Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με το κλιματιστικό που αναφέρω στο θέμα. Όταν έξω έχει δυνατό άνεμο συγκεκριμένης κατεύθυνσης, στον οποίο είναι εκτεθειμένη η εξωτερική μονάδα, μεταφέρεται θόρυβος στην εσωτερική μονάδα και συγκεκριμένα δυνατοί χτύποι. Οι χτύποι αυξάνουν την ένταση και την συχνότητα τους ανάλογα με την την αυξομείωση της έντασης του ανέμου. Όταν κάλεσα τον εξουσιοδοτημένο τεχνικό της εταιρείας (καθότι είναι ακόμα στην εγγύηση) μου ανέφερε ότι πιθανόν κατά την εγκατάσταση να μην έχουν κάνει σωστά την διαδικασία με το κενό αέρος και να ζορίζεται το κλιματιστικό όταν πιέζεται από τον άνεμο. Επανέλαβε αυτή την διαδικασία ο ψυκτικός αλλά το πρόβλημα παραμένει. Όταν τον κάλεσα εκ νέου μου ανέφερε ότι δεν του έχει ξανατύχει αντίστοιχο περιστατικό, δεν γνωρίζει τι μπορεί να είναι και ότι θα επικοινωνήσει με την εταιρεία μήπως βρουν κάποια λύση. Γενικά και σε επικοινωνία που είχα με την εταιρεία θέλουν να το πάνε ψάχνοντας και από ότι κατάλαβα δεν γνωρίζουν τι βλάβη μπορεί να έχει.

Να αναφέρω ότι ο θόρυβος μπορεί να συνεχίζει για περίπου μισή ώρα αφότου κλείσω το κλιματιστικό, ότι τα πάντα στην εξωτερική μονάδα είναι σωστά στερεωμένα και η απόδοση του κλιματιστικού είναι καλή.  Επισυνάπτω βίντεο με τον θόρυβο που ανέφερα. Εαν γνωρίζει ή αν έχει τύχει κάτι αντίστοιχο σε κάποιον θα ήθελα την βοήθεια σας. Σας ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostaslepe είπε

Να αναφέρω ότι ο θόρυβος μπορεί να συνεχίζει για περίπου μισή ώρα αφότου κλείσω το κλιματιστικό, ότι τα πάντα στην εξωτερική μονάδα είναι σωστά στερεωμένα και η απόδοση του κλιματιστικού είναι καλή. 

Εννοείς ότι μεταφέρεται από το εξωτερικό μηχάνημα  μέσα ? Το κάνει στην ψύξη η στην θέρμανση ? Το έκανε εξ αρχής η στην πορεία ? Άλλαξε επιλογή και ξαναδοκίμασε  Από την στιγμή που ακούς τον θόρυβο με σταματημένο το κλιματιστικό δεν φταίει η διαδικασία με το κενό αέρος Δες και πες μας όντως με σταματημένο και ακούγοντας τον θόρυβο αν γυρνά ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας η στησε αυτί σε ποιο σημείο της εξωτερικής το ακούς 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, hp8 είπε

Εννοείς ότι μεταφέρεται από το εξωτερικό μηχάνημα  μέσα ? Το κάνει στην ψύξη η στην θέρμανση ? Το έκανε εξ αρχής η στην πορεία ? Άλλαξε επιλογή και ξαναδοκίμασε  Από την στιγμή που ακούς τον θόρυβο με σταματημένο το κλιματιστικό δεν φταίει η διαδικασία με το κενό αέρος Δες και πες μας όντως με σταματημένο και ακούγοντας τον θόρυβο αν γυρνά ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας η στησε αυτί σε ποιο σημείο της εξωτερικής το ακούς 

Ναι από την εξωτερική μονάδα μεταφέρεται μέσα ο θόρυβος. Το κάνει μόνο όταν έχει δυνατό ΒΔ άνεμο στον οποίο είναι εκτεθειμένη η εξωτερική μονάδα. Δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν εξαρχής γιατί δεν φυσάει πάντα δυνατός άνεμος. Μέχρι τώρα στην ψύξη έχω διαπιστώσει να το κάνει. Από όσο έχω μπορέσει να καταλάβω το κάνει και με σταματημένο τον ανεμιστήρα (χωρίς να είμαι 100% βέβαιος). Δεν έχω δοκιμάσει να αλλάξω επιλογή όπως μου είπες. Τον συγκεκριμένο θόρυβο τον κάνει μόνο όταν επικρατούν οι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες που ανέφερα και είναι δύσκολο να πετύχεις τον ψυκτικό ακριβώς εκείνη την στιγμή για να κάνει διάγνωση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...