Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2ος μήνας που ο δεδδηε δεν στέλνει στοιχεία τηλεμετρησης στον πάροχο μου (ΔΕΗ) σε netmetering. 

Καλά θα πάει αυτό . Τους έστειλα κ γραπτό ερώτημα και μέχρι στιγμής με έχουν συνδέσει με Κάιρο.

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, CptBill είπε

2ος μήνας που ο δεδδηε δεν στέλνει στοιχεία τηλεμετρησης στον πάροχο μου (ΔΕΗ) σε netmetering. 

Καλά θα πάει αυτό . Τους έστειλα κ γραπτό ερώτημα και μέχρι στιγμής με έχουν συνδέσει με Κάιρο.

Μέσα απο το app του ΔΕΔΔΗΕ στο κινητό βλέπεις τις μετρήσεις?

Εμένα για 10 μήνες είχε χαλάσει ο μετρητής (του ΦΒ) και δεν έστελνε δεδομένα. Δεν τις έβλεπα στο app που σου λέω. Μέσα απο το portal έβλεπα τις καταναλώσεις αλλά δεν υπήρχαν δεδομένα για παραγωγή νομίζω και έτσι δεν γινόταν εκκαθάριση ούτε τα έστελναν στον πάροχο.

Επειδή δε γνώριζα το πρόβλημα και δεν έπαιρνα μηνιαίους λογαριασμούς είχα κάνει 3 αιτήματα να το δούν και μετά απο 10 μήνες που δεν έγινε κάτι μου έστειλαν συνεργείο για ρευματοκλοπή!!!!

Αλλάξαμε τον μετρητή (χωρίς να πληρώσω κάτι) και όλα καλά.

Δημοσ.
2 hours ago, teodor_ch said:

Μέσα απο το app του ΔΕΔΔΗΕ στο κινητό βλέπεις τις μετρήσεις?

Εμένα για 10 μήνες είχε χαλάσει ο μετρητής (του ΦΒ) και δεν έστελνε δεδομένα. Δεν τις έβλεπα στο app που σου λέω. Μέσα απο το portal έβλεπα τις καταναλώσεις αλλά δεν υπήρχαν δεδομένα για παραγωγή νομίζω και έτσι δεν γινόταν εκκαθάριση ούτε τα έστελναν στον πάροχο.

Επειδή δε γνώριζα το πρόβλημα και δεν έπαιρνα μηνιαίους λογαριασμούς είχα κάνει 3 αιτήματα να το δούν και μετά απο 10 μήνες που δεν έγινε κάτι μου έστειλαν συνεργείο για ρευματοκλοπή!!!!

Αλλάξαμε τον μετρητή (χωρίς να πληρώσω κάτι) και όλα καλά.

Ναι βλέπω δεδομένα. Και τα 2 ρολόγια στέλνουν κανονικά δεδομένα.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, CptBill είπε

Ναι βλέπω δεδομένα. Και τα 2 ρολόγια στέλνουν κανονικά δεδομένα.

Μιλάω για αυτή την οθόνη. Και αν πατήσεις στο θαυμαστικό σου λέει και τον πάροχο που στέλνει τα δεδομένα.

Αν είναι έτσι τότε καλή τύχη. Εγώ το παράτησα γιατί 3 φορές που έκανα αίτημα δεν έβγαλα άκρη. 10 μήνες πήρε για να το φτιάξουν...

Ο ΔΕΔΔΗΕ πάει για "κλείσιμο". Οι υπάλληλοι θέλουν να φύγουν. Και οι τεχνικοί που έρχονται στο χώρο (όπως μου είπαν) και αυτοί στο τηλεφωνικό δεν βοηθάνε στις 9/10.

image.png.573c3360631e38b83489ebc38ffa0545.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωρίζει κανείς πως υπολογίζονται πλέον οι χρεώσεις ΑΔΜΗΕ / ΔΕΔΔΗΕ σε τηλεμετρούμενο επαγγελματικό πελάτη; Στο τελευταίο μου λογαριασμό έχω τα εξής:

α. ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Η/Ε: 2,72KW*4,06600 euro/KW
Η γραμμή είναι 35KVA. Τι είναι το 2,72; Φαντάζομαι είναι η μέγιστη μέση ισχύ κάποιου διαστήματος (15 λεπτών; 30 λεπτών; 60 λεπτών;) γιατί η γραμμή είναι 35KVA οπότε θα έπρεπε να χρεώνεται σαν 35KW με cosf 1. Γνωρίζει κανείς

β. ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Η/Ε: 209,74100€/kVaX0,21kVa/1,000X116/1.387+0,00330€/kWhX500,00kWh/1,000
Το 2ο μέρος είναι 0,0033 ανά KWh. Το πρώτο όμως; Τι είναι το 209,741, τι το 116 και τι το 1387; Το 0,21 είναι το ΜΖΑ, ότι κι αν σημαίνει αυτό. Γνωρίζει και πάλι κανείς;

Αυτό που βλέπω είναι πως πλέον πληρώνω σημαντικά χαμηλότερο ποσό για το ΕΔΔ, για σχεδόν ίδιες KWh και 35KVA πριν 2 μήνες πλήρωνα 30,5 ευρώ και τώρα 5,31 ευρώ. Αντίθετα για το ΕΣΜ από 4,21 ευρώ πήγαμε στα 11.

Επεξ/σία από malakudi
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρχισαν και στις ΗΠΑ να επιτρέπονται τα micronverter πάνω στο δίκτυο (στη Utah, με όριο 1200W). Σε διάφορες χώρες πλέον επιτρέπονται Γερμανία ,Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία κοκ (κανονικές χώρες λέμε όχι μπανανίες), ενώ το ρεκόρ το έχει η Γαλλία στην οποία επιτρέπεται μέχρι 3000W. Η μπαταρία είναι προαιρετική.

Σε ένα σημείο του βίντεο θα παρατηρήσετε που ο Jerry λέει πόσο κάνει η κιλοβατώρα στη Utah (14cents), δηλαδή όσο περιπου κάνει εδώ (χωρίς να βαλουμε τα κερατιατικα). Μόνο που το μέσο οικογενειακό εισόδημα στη Utah είναι υπερτετραπλάσιο του ελληνικού...

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το πατρικό μου στην Αλεξανδρούπολη και ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω φβ σύστημα με μπαταρία 10kw.

Υπάρχει κάτι αυτη τη στιγμή σε επιδοτούμενο πρόγραμμα που να συμφέρει;

Στο σπίτι έχουν μέση κατανάλωση 2.500 -3000Kwh το χρόνο. Το πλεόνασμα με επιδότηση μόνο με επιδότηση μπορεί να πωλείται στο δίκτυο; 

Δημοσ.

Το πουλάς, αλλά δε συμφέρει πλέον. Η KWh πωλείται προς 6 cents. Κάνε τα μαθηματικά να δεις πότε θα σου γίνει απόσβεση

Δημοσ.
Στις 8/7/2025 στις 10:13 ΠΜ, Tsino είπε

Το πουλάς, αλλά δε συμφέρει πλέον. Η KWh πωλείται προς 6 cents. Κάνε τα μαθηματικά να δεις πότε θα σου γίνει απόσβεση

Άρα συμφέρει με αυτή την ετήσια κατανάλωση ν πάμε για net metering και 5kw panel;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, arxontas2323 said:

Άρα συμφέρει με αυτή την ετήσια κατανάλωση ν πάμε για net metering και 5kw panel;

To netmetering έχει καταργηθεί πλέον... Πλέον μόνο το net billing (που το πουλας στα 6 cents) . Δες τις καταναλώσεις σου , πόσο θα παράγεις/πουλάς να δεις αν σε συμφέρει..

Επεξ/σία από Tsino
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Tsino είπε

To netmetering έχει καταργηθεί πλέον... Πλέον μόνο το net billing (που το πουλας στα 6 cents) . Δες τις καταναλώσεις σου , πόσο θα παράγεις/πουλάς να δεις αν σε συμφέρει..

Στο σπίτι που είμαι τώρα (θα φύγω σε 2 μηνες) καταναλώνβ περίπου 200 με 250kwh τον μήνα...

Δεν ξανα άνοιξε η αίτηση για net metering ;

Δημοσ.
Στις 11/7/2025 στις 8:49 ΜΜ, mechpanos είπε

Κάνε billing και καλό πρόγραμμα με τον πάροχο σου.

θα εχω χρεωση για επιστροφη ρευματος στο δικτυο; ΔΕΗ σκεφτομουν

δεν θα βαλω μπαταρια

Δημοσ.

Μία ερώτηση αν γνωριζει καποιος που εχει ασχοληθει.
Σε περίπτωση που ειμαι συνδεμένος στο δίκτυο, έχω μπαταρία και ότι καταναλώσεις έχω τις παίρνω απο τα πανελ και απο την μπαταρία αρα στον πάροχο πληρώνω μόνο τους φόρους.
Αμα βάλω net billing και έχω πλεόνασμα ενέργειας θα μπορέσω να το εξαργυρώσω (τα 6 cents x KW παραγωγης) με τους φορους (δημοτικα τελη/δικτυα μεταφορα) ωστε να μην πληρωνω και αυτα ή η εξαργυρωση γινεται μονο με τα kw που καταναλωσα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...