kozanitis_itis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα, μιας και είμαι μικρός δεν γνωρίζω αρκετά για τις κασέτες ήχου, έχω ένα Walkman στο σπίτι και θέλω να γράψω μερικές κασέτες (δίχως να έχω ιδέα σε τίποτα) οι απορίες μου είναι, 1 γιστι είναι τόσο δύσκολο να βρω αγραφες φτηνές κασέτες 2 με ποιο τρόπους μπορώ να γράψω μια κασέτα από πσ ή τουλάχιστον cd 3 τι κασέτες πρέπει να επιλέξω για να γράψω Οποιαδήποτε απάντηση δεκτή, μιας και δεν γνωρίζω τον παραμικρό από το θέμα
ekrepali Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Από Κίνα με Αliexpress Standard Shipping για να έρθουν γρήγορα... https://www.aliexpress.com/item/1005004605267992.html 23.80 οι 10 κασέτες Δεν είναι ακριβές... εγώ θυμάμαι τη δεκαετία του 90' δίναμε 800-1000 δραχμές για να πάρουμε επώνυμη μάρκα. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2023 από ekrepali 2
korakios Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 4 λεπτά πριν, ekrepali είπε Δεν είναι ακριβές... εγώ θυμάμαι τη δεκαετία του 90' δίναμε 800-1000 δραχμές για να πάρουμε επώνυμη μάρκα. το μαγαζί στην Αλεξάνδρας (28ης) με Καρτάλη 😁 44 λεπτά πριν, kozanitis_itis είπε Οποιαδήποτε απάντηση δεκτή, μιας και δεν γνωρίζω τον παραμικρό από το θέμα αρχικά θα πρότεινα να μην ασχοληθείς . Ακόμα και όσοι μουσικοί γράφανε λούπες σε κασέτα , πλέον το έχουν σταματήσει , υπάρχουν ένα κάρο αξιόλογα εφέ που προσομοιώνουν τον ήχο τώρα αν ντε και καλα θες να αναβιώσεις το Walkman , το συζητάμε
Joshua21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 38 minutes ago, kozanitis_itis said: Καλησπέρα, μιας και είμαι μικρός δεν γνωρίζω αρκετά για τις κασέτες ήχου, έχω ένα Walkman στο σπίτι και θέλω να γράψω μερικές κασέτες (δίχως να έχω ιδέα σε τίποτα) οι απορίες μου είναι, 1 γιστι είναι τόσο δύσκολο να βρω αγραφες φτηνές κασέτες 2 με ποιο τρόπους μπορώ να γράψω μια κασέτα από πσ ή τουλάχιστον cd 3 τι κασέτες πρέπει να επιλέξω για να γράψω Οποιαδήποτε απάντηση δεκτή, μιας και δεν γνωρίζω τον παραμικρό από το θέμα 1. επειδή είναι τεχνολογία ξεπερασμένη εδώ και δεκαετίες, ελάχιστα εργοστάσια τις φτιάχνουν και χτυπάνε στα αφτιά 2. με την αντίστοιχη συσκευή εγγραφής σε κασέτα 3. ότι βρεις Εγώ πάντως θα πρότεινα να μην ασχοληθείς καν. 1
cabdik Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Σαν μεγαλυτερος και εχοντας μεγαλωσει με κασεττες και δισκους....., Συμφωνω... με τους παραπανω που σου λενε μην ασχοληθεις....! οι λογοι ειναι οτι για να γραψεις μια κασεττα, θελεις μια πηγη ηχου που ειτε θα ειναι μια αλλη κασεττα για να κανεις αντιγραφη, ειτε δισκος βινυλιου, ειτε CD. Αρα θες ενα κασεττοφωνο με δυνατοτητα εγγραφης, και αναλογα την πηγη που ανεφερα πριν, κασετοφωνο-πικ απ- cd player. και ολα αυτα συνδεονται πανω σε εναν ενισχυτη...! που σημαινει κοστος..! αρκετα μεγαλο για να γραψεις 1 (η και 2-3... κασεττες)..! παντως, ΑΝ βρεις, υπηρχαν κατι συστηματακια HiFi που ειχαν και κασεττα και μπορουσες να γραψεις. ακομα και φορητα..... ! αλλα ειναι δυσκολο να μπλεξεις...!! πιστευω οτι ολο και καποιον μεγαλυτερο θα ξερεις που εχει τετοιο συστηματακι, τουλαχιστον να δεις και να καταλαβεις πως γινεται η εγγραφη κασεττας...!! 1
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, kozanitis_itis είπε Καλησπέρα, μιας και είμαι μικρός δεν γνωρίζω αρκετά για τις κασέτες ήχου, έχω ένα Walkman στο σπίτι και θέλω να γράψω μερικές κασέτες (δίχως να έχω ιδέα σε τίποτα) οι απορίες μου είναι, 1 γιστι είναι τόσο δύσκολο να βρω αγραφες φτηνές κασέτες 2 με ποιο τρόπους μπορώ να γράψω μια κασέτα από πσ ή τουλάχιστον cd 3 τι κασέτες πρέπει να επιλέξω για να γράψω Οποιαδήποτε απάντηση δεκτή, μιας και δεν γνωρίζω τον παραμικρό από το θέμα Βρες άλλο χόμπι.Για καποιο λόγο έχει εξαφανιστεί η τεχνολογία αυτή.
teot Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, korakios είπε το μαγαζί στην Αλεξάνδρας (28ης) με Καρτάλη 😁 Προσπαθώ να θυμηθώ ποιο μαγαζί ήταν ... εκτός αν αναφέρεσαι σε αυτό που ήταν στην Αλεξάνδρας (οχι γωνία) που πουλούσε κάποτε (στην προ cd εποχή) μόνο κασέτες. Αν λές αυτό... του έχω αφήσει αρκετά λεφτά για κάθε είδους κασσέτες (κασετοφώνου, VHS, Hi8, Dv) και στην συνέχεια για CD DVD Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2023 από teot
korakios Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 6 λεπτά πριν, teot είπε Προσπαθώ να θυμηθώ ποιο μαγαζί ήταν ... εκτός αν αναφέρεσαι σε αυτό που ήταν στην Αλεξάνδρας (οχι γωνία) που πουλούσε κάποτε (στην προ cd εποχή) μόνο κασέτες top-tape ? κάπως έτσι και ναι δεν πρέπει να ήταν γωνία και στη cd εποχή έβρισκες ποιοτικά δισκάκια και επανεγγράψιμα 1
teot Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, korakios είπε top-tape ? κάπως έτσι και ναι δεν πρέπει να ήταν γωνία και στη cd εποχή έβρισκες ποιοτικά δισκάκια και επανεγγράψιμα Σωστά Top Tape... και προσπαθούσα να θυμηθώ το όνομα του Μετά είχε μεταφερθεί (με άλλο όνομα) πάλι στη Αλεξάνδρας καμία 100 μέτρα πιο ανατολικά, μεταγενέστερα ήταν και σημείο διανομής πανεπιστημιακών βιβλίων. Δεν ξέρω αν συνεχίζει να υπάρχει σήμερα σε κάποιο άλλο σημείο. 1
kozanitis_itis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Κατάλαβα, δύσκολο το χόμπι απλώς "ενθουσιαστικα" με τον τρόπους που λειτουργούν, ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις, δέκα νομίζω να ασχοληθώ μιας και τον προβληματισμό είναι λίγο θέμα κόστους. Έψαξα και Online αλλά γενικές παντού κρατάνε τιμή η άδειες κασέτες..
nikx Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν χρειαζεται αδειες κασσετες ,μια χαρα γραφονται με τραγουδια σου και οι ηδη γραμμενες του εμποριου ,πηγαινε μια βολτα μοναστηρακι, αν εισαι Αθηνα. Απο το ali Που ειχα παρει κατι microcassette σε αναλογη τιμη η ποιοτητα ηταν κινεζικη. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2023 από nikx 1
ekrepali Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, nikx said: Απο το ali Που ειχα παρει κατι microcassette σε αναλογη τιμη η ποιοτητα ηταν κινεζικη. Γι'αυτό του έδωσα link σε TDK... αν πάρει μάρκα μ'έκαψες θα ακούγονται χάλια. Θυμάμαι οι ταινίες στις κασέτες της δεκαετίας 70's - 80's ήταν ανοιχτό καφέ χρώμα, και τη δεκαετία του 90 είναι σκούρο καφέ πιο γυαλιστερό... οι λεγόμενες hi-fi. Θυμάμαι ένα διάστημα έπαιρνα αυτές τις Konica, ήταν τέλειες. https://www.radio741.com/53977-konica-kx-i-90-audio-cassette-audiotape-made-in-japan.html Έπαθα πλάκα που κυκλοφορούν ακόμα. 😄 1
Nabuko Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 25 λεπτά πριν, ekrepali είπε Γι'αυτό του έδωσα link σε TDK... αν πάρει μάρκα μ'έκαψες θα ακούγονται χάλια. Πολύ πιθανό και αυτές οι "TDK" να είναι μάρκα μ' έκαψες
korakios Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, ekrepali είπε Γι'αυτό του έδωσα link σε TDK... αν πάρει μάρκα μ'έκαψες θα ακούγονται χάλια. Θυμάμαι οι ταινίες στις κασέτες της δεκαετίας 70's - 80's ήταν ανοιχτό καφέ χρώμα, και τη δεκαετία του 90 είναι σκούρο καφέ πιο γυαλιστερό... οι λεγόμενες hi-fi. Θυμάμαι ένα διάστημα έπαιρνα αυτές τις Konica, ήταν τέλειες. https://www.radio741.com/53977-konica-kx-i-90-audio-cassette-audiotape-made-in-japan.html Έπαθα πλάκα που κυκλοφορούν ακόμα. 😄 1η φορά τις βλέπω , πάντα TDK έπαιρνα , είχα και 5-6 χρωμίου που όντως η ποιότητα ήταν απίστευτη και μια μετάλλου που μπορεί να ήταν ακόμα καλύτερη ήταν όμως πανάκριβη . Μετά με dolby S και ενεργοποιημένο το HX (ήταν ακριβό σύστημα) είχα βρει τη χαρά μου να αντιγράφω βινύλια απο φίλους Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2023 από korakios 1
ekrepali Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 8 minutes ago, korakios said: 1η φορά τις βλέπω , Ήταν απ'τις μεγαλύτερες Ιαπωνέζικες εταιρίες. Η Konica μεταξύ άλλων... ήταν η 1η εταιρία που κυκλοφόρησε φωτογραφική μηχανή με ενσωματένο φλας. Κάπου στις αρχές του '00 είχα επιχειρήσει να ψηφιοποιήσω τις κασέτες (σύνδεση στερεοφωνικού σε pc με jack). Βαρέθηκα γρήγορα και δεν ήμουν ικανοποιημένος με τον ήχο... πάντως οι συγκεκριμένες είχαν διατηρήσει καλύτερα τον ήχο, το έβλεπα στη κυματομορφή των db. Μιλάω συγκριτικά με άλλες πχ TDK, Maxell, Sony που είχαν γραφεί την ίδια περίοδο απ'το ίδιο δισκοπωλείο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα