Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα παιδιά δεν πρέπει να παίρνεις top end πράγματα γιατί πρέπει να μάθουν να εκτιμούν την αξία τους, το μόχθο για να αποκτηθούν και την προνομιακή θέση που βρίσκονται εάν τα έχουν. Μου λέγε το αφεντικό στη δουλειά ότι το 14χρονο παιδί τους πήρε το smartphone του και το πέταξε στον τοίχο και το διέλυσε απλά επειδή είχε νεύρα και ότι τώρα θα του πάρουν άλλο. Το μυαλό μου γύρισε. Anyways, άσχετο με το τόπικ.

• Like 6
  • Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Saloufas said:

image.png.c38eb7225d06ef328c0660c0f041c38f.png

Εγώ πάλι έβαλα τρία παιχνίδια από αυτά που έχω πρόχειρα στην βιβλιοθήκη, DOOM Dark Age, Hogwards που μπήκε εχθές gamepass και Indiana Jones, 95%, 90% και 100% Vram usage 4k ultra,

Ακόμα μία που βρήκα από το stalker 2 όταν έπαιζα....memory usage 93%! 

Ένα ενδιαφέρον stat via AB & Riva, είναι να βάλεις να φαίνεται η Allocated vram και η Dedicated vram. Το ένα ουσιαστικά είναι πόσα ζητάει η εκάστοτε εφαρμογή σε vram, και το άλλο είναι πόσο πραγματικά τρώει.

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilos είπε

Ok όπως έγραψα πόσα χαλάει όμως εκτός από αυτά για φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ασφάλεια υγείας, διακοπές και λοιπά έξοδα/χαρτζιλίκια. Θέλω να πω αν ο μπαμπάς βγάζει 200-300k+ και χαλάει για τον γιό του 50k το χρόνο 2-3k παραπάνω είναι ψίχουλα in the big picture. Τώρα αν βγάζουν πχ και οι 2 γονείς συνολικά 40k με το ζόρι και τα έξοδα τρέχουνε, δε νομίζω να παίζουν τέτοιου είδους "δωράκια". Έχω για παράδειγμα συγγενείς πολύτεκνους με συμπαθητική οικονομική επιφάνεια και όποτε άλλαζαν laptops για τα παιδιά τους στο σχολείο με κάτι lenovo της πλάκας χωρίς OS από το e-shop την βγάζανε.🤣

Να πω και εγώ τη μαύρη αλήθεια όμως ακόμα και στις εποχές με τις παχιές αγελάδες προ κρίσης δε θυμάμαι να έπαιρνα το top μοντέλο. Μια φορά την 8800gtx είχα πάρει μόνο και είχε 600 ευρώ τότε. Συνήθως το δεύτερο/τρίτο την τάξη έπαιρνα γιατί είχε συνήθως το καλύτερο vfm.

Που είναι το αστείο στο να την βγάζεις με Lenovo της πλάκας χωρίς OS από το eShop? 🤔 Υπάρχουν δεκάδες δωρεάν διανομές Linux, υπάρχει η δυνατότητα να εγκαταστήσεις δωρεάν windows από την MS μέσω USB stick χωρίς κλειδί. Και τι να το κάνεις το high end laptop σε παιδιά που το θέλουν για το σχολείο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Saloufas είπε

Εγώ πάλι έβαλα τρία παιχνίδια από αυτά που έχω πρόχειρα στην βιβλιοθήκη, DOOM Dark Age, Hogwards που μπήκε εχθές gamepass και Indiana Jones, 95%, 90% και 100% Vram usage 4k ultra,

image.png.0ad69eb2f66c8c15e53287cd3b3139e9.png

Πάρτε και μια από Dead Island 2, vram 81% usage

image.png.633319bb411d80f253e89ac89e97053d.png

αλλά είπαμε τα 16bg είναι αρκετά για 4κ ultra και future proof😉

Κομπλε ειναι οπως βλεπουμε. Το indiana το ανεφερα και στα 3440x1440 οτι ηταν απο την αρχη μονιμα max usage και ηταν stutter free εμπειρια 4-5 ωρες μετα δεν δημιουργει προβλημα απλα δεσμευει ολη τη vram για καποιο λογο. Hogwarts εβλεπα μεχρι 11-12gb vram λογικα τα 14.6 για 4Κ και το DOOM θυμαμαι απο το πρωτο ακομα ζηταγε τα αντερα του και ακομα και γεματη να ειναι δεν προκαλουσε stutters η αλλα θεματα απλα την εκανε allocated αν και οποτε χρειαστει. Οποτε κομπλε οπως φαινεται για την ωρα ακομα και σε 4Κ και στα πιο νεα παιχνιδια κατι silent hill f η το metal gear η το the beast τρωνε πολυ λιγοτερο.

vram.png

vram.png 

vram.png

vram.png

vram.png

Το Borderlands τσιμπαει αλλα και αυτο αρκετα πιο κατω απο τα 16. 

vram.png

Και ενα απο Dark Ages 

vram.png

Ξανα λεω δεν δικαιολογω τιποτα και την γυφτια του πετσινου με τη vram αλλα σε real life παιχνιδια απλα δεν υπαρχει θεμα σε 3-4 χρονια που θα εχουμε 7080 με 24 τοτε λογικα τα 16 θα αρχισουν να γινονται obsolete για 4Κ αναλυσεις και θα εχουν γινει 1440p vram. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Saloufas είπε

image.png.0ad69eb2f66c8c15e53287cd3b3139e9.png

Πάρτε και μια από Dead Island 2, vram 81% usage

image.png.633319bb411d80f253e89ac89e97053d.png

αλλά είπαμε τα 16bg είναι αρκετά για 4κ ultra και future proof😉

Σε κανένα δεν σε κρέμασε η vram ρε συ.Εισαι όριο σε κάποια,αλλα ok.Αυτο που δεν βλέπω βέβαια στα stats που σήκωσες είναι τα fps σε κάθε περίπτωση.Γιατι σε doom,Indiana,Hogwarts φαντάζομαι είσαι αρκετά κάτω από 60fps native 4k.Οποτε γιατί δεν ανησυχείς για τον πυρήνα της gpu σου,που σε μελλοντικά τέτοια  παιχνίδια θα δίνει πχ 30fps αλλά σκας για την vram..?

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.

Το Hogwarts είχε stutters όταν πηγαίνεις να βγεις στον εξω κοσμο και το αντίθετο να πέφτει σε μονοψήφιο νούμερο και λίγο που είδα στο νετ λένε είναι vram bottleneck, @Arkinεσύ μιλάς για 2k plus που παίζεις εσύ και βάζεις απο σιτε info  εγω σου δείχνω αυτά που βλέπω εγώ συν ότι υπάρχει κόσμος που παίζει σε πιο πολλά μόνιτορ απο 1 άρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του αν αρκούν τα 16gb της 5080 η είναι κάρτα DOA απο την αρχή που το λέγαμε οι περισσότεροι. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Saloufas είπε

Το Hogwarts είχε stutters όταν πηγαίνεις να βγεις στον εξω κοσμο και το αντίθετο να πέφτει σε μονοψήφιο νούμερο και λίγο που είδα στο νετ λένε είναι vram bottleneck, @Arkinεσύ μιλάς για 2k plus που παίζεις εσύ και βάζεις απο σιτε info  εγω σου δείχνω αυτά που βλέπω εγώ συν ότι υπάρχει κόσμος που παίζει σε πιο πολλά μόνιτορ απο 1 άρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του αν αρκούν τα 16gb της 5080 η είναι κάρτα DOA απο την αρχή που το λέγαμε οι περισσότεροι. 

Το θεμα ειναι ειχες ποτε θεμα σε καποιο παιχνιδι εξαιτιας της vram? Ασχετα με το vram usage σε 2-3 παιχνιδια. DOA ηταν η 7900xt και η 7900xtx day one παρολο τα 20 και 24gb vram λογο κακων ray tracing επιδοσεων και fsr 3 οχι καρτες με 16gb vram που ισως χρειαστει παραπανω μια φορα το χρονο και αυτο σε 4Κ native που δεν παιζει κανεις πια μιας και το dlss θα σε δωσει διπλασια+fps και θα κατεβασει το vram usage στον πατο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, music_lover είπε

Που είναι το αστείο στο να την βγάζεις με Lenovo της πλάκας χωρίς OS από το eShop? 🤔 Υπάρχουν δεκάδες δωρεάν διανομές Linux, υπάρχει η δυνατότητα να εγκαταστήσεις δωρεάν windows από την MS μέσω USB stick χωρίς κλειδί. Και τι να το κάνεις το high end laptop σε παιδιά που το θέλουν για το σχολείο..

Δεν είναι κάτι αστείο, ίσα-ίσα είναι και έξυπνο αφού με ένα 10ρικο βρίσκεις κλειδάκια για win. Linux σε 15χρονά δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο ακόμα εντάξει.🤣 Είμαστε λιιιιιιιγό offtopic...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...