Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι και θέμα επιλογών. Εγώ τώρα δεν μπορώ να γυρίσω πίσω απ' την 42αρα C4. Ναι είναι μεγάλη αλλά κάτι παιχνιδαρες της Sony φαίνονται φοβερές σε τόσο μεγάλη οθόνη.

• Like 3
Δημοσ.

Με τόσο μικρό cooler αμφιβάλλω αν η zotac 5070ti solid sff μπορεί να δεχθεί το οποιοδήποτε oc, έστω και ελάχιστο. Επίσης ερωτηματικό αποτελεί ο θόρυβος της γιατί λόγω μικρότερης ψύξης ενδεχομένως να χρειαστεί να δουλεύουν σε περισσότερες στροφές τα φανάκια της και συχνότερα από οτι μια με μεγαλύτερο cooler. Οι "τούμπανες" ψύκτρες είναι και πιο αθορυβες και πιο δροσερές και παίρνουν και αρκετό oc. Κοστίζουν όντως 100€ με 150€ παραπάνω αλλά όχι άδικα. Πλησιάζεις βέβαια την τιμή μιας 5080 όμως αν πας στην ίδια ακριβώς υλοποίηση 5070ti με 5080 θα διαπιστώσεις ότι έχουν πάνω από 250€ διαφορά. Αξίζει τα επιπλέον αυτά χρήματα η 5080? Δεν ξέρω, για μένα μάλλον όχι.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, music_lover είπε

Με τόσο μικρό cooler αμφιβάλλω αν η zotac 5070ti solid sff μπορεί να δεχθεί το οποιοδήποτε oc, έστω και ελάχιστο. Επίσης ερωτηματικό αποτελεί ο θόρυβος της γιατί λόγω μικρότερης ψύξης ενδεχομένως να χρειαστεί να δουλεύουν σε περισσότερες στροφές τα φανάκια της και συχνότερα από οτι μια με μεγαλύτερο cooler. Οι "τούμπανες" ψύκτρες είναι και πιο αθορυβες και πιο δροσερές και παίρνουν και αρκετό oc. Κοστίζουν όντως 100€ με 150€ παραπάνω αλλά όχι άδικα. Πλησιάζεις βέβαια την τιμή μιας 5080 όμως αν πας στην ίδια ακριβώς υλοποίηση 5070ti με 5080 θα διαπιστώσεις ότι έχουν πάνω από 250€ διαφορά. Αξίζει τα επιπλέον αυτά χρήματα η 5080? Δεν ξέρω, για μένα μάλλον όχι.

Η 5070ti ειναι το πιο vfm καρτα απο ολη την σειρα 5000 ειδικα κατω απο 900 για μια τιμια υλοποιηση ειναι καλη τιμη συγκριτικα με ολη την αγορα. Η sff ειναι οντως αρκετα πιο θορυβωδης με οσα διαβαζω OC παντως στις 5000 οπως και στις 4000 γινονται ολες οι καρτες μαζι με ταυτοχρονο UV. Σε stock βαρανε 2600-2700 στα 1+ volt και με UV παιζεις στα 0.950 και εισαι στα 3000+ και λιγοτερο ρευμα και πολυ μεγαλυτερη συχνοτητα. Σκεψου εγω παιζω με .850 και 2820 συχνοτητα στα 0.900 ανετα θα ηταν σταθερα στα 3000. Δεν υπαρχει νοημα για stock πρακτικα το ταυτοχρονο OC/UV επιβαλλεται εδω και αρκετες γενιες καρτων. 

8 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Είναι και θέμα επιλογών. Εγώ τώρα δεν μπορώ να γυρίσω πίσω απ' την 42αρα C4. Ναι είναι μεγάλη αλλά κάτι παιχνιδαρες της Sony φαίνονται φοβερές σε τόσο μεγάλη οθόνη.

Δεν το συζηταμε το θεμα οθονης ειναι καθαρα υποκειμενικο και οτι βολευει τον καθενα. Μονο σαν τεχνολογιες μπορουμε να μιλησουμε αντικειμενικα oled ips va κτλ με θετικα αρνητικα απο εκει και περα το 16:9 21:9 32:9 η 40αρα στο 1 μετρο η 27αρα στα 50 εκατοστα ειναι καθαρα υποκειμενικο και οτι αγαπαει ο καθενας. Τα ΑΑΑ της sony καποτε στο ps3 τα επαιζα σε 42αρα plasma απο τα 70-80 εκατοστα αλλα ημουν 20 οχι 35 τωρα δεν θα μπορουσα να το κανω αυτο. 

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, Teddy77 said:

Δεν ξέρω για 40άρα+.... μου φαίνεται too much

Η 34" uw είναι σε ύψος το ίδιο με 27 , για μένα είναι κοντό, η 40" uw έχει το ίδιο ύψος με 32". αλλά οκ και 38"uw δεν θα με χάλαγε.

32:9 Super ultrawide δεν ξέρω αν θα έπαιρνα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Fulgore είπε

Απλά ολοκληρώνεις αυτή την φόρα όπως φαίνεται στην εικόνα

https://www.zotac.com/eu/support/product-registration

image.png.26b7769286c604dde3e12bdd55858761.png

Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με την Gigabyte.

Σαν απόδειξη θα δεχθούν φωτογραφία απο το χαρτί/αποδειξη που θα έρθει με το πακέτο ακόμα κι αν είναι στα ελληνικά;

Απο το e-shop.gr την παράγγειλα. 

Δημοσ.
45 minutes ago, psof said:

Σαν απόδειξη θα δεχθούν φωτογραφία απο το χαρτί/αποδειξη που θα έρθει με το πακέτο ακόμα κι αν είναι στα ελληνικά;

Απο το e-shop.gr την παράγγειλα. 

Ναι,θα το δεχθούν.

(Δεν το έχω κάνει σε zotac αλλά σε Asus/msi/Seagate κ πολλές άλλες εταιρίες που έχουν "φωτογραφικά" προϊόντα(Nikon/manfrotto κοκ)

• Thanks 1
Δημοσ.
52 minutes ago, Havik said:

Η 34" uw είναι σε ύψος το ίδιο με 27 , για μένα είναι κοντό, η 40" uw έχει το ίδιο ύψος με 32". αλλά οκ και 38"uw δεν θα με χάλαγε.

32:9 Super ultrawide δεν ξέρω αν θα έπαιρνα.

Ισχύει, έχει να κάνει και με το γραφείο σου και πόσο κοντά έχεις την οθόνη.... αν πάω προς τις 40"  μου, σίγουρα θα χρειαστεί να την πάω πιο μακριά και κάπου με χαλάει...  αν δεν έπαιζα games με πολύ text info ίσως να μην με πείραζε τόσο...

(γερνάμε κιόλας 😁)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικα ερχεται και νεος driver σημερα μαζι με το path tracing στο Dark Ages μιας και μολις βγηκε νεο press με αρκετα παιχνιδια που θα παρουν MFG. Βγαινει και το MindsEye με MFG σημερα. 

DLSS 4 With Multi Frame Generation Coming To Another 8 Games, Including Stellar Blade & Dune: Awakening

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/stellar-blade-dlss-4-multi-frame-generation/

Dragonkin: The Banished, Dune: Awakening, Marvel's Spider-Man 2, Mecha BREAK, MindsEye, REMATCH, and Stellar Blade

stellar-blade-geforce-rtx-3840x2160-nviddune-awakening-geforce-rtx-3840x2160-nvi

marvels-spider-man-2-geforce-rtx-3840x21

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, @topos said:

alternate.de στα 845+7 ευρώ μεταφορικά.

ΔΕΝ την προλαβα. ΔΕΝ εχω τιμολογιάρες.... Στελνει σε απλους τυπους ή θελει επαγγελματικού τυπου αφμ?

Δημοσ.
50 minutes ago, 7nisiotis said:

ΔΕΝ την προλαβα. ΔΕΝ εχω τιμολογιάρες.... Στελνει σε απλους τυπους ή θελει επαγγελματικού τυπου αφμ?

Εδώ το διάβασα πριν μερικές σελίδες πως πήρε κάποιος(δεν ανέφερε με η χωρίς τιμολόγιο),

Πάντως και το  https://www.notebooksbilliger.de/ στέλνει (μπορεί να αξίζει η μπορεί και όχι γιατί θα προσθέτει άλλο ένα ~5% ΦΠΑ στο καλάθι-το γερμανικό είναι 19%)

Δημοσ.

alternate οταν πας στο check-out αντί για αγορά τους στέλνεις μήνυμα ότι ενδιαφέρεσαι για το Χ προϊόν και σου απαντάνε μετά με μαιλ με τιμή μαζί με τα μεταφορικά. (Δεν χρειάζεται τιμολόγιο)

Σήμερα πρόλαβα και πάτησα αγορά στην Asus prime 9070 xt στα 637€ εξαντλήθηκε μέχρι να μου απαντήσουν, αλλα μου έστειλαν αυτό...: 

Dear customer,

thank you for your enquiry.

Unfortunately, it is not possible to deliver this product directly to Greece.

You can currently only order this article with a shipping address within Germany.

You would have to organise further shipping to Greece yourself.

Mit freundlichen Gruessen / Yours sincerely

p.s νισιωτη εγώ με απλή 9070 παίζω 4κ τίμια πάντως βάζω και optiscaler οπου παίζει.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, psof είπε

Μπορεί να γελάει ο άλλος κάτω απο το post σου αλλά η απλή 5070 στην περίπτωσή μου ήταν μονόδρομος(τα είπα και στο thread της amd πριν πάρω τη τελική απόφαση). Άλλο 600ε και άλλο +900ε. Παίζω ακόμα σε 1080p, γιατί το παραπάνω στοιχίζει  τα διπλασια, και το μόνο που ζητάω είναι να παίζω τα πάντα στο max για 3-4χρόνια συνεχόμενα καθώς δεν κάνω αναβαθμίσεις κάθε χρόνο. 

Η φθηνότερη overkill κάρτα για 1080p είναι η απλή 5070. Ακόμα και η απλή 9070 είναι ακριβότερη. Η 7800 κάνει 500 αλλά είναι ήδη 2 χρονών κάρτα. 9060xt και 5060ti είναι ήδη στο όριο απο το release τους. Σε καμιά περίπτωση overkill για 1080p.

Οπότε μετά απο μήνες ψάξιμο και παραμονή πήρα την απόφαση και πήρα την 5070. Πρώτη NVIDIA κάρτα μετά απο 10-12 χρόνια.. 

Αν εξαιρέσεις τα 12gb vram(ο κύριος λόγος που παίρνει αρνητικά σχόλια) τα οποία σε 1080p δεν με επηρεάζουν έχει όλα όσα ζητάω. Και όχι δεν σκοπεύω να ανέβω ανάλυση τα επόμενα χρόνια. Κάθε χρόνο και ακριβότερο γίνεται το σπορ και απ'ότι φαίνεται και απο τα steam surveys είμαι μέσα στην πλειοψηφία.

η 9070 είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη κάρτα στα 650€ (που και αυτά πολλά είναι, συγκριτικά με τη χάλια κατάσταση το αναφέρω), αλλά εννοείται πιστεύω οτι το έψαξες αρκετά .

Απλά δε νομίζω να μείνεις σε 1080p απο τη στιγμή που τα oled ολοένα και φθηναίνουν , έρχονται σταδιακά και τα IPS με Local Dimming .... 

Δημοσ.
48 minutes ago, valantis123 said:

alternate οταν πας στο check-out αντί για αγορά τους στέλνεις μήνυμα ότι ενδιαφέρεσαι για το Χ προϊόν και σου απαντάνε μετά με μαιλ με τιμή μαζί με τα μεταφορικά. (Δεν χρειάζεται τιμολόγιο)

Σήμερα πρόλαβα και πάτησα αγορά στην Asus prime 9070 xt στα 637€ εξαντλήθηκε μέχρι να μου απαντήσουν, αλλα μου έστειλαν αυτό...: 

Dear customer,

thank you for your enquiry.

Unfortunately, it is not possible to deliver this product directly to Greece.

You can currently only order this article with a shipping address within Germany.

You would have to organise further shipping to Greece yourself.

Mit freundlichen Gruessen / Yours sincerely

p.s νισιωτη εγώ με απλή 9070 παίζω 4κ τίμια πάντως βάζω και optiscaler οπου παίζει.

Mπορεις μεσω τριτης υπηρεσιας, πχ Mailboxde να την φερεις Ελλαδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, valantis123 said:

απλή 9070 παίζω 4κ τίμια πάντως βάζω και optiscaler οπου παίζει

Χάρηκα ρε μέχρι να φτάσω στο κάτω μέρος του μηνύματος (στο ότι δεν στέλνει σε εμάς τους Γραικούς). Εκεί στο alternate κάτι Asus Prime στα 550 είδα για 9070 και 639 ΧΤ. Καλά εννοείται αν έβρισκα απλή 9070 στα χρήματα αυτά κωλοτούμπα θα έκανα! 

Αλλά όπως προανέφερα δεν έχω εξοικειωθεί με τα upscaling, πόσο μάλλον τα πολλά πειράγματα. Είναι πιο "safe" επιλογή η πράσινη λόγω καλύτερης βιβλιοθήκης υποστήριξης τίτλων.

Είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση η 9070 ΜΕ το mod... όμως: Είχα πει «ΦΤΑΝΕΙ» στα πολλά πολλά γιατί τόσα χρόνια με εκείνα και τα άλλα και τα tuning, windows optimization και τετοια είχα καταλήξει να μην παίζω καθόλου, να ψάχνω τι κρασαρει, γιατί εκείνο, γιατί το άλλο και να αγχώνομαι άδικα. Θέλω peace of mind (όχι κονσόλα δεν κοιτάω γιατί Steam indies ftw). Είχα σεταρει πριν καιρό το pc όπως ήθελα και ασχολούμαι μαζί του με λογική "κονσόλας". Power On + Play.

Δεν έχω παίξει ποτέ με DLSS. Άντε, μια φορά μόνο σε κάποιο παιχνίδι από περιέργεια πριν 2 χρόνια. Λογικό κιόλας σε 1080p που παίζω περισσότερο δεν μου χρειάστηκε. 

Κάτι TLOU, Silent Hill 2 και τετοια μένουν προφανώς για αργότερα μόλις έχω κι όρεξη ρεξη και έχει κουμπωσει νέα κάρτα. Δεν τα "καίω" τώρα έτσι άδικα.

ByTheWay

Τελικά δε το γλύτωσα το πρόχειρο undervolting χθες, είχα ξεχάσει πώς γίνονται κι όλα αυτα @Arkin.

Με το UV ήταν συχνά εκεί στους 67-65 με 29C° στο δωμάτιο ενώ πριν 75-76 (Call of Duty Warzone). 

Κάρφωσα 925mV στα 1890MHz, PL max ( 3070 ) και έπεσε περίπου ~9 βαθμούς. Μια χαρά.

Δεν "παίζω" με τίποτα άλλο. Το αφήνω εκεί το σύστημα. 

Κι ο cpu έπεσε λίγο σε θερμοκρασία. Λογικό κιόλας, καθώς μειώθηκε η ζέστη που εγκλωβίζεται μέσα στο κουτί με την ΑΙΟ (Arctic lf2 280) μπροστά. Αυτόν όμως δεν τον ενοχλώ. Γιατί τον έχω στοκ με επιλογή watercooling στο bios 4096W (12700K). Δεν έχω χρόνο και όρεξη για πονοκεφάλους, να ψάχνομαι.

Έβαλε απότομη ζέστη, είχα να παίξω στο pc από πρώτες μέρες του Μαϊου. Δεν θυμάμαι πέρσι καλοκαίρι τι θερμοκρασίες χτύπαγε το μηχάνημα.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είχε γίνει πριν λίγους μήνες συζήτηση παρόμοια με το θέμα μου αλλά δεν πρέπει να είχε καταλήξει κάπου. Οπότε ρωτάω κάποια πράγματα πιο συγκεκριμένα μήπως γνωρίζει κάποιος να βοηθήσει.

Παρήγγειλα την 5070 TI και έρχεται σε 2-3 ημέρες. 

Είχα αγοράσει πριν μερικούς μήνες το Seasonic VERTEX PX-850 850W με την ελπίδα να έχει ATX3.1 υποστήριξη γιατί στο site τους έγραφαν ότι είχαν πέρα από ορισμένες περιοχές. Μίλησα μαζί τους μετά την αγορά και δυστηχώς οι "ορισμένες περιοχές" ήταν όλη η Ευρώπη. Τους ζήτησα να μου στείλουν το καλώδιο 12V-2×6. Θεωρητικά το 12V-2×6 καλώδιο είναι το ίδιο με το 12VHPWR, αλλά στην πράξη είναι όντως ίδιο; 

Το ερώτημά μου είναι τι καλώδιο να του βάλω; Το 12VHPWR που ήρθε στη συσκευσία ή το 12V-2×6 που μου έστειλαν; Η σύνδεση στη μεριά της κάρτας είναι 12V-2×6 και στη μεριά του τροφοδοτικού είναι 12VHPWR :wacko:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...