Προς το περιεχόμενο

2 monitors στον ίδιο υπολογιστή?

xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά και χαρά!

Έχω μια οθόνη που δεν μου πολυχρειάζεται (αλλά θέλω να την κρατήσω - ...για να προλάβω κάποιους :D ) και σκεφτόμουν να την συνδέσω στον υπολογιστή μου. Τί ακριβώς χρειάζομαι¨?

-Χρειάζομαι 2η κάρτα γραφικών?

-Θύρα?

-Ρυμίσεις στα Windows? (Eχω τα 2000Pro)

Tι άλλα?

Ευχαριστώ για τη βοήθεια?

Δημοσ.

Xriazese mia karta grafikwn me 2 exodous gia monitor (oi nVidia meta tin Geforce 4 exoun to nView(ipostirixi 2 othonon) kai oi ATi exoun kati antistixo (ektos ta poli ftina montela pou exoun mia exodo))

Tora gia rithmiseis, einai poli eukolo meso twn Drivers tis kathe kartas othonis.

Δημοσ.

Είτε θα χρειαστείς μία κάρτα γραφικών με 2 εξόδους για monitor όπως πολύ σωστά είπε ο Ledis, είτε θα χρειαστείς μία κάρτα γραφικών σε agp θύρα (αυτή που έχεις φαντάζομαι) και μία pci κάρτα γραφικών (με ίδια μάρκα chipset κατά προτίμηση). Η πρώτη μέθοδος είναι η hassle free. Από ρυθμίσεις ή κάτι άλλο δεν χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο, από δεξί κλικ (στο desktop) properties => settings ενεργοποιείς κ απενεργοποείς τις extra οθόνες, και δίνεις τις ρυθμίσεις τους.

/sc

Δημοσ.

Εγω το εκανα πριν λιγο καιρο, ειναι πολυ ευκολο. Βρηκα μια παλια PCI της ΑΤΙ και την εβαλα... Υπαρχει ομως μια βασικη λεπτομερεια:

Οι οθονες που εχεις πρεπει να εχουν και οι δυο παρομοιες τιμες θερμοκρασιας λευκου. Γιατι?

Η βασικη μου οθονη ειναι μια SONY 19" με θερμοκρασια λευκου που φτανει τα 11000Κ (εκει την τρεχω φυσικα). Η μικρη ηταν μια Proview 15" χωρις μενου για τετοιες ρυθμισεις... Η διαφορα ηταν απαισια στο ματι! Κατεβασα την SONY στα 8900Κ για να μπορεσω να δω ιδιο λευκο και στις δυο οθονες... Οπως καταλαβαινεις το λευκο ηταν πλεον κιτρινο...

Τελικα την αποσυνδεσα, αλλα για εναν αλλο λογο: Η μικρη που βρισκοταν στα δεξια της μεγαλης, μου την απομαγνητισε!!!!!!!!!!!!!!!!! Μετα απο 1 βδομαδα συνυπαρξης, η μεγαλη οθονη μου εμφανισε ενα κιτρινισμα επανω δεξια, εκει που βρισκονταν πολυ κοντα με τη μικρη... Δεν ειμαι σιγουρος οτι το προκαλεσε η συνυπαρξη, αλλα δεν υπηρχε και αλλη αιτια...

Δημοσ.

NView έχω. Η κάρτα μου είναι η nvidia geforce2 mx/mx 400. Aλλά απ οτι βλέπω έχει μία μόνο υποδοχή για οθόνη. Τι πρέπει να κάνω? :o

Δημοσ.

Ή θα αναβαθμίσεις την κάρτα γραφικών σου σε μία καλύτερη (δεν είναι όμως ανάγκη να πάρεις και το τελευταίο μοντέλο, αρκεί να διαθέτει εκτός από την κλασσική έξοδο οθόνης και μία έξοδο DVI), ή θα προσπαθήσεις να βρεις και να βάλεις στο PC σου μία επιπλέον κάρτα γραφικών PCI (λέω θα προσπαθήσεις, γιατί μόνο σε stock και αν βρεις).

Εννοείται πως η πρώτη λύση θα είναι πιο αποδοτική. Η δεύτερη οθόνη που σκέφτεσαι να βάλεις είναι ίδια με την πρώτη;

Δημοσ.

Η λύση με vga με 2πλές εξόδους (έστω κ dvi + adaptor) είναι όντως περισσότερο αποδοτική. Pci κάρτες γραφικών υπάρχουν κανονικά στο εμπόριο. Με 2 οθόνες είναι απλά τα πράγματα για τη μητρική/os σου κ για σένα. Από τις 3 οθόνες και πάνω ξεκινάει το μπλέξιμο, πόσο μάλλον με + 3ις 2πλές pci κάρτες γραφικών.

/sc

Δημοσ.

to kalytero kai pio oikonomiko pou mporeis na kaneis einai na pareis allh mia karta pci kai na thn syndeseis ekei. Egw sthn douleia mou kapote eixa syndesei 4 o8ones kai paizane apsoga. Molis thn syndeseis tha sou emfanistei mia epilogh sta properties tou display pou tha mporeis na ry8miseis thn deyterh o8onh sou...

Njoy !

Δημοσ.

Χμ... Βασικά για πειραματισμό ήθελα να το δοκιμάσω οπότε, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να αγοράζω καινούρια κάρτα γραφικών pci ή οτιδήποτε (απ'oτι είδα ξεκινάνε από 69+ΦΠΑ στο πλαίσιο). Anyway ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...