Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο metering ο συμψηφισμός ήταν ενεργειακός. Στο billing είναι οικονομική συναλλαγή. Άρα ανεξαρτήτως ενέργειας, κάνεις οικονομικό συμψηφισμό με τον πάροχο ο οποίος συμπεριλαμβάνει τα πάντα. Λίγο δύσκολο το σενάριο να πετυχαίνεις όλες τις καταναλώσεις να τις καλύπτει το Φ/Β.

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Στο metering ο συμψηφισμός ήταν ενεργειακός. Στο billing είναι οικονομική συναλλαγή. Άρα ανεξαρτήτως ενέργειας, κάνεις οικονομικό συμψηφισμό με τον πάροχο ο οποίος συμπεριλαμβάνει τα πάντα. Λίγο δύσκολο το σενάριο να πετυχαίνεις όλες τις καταναλώσεις να τις καλύπτει το Φ/Β.

με λιγα λογια...αν παραγεις 20kwh την ημερα, καταναλωνεις τις 20kwh...στον μηνα θα ερθει μονο τα εξοδα δημου ερτ κτλ, σωστα;

αν παραγω 20 και καταναλωνω 10 , στα 3 χρονια θα κανει καποιο συμψηφισμο και θα με χρεωσει ο παροχος για επιστροφη ενεργειας;

γιατι κατι τετοιο εχω ακουσει και προσπαθω να το ξεκαθαρισω

Δημοσ.
2 ώρες πριν, arxontas2323 είπε

με λιγα λογια...αν παραγεις 20kwh την ημερα, καταναλωνεις τις 20kwh...στον μηνα θα ερθει μονο τα εξοδα δημου ερτ κτλ, σωστα;

αν παραγω 20 και καταναλωνω 10 , στα 3 χρονια θα κανει καποιο συμψηφισμο και θα με χρεωσει ο παροχος για επιστροφη ενεργειας;

γιατι κατι τετοιο εχω ακουσει και προσπαθω να το ξεκαθαρισω

Τώρα πλέον αν παράγεις 20 και καταναλώνεις 10, τις 10 που περισσεύουν τις πουλάς επί τόπου και συμψηφίζεις χρήματα, όχι ενέργεια. Παλιά με το net metering συμψήφιζες ενέργεια, στο τέλος του χρόνου τυχόν περίσευμα μεταφερόταν στον επόμενο και αν υπήρχε περίσευμα για περισσότερο από 3 χρόνια, η ενέργεια από μεταφορά 3 χρόνων πριν διαγραφόταν - στην ουσία την έδινες δωρεάν στο δίκτυο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Υπάρχουν συσκευές όπως φορτιστές αυτοκινήτου, αντλίες που μπορούν να παίρνουν ρεύμα απευθείας από την μπαταρία που το έχεις αποθηκεύσει.

Σε τέτοια σενάρια ακόμα και να πουλάς δεν συμφέρει γιατί οι πιο ενεργοβόρες σου ανάγκες καλύπτονται από την παραγωγή σου. 

Δημοσ.
Στις 11/7/2025 στις 5:37 ΜΜ, arxontas2323 είπε

Στο σπίτι που είμαι τώρα (θα φύγω σε 2 μηνες) καταναλώνβ περίπου 200 με 250kwh τον μήνα...

Δεν ξανα άνοιξε η αίτηση για net metering ;

Βάλε 10kwp για να έχεις max αυτοκατανάλωση.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Βάλε 10kwp για να έχεις max αυτοκατανάλωση.

χωρις μπαταρια; δεν ξερω το inverter τι ειναι και αν σηκωνει 10...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ntinaras είπε

https://www.skroutz.eu/s/27549460/Huawei-SUN2000-10KTL-M1-Inverter-10000W-600V-Three-Phase.html

Αυτόν έχω εγώ.

Έχεις ήδη βάλει inverter?

υπαρχει inverter , οπως και τα πανελ!! θα μαθω περισσοτερες πληροφοριες σε λιγες μερες και θα επανελθω 

Δημοσ.
Στις 11/7/2025 στις 5:37 ΜΜ, arxontas2323 είπε

Στο σπίτι που είμαι τώρα (θα φύγω σε 2 μηνες) καταναλώνβ περίπου 200 με 250kwh τον μήνα...

Δεν ξανα άνοιξε η αίτηση για net metering ;

Το net metering τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα. 

Όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε...

Εγώ προλαβα απο τους τελευταίους την επιδότηση 65% για 5kw φ/β και στο 100% για μπαταρία 10kwh.

Με μια μικρή προσαρμογή της οικογένειας στο να μεταφέρουμε τις πολύ ενεργοβόρες καταναλώσεις μεταξύ 10:30 με 16:00 έχουμε πετύχει σχεδόν 99% αυτάρκεια.....

Βέβαια το σύστημα δουλεύει μόνο 4 μήνες και έχουμε γενικά καλο καιρό. 

Σε ενα χρόνο σίγουρα θα εχει αυξηθεί το ποσοστό της συμμετοχής του ΔΕΔΔΗΕ  στο ενεργειακό ισοζύγιο,  αλλα και πάλι θα είναι απο τις kwh που μας περισσεύουν...

SmartSelect_20250717_153909_KOSTAL Solar App.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Δε θα χρειαζεται net metering ουτως ή αλλως σε λιγο καιρο.

Ειδα κινεζο σε φορουμ που ελεγε οτι εκει αγοραζεις 45kwh 48V μπαταρια με 2000 δολλαρια, αν αυτα περασουν εδω χωρις παλαβους δασμους και φπαδες, ντιγκ ντιγκ ντογκ για τους παροχους.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, gpapadakis είπε

Δε θα χρειαζεται net metering ουτως ή αλλως σε λιγο καιρο.

Ειδα κινεζο σε φορουμ που ελεγε οτι εκει αγοραζεις 45kwh 48V μπαταρια με 2000 δολλαρια, αν αυτα περασουν εδω χωρις παλαβους δασμους και φπαδες, ντιγκ ντιγκ ντογκ για τους παροχους.

λογια καφενειου ,ουτε εκει αγοραζει σε αυτην την τιμη ,ουτε καν στην 3πλη ,ουτε καν στην 4πλη κτλ

Δημοσ.

Ακομα και εδω οι τιμες ειναι -50% στις μπαταριες απο οτι πριν απο 2 χρονια.

Δεν ξερει ο κινεζος τι αγοραζει στη χωρα του λες?

Το μονο που μπορει να κρατησει καπως τις μειωσεις τιμων εδω, ειναι οτι ο Τραμπ εκανε κοκοκο στους δασμους σε φωτοβολταικα και μπαταριες (και γενικα ηλεκτρονικα)  απο Κινα και τα πηρε ολα πισω.

Δημοσ.

Μακάρι. Βέβαια να πούμε και το άλλο, άλλο το καλοκαίρι που έχουμε φουλ ήλιο άλλο το χειμώνα. Γιατί το χειμώνα με μια αντλία θερμότητας, άνετα καις 20-30kwh την ημέρα, τις οποίες με τί φωτοβολταϊκό θα παράξεις;

Δημοσ.

Αν αυξησεις τις αναγκες σου σε ρευμα θα πρεπει να τις καλυψεις απο το δικτυο στις βαρυσυννεφιες π.χ. αντλια θερμοτητας, ηλεκτρικο αμαξι, μεχρι και ασανσερ , αντλιες πισινων κλπ που εχουν καποιοι. Τωρα για θερμανση με ρευμα αν δε θες να τραβηξεις απο το δικτυο, θα πας σε AC και θα θερμανεις ενα μικρο χωρο. Εχω γειτονισσα υπεργηρη σε μαιζονετα που εβγαζε χειμωνες ολοκληρους ετσι, το πετρελαιο εκαιγε μονο οταν ερχονταν καλεσμενοι.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, mechpanos είπε

Μακάρι. Βέβαια να πούμε και το άλλο, άλλο το καλοκαίρι που έχουμε φουλ ήλιο άλλο το χειμώνα. Γιατί το χειμώνα με μια αντλία θερμότητας, άνετα καις 20-30kwh την ημέρα, τις οποίες με τί φωτοβολταϊκό θα παράξεις;

τουλάχιστον τις 11kw αν πάρεις καθημερινά από την μπαταρία του φωτοβολταικού κάτι δεν είναι και αυτό? 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...