li@m Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Θα ήθελα παρακαλώ, η σεβαστή και αλάνθαστη κοινότητα να μου απαντήσει στο εξής: Πραγματοποίησα μια παραγγελία από το BOX της COSMOTE εκ παραδρομής. Άμεσα κάλεσα το τηλεφωνικό κέντρο τους για να ακυρώσω την παραγγελία. Ο εκπρόσωπος μου είπε πως θα επικοινωνήσει με το κατάστημα και αν την αποδεχθεί τότε θα ακυρωθεί η παραγγελία και θα μου επιστραφεί το ποσό χρέωσης. Μου τηλεφώνησαν μετά από κανένα δεκάλεπτο από το BOX πως η παραγγελία ακυρώθηκε. Προς έκπληξη μου, την επόμενη ημέρα έλαβα μήνυμα sms στο κινητό μου πως πιστώθηκε μέρος της χρέωσης, ήτοι το 80% της χρέωσης καθώς είχε ετοιμάσει το προϊόν. Δεν ενημερώθηκα ποτέ από τον εκπρόσωπο σας πως υπάρχει χρέωση για την ακύρωση της παραγγελίας. Αν το γνώριζα μπορεί να μην ακύρωνα την παραγγελία μου. Επειδή διάβασα τους όρους χρήσης του BOX δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ πως υπάρχει χρέωση στην ακύρωση της παραγγελίας. ΥΣ Η παραγγελία αφορούσε κόκκους καφέ. Είμαι παράλογος;;
fmarkos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 23 λεπτά πριν, li@m είπε Θα ήθελα παρακαλώ, η σεβαστή και αλάνθαστη κοινότητα να μου απαντήσει στο εξής: Πραγματοποίησα μια παραγγελία από το BOX της COSMOTE εκ παραδρομής. Άμεσα κάλεσα το τηλεφωνικό κέντρο τους για να ακυρώσω την παραγγελία. Ο εκπρόσωπος μου είπε πως θα επικοινωνήσει με το κατάστημα και αν την αποδεχθεί τότε θα ακυρωθεί η παραγγελία και θα μου επιστραφεί το ποσό χρέωσης. Μου τηλεφώνησαν μετά από κανένα δεκάλεπτο από το BOX πως η παραγγελία ακυρώθηκε. Προς έκπληξη μου, την επόμενη ημέρα έλαβα μήνυμα sms στο κινητό μου πως πιστώθηκε μέρος της χρέωσης, ήτοι το 80% της χρέωσης καθώς είχε ετοιμάσει το προϊόν. Δεν ενημερώθηκα ποτέ από τον εκπρόσωπο σας πως υπάρχει χρέωση για την ακύρωση της παραγγελίας. Αν το γνώριζα μπορεί να μην ακύρωνα την παραγγελία μου. Επειδή διάβασα τους όρους χρήσης του BOX δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ πως υπάρχει χρέωση στην ακύρωση της παραγγελίας. ΥΣ Η παραγγελία αφορούσε κόκκους καφέ. Είμαι παράλογος;; Νομίζω πως έχεις δίκιο έτσι όπως τα περιγράφεις. Εγώ στην θέση σου θα έκανα αμφισβήτηση χρέωσης στην κάρτα μου και φυσικά θα έκανα και ένα ωραίο email που θα εξηγούσα στο box για ποιους λόγους αυτό που έκαναν ήταν φάουλ καθώς και στο κατάστημα από το οποίο έγινε η χρέωση. Στην συνέχεια υπάρχουν οι αξιολογήσεις στα Social media και στα stores των εφαρμογών. Δεν είναι μόνο το θέμα τα λεφτά που σου πήραν με το έτσι θέλω αλλά να ξέρει και ο κόσμος ποιος είναι καλός και ποιος κακός επαγγελματίας. 1
li@m Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 16 minutes ago, fmarkos said: Νομίζω πως έχεις δίκιο έτσι όπως τα περιγράφεις. Εγώ στην θέση σου θα έκανα αμφισβήτηση χρέωσης στην κάρτα μου και φυσικά θα έκανα και ένα ωραίο email που θα εξηγούσα στο box για ποιους λόγους αυτό που έκαναν ήταν φάουλ καθώς και στο κατάστημα από το οποίο έγινε η χρέωση. Στην συνέχεια υπάρχουν οι αξιολογήσεις στα Social media και στα stores των εφαρμογών. Δεν είναι μόνο το θέμα τα λεφτά που σου πήραν με το έτσι θέλω αλλά να ξέρει και ο κόσμος ποιος είναι καλός και ποιος κακός επαγγελματίας. Τους έστειλα μήνυμα. Απάντησαν και δεν ανέφεραν τίποτα για τους όρους χρήσης. Το ζήτησα ξανά. Αμφισβήτηση χρέωσης;;; Δεν το σκέφτηκα να σου πω.
zygorito Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Αφού ήταν κόκκοι και όχι αλεσμένος καφές (που δε γίνεται να τον ξεαλέσεις) θα έπρεπε να το ξαναρίξει στο δοχείο με τον ψημένο καφέ, άντε να πεις πχ 20-30-50 λεπτα για τη συσκευασία.
li@m Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 31 minutes ago, zygorito said: Αφού ήταν κόκκοι και όχι αλεσμένος καφές (που δε γίνεται να τον ξεαλέσεις) θα έπρεπε να το ξαναρίξει στο δοχείο με τον ψημένο καφέ, άντε να πεις πχ 20-30-50 λεπτα για τη συσκευασία. 1.70 αγαπητέ μου κόστισε. Δεν είναι τόσο το κόστος αλλά η κοροϊδία!
StamTheMan Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, li@m είπε καθώς είχε ετοιμάσει το προϊόν Αυτη ειναι η φραση κλειδι που τους καλυπτει. Και το οτι ηταν κοκκοι καφε δε λεει κατι,η παραγγελια ειχε ετοιμαστει και ηταν ετοιμη να φυγει. Αυτο σημαινει οτι καποιος ασχοληθηκε να την ετοιμασει,ισως καθυστερησε και το διανομεα που εφευγε εκεινη τη στιγμη,για να παρει και αυτη την παραγγελια μαζι. Οποτε μην το βλεπεις σαν κοροιδια. Σκεψου λιγο και τον υπολοιπο κοσμο. 2 ώρες πριν, li@m είπε η σεβαστή και αλάνθαστη κοινότητα Αυτο τωρα..
Haldol Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δηλαδή η κοροϊδία είναι το 20% του 1,70€, ήτοι 0,34€, ενώ η επιχείρηση απασχόλησε το προσωπικό της ώστε να ετοιμάσει την παραγγελία σου, αλλά κι εσύ αξιοποίησες τόσο την πλατφόρμα, όσο και το τηλεφωνικό κέντρο; Αν ναι, ναι, είσαι παράλογος. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2023 από Haldol
li@m Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 3 minutes ago, Haldol said: Δηλαδή η κοροϊδία είναι το 20% του 1,70€, ήτοι 0,34€, ενώ η επιχείρηση απασχόλησε το προσωπικό της ώστε να ετοιμάσει την παραγγελία σου, αλλά κι εσύ αξιοποίησες τόσο την πλατφόρμα, όσο και το τηλεφωνικό κέντρο; Αν ναι, ναι, είσαι παράλογος. 1.70 ήταν το 20% Επίσης δεν αναφέρουν κάπου πως υπάρχει χρέωση ακύρωσης
SabotazNic Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 5 λεπτά πριν, Haldol είπε Δηλαδή η κοροϊδία είναι το 20% του 1,70€, ήτοι 0,34€, ενώ η επιχείρηση απασχόλησε το προσωπικό της ώστε να ετοιμάσει την παραγγελία σου, αλλά κι εσύ αξιοποίησες τόσο την πλατφόρμα, όσο και το τηλεφωνικό κέντρο; Αν ναι, ναι, είσαι παράλογος. Μάλλον το 1.70 είναι το 20%, αλλά και πάλι δεν είναι υψηλό.
panostza Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Όπως επίσης και το ότι σίγουρα το box ή ο καταστηματάρχης θα επιβαρυνθεί από τα έξοδα της χρέωσης / επαναπίστωσης από την τράπεζα. Η ακύρωση χωρίς υπαιτιότητα του καταστήματος/box σίγουρα είναι λογικό να έχει μια κάποια χρέωση/επιβάρυνση για τον αγοραστή. Τώρα το ότι έπρεπε να στο πούνε και να το λένε ξεκάθαρα στους όρους , άλλο πράγμα.
Haldol Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 1 minute ago, li@m said: 1.70 ήταν το 20% Επίσης δεν αναφέρουν κάπου πως υπάρχει χρέωση ακύρωσης Έστω. Και πάλι όμως το 20% (όσο και αν είναι το σύνολο) δεν είναι υπερβολικό, ούτε «κοροϊδία» γι' ακύρωση παραγγελίας που ετοιμάστηκε. Ως προς τους όρους, έψαξες μήπως έχει γίνει πρόβλεψη για τη χρέωση έως και ολόκληρου του ποσού της παραγγελίας; Αν υπάρχει τέτοιος όρος, απλώς... σου έκαναν «έκπτωση» λόγω του είδους της ακύρωσης (μικρή «χασούρα» για το μαγαζί). Μου φαίνεται αρκετά δύσκολο ολόκληρη BOX ( = COSMOTE ) να έκανε κάτι «στον αέρα».
SabotazNic Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 6 λεπτά πριν, panostza είπε Όπως επίσης και το ότι σίγουρα το box ή ο καταστηματάρχης θα επιβαρυνθεί από τα έξοδα της χρέωσης / επαναπίστωσης από την τράπεζα. Λάθος. Η ακύρωση απλά ακυρώνει την όποια συναλλαγή. Μεγάλη χρέωση σε κάτι τέτοιο υπάρχει στα pos, και για αυτό συνήθως τα καταστήματα επιστρέφουν μετρητά (για λάθος χρέωση, όχι για πχ επιστροφή προϊόντος όπου και πάλι ακυρώνεται η συναλλαγή)
panostza Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, SabotazNic said: Λάθος. Η ακύρωση απλά ακυρώνει την όποια συναλλαγή. Μεγάλη χρέωση σε κάτι τέτοιο υπάρχει στα pos, και για αυτό συνήθως τα καταστήματα επιστρέφουν μετρητά (για λάθος χρέωση, όχι για πχ επιστροφή προϊόντος όπου και πάλι ακυρώνεται η συναλλαγή) Χρεώθηκε η κάρτα του, άρα έγινε συναλλαγή σε pos (virtual του box). Εννοείται θα υπάρξει χρέωση από την τράπεζα που έχει το σύστημα χρέωσης. Γιατί θεωρείς ότι είναι διαφορετικό από το να με είχες χρεώσει στο pos του μαγαζιού; Τώρα το αν το κόστος το "φάει" το box ως υπηρεσία ή το μαγαζί που συνεργάζεται με το box αυτό είναι θέμα μεταξύ τους συμφωνίας, αλλά κάποιος το "τρώει"
BROKOLOS Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Άρα το δίδαγμα της ιστορίας ποίο είναι? Ποτέ προπληρωμή γιατί κάποια λεφτά χάνονται στην μετάφραση 1 2
sdikr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 23 minutes ago, BROKOLOS said: Άρα το δίδαγμα της ιστορίας ποίο είναι? Ποτέ προπληρωμή γιατί κάποια λεφτά χάνονται στην μετάφραση Οχι φυσικά, το δίδαγμα είναι προσέχουμε τι παραγγέλνουμε. Φυσικά μπορείς να παραγγέλνεις με αντικαταβολή και να ακυρώνεις ή να μην παραλαμβάνεις, αλλά κάποια στιγμή απλά δεν θα σου πουλάνε 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα