icenex Δημοσ. Σάββατο στις 02:59 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:59 μμ (επεξεργασμένο) Αλλαξα οθονη προσφατα και απο 1440 πηγα σε 4κ...Μια χαρα παιζεις με dlss αν μπορω εγω να παιξω 4κ με μια ταπεινη 4070 τοτε ανετα μπορει καποιος αντιστοιχα να παιξει με καρτα που ειναι για 1080 να παιξει σε 1440 με dlss. Ναι οκ δεν ειναι σαν το native αλλα μια χαρα οπτικο αποτελεσμα εχεις εκτος αν παιζεις τα παιχνιδια σου σε slide show για να εντοπισεις τις διαφορες. Αυτο ισχυει στην πλεοψηφια των τιτλων με εξαιρεση 2-3 τιτλους που ζητανε τα κερατα τους για να τρεξουν. Δυστυχως δεν εχω προλαβει να δοκιμασω πολλους τιτλους παρα μονο το last of us 1&2 με ολα τα Options τερματισμενα και ανοιχτο dlss quality παιζω πανω απο 60 καρε.Με λιγα λογια αυτο που λεω ειναι οτι μια χαρα κανεις δουλιτσα και με αδυναμη καρτα, τελικα το dlss μεγαλη μαγκια. Επεξ/σία Σάββατο στις 03:00 μμ από icenex 2 1
just_a_dude Δημοσ. Σάββατο στις 03:03 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:03 μμ (επεξεργασμένο) Το Last of us 1,2 βέβαια αποτελεί εξαίρεση καθώς έχει πολύ δυνατά γραφικά, αν όχι τα καλύτερα, σίγουρα μέσα στο top 3 textures και τρέχει τέλεια με πολλά fps. Δεν είναι όλα τα games έτσι. Υπάρχουν πολλά που έχουν χειρότερα γραφικά και τρέχουν χάλια. Ελάχιστα είναι αυτά που δικαιολογούν τα visuals σε σχέση με τις απαιτήσεις. CP77 με Path Tracing (θες texture pack όμως), Alan Wake 2 με Path Tracing επίσης και Indiana Jones πάλι με path tracing αλλά έχει αισχρά textures ακόμη και στο τέρμα. Επεξ/σία Σάββατο στις 03:03 μμ από just_a_dude 5
Psycho_Warhead Δημοσ. Σάββατο στις 03:18 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 03:18 μμ Τα textures τα πετσοκόβουν για να τρέχουν καλά οι μικρές κάρτες. Τα 24/32GB είναι για ομορφιά όπως το πάνε. Π.χ στο Doom The Dark Ages τα textures σε πολλά σημεία είναι χάλια, το παιχνίδι αυτή τη στιγμή ''τρώει'' περίπου 13GB σε native 4K + max settings. Με το Path-tracing λογικά απλά θα φτάνει τα 15-16GB και τέλος. Η NVIDIA εκτός από το path-tracing θα πρέπει να βάζει και texture pack για τις μεγάλες κάρτες της. 3
icenex Δημοσ. Σάββατο στις 04:12 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:12 μμ 56 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Το Last of us 1,2 βέβαια αποτελεί εξαίρεση καθώς έχει πολύ δυνατά γραφικά, αν όχι τα καλύτερα, σίγουρα μέσα στο top 3 textures και τρέχει τέλεια με πολλά fps. Δεν είναι όλα τα games έτσι. Υπάρχουν πολλά που έχουν χειρότερα γραφικά και τρέχουν χάλια. Ελάχιστα είναι αυτά που δικαιολογούν τα visuals σε σχέση με τις απαιτήσεις. CP77 με Path Tracing (θες texture pack όμως), Alan Wake 2 με Path Tracing επίσης και Indiana Jones πάλι με path tracing αλλά έχει αισχρά textures ακόμη και στο τέρμα. Αυτα αναφερα γιατι αυτα παιζω αυτον τον καιρο οχι για να αποδειξω κατι..Ναι οκ εχουν βγει κακογραμμενα παιχνιδια ή παιχνιδια που οντως ζητανε ιπποδυναμη αλλα νομιζω αυτα ειναι μετρημενα στα δαχτυλα.Το επιχειρημα μου παραμενει, οτι μια χαρα μπορεις να παιξεις εστω και με καποιες υποχωρησεις με 1080 καρτα σε 1440.Εδω το εκανα με την 970 πριν χρονια δεν μπορει να το κανει καποιος τωρα που εχει στην διαθεση του και ενα εργαλειο σαν το dlss? Τωρα αν θες να παιξεις με καρτα των 200€ κακογραμμενα παιχνιδια ολα τερμα δεξια τι να πω μαλλον τρεφεις αυταπατες. Το ποστ μου δεν ειναι για να εκθειασω το dlss αλλα να πω τι συμβαινει στην πραξη για το τι καρτα χρειαζεται καποιος στις μερες μας και οχι τι λεει το μαρκετιγκ. 1
Fulgore Δημοσ. Σάββατο στις 08:01 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:01 μμ Αυτό είναι γνωστό εδώ και σχεδόν 5χρόνια περι 4Κ performance, δεν ειναι κάτι νέο.
