240? Το 4x FG εχει νοημα στα 240 το 3x ειναι για πιο κατω οθονες που η καρτα θα σου δωσει 60-80 real και θα βαλεις ακομα 80 για να πας σταθερα στα 160. Δεν θα σε ριξει απο τα 80 real στα 60 real για να γεμισει ακομα 120 fake. Αν ηταν ετσι το latency θα ανεβαινε κατακορυφα αλλα ανεβαινει ελαχιστα ms προσθετει δηλαδη λιγα ακομα μεχρι το cap δεν βγαζει real για να βαλει fake. Αν ηταν ετσι θα επρεπε παντου να νιωθω οτι εχω 53fps με 160cap αλλα προφανως δεν συμβαινει αυτο περα απο hogsmade που εκει οντως εχω 50-55 real λογο του BN. Γιατι ομως να το κανεις αυτο? Αυτο το ανεφερα οτι προφανως εκει οταν εισαι στο οριο θα σου ριξει τα real οταν ομως θελεις ας πουμε ακομα 40 για το cap θα σου δωσει 40 δεν θα σου δωσει 50 για να σου ριξει τα real κατα 10. Δεν ξερω ποσο πεφτουν τα real αλλα ειναι ελαχιστα οσο ειμαστε μακρια απο το οριο της οθονης αλλιως δεν θα το ανοιγε κανεις πουθενα. Πως το ξερεις αυτο που λες? Και σιγα μην σκεφτεται ποσο εχεις μεχρι το cap για να σου δωσει τα αναλογα. Αφου ειναι στανταρ τα fake frames σε καθε mode. Αν δεν κανεις αυτο που σου λεω δεν θα το δεις.
noFEARgr Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, Arkin said: Δεν δουλευει ετσι γιατι δεν ειναι παντα 100% πανω τα frames που θα σε δωσει δεν παει δηλαδη οτι εχεις 70 και στα 120 θα εχεις 40 πραγματικα και τα 80 θα ειναι fake. Εγω στο hogwarts πανω απο 100 δεν εβγαζα με ολα δεξια και τωρα ειμαι απο 140 μεχρι 160 με το 3xFG με το ιδιο latency απλα αρκετα πιο smooth στην κινηση. Τα ιδια και wukong τα 2 που δοκιμασα. Για πιο λογο εχει νοημα μονο στα 240? Το 4x FG εχει νοημα στα 240 το 3x ειναι για πιο κατω οθονες που η καρτα θα σου δωσει 60-80 real και θα βαλεις ακομα 80 για να πας σταθερα στα 160. Δεν θα σε ριξει απο τα 80 real στα 60 real για να γεμισει ακομα 120 fake. Αν ηταν ετσι το latency θα ανεβαινε κατακορυφα αλλα ανεβαινει ελαχιστα ms προσθετει δηλαδη λιγα ακομα μεχρι το cap δεν βγαζει real για να βαλει fake. Αν ηταν ετσι θα επρεπε παντου να νιωθω οτι εχω 53fps με 160cap αλλα προφανως δεν συμβαινει αυτο περα απο hogsmade που εκει οντως εχω 50-55 real λογο του BN. Καταλαβαίνεις ότι επιστημονικά και λογικά αυτό που λες δεν στέκει . Υποχρεωτικά αν κλειδώσεις στα 120 με x3 πρέπει τα πραγματικά fps να είναι 40 ( εφόσον μπορεί η κάρτα να βγάλει 40 υπολογίζοντας και το κόστος του frame generation ) Έχεις πρώτο κανονικό frame , 2 generated , δεύτερο κανονικό frame, 2 generated και ούτε καθεξής . Με πραγματικά 60 είναι αδύνατο να έχεις 100 generated frames καθώς υποχρεωτικά θα πρέπει να μπαίνουν ανάμεσα . Εφόσον βάζεις limiter υποχρεωτικά θα σου κατεβάσει τα κανονικά fps Επεξ/σία 16 Μαϊου από noFEARgr
Arkin Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Πως το ξερεις αυτο που λες? Και σιγα μην σκεφτεται ποσο εχεις μεχρι το cap για να σου δωσει τα αναλογα. Αφου ειναι στανταρ τα fake frames σε καθε mode. Αν δεν κανεις αυτο που σου λεω δεν θα το δεις. Αν δεν ισχυε αυτο τοτε δεν θα επρεπε παντου να εχω το ιδιο latency? Η να εχω παντου σταθερα το cap στα fps? Δηλαδη οταν εχω 130 με το MFG 3X σημαινει οτι τα πραγματικα ειναι 43? Ουτε για αστειο μιας και το latency ειναι πολυ χαμηλο και η κινηση παει αερα αν ηταν 43 θα επρεπε να ειναι χαλια. Απλα δινει λιγοτερα το FG σε αυτα τα σημεια τα πραγματικα ειναι αρκετα παραπανω.
noFEARgr Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 3 minutes ago, Arkin said: Αν δεν ισχυε αυτο τοτε δεν θα επρεπε παντου να εχω το ιδιο latency? Η να εχω παντου σταθερα το cap στα fps? Δηλαδη οταν εχω 130 με το MFG 3X σημαινει οτι τα πραγματικα ειναι 43? Ουτε για αστειο μιας και το latency ειναι πολυ χαμηλο και η κινηση παει αερα αν ηταν 43 θα επρεπε να ειναι χαλια. Απλα δινει λιγοτερα το FG σε αυτα τα σημεια τα πραγματικα ειναι αρκετα παραπανω. Όταν επιλέγεις ένα mode x2, x3,x4 δεν κάνει mix αλλά χρησιμοποιεί για κάθε frame τις ίδιες συνθήκες
Arkin Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε Καταλαβαίνεις ότι επιστημονικά και λογικά αυτό που λες δεν στέκει . Υποχρεωτικά αν κλειδώσεις στα 120 με x3 πρέπει τα πραγματικά fps να είναι 40 ( εφόσον μπορεί η κάρτα να βγάλει 40 υπολογίζοντας και το κόστος του frame generation ) Έχεις πρώτο κανονικό frame , 2 generated , δεύτερο κανονικά frame, 2 generated και ούτε καθεξής . Με πραγματικά 80 είναι αδύνατο να έχεις 120 generated frames καθώς υποχρεωτικά θα πρέπει να μπαίνουν ανάμεσα . Εφόσον βάζεις limiter υποχρεωτικά θα σου κατεβάσει τα κανονικά fps Σε αυτο που γραφεις ομως μιλαμε οτι πχ με 2x FG θα σε εισαι στα 100 και πολυ κοντα στο cap οποτε με το ζορι θα σου κατεβασει τα real παλι οχι στα 40 αλλα πιο κατω απο τα 60 πχ. Δεν παει 1 real 2 fake αλλιως θα μιλαγαμε και για το 2x FG σαν 100% πανω frames ενω αναλογικα μπορει να δωσει απο 50% πχ στο 2077 μεχρι 100% στα τερμα cpu BN σεναρια. Το σιγουρο ειναι οτι οταν εχω 140fps δεν εχω σιγουρα 43 base μιας και το latency ειναι στα 42-43ms και η κινηση και η αποκριση παει εξαιρετικα οποτε στα 140 cap ισως ειναι 70 real και απο 35 τα fake ετσι τουλαχιστον το νιωθεις συν το χαμηλο latency που αναφερει το alt+r της nvidia. Δεν ξερω αλλα δοκιμαστε το αν πχ με FG 2x ειστε στα 100 frames βαλτε cap στα 130 και ενεργοποιηστε το 3x δεν υπαρχει περιπτωση να νιωσετε το latency/smoothness σαν να εχετε real 43.
just_a_dude Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Το overlay της nvidia δείχνει και το render latency. Αν κλειδώσεις τα fps και βάλεις x2 και μετά x3 τότε το render latency ανεβαίνει λίγο που σημαίνει ότι με x3 κάνει render λιγότερα frames.
Arkin Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε Όταν επιλέγεις ένα mode x2, x3,x4 δεν κάνει mix αλλά χρησιμοποιεί για κάθε frame τις ίδιες συνθήκες Τι να πω δεν ξερω 100% για αυτο εγραψα με επιφυλαξη μιας και ξερω οτι το 2x FG εδινε απο 40% μεχρι 100% αναλογα το σεναριο οποτε και το MFG ετσι πρεπει να δουλευει. Το θεμα ειναι οτι δεν το νιωθεις αυτο ΑΝ ισχυει δηλαδη εχω 130 με 3xFG δεν υπαρχει περιπτωση να ειμαι με 43 απο την κινηση απο το latency απο την αποκριση. Αν ισχυει εχουν κανει εξαιρετικη δουλεια. 1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε Το overlay της nvidia δείχνει και το render latency. Αν κλειδώσεις τα fps και βάλεις x2 και μετά x3 τότε το render latency ανεβαίνει λίγο που σημαίνει ότι με x3 κάνει render λιγότερα frames. Αυτο ακριβως ναι το latency θα ανεβει ελαχιστα 3-6ms το πολυ δεν θα παει δηλαδη 70-80ms αλλα πχ απο τα 38 θα παει στα 43 44 το πολυ αναλογα τα πραγματικα. Αν ειχαμε 43 πραγματικα σε αυτη την περιπτωση δεν επρεπε το latency να ειναι 60+? Ισχυει η οχι το θεμα ειναι το αποτελεσμα κυριως εκει ριχνω οτι δεν παει /3 και απο το πραγματικο latency με alt+r που αναφερει η nvidia. 1
noFEARgr Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 4 minutes ago, Arkin said: Σε αυτο που γραφεις ομως μιλαμε οτι πχ με 2x FG θα σε εισαι στα 100 και πολυ κοντα στο cap οποτε με το ζορι θα σου κατεβασει τα real παλι οχι στα 40 αλλα πιο κατω απο τα 60 πχ. Δεν παει 1 real 2 fake αλλιως θα μιλαγαμε και για το 2x FG σαν 100% πανω frames ενω αναλογικα μπορει να δωσει απο 50% πχ στο 2077 μεχρι 100% στα τερμα cpu BN σεναρια. Το σιγουρο ειναι οτι οταν εχω 140fps δεν εχω σιγουρα 43 base μιας και το latency ειναι στα 42-43ms και η κινηση και η αποκριση παει εξαιρετικα οποτε στα 140 cap ισως ειναι 70 real και απο 35 τα fake ετσι τουλαχιστον το νιωθεις συν το χαμηλο latency που αναφερει το alt+r της nvidia. Δεν ξερω αλλα δοκιμαστε το αν πχ με FG 2x ειστε στα 100 frames βαλτε cap στα 130 και ενεργοποιηστε το 3x δεν υπαρχει περιπτωση να νιωσετε το latency/smoothness σαν να εχετε real 43. Βρε ‘σύ , είναι πολύ απλό . Το x2 προσθέτει ένα generated ανάμεσα σε 2 κανονικά , το x3 δύο generated και x4 τρία generated . Το λέει η λέξη κιόλας σου πολλαπλασιάζει το base fps επι 2, 3 η 4 φορές ανάλογα τι θα επιλέξεις . Η για να βρεις το base fps διαιρείς με το αντίστοιχο νούμερο Επίσης έχεις μπερδέψει το render latency με το input latency (pc latency νομίζω το αναφέρει στο overlay)
Arkin Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Παντως το RR θαυματουργο. 1000 φορες καλυτερες οι αντανακλασεις με αυτο λες και ανεβαινουν 100 φορες σε αναλυση και καθαροτητα. Μόλις τώρα, noFEARgr είπε Βρε ‘σύ , είναι πολύ απλό . Το x2 προσθέτει ένα generated ανάμεσα σε 2 κανονικά , το x3 δύο generated και x4 τρία generated . Το λέει η λέξη κιόλας σου πολλαπλασιάζει το base fps επι 2, 3 η 4 φορές ανάλογα τι θα επιλέξεις . Η για να βρεις το base fps διαιρείς με το αντίστοιχο νούμερο Επίσης έχεις μπερδέψει το render latency με το input latency (pc latency νομίζω το αναφέρει στο overlay) Αν το x2 οντως προσθετει ομως αναμεσα σε 2 κανονικα ενα ακομα πως γινεται σε τερμα cpu BN σεναρια να προσθετει εως 100% πανω frames? Στο 2077 με 60base με πηγε 90 με το FG 50% πανω. Στο spiderman remastered απο 60 base με πηγε 120 με το FG. Δεν ξερω αν το MFG ειναι διαφορετικο και παντα προσθετει ενα ενδιαμεσο η 2 η 3 αναλογα το mode αλλα το αρχικο 2xFG που μπορεις να μετρησεις ακριβως τι προσθετει απο frames αλλου εδινε 50% αλλου 100%. Στο overlay το ονομαζει LAT εκεινο βλεπω που ειναι νομιζω το πραγματικο που σε δινει και την αναλογη αποκριση ποσο αμεσα πηγαινει η καμερα οταν κουνας το ποντικι. 1
just_a_dude Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Το frame gen έχει κόστος στη GPU. Οπότε αν η GPU είναι ήδη στο τέρμα τότε το FG θα κόψει απ' τα rendered γι'αυτό δεν βλέπεις 100% πάνω. Αν είσαι CPU bound και η κάρτα έχει αέρα τότε δεν θα πέσουν τα rendered πολύ, ίσως και καθόλου αν υπάρχει αρκετό GPU power ελεύθερο, άρα θα πας στο 100% Λογικά όσο καλύτερη η κάρτα τόσο μικρότερο και το κόστος του FG αφού έχει περισσότερα ΑΙ cores. 3
akoinonitos Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 1 ώρα πριν, Arkin είπε Παντως το RR θαυματουργο. 1000 φορες καλυτερες οι αντανακλασεις με αυτο λες και ανεβαινουν 100 φορες σε αναλυση και καθαροτητα. Αν το x2 οντως προσθετει ομως αναμεσα σε 2 κανονικα ενα ακομα πως γινεται σε τερμα cpu BN σεναρια να προσθετει εως 100% πανω frames? Στο 2077 με 60base με πηγε 90 με το FG 50% πανω. Στο spiderman remastered απο 60 base με πηγε 120 με το FG. Δεν ξερω αν το MFG ειναι διαφορετικο και παντα προσθετει ενα ενδιαμεσο η 2 η 3 αναλογα το mode αλλα το αρχικο 2xFG που μπορεις να μετρησεις ακριβως τι προσθετει απο frames αλλου εδινε 50% αλλου 100%. Στο overlay το ονομαζει LAT εκεινο βλεπω που ειναι νομιζω το πραγματικο που σε δινει και την αναλογη αποκριση ποσο αμεσα πηγαινει η καμερα οταν κουνας το ποντικι. Eιναι πολυ απλο, βαλε cap 120fps ,βαλε x2 και μετα x3 , αν η καρτα σου με το x3 εχει χαμηλοτερο usage παει να πει οτι rendαρει λιγοτερα frames 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα