Προς το περιεχόμενο

ΒιοΪατρικές σχολές ranked


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα να κάνουμε μια συζήτηση όσο αφορά της βιοΪατρικές σχολές στην ελλάδα μιας που μετά την καραντίνα και στα αποτελέσματα των πανελληνίων έχουν ακουστεί αρκετά τα ονόματα τους. Καταρχάς γράφω αυτό το ποστ κυρίως για τους μελλοντικούς φοιτητές που ενδιαφέρονται για αυτές της σχολές .Θα αρχίσω το θέμα κάνοντας ranked της βιοΪατρικές σχολές παραθέτοντας τα επιχειρήματα μου. Όποιος επιθυμεί συμμετέχει σε αυτήν την συζήτηση και μας κάνει ranked της σχολές.

3)ΒιοΪατρικες επιστήμες (παδα,διπαε) τα τμήματα με τα περισσότερα μόρια αλλά όσο αφορα την αποκατάσταση είναι η πιο δύσκολη. Αρχικά απο τα τμήματα που περειέχει δεν θα πρότεινα τα ιατρικα εργαστήρια, τους τεχνολόγους ακτινολόγους και τους όπτικους.Αρχικά για τα ιατρικά εργαστηρία στην ελλάδα καταλήγουν να πέρνουν βασικό μισθό και να κάνουν μόνο αιμοληψήμιες.Επίσης ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος καθώς αυτην την ειδηκότητα την ασκουν και απόφοιτοι ιεκ.Για του τεχνολόγους ακτινολόγους τεχνολόγους ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια + οτί εκτίθονται σε ακτινοβολία. Για τους οπτικούς στην χώρα μας ασχολούνται κυρίως σε οπτικά μαγαζιά με βασικό μισθό.Θα πρότεινα τους αισθητικούς και τους οδοντοτεχνήτες διότι είναι δύο πολύ αναπτυσσόμενα επαγγέλματα όπου οι πρώτοι αν δεν δουλέψουν σε βιομηχανία μπορούν να γίνουν μικροεπαγγελματίες και να οικονομούν πολλά χρήματα .Ο οδοντοτεχνίτης αν έχεις καλλιτεχνική φύση είναι το καλύτερο για εσένα η αποκατάσταση μπορεί να είναι ελάχιστα δυσκολότερη αλλά έχεις καλύτερο μισθό και πιο ενεργό ρόλο σε σχέση με τους τρεις πρώτους που ανέφερα.Σε αυτά τα τμήματα πας αν σου αρέσει πολύ η βιολογία και ή χημεία.

2)Μηχανικών βιοΪατρικής(παδα): Ίσως το καλύτερα αμειβόμενο εδώ μέσα και με αρκετά καλή αποκατάσταση .Έχει πάρα πολλές εφαρμογές πάνω στην ιατρική και αποτελεί έναν από τους πιο αναπτυσσόμενους κλάδους .Το βάζω δεύτερη θέση για δύο λόγους. Αρχικά δυστυχώς στην ελλάδα η σχολή ακόμα δεν έχει πάρει τα κατάλληλα επαγγελματικά δικαιώματα για να θεωρηθεί πολύ δυνατός και επαναστατικός τομέας.Τό δεύτερο συνδέεται με το πρώτο και αυτό είναι ότι ένας ημμυ απο πολυτεχνείο μπορεί να ασχοληθεί σε αυτόν τον τομέα με ένα μεταπτυχιακό που αυτο σημαίνει ανταγωνιστική αγωρά όπου oi ημμυ θα προτιμηθούν λόγω ανωτερότητας επαγγελματικών δικαιωμάτων. Επίσης ως μηχανικός βιοιατρικής σε αντίθεση με τον ημμυ πρέπει να εισαι κατασταλαγμένος οτί σου αρέσει το αντικείμενο γιατί με αυτό θα ασχοληθείς μόνο ενω οι ημμυ έχουν πιο ευρύτερες προοπτικές .Σε αυτήν την σχολή πας αν σου αρέσουν τα μαθηματικά η φυσική και ο προγραμματισμός.

1)Πληροφορική με εφαρμογές στην βιοΪατρική(πανεπιστήμιο θεσσαλίας):Δεν είναι τεράστια η διαφορά όσο αφορά το ranking με το προηγούμενο αλλά έχει ένα παραπάνω point.Καταρχάς όσο αφορά την αποκατάσταση για τον μισθό είναι στα ίδια πεδία.Όμως η διαφορά έγκειτε στο ότι κακά τα ψέματα ο τομέας της πληροφορική είναι λίγο πιο επαναστατικός από της μηχανικής τώρα με ανάπτυξη ai και τα λοιπά με εξίσου πολλές προοπτικές στην ιατρική.O ανταγωνισμός είναι και εδώ μεγάλος αλλά επειδη η σχολή έχει κατοχυρωμένα δικαιώματα πληροφορικού αντιμετωπίζονται ισάξια με τους πτυχιούχους πληροφορικής που κάνουν ένα μεταπτυχιακό σε βιοπληροφορική.Ακόμα επειδή βγαίνεις πληροφορικός μπορείς να ασχοληθείς και με άλλα αντικείμενα εκτός του τομέα της σχολής σε σχέση με τους μηχανικούς βιοιατρικής.Σε αυτήν την σχολή πας αν σου αρέσουν ο προγραμματισμός τα μαθηματικά και η βιολογία.

Για το τελευταίο να συμπληρώσω ότι στην πληροφορική με εφαρμογές στην βιοιατρική λόγω το οτί μπορείς να ασχοληθείς και με άλλους τομείς είναι καλό και για τα άτομα που θέλουν να έχουν ευελιξία με το πτυχίο τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας