Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα thermals με το Alphacool block είναι καλή φάση :D

w8zTAsg.jpeg

Θέλω να δω τι clocks θα χτυπάνε οι 60xx αν κάνουν skip 1-2 nodes (δλδ απο 5nm -> 2nm), η 5090 διψάει για ρεύμα... Με πιο efficient node νομίζω θα πάρει πολύ καλο uplift ακόμα και χωρίς μεγάλες διαφορές στην αρχιτεκτονική.

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 8
Δημοσ.
5 minutes ago, d4ydr33m3r said:

Πολυ καλα sustained core clocks βεβαια για αυτο πληρωνεις καστομια θα μου πεις @Spartan117

Ναι και νομίζω η Astral είναι ψιλό-binned, ακόμα και σε αέρα ήταν πολύ σταθερά γενικά. Για το pin monitoring την πήρα κυρίως, αν και τραγικό οτι χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο...

• Like 1
Δημοσ.
17 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Αν πάνε στα 2nm θα πάει και στα 2500$ το MSRP.

Ή θα βγάλουν 600-άρι die αντί 750 που είναι η 5090 και θα κρατήσουν την ίδια τιμή. AMD και Intel θα πιέσουν τον πέτσινο (στο gaming τουλάχιστον) οπότε δεν νομίζω να ξεφύγει παραπάνω απ' όσο έχει ξεφύγει ήδη. Τα λεφτά δεν τα βγάζει απο τους gamers anyway, για το γαμώτο συνεχίζουν.

Δημοσ.

H intel πέρυσι ψόφησε, φέτος βρώμησε. Δεν είναι ούτε ανταγωνιστική στην τιμή και ουσιαστικά είναι ακόμη beta προϊόν. Και υπάρχει και το θέμα με το τεράστιο overhead. 

Η AMD δεν νομίζω να θέλει να ανταγωνιστεί στο ΧΧ90 την nvidia. Αν είναι να δώσεις 2000+ για κάρτα καλύτερα να πας nvidia που τα δευτερεύοντα features (rt, upscale, κτλ) κατά 99.9% θα είναι καλύτερα. 

Η AMD πρέπει να πιέσει στο 400-600 ευρώ που έχει πέσει πολύ ξεραΐλα.

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Spartan117 είπε

Ναι και νομίζω η Astral είναι ψιλό-binned, ακόμα και σε αέρα ήταν πολύ σταθερά γενικά. Για το pin monitoring την πήρα κυρίως, αν και τραγικό οτι χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο...

Και η Astral και η Tuf έχουν εξαιρετικά temps και ρολόγια οπότε στο custom νερό έχεις τρομερά sustained 

Για τα άλλα τραγικά τα πράγματα τα έχουμε πει πολλές φορές 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, just_a_dude είπε

H intel πέρυσι ψόφησε, φέτος βρώμησε. Δεν είναι ούτε ανταγωνιστική στην τιμή και ουσιαστικά είναι ακόμη beta προϊόν. Και υπάρχει και το θέμα με το τεράστιο overhead. 

στα 270 ψιλοκομπλέ είναι όταν οι εισαγωγικές 9060ΧΤ 16G πήγαν στα 370+ και 5060ti 16G στα 430+

το cpu overhead σίγουρα είναι θέμα , αλλά με ένα εισαγωγικό ΑΜ5 cpu και σε τίτλους που δεν είναι CPU intensive , τρώγεται 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, korakios είπε

στα 270 ψιλοκομπλέ είναι όταν οι εισαγωγικές 9060ΧΤ 16G πήγαν στα 370+ και 5060ti 16G στα 430+

το cpu overhead σίγουρα είναι θέμα , αλλά με ένα εισαγωγικό ΑΜ5 cpu και σε τίτλους που δεν είναι CPU intensive , τρώγεται 

Σύμφωνα με αυτό η 9060ΧΤ είναι 36% καλύτερη από την Β580 (που είναι η καλύτερη intel στη λίστα) και η 5060Ti είναι 43%

270 + 36% = 367

270 + 43% =  386

Άρα σε σχέση με την 9060XT η intel δεν είναι value, απλά πληρώνεις λιγότερα και παίρνεις λιγότερα. Με την 5060Ti πληρώνεις nvidia tax κλασσικά.

Το καλό της Β580 είναι ότι έχει 12GB ενώ οι άλλες σε αυτή την τιμή έχουν 8GB. Εγώ πάντως intel κάρτα δεν θα έπαιρνα. Δεν ξέρεις τι θα συμβεί μελλοντικά με την intel. Δεν έχει ίχνος marketshare οπότε δεν ξέρεις αν απλά το παρατήσουν τελείως κάποια στιγμή με ότι αυτό σημαίνει για την υποστήριξη σε drivers και games. Ή για παράδειγμα αν έχουν bug σε κάποιο game κατά πόσο η επίλυση του θα είναι προτεραιότητα στο αντίστοιχο game studio για μια κάρτα που την έχουν ελάχιστοι.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Σύμφωνα με αυτό η 9060ΧΤ είναι 36% καλύτερη από την Β580 (που είναι η καλύτερη intel στη λίστα) και η 5060Ti είναι 43%

270 + 36% = 367

270 + 43% =  386

Άρα σε σχέση με την 9060XT η intel δεν είναι value, απλά πληρώνεις λιγότερα και παίρνεις λιγότερα. Με την 5060Ti πληρώνεις nvidia tax κλασσικά.

απλά μπορεί να μην έχει παραπάνω λεφτά κάποιος , αν και 99% θα πάρει τη σάπια 5060 (ακόμα και αν η άλλη σάπια 9060ΧΤ 8G είναι πολύ καλύτερη) 🤪

3 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Το καλό της Β580 είναι ότι έχει 12GB ενώ οι άλλες σε αυτή την τιμή έχουν 8GB.

οι 8άρες δεν υπάρχουν στη σύγκριση , απο 16άρες για AMD/nvidia

5 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Εγώ πάντως intel κάρτα δεν θα έπαιρνα. Δεν ξέρεις τι θα συμβεί μελλοντικά με την intel. Δεν έχει ίχνος marketshare οπότε δεν ξέρεις αν απλά το παρατήσουν τελείως κάποια στιγμή με ότι αυτό σημαίνει για την υποστήριξη σε drivers και games. Ή για παράδειγμα αν έχουν bug σε κάποιο game κατά πόσο η επίλυση του θα είναι προτεραιότητα στο αντίστοιχο game studio για μια κάρτα που την έχουν ελάχιστοι.

προσωπικά αν βγάλει mid κάρτα , την τσιμπάω day1 (αν είναι σε ανταγωνιστική τιμή φυσικά)  . Σίγουρα σε φρέσκους τίτλους παίζει να έχει κανα glitch αλλά μέχρι στιγμής δείχνει οτι υπάρχει υποστήριξη . 

• Like 1
Δημοσ.
16 hours ago, Psycho_Warhead said:

Έρχεται fix για το AF bug στις Blackwell σε μελλοντικό driver.

upload_2025-8-1_22-43-45.png

Για όσους αναρωτιούνται τι είναι, αυτό συμβαίνει αν βάλεις 16xAF μέσα από τον driver σε πολλά παιχνίδια.

mechwarrior-online.webp

Το είχα αναφέρει από τον Απρίλιο αυτό το θέμα. Δεν συμβαίνει σε όλα τα games.

Από το δικό μου backlog συμβαίνει στο Stalker 2 και Callisto Protocol.

Το περίεργο είναι πως στο Inspector το βλέπεις το x16 AF, αν το πειράξεις από το control panel/nvidia ap, συμβαίνει αυτό. 

Απορώ γιατί κάτι τόσο απλό το έχουν αφήσει από το launch της κάρτας έτσι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Spartan117 said:

Τα thermals με το Alphacool block είναι καλή φάση :D

w8zTAsg.jpeg

Θέλω να δω τι clocks θα χτυπάνε οι 60xx αν κάνουν skip 1-2 nodes (δλδ απο 5nm -> 2nm), η 5090 διψάει για ρεύμα... Με πιο efficient node νομίζω θα πάρει πολύ καλο uplift ακόμα και χωρίς μεγάλες διαφορές στην αρχιτεκτονική.

ποιο ειναι αυτο το Rise of the Ronin?  στη δοκιμασια με τον Blacksmith κολλησα κι εφαγε uninstall στο διλεπτο! δεν τα μπορω αυτα με τα key-combos, δε θα κατσω να παθω αγκυλωση ή να κακοποιω το πληκτρολογιο για να νικησω τον "κακο" -κι ας εχω και controller- ειμαι παραδοσιακος τυπος προτιμω τα point click & shoot!😂

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
7 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Η AMD δεν νομίζω να θέλει να ανταγωνιστεί στο ΧΧ90 την nvidia. Αν είναι να δώσεις 2000+ για κάρτα καλύτερα να πας nvidia που τα δευτερεύοντα features (rt, upscale, κτλ) κατά 99.9% θα είναι καλύτερα. 

Η AMD πρέπει να πιέσει στο 400-600 ευρώ που έχει πέσει πολύ ξεραΐλα.

Το πιο σημαντικό κομμάτι της AMD που χρήζει βελτίωση είναι οι ''τεχνολογίες'' FSR,RT κτλ. Να ρίξει τιμές λίγο δύσκολο... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...