Vassilis_24 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, icenex είπε Αυτα αναφερα γιατι αυτα παιζω αυτον τον καιρο οχι για να αποδειξω κατι..Ναι οκ εχουν βγει κακογραμμενα παιχνιδια ή παιχνιδια που οντως ζητανε ιπποδυναμη αλλα νομιζω αυτα ειναι μετρημενα στα δαχτυλα.Το επιχειρημα μου παραμενει, οτι μια χαρα μπορεις να παιξεις εστω και με καποιες υποχωρησεις με 1080 καρτα σε 1440.Εδω το εκανα με την 970 πριν χρονια δεν μπορει να το κανει καποιος τωρα που εχει στην διαθεση του και ενα εργαλειο σαν το dlss? Τωρα αν θες να παιξεις με καρτα των 200€ κακογραμμενα παιχνιδια ολα τερμα δεξια τι να πω μαλλον τρεφεις αυταπατες. Το ποστ μου δεν ειναι για να εκθειασω το dlss αλλα να πω τι συμβαινει στην πραξη για το τι καρτα χρειαζεται καποιος στις μερες μας και οχι τι λεει το μαρκετιγκ. Μα δεν μιλάμε για κάρτες των 200€ (που δεν έχει η nvidia τέτοιες κάρτες), αλλά να μπορείς να το κάνεις και με προοπτικη στα 1440p, που είναι η mainstream ανάλυση πλέον, με την 5060ti 16gb που πωλείται πάνω από 500€... Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από Vassilis_24
just_a_dude Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, icenex είπε Αυτα αναφερα γιατι αυτα παιζω αυτον τον καιρο οχι για να αποδειξω κατι..Ναι οκ εχουν βγει κακογραμμενα παιχνιδια ή παιχνιδια που οντως ζητανε ιπποδυναμη αλλα νομιζω αυτα ειναι μετρημενα στα δαχτυλα.Το επιχειρημα μου παραμενει, οτι μια χαρα μπορεις να παιξεις εστω και με καποιες υποχωρησεις με 1080 καρτα σε 1440.Εδω το εκανα με την 970 πριν χρονια δεν μπορει να το κανει καποιος τωρα που εχει στην διαθεση του και ενα εργαλειο σαν το dlss? Τωρα αν θες να παιξεις με καρτα των 200€ κακογραμμενα παιχνιδια ολα τερμα δεξια τι να πω μαλλον τρεφεις αυταπατες. Το ποστ μου δεν ειναι για να εκθειασω το dlss αλλα να πω τι συμβαινει στην πραξη για το τι καρτα χρειαζεται καποιος στις μερες μας και οχι τι λεει το μαρκετιγκ. Ναι συμφωνώ για το DLSS απλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι για παράδειγμα με την 5070Ti τα last of us 1,2 τρέχουν σε native 4K με πάνω από 60fps άρα γιατί να μην συμβαίνει αυτό και με άλλα games που μάλιστα έχουν και χειρότερα visuals; Αυτό που λέω είναι ότι οι κάρτες έχουν τη δυνατότητα να δείξουν δυνατά visuals στην ανάλυση για την οποία προορίζεται η κάθε μία άρα γιατί πολλά studios βγάζουν games που χρειάζεσαι upscale χωρίς να έχουν καλύτερα visuals από άλλα games που δεν το χρειάζονται; Προφανώς με τόσο καλό που είναι το DLSS4 πλέον (φαντάζομαι και το FSR4) δεν σε νοιάζει και τόσο πολύ το native αλλά αυτή η κατάσταση με το optimization των games επιρρεάζει την διάρκεια ζωής των καρτών χωρίς λόγο, γιατί σε κάποια φάση θα φτάσεις στο σημείο να μην σου φτάνει ούτε το DLSS Perfomance, για κάτι που όμως δεν το δικαιολογούν τα visuals. Εκτός βέβαια από τα ελάχιστα games με path tracing που εκεί οκ το βλέπεις με τα μάτια σου το πόσο καλά είναι οπτικά. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από just_a_dude 2
thanosAIAS Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Στις 29/5/2025 στις 9:23 ΜΜ, Westbaum είπε Οι διαφορές 5090-5080 βλέπω στα τελευταία games φτάνουν κοντά 70%.Με τα μισά Shading Units,TMUs και Τensor Cores την έβαλε μεγάλο handicap o Jensen.To παρατήρησα και σε αρκετά benchmarks πριν μήνες η 5080 ή θα είναι 15% πάνω από 4080 ή και 3-4% ανάλογα τα resources που ζητά το συγκεκριμμένο game. Δε βλέπω να αλλάζει αυτό με τον ερχομό της Super με μόνη αύξηση τα 8GB Vram.. Κάτσε να δούμε πόσο κομμένο από το μεγαλο τσιπ θα είναι η 6090. Κάτι μου λέει ότι θα αρχίσει να συρρικνώνει και το high end. Στις 30/5/2025 στις 2:04 ΠΜ, Mitsos_The_Great είπε Παιδιά έχω αυτό το τροφοδοτικό Be Quiet Straight Power 11 750W Black Computer Power Supply Full Modular 80 Plus Gold | Skroutz.eu πάνω σε X870 Hero, 9800x3D, & 5080 της Zotac. Έχω κάνει undervolt στον επεξεργαστή. Θα αντιμετωπίσω πρόβλημα μιας και σύμφωνα με την nvidia θέλω τουλάχιστον 850w PSU; Έχεις επενδύσει τόσα χρήματα σε καλό hardware, gpu, CPU μην τσιγκουνευεσαι το τροφοδοτικό. Να πάρεις ένα καλό seasonic ATX 3.0 1000αρι να σου κρατήσει και μελλοντικά. Ιδανικά να πάρεις ένα 1200αρι.
icenex Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Vassilis_24 είπε Μα δεν μιλάμε για κάρτες των 200€ (που δεν έχει η nvidia τέτοιες κάρτες), αλλά να μπορείς να το κάνεις και με προοπτικη στα 1440p, που είναι η mainstream ανάλυση πλέον, με την 5060ti 16gb που πωλείται πάνω από 500€... Εν μερη στην δινω την παρατηρηση σου και εξηγουμαι.Το καρτες των 200€ το ανεφερω συγκεκριμενα σε μια υποθετικη περιπτωση το να θες να παιξεις ολα τερμα δεξια σε κακογραμμενο παιχνιδι.Και να ειμαι ειλικρινης το σκεπτικο μου την ωρα που το εγραφα ηταν οτι καποιος εχει ενα υπαρχων συστημα(δεν στηνει κατι καινουργιο)και η καρτα του ειτε ειναι μια 3070 η 4060 μη εν παση περιπτωση η καρτα του αξιζει γυρω στα 200€ την ωρα που μιλαμε.Μια τετοια καρτα λοιπον την κουτσοπαλευει να παιξει 1440 με την βοηθεια του dlss και στην τελικη κατεβαζει 1-2 ρυθμισεις.Προφανως με τα σημερινα δεδομενα για να παρεις καινουργια καρτα για 1080 στην ξεφτιλα θελεις 300€+ και οπως πολυ σωστα λες για 1440 θες να σκασεις πανω απο 500€. 53 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Ναι συμφωνώ για το DLSS απλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι για παράδειγμα με την 5070Ti τα last of us 1,2 τρέχουν σε native 4K με πάνω από 60fps άρα γιατί να μην συμβαίνει αυτό και με άλλα games που μάλιστα έχουν και χειρότερα visuals; Αυτό που λέω είναι ότι οι κάρτες έχουν τη δυνατότητα να δείξουν δυνατά visuals στην ανάλυση για την οποία προορίζεται η κάθε μία άρα γιατί πολλά studios βγάζουν games που χρειάζεσαι upscale χωρίς να έχουν καλύτερα visuals από άλλα games που δεν το χρειάζονται; Προφανώς με τόσο καλό που είναι το DLSS4 πλέον (φαντάζομαι και το FSR4) δεν σε νοιάζει και τόσο πολύ το upscale αλλά αυτή η κατάσταση με το optimization των games επιρρεάζει την διάρκεια ζωής των καρτών χωρίς λόγο, γιατί σε κάποια φάση θα φτάσεις στο σημείο να μην σου φτάνει ούτε το DLSS Perfomance, για κάτι που όμως δεν το δικαιολογούν τα visuals. Εκτός βέβαια από τα ελάχιστα games με path tracing που εκεί οκ το βλέπεις με τα μάτια σου το πόσο καλά είναι οπτικά. Καποια στιγμη ολα δειχνουν οτι οι καρτες θα φτασουν σε ενα σημειο που δεν θα μπορουν να ξεζουμισουν αλλη ιπποδυναμη οταν τερματισουν τα νανομετρα.Εκτος αν γινει καποια τρελη ανακαλυψη στην αρχιτεκτονικη τους, μονο τοτε φανταζομαι θα αναγκαστουν ολα τα studio να κανουν καλυτερο Optimization, να βρουν καλυτερες και πιο ελαφριες μηχανες γραφικων με σαφως καλυτερο οπτικο αποτελεσμα.Επισης μπορει το dlss να φτασει καποια στιγμη στο μελλον να γινει καλυτερο και απο native.Οποτε μεχρι τοτε πορευομαστε με αυτα τα δεδομενα. Η αληθεια το gaming εχει γιγαντωσει τοσο και παει με πολυ γρηγορους ρυθμους τοσο που δεν προλαβαινεις ουτε σε μια ζωη να παιξεις οτι παιχνιδι υπαρχει εκει εξω.Το προβλημα βρισκεται στο γεγονος οτι εμεις σαν καταναλωτες αγοραζουμε και τα σκατενια παιχνιδια που δεν εχει βαλει ο αλλος ουτε μερακι ουτε ψυχη. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από icenex 1
just_a_dude Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, icenex είπε Καποια στιγμη ολα δειχνουν οτι οι καρτες θα φτασουν σε ενα σημειο που δεν θα μπορουν να ξεζουμισουν αλλη ιπποδυναμη οταν τερματισουν τα νανομετρα.Εκτος αν γινει καποια τρελη ανακαλυψη στην αρχιτεκτονικη τους, μονο τοτε φανταζομαι θα αναγκαστουν ολα τα studio να κανουν καλυτερο Optimization, να βρουν καλυτερες και πιο ελαφριες μηχανες γραφικων με σαφως καλυτερο οπτικο αποτελεσμα.Επισης μπορει το dlss να φτασει καποια στιγμη στο μελλον να γινει καλυτερο και απο native.Οποτε μεχρι τοτε πορευομαστε με αυτα τα δεδομενα. Η αληθεια το gaming εχει γιγαντωσει τοσο και παει με πολυ γρηγορους ρυθμους τοσο που δεν προλαβαινεις ουτε σε μια ζωη να παιξεις οτι παιχνιδι υπαρχει εκει εξω.Το προβλημα βρισκεται στο γεγονος οτι εμεις σαν καταναλωτες αγοραζουμε και τα σκατενια παιχνιδια που δεν εχει βαλει ο αλλος ουτε μερακι ουτε ψυχη. Το θέμα δεν είναι μόνο τα γραφικά που απαιτούν πυρήνα. Βλέπεις πολλές φορές σάπια textures ακόμη και σε ακριβά games. Τι δυσκολία έχουν τα textures; Είναι απλά βαρεμάρα των devs. Ή το hdr. Ακόμη και τώρα βγαίνουν νέα games χωρίς hdr ή με κακό hdr. Γιατί; Αυτά που τη δίνουν, ειδικά όταν είναι σε ακριβά games. Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από just_a_dude 1
icenex Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Το θέμα δεν είναι μόνο τα γραφικά που απαιτούν πυρήνα. Βλέπεις πολλές σάπια textures ακόμη και σε ακριβά games. Τι δυκολία έχουν τα textures; Είναι απλά βαρεμάρα των devs. Ή το hdr. Ακόμη και τώρα βγαίνουν νέα games χωρίς hdr ή με κακό hdr. Γιατί; Αυτά που τη δίνουν, ειδικά όταν είναι σε ακριβά games. Εδω ερχεται αυτο που ειπα πριν, παει ο κοσμος και δινει τα λεφτα του σε ενα παιχνιδι που δεν εχει ουτε μερακι ουτε ψυχη.Γιατι αυτος που θα φτιαξει ενα παιχνιδι και θα βαλει και την ψυχη του μεσα πιστεψε με δεν θα αφησει να βγει ετσι το παιχνιδι του αλλα θα κοιταξει να βγαλει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα με το μπατζετ που εχει. Τα ακριβα games εχουν το προβλημα που αναφερεις περισσοτερο επειδη ακριβως εστιαζουν στο να βγει το παιχνιδι οσο πιο γρηγορα γινεται για να τα αρπαξουν και αν ακουσουν κραξιμο να διορθωσουν τα κακως κειμενα. Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από icenex 1
filipprin Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Ψαχνω για μια 5070.Στο σκρουτζ βλεπω οτι υπαρχουν δυο ειδων.Με 650 βατ τροφοδοτικο και τα κλασικα 2Χ8 πιν ΚΑΙ 750 βατ με το καινουργιο 16πιν κονεκτορα οπου δινεται αναταπτορας στην συσκευσια.Υπαρχει διαφορα στις επιδοσεις μεταξυ των δυο εκδοσεων σε στανταρ λειτουργεια η μονο στο οβερκλοκ.
psof Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 1 ώρα πριν, filipprin είπε Ψαχνω για μια 5070.Στο σκρουτζ βλεπω οτι υπαρχουν δυο ειδων.Με 650 βατ τροφοδοτικο και τα κλασικα 2Χ8 πιν ΚΑΙ 750 βατ με το καινουργιο 16πιν κονεκτορα οπου δινεται αναταπτορας στην συσκευσια.Υπαρχει διαφορα στις επιδοσεις μεταξυ των δυο εκδοσεων σε στανταρ λειτουργεια η μονο στο οβερκλοκ. Και εγώ ψάχνω για μια 5070. Εκτός απο την Zotac έχει και κάποιο άλλο μοντελο 2x8pin αντι για 16pin(adaptor); Γιατί διάβασα πως το μοντέλο της Zotac έχει min 30% fan λειτουργία οπότε μπορεί να κάνει αρκετό φορεβο χωρίς λόγο σε αρκετές περιπτώσεις.
filipprin Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες δεν θυμαμε αλλα εγω ρωταω αρχικα τι παιζει απο αποψη επιδοσεων.30% φαν ουτε που ακουγεται....
psof Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 1 ώρα πριν, filipprin είπε δεν θυμαμε αλλα εγω ρωταω αρχικα τι παιζει απο αποψη επιδοσεων.30% φαν ουτε που ακουγεται.... The 30% lower limit equals 1200 RPM and it's annoying as hell when it goes from 0 RPM mode to 1200 in an instant
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα