Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση υπάρχοντος υπολογιστή δεκαετίας

sp3cial
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από tzavardin,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα αυτή δεν είναι η οθόνη που λέμε;

https://www.public.gr/product/perifereiaka/othones-kai-aksesoyar/monitors/lg-ultragear-27gr75q-27-qhd-ips-165hz-1ms/1828361

Να το επιβεβαιώσω γιατί δεν το πιστεύω ακόμα. Έβγαλε προσφορά το public μείον 25 ευρώ στα εκατό. Και έψαχνα να δω pc parts αλλά πλέον δεν πουλάει! 
και λέω κάτσε να δω για την οθόνη! Τη χτύπησα στα 254€!! Φτηνότερη τιμή Σκρουτζ 296€! Αρχίζει να μου αρέσει η διαδικασία για τον υπολογιστή. Φτου φτου να πάει καλά όλο αυτό! 🥹🥲☺️☺️

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 hours ago, sp3cial said:

Καλημέρα αυτή δεν είναι η οθόνη που λέμε;

https://www.public.gr/product/perifereiaka/othones-kai-aksesoyar/monitors/lg-ultragear-27gr75q-27-qhd-ips-165hz-1ms/1828361

Να το επιβεβαιώσω γιατί δεν το πιστεύω ακόμα. Έβγαλε προσφορά το public μείον 25 ευρώ στα εκατό. Και έψαχνα να δω pc parts αλλά πλέον δεν πουλάει! 
και λέω κάτσε να δω για την οθόνη! Τη χτύπησα στα 254€!! Φτηνότερη τιμή Σκρουτζ 296€! Αρχίζει να μου αρέσει η διαδικασία για τον υπολογιστή. Φτου φτου να πάει καλά όλο αυτό! 🥹🥲☺️☺️

Κι εγώ όταν το έγραψες, πήγα στην σελίδα να δω τι στραβά πάει, γιατί βασικά το Public δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες αρχικές τιμές, εκτός από προϊόντα κράχτες.

Καλά έκανες, μπράβο και μεγειά. Η καλή οθόνη είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

• Like 1

Μπορεί λόγω των προστίμων που έφαγε να έκανε μια ανατίμηση στις τιμές του.. μπορεί! Ας μη ξεφεύγω από το θέμα. Να βάλω λύση και να το κλείσω; Έχουμε καταλήξει στο build με αυτά που είπαμε! Πιστεύω πως θα είναι διασκεδαστικό το κυνηγητό των pc parts! Χαχα 

Καλησπέρα!! Λοιπόν πήρα την οθόνη που λέγαμε. Τη σύνδεσα. Έχει και ένα καλώδιο μέσα που δεν είναι HDMI (μοιάζει αλλά δεν είναι, και δεν ξέρω τι είναι. Θα βγάλω φωτό και θα το δείξω άλλη στιγμή γιατί δεν είμαι μπροστά τώρα).

Ρυθμιστηκε αυτομάτως στα 1440p! Η κάρτα γραφικών δηλαδή τα υποστηρίζει. Πριν ήταν στα 1920*1080. Βασικά επειδή δεν έχω κάνει αναβάθμιση στον υπολογιστή ακόμα και θα αργήσω λίγο.. πως θα μπορούσα να τη τεστάρω καλύτερα; Να δω ότι τρέχει κομπλέ να δω στα παιχνίδια τι παιζει; Θα δω διαφορά χωρίς να έχω κάνει αναβάθμιση ακόμα στον υπολογιστή; Να συνδέσω το PS5? Καμία ιδέα; 

11 minutes ago, sp3cial said:

Καλησπέρα!! Λοιπόν πήρα την οθόνη που λέγαμε. Τη σύνδεσα. Έχει και ένα καλώδιο μέσα που δεν είναι HDMI (μοιάζει αλλά δεν είναι, και δεν ξέρω τι είναι. Θα βγάλω φωτό και θα το δείξω άλλη στιγμή γιατί δεν είμαι μπροστά τώρα).

Ρυθμιστηκε αυτομάτως στα 1440p! Η κάρτα γραφικών δηλαδή τα υποστηρίζει. Πριν ήταν στα 1920*1080. Βασικά επειδή δεν έχω κάνει αναβάθμιση στον υπολογιστή ακόμα και θα αργήσω λίγο.. πως θα μπορούσα να τη τεστάρω καλύτερα; Να δω ότι τρέχει κομπλέ να δω στα παιχνίδια τι παιζει; Θα δω διαφορά χωρίς να έχω κάνει αναβάθμιση ακόμα στον υπολογιστή; Να συνδέσω το PS5? Καμία ιδέα; 

Μεγειά!

Το καλώδιο θα'ναι λογικά displayport , κάπως έτσι |====/ και όχι \====/ σαν τα hdmi.😛

Εάν δεν έχεις αγοράσει κάνα σούπερ γουάου επίχρυσο HDMI, το displayport θα'ναι λογικά καλύτερο απ'αυτό που έχεις γιατί έχει μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Κάποια features της κάρτας, όπως G-Sync, μπορεί να μην δουλεύουν κάν με το HDMI, ακόμα κι αν είναι "ακριβό".

Τώρα από τεστς με το υφιστάμενο σύστημα, σκέψου ότι στην μεγαλύτερη ανάλυση θα έχεις χαμηλότερο frame rate.

Κάποια πιο παλιά παιχνίδια μπορείς να τα δεις πως δουλεύουν... αν ήξερες ότι πριν πήγαιναν σφαίρα δηλαδή, τώρα θα έχοιυν χαμηλότερο αλλά αποδεκτό framerate.

Επίσης την ποιότητα της εικόνας, μπορείς να την ελέγξεις.... δες πχ αν έχεις παιχνίδια που να υποστηρίζουν HDR και ενεργοποίησέ το από τα windows (αν έχεις πάνω από 1 οθόνη ταυτόχρονα πάνω μπορεί να μην παίζει).

Για το PS5 επίσης μπορείς να συγκρίνεις, αναλόγως με τι το είχες συνδεδεμένο πριν... αν πχ το είχες με 4Κ τηλεόραση στο σαλόνι, θα έχεις μικρότερη ανάλυση, καλύτερο framerate αλλά η σύγκριση της εικόνας εξαρτάται από το τι είχες πριν :)

• Like 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα δυσκολεύτηκα παρα πολύ να βάλω μια επισήμανση ως λύση, γιατί όλες οι απαντήσεις σας ήταν πολύ βοηθητικές. Ωστόσο τελικά θα το αρχίσω από Γενάρη 2024 όλο αυτό το στήσιμο. Ας κλείσει εδώ το θέμα και αν χρειαστώ κάτι θα σας ρωτήσω. Και πάλι ευχαριστώ!! 

• Like 2

Στις 21/10/2023 στις 12:05 ΜΜ, sp3cial είπε

Καλησπέρα δυσκολεύτηκα παρα πολύ να βάλω μια επισήμανση ως λύση, γιατί όλες οι απαντήσεις σας ήταν πολύ βοηθητικές. Ωστόσο τελικά θα το αρχίσω από Γενάρη 2024 όλο αυτό το στήσιμο. Ας κλείσει εδώ το θέμα και αν χρειαστώ κάτι θα σας ρωτήσω. Και πάλι ευχαριστώ!! 

Θυμήσου να ξανατσεκαρεις τιμές πριν κανεις τις αγορές. Μην διστάσεις να ξαναρωτησεις στο ιδιο θέμα για βοήθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας