Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Το MFG(x3/x4) έχει νόημα μόνο σε 240Hz+ monitors, σε μέχρι 120hz μόνο x2 γιατί αλλιώς ρίχνει το base frame-rate και ανεβαίνει το input lag.

Γενικά το MFG το θεωρώ πολύ meh feature, το transformer model έκανε την διαφορά με το DLSS 4 αλλά κι' αυτό έχει θέματα σε κάποιες περιπτώσεις, π.χ στο AC: Shadows που έχει ομίχλη υπάρχει smearing στο foliage.

Πλέον με το Steam new overlay είχε γερό expose το FG στο κομμάτι που αναφέρεις. 

Επεξ/σία από Alex21121988
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Πλέον με το Steam new overlay είχε γερό expose το FG στο κομμάτι που αναφέρεις. 

απλό ήταν να υπολογίσεις και πριν τα base frame  : FG frames δια δύο (ή δια 3 ή 4 αν χρησιμοποιείς multiFG) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θετικό με τα DLSS/FSR κλπ είναι ότι κάνουν και anti-aliasing που σε πολλές περιπτώσεις το ενσωματωμένο του παιχνιδιού είναι μάπα.

Για παράδειγμα στο Expedition 33 το TSR είναι χάλι μαύρο, πρέπει να βάλεις DLSS Quality όπως και να 'χει. Επίσης και το DLAA είναι προβληματικό στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το CP 2077 με το νέο update 2.3 πήρε υποστήριξη για HDR10+(Γιατί το αναφέρει ως Intel HDR10+ support δεν κατάλαβα) και FSR 4.

3YF1r9T.jpeg

Επίσης η Fool's Theory ετοιμάζει νέο expansion για το The Witcher 3 μέσα στο 2026 λένε.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
Δημοσ.
2 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Εγώ δεν έχω καταλάβει ένα πράγμα: τελικά το FG είναι fake frames ναι ή όχι;; Αν έχεις 60 καρέ αξίζει να το ενεργοποιήσεις ή είναι προτιμότερο να χαμηλώσεις τα γραφικά ;; 

Εξαρτάται πόσο αισθάνεσαι το lag ή όχι . Πάνω απο 90 base μάλλον κομπλέ θα είσαι . Τα 60 καρέ αν τα αισθάνεσαι οριακά τότε επειδή το base frame θα πέσει , μάλλον χειρότερα θα είναι . 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, korakios said:

απλό ήταν να υπολογίσεις και πριν τα base frame  : FG frames δια δύο (ή δια 3 ή 4 αν χρησιμοποιείς multiFG) 

Mα δεν πάει έτσι, αυτό είναι το θέμα. Marketing ήταν και είναι το x2/x3/x4.  Με το x2 για παράδειγμα δεν είναι ότι βγάζεις 50 και σου δίνει 100, βγάζεις 60 και σου δίνει 120. Σου τρώει ένα ποσοστό από τα base fps και σου δίνει τα υπόλοιπα generated frames. Αλλά πως θα το έλεγαν το FG;  FG x1,7%;  Nope. x2 το ονόμασαν να είναι πιο χτυπητό. 

Eγώ και εσύ και οι λεβέντες εδώ που ασχολούμαστε, ξέρουμε πόσα fps βγάζουμε διότι τεστάρουμε/ δοκιμάζουμε/παίζουμε και βλέπουμε οι ίδιοι τις διαφορές. Ομως υπάρχει και casual κόσμος που δεν του ήταν ξεκάθαρο από κάποιο εύκολο overlay τι κάνει ακριβώς το FG. Τώρα πολύ εύκολα βλέπεις τι γίνεται με το steam overlay. Aν φυσικά έχεις δει έστω μια φορά πόσα πιάνεις δίχως FG. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, korakios είπε

Εξαρτάται πόσο αισθάνεσαι το lag ή όχι . Πάνω απο 90 base μάλλον κομπλέ θα είσαι . Τα 60 καρέ αν τα αισθάνεσαι οριακά τότε επειδή το base frame θα πέσει , μάλλον χειρότερα θα είναι . 

Απλα δεν εχει καμια σχεση να βαλεις πχ base 60 με 3xfg στα 160. Στη μια περιπτωση εχεις 60 πραγματικα στην αλλη εχεις 53 πραγματικα και τα αλλα με fg αλλα το νιωθεις απειρως καλυτερο και στο smoothness και στο latency. Τα 60 πραγματικα σκετα μου φαινονται unplayable πια ενω με 80 base μπορω να παιξω ανετα slow pace παιχνιδια τα πιο fast πχ doom shadow warrior θελω 100. Το wukong πεφτω μεχρι 140 με 3x FG δηλαδη 47 base και ειναι αψογο ακομα και στις πιο γρηγορες μαχες οποτε δεν εχει καμια σχεση να πουμε οτι αν εχεις base 60 θα ειναι το ιδιο με το να εχεις με 3x fg 180 η αν εχεις base 60 θα ειναι πολυ χειροτερo με 3x fg και 47 base. Εχω πανω απο 300 ωρες με FG σε βαρια παιχνιδια οποτε λιγο πολυ εχω καταληξει τι μπορει να κανει. 

3 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Mα δεν πάει έτσι, αυτό είναι το θέμα. Marketing ήταν και είναι το x2/x3/x4.  Με το x2 για παράδειγμα δεν είναι ότι βγάζεις 50 και σου δίνει 100, βγάζεις 60 και σου δίνει 120. Σου τρώει ένα ποσοστό από τα base fps και σου δίνει τα υπόλοιπα generated frames. Αλλά πως θα το έλεγαν το FG;  FG x1,7%;  Nope. x2 το ονόμασαν να είναι πιο χτυπητό. 

Eγώ και εσύ και οι λεβέντες εδώ που ασχολούμαστε, ξέρουμε πόσα fps βγάζουμε διότι τεστάρουμε/ δοκιμάζουμε/παίζουμε και βλέπουμε οι ίδιοι τις διαφορές. Ομως υπάρχει και casual κόσμος που δεν του ήταν ξεκάθαρο από κάποιο εύκολο overlay τι κάνει ακριβώς το FG. Τώρα πολύ εύκολα βλέπεις τι γίνεται με το steam overlay. Aν φυσικά έχεις δει έστω μια φορά πόσα πιάνεις δίχως FG. 

Κατσε αρα οντως ειναι οπως το ελεγα σε μια συζητηση παλιοτερα? Δεν παει /2 /3? Απλα σου δινει ενα ποσοστο? Δηλαδη οταν εχω 150 στο wukong με 3xfg δεν εχω 50 βαση μπορει να εχω παραπανω? Αν ειναι ετσι τοτε δουλευει ακομα καλυτερα για την οθονη μου που στα 165 ελεγα εχω 55 βαση αλλα αν οντως ειναι ετσι πρεπει να εχω παραπανω. Θα το τσεκαρω. 

Δημοσ.
2 minutes ago, Arkin said:

Κατσε αρα οντως ειναι οπως το ελεγα σε μια συζητηση παλιοτερα? Δεν παει /2 /3? Απλα σου δινει ενα ποσοστο? Δηλαδη οταν εχω 150 στο wukong με 3xfg δεν εχω 50 βαση μπορει να εχω παραπανω? Αν ειναι ετσι τοτε δουλευει ακομα καλυτερα για την οθονη μου που στα 165 ελεγα εχω 55 βαση αλλα αν οντως ειναι ετσι πρεπει να εχω παραπανω. Θα το τσεκαρω. 

Πιάνει το game σου για παράδειγμα 120fps χωρίς FG. Ε δεν σου δίνει το FGx2 240fps. Σου δίνει 200κάτι. Aρα σου τρώει αυτό το ποσοστό. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Πιάνει το game σου για παράδειγμα 120fps χωρίς FG. Ε δεν σου δίνει το FGx2 240fps. Σου δίνει 200κάτι. Aρα σου τρώει αυτό το ποσοστό. 

Αν το παιχνιδι μου δινει 90 base και εχω 160 με 2xfg μου κανει τα base 80?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Arkin said:

Αν το παιχνιδι μου δινει 90 base και εχω 160 με 2xfg μου κανει τα base 80?

Ναι, κάπου εκεί, άνοιξε το overlay του steam να το δεις ο ίδιος πόσο ακριβώς σου τρώει ανα περίπτωση. 
Εδώ έχει κάνει ένα ωραίο βίντεο που το δείχνει ακριβώς αυτό.

Δεν χρειάζεται να είναι full accurate ο μέσος όρος που βγάζει per game. Σου δείχνει τι συμβαίνει. 

17 minutes ago, korakios said:

έτσι πάει , διά έγραψα , όχι επί :) 

Μπορεί να λέμε διαφορετικά πράγματα. Το reply μου αφορούσε τα πραγματικά base fps που πιάνεις χωρίς την χρήση του FG. Ναι μπορείς να κάνεις την διαίρεση που λες αλλά αυτό που σου βγαίνει δείχνει το ήδη φαγωμένο base framerate. 

Δημοσ.

Ρε παιδιά τα έχουμε πει για το FG 700 φορές. 😂

Όντως αν τα output frames είναι 100 τα πραγματικά rendered είναι 50, άσχετα που πριν το ανοίξεις είχες 60. Είπαμε έχει κάποιο X κόστος ο αλγόριθμος σε frame time, το οποίο αλλάζει ανά game/res κλπ.

Και επίσης έχει το έξτρα κόστος σε latency (πέρα από το χαμηλότερο base frame rate), από το όποιο buffering κάνει το future frame μέχρι να υπολογίσει το ενδιάμεσο. 

Επίσης καμιά κάρτα δεν θα σώσει σαν τεχνολογία το FG. Με το που πας 50 fps αν το ανοίξεις είναι για γέλια. Και οπτικά και χρηστικά. Τώρα αν δεν ενοχλεί κάποιον άλλο αυτό. Και εμένα πχ δεν με ενοχλεί το screen tearing, δεν βγαίνω να λέω το monitor μου δεν έχει screen tearing.

Η πιο σημαντική χρήση για εμένα είναι ότι αν είσαι κοντά στο κάτω όριο του freesync range και βγεις ακόμα και για 1-2, σπάει άσχημα ή εικόνα. Εκεί παίζει μπάλα το FG να είσαι μόνιμα in range. Αν πάλι είμαι άνετα 60+ 1% lows και χωρίς αυτό, τότε πάντα κλειστό το έχω.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι απο οτι φαινεται καπως ετσι παει. 159 FG 3X και διπλα λεει 53 που ειναι τα πραγματικα το 49 και 56 δεν ξερω τι ειναι. 

Screenshot-2.png

Screenshot-1.png

2 λεπτά πριν, just getting started είπε

Ρε παιδιά τα έχουμε πει για το FG 700 φορές. 😂

Όντως αν τα output frames είναι 100 τα πραγματικά rendered είναι 50, άσχετα που πριν το ανοίξεις είχες 60. Είπαμε έχει κάποιο X κόστος ο αλγόριθμος σε frame time, το οποίο αλλάζει ανά game/res κλπ.

Και επίσης έχει το έξτρα κόστος σε latency (πέρα από το χαμηλότερο base frame rate), από το όποιο buffering κάνει το future frame μέχρι να υπολογίσει το ενδιάμεσο. 

Επίσης καμιά κάρτα δεν θα σώσει σαν τεχνολογία το FG. Με το που πας 50 fps αν το ανοίξεις είναι για γέλια. Και οπτικά και χρηστικά. Τώρα αν δεν ενοχλεί κάποιον άλλο αυτό. Και εμένα πχ δεν με ενοχλεί το screen tearing, δεν βγαίνω να λέω το monitor μου δεν έχει screen tearing.

Η πιο σημαντική χρήση για εμένα είναι ότι αν είσαι κοντά στο κάτω όριο του freesync range και βγεις ακόμα και για 1-2, σπάει άσχημα ή εικόνα. Εκεί παίζει μπάλα το FG να είσαι μόνιμα in range. Αν πάλι είμαι άνετα 60+ 1% lows και χωρίς αυτό, τότε πάντα κλειστό το έχω.

Στην παραπανω εικονα πιανω 90fps και με παει στα 53 με το 3xFG. Πως γινεται με 159 μαζι με τα fake μεσα ομως να ειναι πολυ καλυτερη η κινηση απο τα 90 base αν κλεισω το fg τελειως? Το ιδιο και με 60fps αν βαλω cap 60 νιωθω την κινηση με πολλα σπασιματα καμια σχεση με τα 159 και ας ειναι 53 τα base. 

Δημοσ.
4 minutes ago, Arkin said:

Το ιδιο και με 60fps αν βαλω cap 60 νιωθω την κινηση με πολλα σπασιματα καμια σχεση με τα 159 και ας ειναι 53 τα base. 

Γιατί όντως στα 60 έχεις πολλά σπασίματα στην εικόνα, δεν βλέπεις λάθος. 😛

Στην δικιά μου περίπτωση επειδή είναι και το όριο του freesync range, είναι ακόμα χειρότερα.

Όντως κερδίζεις το smoothness στην κίνηση με το FG. Δεν είπε κανείς το αντίθετο. 

Το ερώτημα είναι αν αξίζει το κόστος σε latency και εικόνα, το οποίο βέβαια είναι υποκειμενικό.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, just getting started είπε

Γιατί όντως στα 60 έχεις πολλά σπασίματα στην εικόνα, δεν βλέπεις λάθος. 😛

Στην δικιά μου περίπτωση επειδή είναι και το όριο του freesync range, είναι ακόμα χειρότερα.

Όντως κερδίζεις το smoothness στην κίνηση με το FG. Δεν είπε κανείς το αντίθετο. 

Το ερώτημα είναι αν αξίζει το κόστος σε latency και εικόνα, το οποίο βέβαια είναι υποκειμενικό.

Εμενα ειναι στα 48 το range. Latency απλα δεν το νιωθεις καθολου ακομα και στο wukong το οποιο ειναι πολυ fast pace δεν ξερω για first person τι γινεται. Για την εικονα δεν αλλαζει κατι απλα αν εχεις πολυ λιγα base ισως δεις artifacts κυριως κατω απο τα 40 base και σε πολυ γρηγορη κινηση. Να αναφερω οτι τελειωσα το portal rtx με 2x fg με την 4070ti οταν την πηρα ειχα απο 60 μεχρι 80 αρα μιλαμε για 30 και 40 base και δεν μου φανηκε στιγμη οτι ειχα latency η να ειδα artifact. Αρα σιγουρα παιζει ρολο και η υλοποιηση του καθε παιχνιδιου με το FG ποσο καλο ειναι δηλαδη μαζι με την ιδια αποκριση του παιχνιδιου. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ναι απο οτι φαινεται καπως ετσι παει. 159 FG 3X και διπλα λεει 53 που ειναι τα πραγματικα το 49 και 56 δεν ξερω τι ειναι. 

Screenshot-2.png

Screenshot-1.png

Στην παραπανω εικονα πιανω 90fps και με παει στα 53 με το 3xFG. Πως γινεται με 159 μαζι με τα fake μεσα ομως να ειναι πολυ καλυτερη η κινηση απο τα 90 base αν κλεισω το fg τελειως? Το ιδιο και με 60fps αν βαλω cap 60 νιωθω την κινηση με πολλα σπασιματα καμια σχεση με τα 159 και ας ειναι 53 τα base. 

δεν καταλαβαίνω την ερώτηση , αναμενόμενο τα fake να δίνουν ομαλή κίνηση . Το lag και τα artifacts είναι το πρόβλημα και το κατα πόσο τα καταλαβαίνεις ή όχι . Αν όχι , κομπλέ . 

Εμένα με παραξένεψε που λες απο 90 πέφτει στα 53, δεν το περίμενα σε μια 5080 .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...