Arkin Δημοσ. Παρασκευή στις 12:56 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:56 μμ Μόλις τώρα, kirileman είπε Μα πώς τι έχουν; Ξεμένουν από vram και καταβαραθρώνονται τα fps. Ποτε εγινε αυτο? Το ειδες καπου να συμβαινει μαζι με dlss ειναι γενικο δηλαδη το προβλημα η συμβαινει σε 2-3 παιχνιδια με full γραφικα? Το ειδες το βιντεο που εβαλα πιο πισω με τις φωτο απο το 2077?
kirileman Δημοσ. Παρασκευή στις 12:57 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:57 μμ (επεξεργασμένο) Just now, Arkin said: Ποτε εγινε αυτο? Το ειδες καπου να συμβαινει μαζι με dlss ειναι γενικο δηλαδη το προβλημα η συμβαινει σε 2-3 παιχνιδια με full γραφικα? Το ειδες το βιντεο που εβαλα πιο πισω με τις φωτο απο το 2077? Το είδα στα 2 βίντεο που έβαλα προηγουμένως. Μου αρκούν αυτά που είδα, είναι παιχνίδια που παίζω. Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:57 μμ από kirileman
Arkin Δημοσ. Παρασκευή στις 12:58 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:58 μμ Μόλις τώρα, kirileman είπε Το είδα στα 2 βίντεο που έβαλα προηγουμένως. Μου αρκούν αυτά που είδα, είναι παιχνίδια που παίζω. Πια παιχνιδια παιζεις να το δω λιγο?
kirileman Δημοσ. Παρασκευή στις 01:03 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:03 μμ 2 minutes ago, Arkin said: Πια παιχνιδια παιζεις να το δω λιγο? Cyberpunk αυτή τη στιγμή, το Last of Us το έβαλα και το έβγαλα. Θα τελειώσω Cyberpunk και Ghost of Tsushima και θα το ξαναπιάσω. Δες και εδώ τι γίνεται στο Doom (δεν με ενδιαφέρει σαν παιχνίδι, απλά επειδή το βρήκα)
chrisde Δημοσ. Παρασκευή στις 01:11 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:11 μμ Arkin είναι τραγικό να μιλάμε για κάρτες με 8gb vram εν έτη 2025. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε καν, δεν με νοιάζει να δω βίντεο να τσεκάρω τίποτα αν βολεύονται κάποιοι έτσι ή κάτι σχετικό, απορρίπτεται ασυζητητί, δεν πρέπει να υπάρχει καν θέμα και ας βγάλει ό,τι τεχνολογίες θέλει η Nvidia για συμπίεση vram, καλοδεχούμενες προφανώς αλλά ως εκεί, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Από κει και πέρα βέβαια όπως σωστά είπατε, υπάρχουν πολλοί λόγοι να κράξουμε Nvidia αλλά μην το ξεφτιλίζουμε κιόλας. Στο τέλος θα την κατηγορήσουμε που μας δημιουργεί την ανάγκη να παίζουμε παιχνίδια για να αγοράζουμε τις κάρτες της.
Arkin Δημοσ. Παρασκευή στις 01:11 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:11 μμ 3 λεπτά πριν, kirileman είπε Cyberpunk αυτή τη στιγμή, το Last of Us το έβαλα και το έβγαλα. Θα τελειώσω Cyberpunk και Ghost of Tsushima και θα το ξαναπιάσω. Δες και εδώ τι γίνεται στο Doom (δεν με ενδιαφέρει σαν παιχνίδι, απλά επειδή το βρήκα) Ναι το 2077 σε pure raster max ολα τρεχει με 120fps σε 1080 και 80fps σε 1440. Χωρις FG αυτα. Οποτε δεν υπαρχει θεμα vram εκτος αν ειδες με path tracing που οκ δεν πιστευω κανεις να περιμενει path tracing απο 300 ευρω καρτα. Και στο last of us. Ελα και στο last of us 2. Very high 1080p dlss+fg 3x. 240fps βλεπω. και 6.9gb vram usage. Που ακριβως δεν φτανει η vram? Nα ξερετε τα βιντεο που δειχνουν οτι δεν φτανει η vram συνηθως ειναι native βαζουν τα παντα max βρισκουν ενα σημειο που δεν φτανει και το κανουν καραμελα. Ουτε dlss ουτε fg ουτε τιποτα. Απλα για να κραξουν και να πουν κατι που θα δωσει clicks στα βιντεο. Μόλις τώρα, chrisde είπε Arkin είναι τραγικό να μιλάμε για κάρτες με 8gb vram εν έτη 2025. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε καν, δεν με νοιάζει να δω βίντεο να τσεκάρω τίποτα αν βολεύονται κάποιοι έτσι ή κάτι σχετικό, απορρίπτεται ασυζητητί, δεν πρέπει να υπάρχει καν θέμα και ας βγάλει ό,τι τεχνολογίες θέλει η Nvidia για συμπίεση vram, καλοδεχούμενες προφανώς αλλά ως εκεί, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Από κει και πέρα βέβαια όπως σωστά είπατε, υπάρχουν πολλοί λόγοι να κράξουμε Nvidia αλλά μην το ξεφτιλίζουμε κιόλας. Στο τέλος θα την κατηγορήσουμε που μας δημιουργεί την ανάγκη να παίζουμε παιχνίδια για να αγοράζουμε τις κάρτες της. Αλλο οτι δεν πρεπει να κυκλοφορουν 8αρες καρτες 2025 εχουμε οπως ειπες και αλλο οτι δεν παιζουν παιχνιδια. Παιζουν το 90-95% των παιχνιδιων το παιζουν αψογα και με πολλα fps με ολες τις τεχνολογιες που υπαρχουν τωρα επειδη 2-3-4 παιχνιδια δεν θα παιξουν σωστα λογο vram δεν ειναι λογος να το κανουμε καραμελα και αυτοματα να ξεχασουμε ολα τα χιλιαδες αλλα παιχνιδια που τρεχουν μια χαρα. Που ακομα και σε αυτα τα 3-4 που δεν φτανουν τα 8 ριξε μια σκαλα textures η βαλε dlss balanced δεν χαθηκε ο κοσμος. Δεν ειναι δηλαδη οτι θα δωσεις 300 να παρεις μια 5060 και δεν θα παιξεις τιποτα. Τα παντα θα παιξεις παραπανω απο καλα και οκ θα συναντησεις και καποια παιχνιδια που αν τα βαλεις ολα max η καρτα θα κρεμασει. Παιζει τρελο clickbait και biased εκει εξω μερικοι κανουν σαν 8αρες καρτες να ειναι του σατανα αλλα ειναι η νορμα της κοινωνιας το κραξιμο ενω στην τελικη κανεις δεν υποχρεωσε κανεναν να αγορασει το οτιδηποτε. Η εταιρια βγαζει το προϊον και οποιος θελει αγοραζει. 1
kirileman Δημοσ. Παρασκευή στις 01:17 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:17 μμ 1 minute ago, Arkin said: Ναι το 2077 σε pure raster max ολα τρεχει με 120fps σε 1080 και 80fps σε 1440. Χωρις FG αυτα. Οποτε δεν υπαρχει θεμα vram εκτος αν ειδες με path tracing που οκ δεν πιστευω κανεις να περιμενει path tracing απο 300 ευρω καρτα. Και στο last of us. Ελα και στο last of us 2. Very high 1080p dlss+fg 3x. 240fps βλεπω. και 6.9gb vram usage. Που ακριβως δεν φτανει η vram? Nα ξερετε τα βιντεο που δειχνουν οτι δεν φτανει η vram συνηθως ειναι native βαζουν τα παντα max βρισκουν ενα σημειο που δεν φτανει και το κανουν καραμελα. Ουτε dlss ουτε fg ουτε τιποτα. Απλα για να κραξουν και να πουν κατι που θα δωσει clicks στα βιντεο. Εγώ βλέπω ότι το φαινόμενο είναι γενικευμένο. Σε άλλα παιχνίδια περισσότερο, σε άλλα λιγότερο. Οπότε, δεν μπορώ να συζητήσω για κάρτες με 8GB, ας κοστίζουν και 100 ευρώ. 1
Arkin Δημοσ. Παρασκευή στις 01:20 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:20 μμ Μόλις τώρα, kirileman είπε Εγώ βλέπω ότι το φαινόμενο είναι γενικευμένο. Σε άλλα παιχνίδια περισσότερο, σε άλλα λιγότερο. Οπότε, δεν μπορώ να συζητήσω για κάρτες με 8GB, ας κοστίζουν και 100 ευρώ. Ναι οπως ανεφερα ουτε dlss ουτε fsr ουτε τιποτα δεν βαζουν κοπανανε εκει ενα σημειο που ξερουν οτι η vram θα φαει φολα σε αυτα τα 2-3 παιχνιδια και το κανουν καραμελα για το clickbait. Εβαλα και εγω βιντεο γιατι να παρεις για σωστα αυτα που βρισκεις που ειναι καθαρα click bait απο αυτα που ανεφερα εγω που δειχνουν μια διαφορετικη εικονα? 1
dimoskoutr Δημοσ. Παρασκευή στις 01:23 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:23 μμ 23 λεπτά πριν, Arkin είπε Ναι μερικες φορες και εγω δεν ξερω. Φιλος πηρε περσι 4060 απλη σε 1080p 60fps ποτε δεν την ειδε πανω απο 70% την καρτα χαρηκε παιχνιδι. Μας ενοχλουν τα 8gb vram ενω ακομα και σε 1440 στο 90% φτανουν και με το παραπανω μαζι με dlss αλλα θα βρουμε αυτο το 10% των παιχνιδιων και θα βγαλουμε αχρηστες τις 8αρες καρτες τελειως. Το ξανα εχω πει μερικες φορες απλα παραπονιομαστε απλα γιατι ετσι για να κραξουμε και δυστυχως δεν ειναι μονο στο αιμα των Ελληνων αυτο το πραγμα. Ρε συ arkin εδώ εσύ βρήκες το πιο optimised παιχνίδι της νεότερης γενιάς για να μας πεις ότι το 2025 κάρτα με 8gb είναι οκ τη στιγμή που το 2017 πήρα την rx570 με 8gb. Μετά λες για τους άλλους που ψάχνουν το 10% των παιχνιδιών για να βγάλουν τις 8αρες άχρηστες. Ε αφού είναι φίλε μου. Σε λίγο δεν θα μπορούν να ανοίγουν καν dlss με τα 8gb γι αυτό τρέχει η πράσινη να βελτιώσει την μνήμη που καταναλώνει το dlss4 όταν ανοίγει. Ασε που έχει μια χαρά πολλά παιχνίδια που 8gb δεν πια. Μπες στο κανάλι των techpowerup και δες έχει νομίζω για την 5060 σε pcie3 4 και 5 αντίστοιχα και πως συμπεριφέρεται όταν δεν φτάνει η μνήμη σε ultra textures. Εντάξει μην τους κάνουμε τεμενάδες που ακόμη δίνουν 8gb σε 300 ευρώ κάρτες. Οσο για την καλύτερη εποχή του gaming και του αντίστοιχου hardware δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά όταν έπαιζε κάποιος τέρμα morrowind με κάρτα που τότε έκανε 330 ευρώ που όταν βγήκε ήταν από τα πιο βαριά της εποχής του ήταν καλύτερες εποχές. Εγώ δεν έχω παράπονο από το rt ούτε από το pt ίσα ίσα. Από το ότι με το upscale τεμπελιάζουν οι developers ακόμη περισσότερο έχω παράπονο.
toxotis70 Δημοσ. Παρασκευή στις 01:26 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:26 μμ (επεξεργασμένο) αυτοι που παιρνουν τωρα καινουργια καρτα, πρεπει να σκεφτουν τι θα γινει στο μελλον με πιο απαιτητικα παιχνιδια... κυριως γιατι ειναι αυτοι που κρατανε πολυ τις καρτεες τους και δεν εχοιυν τη δυνατοτητα ν αλλαζουν συχνα καρτες γραφικων. Οποτε τα 8 GB ειναι λιγα για τα σημερινα/αυριανα δεδομενα... Επεξ/σία Παρασκευή στις 01:26 μμ από toxotis70
chrisde Δημοσ. Παρασκευή στις 01:28 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:28 μμ 14 λεπτά πριν, Arkin είπε Αλλο οτι δεν πρεπει να κυκλοφορουν 8αρες καρτες 2025 εχουμε οπως ειπες και αλλο οτι δεν παιζουν παιχνιδια. Παιζουν το 90-95% των παιχνιδιων το παιζουν αψογα και με πολλα fps με ολες τις τεχνολογιες που υπαρχουν τωρα επειδη 2-3-4 παιχνιδια δεν θα παιξουν σωστα λογο vram δεν ειναι λογος να το κανουμε καραμελα και αυτοματα να ξεχασουμε ολα τα χιλιαδες αλλα παιχνιδια που τρεχουν μια χαρα. Που ακομα και σε αυτα τα 3-4 που δεν φτανουν τα 8 ριξε μια σκαλα textures η βαλε dlss balanced δεν χαθηκε ο κοσμος. Δεν ειναι δηλαδη οτι θα δωσεις 300 να παρεις μια 5060 και δεν θα παιξεις τιποτα. Τα παντα θα παιξεις παραπανω απο καλα και οκ θα συναντησεις και καποια παιχνιδια που αν τα βαλεις ολα max η καρτα θα κρεμασει. Παιζει τρελο clickbait και biased εκει εξω μερικοι κανουν σαν 8αρες καρτες να ειναι του σατανα αλλα ειναι η νορμα της κοινωνιας το κραξιμο ενω στην τελικη κανεις δεν υποχρεωσε κανεναν να αγορασει το οτιδηποτε. Η εταιρια βγαζει το προϊον και οποιος θελει αγοραζει. Ναι προφανώς δεν είναι το τέλος του κόσμου και προφανώς υπάρχουν workarounds. Δεν είναι αυτό το θέμα, είναι θέμα κουλτούρας να απαιτούμε ως καταναλωτές τα αυτονόητα και να μην υποχωρούμε χρησιμοποιώντας δικαιολογίες. Καλά κάνουν όσοι κράζουν για αυτό το λόγο και λίγα λένε.
dimoskoutr Δημοσ. Παρασκευή στις 01:29 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:29 μμ Παιδιά να ρωτήσω κάτι. Οταν ανοίγει dlss δεν χρειάζεται παραπάνω vram; Τι στο καλό ενάμισι χρόνο είχα την 4070 δεν το θυμάμαι σωστά; Μου φαίνεται παράξενο αυτό που λέει ο arkin ότι δεν ανοίγουν dlss κλπ αυτοί που βγάζουν τα βίντεο με την vram…αν το ανοίξουν δεν θα χρειάζονται περισσότερη;
Arkin Δημοσ. Παρασκευή στις 01:30 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:30 μμ Μόλις τώρα, dimoskoutr είπε Ρε συ arkin εδώ εσύ βρήκες το πιο optimised παιχνίδι της νεότερης γενιάς για να μας πεις ότι το 2025 κάρτα με 8gb είναι οκ τη στιγμή που το 2017 πήρα την rx570 με 8gb. Μετά λες για τους άλλους που ψάχνουν το 10% των παιχνιδιών για να βγάλουν τις 8αρες άχρηστες. Ε αφού είναι φίλε μου. Σε λίγο δεν θα μπορούν να ανοίγουν καν dlss με τα 8gb γι αυτό τρέχει η πράσινη να βελτιώσει την μνήμη που καταναλώνει το dlss4 όταν ανοίγει. Ασε που έχει μια χαρά πολλά παιχνίδια που 8gb δεν πια. Μπες στο κανάλι των techpowerup και δες έχει νομίζω για την 5060 σε pcie3 4 και 5 αντίστοιχα και πως συμπεριφέρεται όταν δεν φτάνει η μνήμη σε ultra textures. Εντάξει μην τους κάνουμε τεμενάδες που ακόμη δίνουν 8gb σε 300 ευρώ κάρτες. Οσο για την καλύτερη εποχή του gaming και του αντίστοιχου hardware δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά όταν έπαιζε κάποιος τέρμα morrowind με κάρτα που τότε έκανε 330 ευρώ που όταν βγήκε ήταν από τα πιο βαριά της εποχής του ήταν καλύτερες εποχές. Εγώ δεν έχω παράπονο από το rt ούτε από το pt ίσα ίσα. Από το ότι με το upscale τεμπελιάζουν οι developers ακόμη περισσότερο έχω παράπονο. Πιο βρηκα για το 2077 λες? Αυτο εβαλα γιατι για αυτο λεγαμε μπορουμε να πιασουμε οποιο θελεις να δουμε τη συμπεριφορα με τις διαφορες τεχνολογιες απο πανω. 35 ειμαι και ξεκινησα με snes και επειτα n64 mario 64 smurfs zelda robocop 3 pokemon και ηταν καλυτερες εποχες γιατι ειμασταν παιδια και απλα χτυπαει η νοσταλγια δεν σε ενοιαζαν τοτε fps αναλυσεις κτλ ολα ηταν τελεια οπως πρεπει να ειναι στα ματια ενος παιδιου. Επειδη αναφερθηκες στο morrowing βρηκα το παρακατω Το Oblivion βγηκε το 2006 και οι τοτε καρτες η top που επαιζε στα 400 δολλαρια σαν σημερινα λεφτα 640 δολλαρια επιασε 38fps στα 1280x1024. Δεν μιλαμε για τις πιο κατω καρτες βλεπεις τι γινεται. Οποτε ναι ειμαστε καλυτερα απο ποτε στο χωρο του gaming οσο και αν θελουμε να πουμε το αντιθετο.
_Theo_ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:32 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:32 μμ 2 ώρες πριν, just_a_dude είπε Εγώ βλέπω το εξής παράδοξο που από τη μία φωνάζουμε δικαίως για την τραγική αύξηση στο perf gen to gen και από την άλλη λέμε άχρηστο τo RT/PT. Άρα τι την θες την καινούργια κάρτα; Και επίσης κριτική από πολλούς ότι είμαστε graphics wh@@res λες και αν ένα game έχει μόνο καλά γραφικά αλλά σαν game είναι μάπα θα κάτσουμε να το παίξουμε. Και στην τελική ακόμη και αν ο άλλος γουστάρει να βλέπει reflections ποιο είναι το πρόβλημα; Σας ζήτησε δανεικά για να φτιάξει το PC του; Και όμως πολλοί παίζουν games που είναι μάπες μόνο και μόνο επειδή έχουν καλά γραφικά. Τώρα όταν κάποιος μιλάει μόνο για γραφικά, fps, input lag, latency κτλ. όλη την ώρα, ποστάρει εικόνες και το ψυρίζει λέγοντας "να σε αυτό το σημείο τα textures είναι χάλια" ή "να εδώ υπάρχει aliasing" δείχνοντας ένα σημείο, ε τότε μάλλον είναι αρρωστάκιας με τα γραφικά. @Arkin Δηλαδή καλά κάνει η π@π@ροVidia που φτιάχνει κάρτες με 8 GB VRAM ακόμα;;
Arkin Δημοσ. Παρασκευή στις 01:32 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:32 μμ 1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε Παιδιά να ρωτήσω κάτι. Οταν ανοίγει dlss δεν χρειάζεται παραπάνω vram; Τι στο καλό ενάμισι χρόνο είχα την 4070 δεν το θυμάμαι σωστά; Μου φαίνεται παράξενο αυτό που λέει ο arkin ότι δεν ανοίγουν dlss κλπ αυτοί που βγάζουν τα βίντεο με την vram…αν το ανοίξουν δεν θα χρειάζονται περισσότερη; Οταν ανοιγει το dlss χρειαζεται λιγοτερο vram μιας και γινεται rendering σε χαμηλοτερη αναλυση. Χρειαζεται πολυ λιγοτερη vram βασικα. Το FG ανεβαζει τη vram ευτυχως με τη νεα εκδοση καπως επεσε η χρηση της οταν ανοιγεις FG. DLSS quality θα χρειαστει λιγοτερη vram απο native DLSS balanced θα χρειαστει λιγοτερη vram απο DLSS quality κτλ κτλ οσο πηγαινουμε προς τα πισω στο DLSS. 4 λεπτά πριν, chrisde είπε Ναι προφανώς δεν είναι το τέλος του κόσμου και προφανώς υπάρχουν workarounds. Δεν είναι αυτό το θέμα, είναι θέμα κουλτούρας να απαιτούμε ως καταναλωτές τα αυτονόητα και να μην υποχωρούμε χρησιμοποιώντας δικαιολογίες. Καλά κάνουν όσοι κράζουν για αυτό το λόγο και λίγα λένε. Ναι αλλο αυτο ομως και αλλο οτι ειναι αχρηστες οι καρτες επειδη σε 2-3 παιχνιδια δεν θα αντεξουν επειδη τα θελουμε ολα στο max και δεν μπορουμε να ριξουμε μια σκαλα textures η να ανοιξουμε dlss. Και εγω απαιτω εγω πηγα απο 12αρα καρτα σε 16αρα αλλα και ποσα χρηματα παραπανω εδωσα αλλα εν γνωση μου ηξερα οτι στο 99% των περιπτωσεων δεν θα την χρειαστω και ετσι εγινε 2 χρονια ζητημα αν εχω δει παιχνιδι που να θελει πανω απο 12gb vram. Το indiana σιγουρα ηταν ενα απο αυτα. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα