timeg6 Δημοσ. Κυριακή στις 10:46 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:46 μμ (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε Πρέπει να μας δώσεις και άλλα δεδομένα για να μπορέσουμε να προτείνουμε και εμείς περισσότερα. Δηλαδή αν έχεις βρει μια 4080 χώμα και με καλό υπόλοιπο εγγύησης (πες και τι υλοποίηση κτλ), άρα θα βάλεις και κάποια χρήματα τσέπη ή θα τα επενδύσεις αλλού, τότε προφανώς σε συμφέρει περισσότερο η αγορά της 4080. Όσο αφορά επιδόσεις, αυτά 2-5% difference, δεν είναι λόγος να σκάσεις τα πολλά παραπάνω για την 5070ti. DLSS 4 θα έχεις, FG, Smooth Motion πλέον έχεις, το μόνο που υστερείς σε features είναι το MFG, το οποίο έχει υπεραναλυθεί εδώ μέχρι αηδίας. Εγώ προσωπικά δεν το έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση και δεν είναι σοβαρός λόγος για να προτιμήσεις την 5000 απά την 4000 σειρά. Ελπίζω κάπως να σε βοήθησα, θα πουν και αλλοι την γνώμη τους, αλλά όπως είπα εξαρτάται πάντα πόσο βρήκες ή τεσπα θα βρεις την 4080 που λες. Αν μιλάμε για τα ίδια χρήματα και δεν είναι σοβαρά πιο κάτω η 4080, τότε λογικό δεν είναι να πας στην τωρινή γενιά; Υπάρχουν καλά deals στα used με τις 4080. Αυτά τα ολίγα, εδώ είμαστε. Σευχαριστω πολύ για την απάντηση. Από 4080 προς το παρόν ότι έχω δει εδώ μέσα από αγγελίες που παίζουν 750-800. Πχ gigabyte gaming oc κ msi gaming x trio. Αν παω σε 5070ti σε καλή υλοποίηση θα πάω κοντα στα 900 απλά πάω σε κάτι καινούριο κ σκέφτομαι αν αξίζει αυτό το έξτρα ποσό Επεξ/σία Κυριακή στις 10:57 μμ από timeg6
Saloufas Δημοσ. Κυριακή στις 11:00 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:00 μμ 10 λεπτά πριν, timeg6 είπε Σευχαριστω πολύ για την απάντηση. Από 4080 προς το παρόν ότι έχω δει εδώ μέσα από αγγελίες που παίζουν 750-800. Πχ gigabyte gaming oc κ msi gaming x trio. Αν παω σε 5070ti σε καλή υλοποίηση θα πάω στα 900 απλά πάω σε κάτι καινούριο κ σκέφτομαι αν αξίζει αυτό το έξτρα ποσό Εγώ θα πήγαινα σε καινούργια εφόσον μιλάμε για το πολύ 100€ λόγω της μεγαλύτερης εγγύηση παρά σε μια μεταχειρισμένη με μικρότερη εγγύηση. 1
akoinonitos Δημοσ. Κυριακή στις 11:06 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:06 μμ 19 λεπτά πριν, timeg6 είπε Σευχαριστω πολύ για την απάντηση. Από 4080 προς το παρόν ότι έχω δει εδώ μέσα από αγγελίες που παίζουν 750-800. Πχ gigabyte gaming oc κ msi gaming x trio. Αν παω σε 5070ti σε καλή υλοποίηση θα πάω κοντα στα 900 απλά πάω σε κάτι καινούριο κ σκέφτομαι αν αξίζει αυτό το έξτρα ποσό Παρε μια φθηνη υλοποιηση 5070ti ,δεν εχει νοημα να πετας λεφτα σε ακριβοτερες υλοποιησεις. 1
Alex21121988 Δημοσ. Κυριακή στις 11:08 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:08 μμ (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, timeg6 said: Σευχαριστω πολύ για την απάντηση. Από 4080 προς το παρόν ότι έχω δει εδώ μέσα από αγγελίες που παίζουν 750-800. Πχ gigabyte gaming oc κ msi gaming x trio. Αν παω σε 5070ti σε καλή υλοποίηση θα πάω κοντα στα 900 απλά πάω σε κάτι καινούριο κ σκέφτομαι αν αξίζει αυτό το έξτρα ποσό Επειδή κάποια πράγματα όπως τα οικονομικά είναι λεπτά ζητήματα, αυτά τα 100 ευρώ για τον κάθε ένα μεταφράζονται εντελώς διαφορετικά, αν δεν το θεωρείς τόσο σημαντικό ποσό, τότε τα δίνεις και παίρνεις το καινούριο. Εγώ θα πήγαινα για το καινούριο και για παραπάνω ποσό μόνο και μόνο για το υπόλοιπο εγγύησης και οτι δεν μπλέκεις με αγγελίες κτλ. Αν ήταν πχ 300 ευρώ κάτω μια used 4080 με 1 χρονο υπολοιπο εγγύησης, θα μιλούσαμε σε διαφορετική βάση. Αλλά είπαμε, και αυτό εξαρτάται στο πως ''ζυγίζει'' ο καθένας τα χρήματα που θέλει να δίνει (κατά βάση) για το χόμπι του. 4 minutes ago, akoinonitos said: Παρε μια φθηνη υλοποιηση 5070ti ,δεν εχει νοημα να πετας λεφτα σε ακριβοτερες υλοποιησεις. Ναι, εφόσον δεν έχει το δικό μας κόμπλεξ (σορρυ εγώ έτσι θα το πω) με το αν ανεβάζει 4-5 βαθμούς παραπάνω θερμοκρασίες συγκριτικά με τις A-S Tier υλοποιήσεις, και είναι οκ με αυτό, ας πάει αν όχι για την φτηνότερη. για μια B-tier υλοποίηση. Δεν θα έπαιρνα ποτέ Palit/Manli κτλ αλλά αυτά είναι δικά μου (ας μην λέω μας) κόμπλεξ. Επεξ/σία Κυριακή στις 11:10 μμ από Alex21121988 1
Arkin Δημοσ. Κυριακή στις 11:14 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:14 μμ 5070ti θα ελεγα λογο MFG. Θα βοηθησει παρα πολυ στις πιο δυσκολες καταστασεις. Συν νεοι encoders/decoders συν εγγυηση συν πιο γρηγορη vram[αρκετα μεγαλυτερο ευρος για να πεσει starvation]. 3
timeg6 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:05 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:05 πμ Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, μάλλον θα κινηθώ προς 5070ti 1 ώρα πριν, Alex21121988 είπε Επειδή κάποια πράγματα όπως τα οικονομικά είναι λεπτά ζητήματα, αυτά τα 100 ευρώ για τον κάθε ένα μεταφράζονται εντελώς διαφορετικά, αν δεν το θεωρείς τόσο σημαντικό ποσό, τότε τα δίνεις και παίρνεις το καινούριο. Εγώ θα πήγαινα για το καινούριο και για παραπάνω ποσό μόνο και μόνο για το υπόλοιπο εγγύησης και οτι δεν μπλέκεις με αγγελίες κτλ. Αν ήταν πχ 300 ευρώ κάτω μια used 4080 με 1 χρονο υπολοιπο εγγύησης, θα μιλούσαμε σε διαφορετική βάση. Αλλά είπαμε, και αυτό εξαρτάται στο πως ''ζυγίζει'' ο καθένας τα χρήματα που θέλει να δίνει (κατά βάση) για το χόμπι του. Ναι, εφόσον δεν έχει το δικό μας κόμπλεξ (σορρυ εγώ έτσι θα το πω) με το αν ανεβάζει 4-5 βαθμούς παραπάνω θερμοκρασίες συγκριτικά με τις A-S Tier υλοποιήσεις, και είναι οκ με αυτό, ας πάει αν όχι για την φτηνότερη. για μια B-tier υλοποίηση. Δεν θα έπαιρνα ποτέ Palit/Manli κτλ αλλά αυτά είναι δικά μου (ας μην λέω μας) κόμπλεξ. Δυστυχώς η ευτυχώς το έχω κ εγω, τώρα θα αντικαταστήσω μια Aorus Master πιο παλιάς σειράς. Οπότε μάλλον θα πάω gigabyte Asus msi κ σκέφτομαι κ την zotac, βλέπω βγάζει καλές υλοποιήσεις 1
Alex21121988 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:37 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:37 πμ 29 minutes ago, timeg6 said: Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, μάλλον θα κινηθώ προς 5070ti Δυστυχώς η ευτυχώς το έχω κ εγω, τώρα θα αντικαταστήσω μια Aorus Master πιο παλιάς σειράς. Οπότε μάλλον θα πάω gigabyte Asus msi κ σκέφτομαι κ την zotac, βλέπω βγάζει καλές υλοποιήσεις Αsus, Gigabyte, ΜSI το BIG 3. (δεν τις έβαλα με σειρά αλλα αλφαβητικά, μην ορμήσετε xD ) Η Zotac είναι η 4η τίμια επιλογή imo. 1
7nisiotis Δημοσ. Δευτέρα στις 01:08 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:08 πμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Saloufas said: Έδωσαν νίκη ήδη στην AMD! 🤣 Ο ορισμός του Βερμπαλισμού ο τύπος. ΚΑΘΕ φορά τα ιδια. Στην αρχή το πιστεύαμε - μεχρι πρόσφατα μαλιστα. Πως ερχεται η «τρομερή αντεπίθεση» που θα απελευθερωσει τον εγκλωβισμένο θύλακα στο "Σταλινγκραντ" των GPU... Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:08 πμ από 7nisiotis
Psycho_Warhead Δημοσ. Δευτέρα στις 09:28 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 09:28 πμ 13 ώρες πριν, akoinonitos είπε Γτ τον βλεπεις αυτον ρε? Δεν τον βλέπω γενικά αν και κάποια slides που βγάζει σε APUs/CPUs είναι legit.
7nisiotis Δημοσ. Δευτέρα στις 10:09 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:09 πμ Ρώτησα Αμαζόν(ιο) Αγγλικό. 2 χρόνια κανονικής κάλυψης εγγύησης, δωρεάν επιστροφή σε περίπτωση προβλήματος - όλα κανονικά σαν να αγοράζεις από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά Αμαζον (αρκεί να δείχνει (sold by Amazon EU). 1
Psycho_Warhead Δημοσ. Δευτέρα στις 10:11 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 10:11 πμ Δεν υπάρχει καλύτερο return policy από του Amazon. Το μόνο κακό είναι ότι έχεις μόνο 2 χρόνια κάλυψη.
thanosAIAS Δημοσ. Δευτέρα στις 10:12 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:12 πμ 9 ώρες πριν, 7nisiotis είπε ΚΑΘΕ φορά τα ιδια. Στην αρχή το πιστεύαμε - μεχρι πρόσφατα μαλιστα. Πως ερχεται η «τρομερή αντεπίθεση» που θα απελευθερωσει τον εγκλωβισμένο θύλακα στο "Σταλινγκραντ" των GPU... Δε διαφωνώ, αλλά άρχισε να πλησιάζει επικίνδυνα η AMD. Αν σκεφτείς και τη διαφορά στο μέγεθος των ομάδων που έχουν οι δύο εταιρείες για τα GPU, δεν τα πάει και άσχημα. Το νέο fsr4 είναι ανάμεσα στο dlss 3 και 4, ενώ και στο rtx ανεβάζει στροφές.
Psycho_Warhead Δημοσ. Δευτέρα στις 10:27 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 10:27 πμ Σε HW μπορεί να βγάλει x90 competitor, το έκανε με την 6900XT αλλά πλέον πρέπει να βγάλει και αντίστοιχο SW πράγμα δύσκολο αφού απλά ακολουθεί την NVIDIA. 1
just_a_dude Δημοσ. Δευτέρα στις 10:38 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:38 πμ Το FSR4 είναι πλέον στα επίπεδα του DLSS4, ειδικά σε 4Κ. Ναι οκ, αν κάνεις ανάλυση Digital Foundry με 300% zoom θα δεις διαφορές αλλά σε κανονικό gameplay ίδιο θα φαίνεται. Το θέμα είναι η υλοποίηση σε games, η οποία απ' ότι βλέπω έχει βελτιωθεί αρκετά. Spoiler 1
7nisiotis Δημοσ. Δευτέρα στις 11:00 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:00 πμ (επεξεργασμένο) 54 minutes ago, thanosAIAS said: Δε διαφωνώ, αλλά άρχισε να πλησιάζει επικίνδυνα η AMD. Αν σκεφτείς και τη διαφορά στο μέγεθος των ομάδων που έχουν οι δύο εταιρείες για τα GPU, δεν τα πάει και άσχημα. Το νέο fsr4 είναι ανάμεσα στο dlss 3 και 4, ενώ και στο rtx ανεβάζει στροφές. Δεν αντιλέγω για το upscaling της που πλέον είναι δυνατό όπλο - αλλά ακόμα δεν έπιασε την σιγουριά και την σχέση Nvidia-Developer που δίνει το Δερμάτινο Αγόρι. Ήμουν πολύ κοντά στην 9070ΧΤ, πιστεύω πως φάνηκε και από τις αναρτήσεις μου. Αλλά μιας και θα παίζω (επιτέλους) 4Κ (θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός αν δεν έπαιζε σε προσφορά η 42αρα Panasonic τότε από Κωτσο <500€) τα single games με DLSS σχεδόν μόνιμα στο ON ... ε με δεδομένο πως σιχαίνομαι πια τα πολλαπλά κλικς και mods για να δουλέψει κάτι, έδωσα γύρω στα 70-80€ παραπάνω για αυτό. Δεν έχω θέμα στην επόμενη γενιά να δοκιμάσω κόκκινα κεράσια πάλι. Αρκεί να ξέρω πώς με κάθε νέο παιχνίδι από την πρώτη μέρα θα είναι εκεί το FSR 4+, θα είναι εύκολο μέσα από τους οδηγούς να ενημερώσεις ένα παιχνίδι και δεν θα απαιτεί software αλχημείες. Τώρα σε Path Tracing και όλα αυτά πάλι θα ακολουθεί αλλά το απόλυτο μόνο η Χ90 το δίνει πια... Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:12 πμ από 7nisiotis 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα