Προς το περιεχόμενο

Toyota C-HR II (2024)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eχω μια απορία μιας και πιασαμε συζητηση για την κατανάλωση κλπ το chr 1800 το δίνει με 105 g/km ρυπους, αυτο οταν παει κτεο ο κινητήρας του δεν θα δουλεύει πως θα μετρήσουν τους ρύπους;

Εχει κάποιος εμπειρία

• Απαντ. 501
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Eχω μια απορία μιας και πιασαμε συζητηση για την κατανάλωση κλπ το chr 1800 το δίνει με 105 g/km ρυπους, αυτο οταν παει κτεο ο κινητήρας του δεν θα δουλεύει πως θα μετρήσουν τους ρύπους;

Εχει κάποιος εμπειρία

Θα βάλουν μια μπρος το Klima και αμέσως θα πάρει μπρος ο κινητήρας..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SaFiS είπε

@NikosKallithea Όπως (δεν) μου μετρήσαν το Yaris που έβγαλα την 1η κάρτα καυσαερίων. Το μπακόγιο να πέσει και έξω απ'την πόρτα...

Δηλαδη σου εδωσαν καρτα χωρις να μετρησουν🤣🤣🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/9/2023 στις 12:44 ΠΜ, Shadowjump είπε

Μιας και δεν είδα θέμα, είπα να το ξεκινήσω. 

Πήγα αρχές Αυγούστου να κάνω παραγγελία το Yaris Cross. Μετά από μερικές μέρες μπαίνω στο site της Toyota και βλέπω το καινούριο C-HR με δωρεάν κρατηση. Λέω δεν ρίχνω μια; 

Έκανα κράτηση την 1η διαθεσιμη έκδοση, η οποία τελικά θα είναι η 2η όταν βγει κανονικά προς πώληση. Τιμή στα 32.800€. Η 1η έκδοση παίζει γύρω στα 29.700€ απ ότι θυμάμαι. Της λείπουν αρκετά βέβαια. 

Μπήκα στο τρυπάνι να το πάρω γιατί όλοι μου λένε είναι πιο  ωραιο, αλλά εγώ το θέλω μόνο και μόνο λόγω της πιο καινούριας γενιάς υβριδικου σύστηματος. Και επειδή θα το κρατήσω καιρό, τουλάχιστον να έχω κάτι πιο καινούριο τεχνολογικά. 

Οι παραδόσεις ξεκινούν από Νοέμβριο και θα ολοκληροθουν μέχρι Φεβρουάριο. Αυτό αφορά όσους το έκαναν προπαραγγελια. Όποιος πάει τώρα θα έχει παράδοση από Απρίλιο. Το plug in θα καθυστερήσει και θα γίνουν παραδοσεις αργότερα. 

Από κινητήρες παίζουν ο γνωριμος πλέον 1.8 που μαζί με τον πιο ισχυρό ηλεκτροκινητηρα βγάζει 140 άλογα, ο 2.0 που βγάζει 193 συνδιαστικα και πλέον και plug in με τον 2.0 που βγάζει 223 άλογα. 

Η τιμή που ανέφερα παραπάνω είναι για τον 1.8.

Από τότε έψαχνα από δω κι από κει να βρω ό,τι πληροφορίες. 

Είδα έχει 5ης γενιάς υβριδικό σε σχέση με το 4ο του Cross, το καινούριο σύστημα multimedia 12.3", εχει πιο μεγάλα τζάμια στις πίσω πόρτες, το πορτ μπαγαζ είναι γύρω στα 390 λίτρα, είναι λίγο πιο μικρό σε μήκος σε σχέση με το προηγούμενης γενιάς αλλά λίγο πιο φαρδυ. Όσον αφορά την μπαταρία, πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερη αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω σίγουρα. Οι πληροφορίες είναι πολύ λίγες. Ούτε στην ίδια την Toyota δεν ξέρουν. 

Αν πας στην πλήρη έκδοση έχει αρκετά παραπάνω , αλλά έχει και 10.000€ επιπλέον, για πράγματα όπως

19αρες ζάντες, 360 camera, HUD, αυτόνομο παρκάρισμα και κίνηση με το κλειδί, ψηφιακό καθρέφτη, JBL ηχεία και woofer, πανοραμική οροφή, το κινητό γίνεται και το κλειδί. κ.τ.λ.

Τι γνώμη έχετε εσείς για το αυτοκίνητο; 

το αγαπω, το εχω βαλει κι εγω στο μάτι αλλά δεν ειναι ετοινος ακόμη. λροτιμω τις μικροτερες εκδοσεις γενικα και συμφωνω με το πιο στγχρονο τεχνοκογικα. οταν ξερουμε για τι ακριβως μιλαμε οπως η χωρητικοτητα της μοαταριας θα εχουνε και οιο συγκεκριμενη αποψη. καλοταξιδο θεε μου ποσα λαθη. δε μπορώ να γράψω με το κινητό στο πλαίσιο κειμένου και γράφω στη μπάρα διευθύνσεων copy paste

2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Εχει κάποιος εμπειρία

το δουλευουν το αυτοκινητο για την καρτα καυσαερίων 

Επεξ/σία από vas180
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Εχει κάποιος εμπειρία

Πατώντας το πεντάλ του γκαζιού δύο φορές...παίρνει μπροστά ο θερμικός.

Επεξ/σία από GeorgeTrzs
Δημοσ.
Στις 31/5/2025 στις 6:23 ΜΜ, MontzOlee είπε

Τόσο βλέπεις στο ηλεκτρονικό καντράν ή το υπολογίζεις τόσο βάσει λίτρων που βάζεις ; 

Με 4.5 θα ήμουν χαρούμενος 🙃 🙂 

Αυτό πχ πως υπολογίζεται ;

ότι από τα 3.5Λ/100 κατανάλωση το 76% = 2,66 είναι ηλεκτρική οδήγηση άρα χοντρικά έκαψα 1Λ/100 σε βενζίνη ή το μεταφράζω λάθος ; 

IMG_3031.jpeg

Γιατί στο καντράν και τώρα να το μηδένιζα και να έκανα αυτή τη διαδρομή θα μου έγραφε το 3.5 στα 100 όχι το 1/100 αν το προηγούμενο ήταν ορθό.. 

Λαθος το υπολογιζεις. Η αναλογια οδηγησης EV ειναι ποσο χρονο ησουν με ρευμα, οχι ποση αποσταση. Για την αποσταση, μονο μεσω της εφαρμογης μπορεις να το δεις. Γενικα τα νουμερα που εχεις ειναι μεγαλα. 

Εγω ειμαι με 4,5 περιπου μεσα στην πολη στο αυτοκινητο (γυρω στα 4.9 μετρωντας βαση αντλιας). Normal παντα, γιατι η γυναικα μου δεν το μπορει το ECO. Δεν οδηγω ουτε νευρικα, ουτε ειμαι υπερ προσεκτικος. Εγω θεωρητικα εχω σχετικα υψηλη καταναλωση γιατι πηγαινω κυριως τη μικρη στο σχολειο και πισω. 800 μετρα να παω και 1.4χλμ για να γυρισω. Οποτε δεν προλαβαινει να δουλεψει σωστα το υβριδικο συστημα. 

Οταν κατεβαινω κεντρο Αθηνα, τοτε παιζει γυρω στα 3.5 με 4λ. 

Εθνικη με 120χλμ/ωρα ειναι στα 5.1Λ, επαρχιακο με 60-70χλμ γυρω στα 4.5λ/100.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Shadowjump είπε

Λαθος το υπολογιζεις. Η αναλογια οδηγησης EV ειναι ποσο χρονο ησουν με ρευμα, οχι ποση αποσταση. Για την αποσταση, μονο μεσω της εφαρμογης μπορεις να το δεις. Γενικα τα νουμερα που εχεις ειναι μεγαλα. 

Εγω ειμαι με 4,5 περιπου μεσα στην πολη στο αυτοκινητο (γυρω στα 4.9 μετρωντας βαση αντλιας). Normal παντα, γιατι η γυναικα μου δεν το μπορει το ECO. Δεν οδηγω ουτε νευρικα, ουτε ειμαι υπερ προσεκτικος. Εγω θεωρητικα εχω σχετικα υψηλη καταναλωση γιατι πηγαινω κυριως τη μικρη στο σχολειο και πισω. 800 μετρα να παω και 1.4χλμ για να γυρισω. Οποτε δεν προλαβαινει να δουλεψει σωστα το υβριδικο συστημα. 

Οταν κατεβαινω κεντρο Αθηνα, τοτε παιζει γυρω στα 3.5 με 4λ. 

Εθνικη με 120χλμ/ωρα ειναι στα 5.1Λ, επαρχιακο με 60-70χλμ γυρω στα 4.5λ/100.

Κοίταξε νομίζω γενικά ότι αρχίζω να πιστεύω σε αυτό που κατέληξες.

Οτι για να λειτουργήσει σωστά το υβριδικό σύστημα πρέπει να το κινήσεις το όχημα και όχι να κάνεις 2 χιλιόμετρα με ανηφόρες - κατηφόρες , κάθε φορά που βγαίνω επαρχιακό δρόμο τα νούμερα είναι στο πάτωμα.

ακυρο αλλά είδα κ κάτι ακόμα που δεν είχα προσέξει από τότε που πήρα το αμάξι.

Πόσο αέρα έχετε στα λάστιχα σας ; 
στην πόρτα μου λέει ότι στην 225/55/18 θέλει 2.3 και στο καντράν μου έλεγε σε 4 διαφορετικά λάστιχα 4 διαφορετικές τιμές 

από 2.8 έως 3.0bar ήμουν.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

ακυρο αλλά είδα κ κάτι ακόμα που δεν είχα προσέξει από τότε που πήρα το αμάξι.

Πόσο αέρα έχετε στα λάστιχα σας ; 
στην πόρτα μου λέει ότι στην 225/55/18 θέλει 2.3 και στο καντράν μου έλεγε σε 4 διαφορετικά λάστιχα 4 διαφορετικές τιμές 

από 2.8 έως 3.0bar ήμουν.

Στην αντιπροσωπια βαζουν πολυ αερα για καποιο λογο... βεβαια με παραπανω αερα δεν εχεις παραπανω καταναλωση. Χειροτερο κρατημα εχεις.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Shadowjump είπε

Στην αντιπροσωπια βαζουν πολυ αερα για καποιο λογο... βεβαια με παραπανω αερα δεν εχεις παραπανω καταναλωση. Χειροτερο κρατημα εχεις.

μωρε στις αντιπροσωπιες καταλαβα οτι δεν ξερουν τιποτα αλλα τελος παντων, δεν το ειπα για την καταναλωση αλλα οταν ολα εχουν διαφορετικο αερα τι να τους πεις...

το ενα λαστιχο εχει 3.0 το αλλο 2.8 και παει λεγοντας

Δημοσ.

155 χιλιόμετρα εθνική οδό από 166 στο σύνολο 

100 χιλιόμετρα μέση ωριαία 

1:30 ωρα περίπου εθνική , σύνολο 1ωρα 50’

13% EV ήτοι 21 χιλιόμετρα ή 27’ ηλεκτρικά.

5.6l/100 

Πως το βλέπετε οι έχοντες υβριδικό ;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

155 χιλιόμετρα εθνική οδό από 166 στο σύνολο 

100 χιλιόμετρα μέση ωριαία 

1:30 ωρα περίπου εθνική , σύνολο 1ωρα 50’

13% EV ήτοι 21 χιλιόμετρα ή 27’ ηλεκτρικά.

5.6l/100 

Με το vitara έχω 5 λίτρα καταναλωση με αυτές τις συνθήκες.Ισως και λιγότερο υπό προϋποθέσεις.Επειδη είχα στα χέρια μου ένα corolla υβριδικό για μισό χρόνο, δεν αξίζει για κάποιον που είναι σε περιφέρεια.Η διαφορά είναι στην πολη.Να φανταστείτε σε ταξίδια ήθελα πάντα να χρησιμοποιώ το vitara, ήταν πολύ πιο ευχάριστο από το corolla.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, kostaras76 είπε

Με το vitara έχω 5 λίτρα καταναλωση με αυτές τις συνθήκες.Ισως και λιγότερο υπό προϋποθέσεις.Επειδη είχα στα χέρια μου ένα corolla υβριδικό για μισό χρόνο, δεν αξίζει για κάποιον που είναι σε περιφέρεια.Η διαφορά είναι στην πολη.Να φανταστείτε σε ταξίδια ήθελα πάντα να χρησιμοποιώ το vitara, ήταν πολύ πιο ευχάριστο από το corolla.

Δεν ξέρω κάτι τέτοιο έχω αρχίζει να σκέφτομαι κι εγω.

Στην πόλη δεν το συζητάμε, είναι υπερόπλο κ σε κοντινές αποστάσεις σε επαρχιακούς δρόμους αλλά αν κάνεις συχνά , 1-2 φορές το μήνα ένα ταξίδι Αθήνα - περιφέρεια (200χλμ) δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση γι αυτό που το παρουσιάζουν κ κάνει μέσα στην πόλη 

Βέβαια δεν ξέρω πως να υπολογίσω σωστά τα λίτρα.

εχω την υποψία ότι ισχύει αυτό που έγραψα πιο πάνω ότι το EV πρέπει να αφαιρείται από το σύνολο,

δηλαδή αν εγώ είχα 5.6/100 με 13% ηλεκτροκίνηση στην ουσία πρέπει να αφαιρεθεί 0.7 χοντρικά από την κατανάλωση οπότε είναι περίπου 4.9L/100 πράγμα αρκετά καλό.

Βεβαια τώρα έχει κ καλές θερμοκρασίες & γενικά οι συνιστώσες είναι θετικές, αργότερα θα παίζει air condition & το χειμώνα σίγουρα θα έχει διαφορά λόγω κρύου.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση γι αυτό που το παρουσιάζουν κ κάνει μέσα στην πόλη 

Κανεις δεν παρουσιαζει τα υβριδικα ως οικονομικα για εκτος πολης. Χωρις αυτο να σημαινει οτι καινε παραπανω απο ενα συμβατικο κινητηρα. 

46 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Μια χαρα, ελαφρως τσιμπημενα. Εγω συνηθως βλεπω 5,1-5,2.

15 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

δηλαδή αν εγώ είχα 5.6/100 με 13% ηλεκτροκίνηση στην ουσία πρέπει να αφαιρεθεί 0.7 χοντρικά από την κατανάλωση οπότε είναι περίπου 4.9L/100 πράγμα αρκετά καλό.

Το 5.6/100 που σου εμφανίζει έχει υπολογίσει ήδη το ρευμα. Δηλαδη θεωριτικα θα έγραφες 6,3+ και στο πήγε στο 5.6 χάρη στο EV

16 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Βεβαια τώρα έχει κ καλές θερμοκρασίες & γενικά οι συνιστώσες είναι θετικές, αργότερα θα παίζει air condition & το χειμώνα σίγουρα θα έχει διαφορά λόγω κρύου.

Το AC δεν εππηρεαζει καθόλου απο τι εχω καταλαβει. Εγω προσωπικα δεν βλέπω διαφορα που να μπορει να υπολογιστει, βεβαια το αμαξι το παρελαβα Σεπτεμβριο και αρα δεν εχω σωστα συμπερασματα. Τωρα θα δω πραγματικα πως επηρεαζει συνολικα γιατι σε μεμονωμενες διαδρομες δεν εβλεπα διαφορα.

Το χειμώνα απο 4,6 που ειχα μέσο όρο Σεπτεμβριο Οκτωβριο κτλπ, έφτασα 5,0 Γεναρη Φλεβαρη με καθημερινη ζεστη και θερμαινομενα καθισματα αρκετες φορες (που δεν νομιζω οτι παιζουν ρολο βεβαια) και απο Μαρτιο επεσε 4,8, Απριλιο 4,7 και Μαιο επανηλθα στο 4.6. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...