Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 14,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Arkin said:

Σπυρο πηρες τελικα την καρτα ρε συ η δεν το πατησες? Τι θα γινει την χουφτωσες? Ερχεται χειμωνας.

Έχω κάνει 2 Χ κρατήσεις 

Μια την Asus & μία MSI.

Θα ψάξω ως το κόκαλο αναφορές περί coil whine / προβλήματα και θα αποφασίσω με ηρεμία.

Αν και μαρεσει περισσότερο η Asus λόγω αυξημένου Power Limit, των PTM7950 pads, αλλά η άλλη έρχεται κι ένα 55αρικο κάτω (+ 20/25 από την πώληση του παιχνιδιού). Δηλαδή πλησιάζει και τιμολογιακά νερά πολυ "καλών" 9070XT υλοποιήσεων, όπως βρίσκεται και κάτω από την φθηνότερη 5070Ti του best price (καλά από κατάστημα "ιπτάμενος δίσκος").

Σίγουρα φαντάζομαι ότι είναι πιο ελκυστική σαν πρόταση η MSI καθώς βγαίνει κατά 55€ φθηνότερη, και 44€ συγκριτικά με την ίδια Asus Prime από Ελλάδα (skroutz καλάθι 829€). Θα ρωτήσω λίγο το Αμαζον τι παίζει με θέμα επιστροφής ή κάλυψης εγγύησης για να είμαι σίγουρος και το προχωράω.

Με ηρεμία τώρα - αναζήτηση και βλέπω ποια θα ακυρωθεί. Βασικά δικαιολογίες να πάρω την MSI θα ψάξω αρκεί όπως ανέφερα να είναι αποδοτική η ψυκτρα και να μην βρω τίποτα περίεργα κουσούρια.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, 7nisiotis said:

Έχω κάνει 2 Χ κρατήσεις 

Μια την Asus & μία MSI.

Θα ψάξω ως το κόκαλο αναφορές περί coil whine / προβλήματα και θα αποφασίσω με ηρεμία.

Αν και μαρεσει περισσότερο η Asus λόγω αυξημένου Power Limit, των PTM7950 pads αλλά η άλλη έρχεται κι ένα 55αρικο κάτω+ 20/25 από την πώληση του παιχνιδιού. Δηλαδή πλησιάζει και τιμολογιακά νερά καλών 9070XT.

Σίγουρα φαντάζομαι ότι είναι πιο ελκυστική σαν πρόταση η MSI καθώς βγαίνει κατά 55€ φθηνότερη, και 44€ συγκριτικά με την ίδια Asus Prime από Ελλάδα. Θα ρωτήσω λίγο το Αμαζον τι παίζει με θέμα επιστροφής ή κάλυψης εγγύησης για να είμαι σίγουρος και το προχωράω.

Με ηρεμία τώρα αναζήτηση και βλέπω ποια θα ακυρωθεί. Βασικά δικαιολογίες να πάρω την MSI θα ψάξω αρκεί να είναι αποδοτική η ψυκτρα και να μην βρω τίποτα περίεργα.

Τσίμπα την msi!

Επεξ/σία από xartemporas
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Έχω κάνει 2 Χ κρατήσεις 

Μια την Asus & μία MSI.

Αν και μαρεσει περισσότερο η Asus λόγω αυξημένου Power Limit, των PTM7950 pads αλλά η άλλη έρχεται κι ένα 55αρικο κάτω+ 20/25 από την πώληση του παιχνιδιού. Δηλαδή πλησιάζει και τιμολογιακά νερά καλών 9070XT.

Σίγουρα φαντάζομαι ότι είναι πιο ελκυστική σαν πρόταση η MSI καθώς βγαίνει κατά 55€ φθηνότερη, και 44€ συγκριτικά με την ίδια Asus Prime από Ελλάδα. Θα ρωτήσω λίγο το Αμαζον τι παίζει με θέμα επιστροφής ή κάλυψης εγγύησης για να είμαι σίγουρος και το προχωράω.

Με ηρεμία τώρα αναζήτηση και βλέπω ποια θα ακυρωθεί. Βασικά δικαιολογίες να πάρω την MSI θα ψάξω αρκεί να είναι αποδοτική η ψυκτρα και να μην βρω τίποτα περίεργα.

MSI all the way. Δεν θα ξανα εμπιστευομουν asus τα coil whine issue ειναι απλα υπερβολικα για να παιξουμε με τις πιθανοτητες. Η MSI ειναι κορυφη.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι το Smooth Motion; Είναι σαν το Frame Generation; Πότε πρέπει να το ενεργοποιούμε;

58 λεπτά πριν, Arkin είπε

MSI all the way. Δεν θα ξανα εμπιστευομουν asus τα coil whine issue ειναι απλα υπερβολικα για να παιξουμε με τις πιθανοτητες. Η MSI ειναι κορυφη.

Εκτός από τις υλοποιήσεις με τους 2 ανεμιστήρες που είναι για τα μπάζα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Παιδιά μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι το Smooth Motion; Είναι σαν το Frame Generation; Πότε πρέπει να το ενεργοποιούμε;

Εκτός από τις υλοποιήσεις με τους 2 ανεμιστήρες που είναι για τα μπάζα.

Ελα Theo ηθελα να απαντησω στο προηγουμενο μηνυμα σου αλλα το ξεχασα οποτε παμε τωρα. 

Το smooth motion ειναι κατι σαν το lossless scaling η σαν το AFMF της amd και υποστηριζετε απο 4000 και 5000 σειρα. Βολευει πολυ για παιχνιδια που δεν υποστηριζουν native FG και απο την αναλυση που εχει γινει ειναι αξιολογο χωρις να προσθετει latency. Σε προ 3-4 χρονων παιχνιδια δηλαδη που δεν υποστηριζουν FG και παιζει cpu BN το ενεργοποιεις και maxareis το monitor με αρκετα μεγαλυτερο smoothness στην κινηση. Το ειχαν οι 5000 σειρα απο την αρχη και στις 4000 μπηκε μολις πριν 1-2 βδομαδες.

• Thanks 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Ελα Theo ηθελα να απαντησω στο προηγουμενο μηνυμα σου αλλα το ξεχασα οποτε παμε τωρα. 

Το smooth motion ειναι κατι σαν το lossless scaling η σαν το AFMF της amd και υποστηριζετε απο 4000 και 5000 σειρα. Βολευει πολυ για παιχνιδια που δεν υποστηριζουν native FG και απο την αναλυση που εχει γινει ειναι αξιολογο χωρις να προσθετει latency. Σε προ 3-4 χρονων παιχνιδια δηλαδη που δεν υποστηριζουν FG και παιζει cpu BN το ενεργοποιεις και maxareis το monitor με αρκετα μεγαλυτερο smoothness στην κινηση. Το ειχαν οι 5000 σειρα απο την αρχη και στις 4000 μπηκε μολις πριν 1-2 βδομαδες.

Είναι πολύ χρήσιμο όντως. Παίζω το Callisto Protocol με όλα δεξιά σε native επειδή έχει FSR 2 και αγκωμαχουσε στα 70-80 καρέ. Μόλις το ενεργοποίησα πήγε 120+ και είναι απόλυτα smooth. Game changer σίγουρα.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _Theo_ είπε

Είναι πολύ χρήσιμο όντως. Παίζω το Callisto Protocol με όλα δεξιά σε native επειδή έχει FSR 2 και αγκωμαχουσε στα 70-80 καρέ. Μόλις το ενεργοποίησα πήγε 120+ και είναι απόλυτα smooth. Game changer σίγουρα.

Επι τόπου αλλάζεις FSR --> DLSS 4. Βάλε Optiscaler για να το κάνεις.

Τραγικό το FSR στο Callisto Protocol.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Πάμε πάλι..Θεωρεί ότι αν δεν φτιάξει το CPU overhead η NVIDIA, το RDNA 5 θα περάσει μπροστά.

Έδωσαν νίκη ήδη στην AMD! 🤣 Ο ορισμός του Βερμπαλισμού ο τύπος.  

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Επι τόπου αλλάζεις FSR --> DLSS 4. Βάλε Optiscaler για να το κάνεις.

Τραγικό το FSR στο Callisto Protocol.

Το έχω κάνει μια φορά και δεν είδα διάφορα ούτε στην εικόνα ούτε στην απόδοση. Θα το επιχειρήσω ξανά μπας και έκανα καμία λαμακία.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Το έχω κάνει μια φορά και δεν είδα διάφορα ούτε στην εικόνα ούτε στην απόδοση. Θα το επιχειρήσω ξανά μπας και έκανα καμία λαμακία.

Πριν από κάνα 3-4μηνο το τελείωσα με DLSS. Γι'αυτό σου λέω...

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Επειδή είμαι σε αναζήτηση gpu θα ήθελα την γνώμη σας. Να πάω σε 4080 η σε 5070ti καινούρια που πάνω κάτω παίζουν στα ίδια λεφτά? Χρήση gaming 4k 120-144hz 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, timeg6 said:

Καλησπέρα σε όλους. Επειδή είμαι σε αναζήτηση gpu θα ήθελα την γνώμη σας. Να πάω σε 4080 η σε 5070ti καινούρια που πάνω κάτω παίζουν στα ίδια λεφτά? Χρήση gaming 4k 120-144hz 

Πρέπει να μας δώσεις και άλλα δεδομένα για να μπορέσουμε να προτείνουμε και εμείς περισσότερα.
Δηλαδή αν έχεις βρει μια 4080 χώμα και με καλό υπόλοιπο εγγύησης (πες και τι υλοποίηση κτλ), άρα θα βάλεις και κάποια χρήματα τσέπη ή θα τα επενδύσεις αλλού, τότε προφανώς σε συμφέρει περισσότερο η αγορά της 4080. 
Όσο αφορά επιδόσεις, αυτά 2-5% difference, δεν είναι λόγος να σκάσεις τα πολλά παραπάνω για την 5070ti.
DLSS 4 θα έχεις, FG, Smooth Motion πλέον έχεις, το μόνο που υστερείς σε features είναι το MFG, το οποίο έχει υπεραναλυθεί εδώ μέχρι αηδίας.  Εγώ προσωπικά δεν το έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση και δεν είναι σοβαρός λόγος για να προτιμήσεις την 5000 απά την 4000 σειρά.

Ελπίζω κάπως να σε βοήθησα, θα πουν και αλλοι την γνώμη τους, αλλά όπως είπα εξαρτάται πάντα πόσο βρήκες ή τεσπα θα βρεις την 4080 που λες. Αν μιλάμε για τα ίδια χρήματα και δεν είναι σοβαρά πιο κάτω η 4080, τότε λογικό δεν είναι να πας στην τωρινή γενιά; Υπάρχουν καλά deals στα used με τις 4080. 

Αυτά τα ολίγα, εδώ είμαστε.

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...