Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γελοιότητες χρόνια τώρα. Θεωρούν τους ΕΕ de facto κλέφτες με το τέλος επιτηδεύματος (και χαζούς μάλλον που τους τάζουν από χρονιά σε χρονιά την κατάργηση). Ταυτίζουν τους γιατρούς με τα ιδιωτικά ιατρεία και την κινητή/ακίνητη περιουσία με τους φασαίους γραφίστες ή τους freelance developers που δεν κάνουν καν αποταμίευση. Κίνητρα ουσιαστικά για να βοηθήσει ο κόσμος ο ίδιος την πάταξη της φοροδιαφυγής παίρνοντας αποδείξεις δεν υπάρχουν, παρά μόνο... ανάπτυξη ρουφιανο-apps (οκ, χρήσιμα κι αυτά, αλλά άσχετα μάλλον με τους ΕΕ)

2 ώρες πριν, KX7 είπε

Όταν δεν πληρώνεις τους φόρους που σου αναλογούν, αυτά θα γίνουν, και έχουν αργήσει!!! τώρα πραγματικά θέλετε να πιστέψουμε ότι τα βγάζετε πέρα με κάτω απο 10,000; τουλάχιστον μέσα απο την ανωνυμία του forum θα μπορούσατε να πείτε την αλήθεια.!

Ναι, ζεις με κάτω από 10Κ υπό διάφορες προϋποθέσεις! Αν έχεις δικό σου σπίτι, αν είχες κάνει καλό ταμείο την προηγούμενη χρονιά, αν έχεις κοινό σπιτικό με σύντροφο, αν κάτι σε απέτρεψε από το να δουλέψεις κάποιο χρονικό διάστημα (πρόβλημα υγείας π.χ.) και αναγκάστηκες να την περάσεις με λίγα...

Το να σε βαφτίζουν κλέφτη άτομα που χρωστάνε εκατομμύρια είναι παρανοΐκό σχεδόν!

• Like 3
  • Απαντ. 193
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μετά από covid, ενεργειακή κρίση κλπ συρικνώθηκαν οι τζίροι και τα περιθώρια κέρδους. Το 50% των μικρομεσαίων Ε.Ε δουλεύουμε πλέον απ'το πρωί ως το βράδυ για 700 - 800 το μήνα (εγώ δεν έχω υπαλλήλους), παλεύοντας να ανταγωνιστούμε τους "μεγάλους" του κάθε τομέα. Όποιος θέλει ας το πιστέψει, όποιος θέλει ας μη το πιστέψει.

Σπίτι/αυτοκίνητο δεν έχω στο όνομα μου, επιλογή δική μου είναι να ζω με τόσα και να μην έχω αφεντικά πάνω απ'το κεφάλι μου. Αυτό που δε μου αρέσει είναι ο επιθετικός τόνος μερικών συμφορουμητών, σε στύλ "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα".

Πρέπει να καταλάβουμε πως όποιο μέτρο κι αν παρθεί σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα, έχει επίδραση σε όλους μας. Θα επιβαρυνθεί πχ κάποιος επαγγελματίας με 1000 ευρώ παραπάνω φόρο το χρόνο, θα κόψει μερικές δηλωμένες ώρες απ'τους υπαλλήλους, θα χαθούν εισφορές κλπ. Οπότε τι καταφέραμε... μια τρύπα στο νερό.

Όλο λέμε να βρεθεί μια φόρμουλα φορολογίας και εισφορών που να δίνουν κίνητρα, κι όλο καταλήγουμε σε τιμωρητικά οριζόντια μέτρα. Αυτά από μένα...

• Like 7
Δημοσ.
10 minutes ago, ekrepali said:

Πρέπει να καταλάβουμε πως όποιο μέτρο κι αν παρθεί σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα, έχει επίδραση σε όλους μας. Θα επιβαρυνθεί πχ κάποιος επαγγελματίας με 1000 ευρώ παραπάνω φόρο το χρόνο, θα κόψει μερικές δηλωμένες ώρες απ'τους υπαλλήλους, θα χαθούν εισφορές κλπ. Οπότε τι καταφέραμε... μια τρύπα στο νερό.

Το να κλείσει την επιχείρηση του επειδή προφανώς έχει αποτύχει ως επιχειρηματίας δεν παίζει καν ως σενάριο, ε; Κατανοώ την ανάγκη ύπαρξης μικρών επιχειρήσεων, πραγματικά, αλλά είναι αστείο το "θα κλέβω το κράτος/τους πελάτες/τους υπαλλήλους μου γιατί αλλιώς δεν βγαίνω μάνα μου".

Γενικό σχόλιο, δεν απευθύνεται προφανώς σε εσένα προσωπικά.

• Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Για μενα το πιο άδικο που δεν το αναφέρουν πουθενά είναι ότι οι ελ. επ. δεν έχουν αφορολόγητο σε αντίθεση με όλες τις άλλες ομάδες εργαζόμενων. Αυτό και μόνο είναι άδικο ως βάση. Το να βάζουν και τεκμαρτό εισόδημα όσο θέλουν ενώ κάποιος μπορεί να μην έχει στο όνομά του τίποτα όπως λες, είναι τιμωρητικό και θα οδηγήσει σε επιπλέον φοροδιαφυγή. Πολλοί μικροί θα κλείσουν ενώ την πραγματική φοροδιαφυγή τεχνικών επαγγελμάτων, δικηγόρων, γιατρών δεν την ακουμπά τίποτα. Θα φορολογηθούν ένα χιλιάρικο παραπάνω το χρόνο, λεφτά που μπορεί να βγάλουν σε 5 μέρες. Θα ακούνε τα μέτρα τώρα και θα γελάνε.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Οι αμοιβές των περισσότερων ε.ε. τα τελευταία χρόνια είναι παγωμένες ή σχεδόν παγωμένες από τους ίδιους για να διατηρήσουν την πελατεία τους, και λόγω του ανταγωνισμού δεν μπορούν να προχωρήσουν σε σημαντικές αυξήσεις. Το κόστος διαβίωσης από την άλλη έχει αυξηθεί δραματικά και στα προϊόντα πρώτης ανάγκης. Έτσι αυξάνοντας τις εισφορές στους ε.ε. υπό τις παραπάνω συνθήκες το μόνο που καταφέρνεις είναι να μειώσεις το διαθέσιμο εισόδημα τους. 

Εγω παλι βλεπω συνεχεις αυξησεις.

• Like 3
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, 1comment είπε

Λέμε ότι στα 10Κ μισθωτοί-συνταξιούχοι έχουν αφορολόγητο. Μηδεν φόρος. Οι ελ. επ. αντίθετα στα 10Κ έχουν φόρο 900Ε συν τέλος επιτηδ. 650Ε συν προκαταβολή φόρου. Εφόσον λοιπόν το σύστημα έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά, είναι απόλυτα λογικό να προσπαθείς να φοροδιαφύγεις. Το δίκαιο είναι να καταργήσουν για όλους το αφορολόγητο. Γιατί εσύ να έχεις κι εγώ όχι; 

Γιατί σε αυτούς το εισόδημα είναι πραγματικό, ο ελεύθερος επαγγελματίας που δηλώνει 10κ κατά 99,9% κρύβει εισοδήματα. Οπότε αφού δεν μπορούμε να βρούμε το πραγματικό εισόδημα ρίχνουν έναν φόρο συμβολικό

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, 1comment είπε

Λέμε ότι στα 10Κ μισθωτοί-συνταξιούχοι έχουν αφορολόγητο. Μηδεν φόρος. Οι ελ. επ. αντίθετα στα 10Κ έχουν φόρο 900Ε συν τέλος επιτηδ. 650Ε συν προκαταβολή φόρου. Εφόσον λοιπόν το σύστημα έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά, είναι απόλυτα λογικό να προσπαθείς να φοροδιαφύγεις. Το δίκαιο είναι να καταργήσουν για όλους το αφορολόγητο. Γιατί εσύ να έχεις κι εγώ όχι; 

Γιατι εσυ βαζεις στα εξοδα της εταιρειας ακομα και το κωλοχαρτο που παιρνεις σπιτι σου.

• Like 11
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, GamingMaster424 είπε

Το να κλείσει την επιχείρηση του επειδή προφανώς έχει αποτύχει ως επιχειρηματίας δεν παίζει καν ως σενάριο, ε; Κατανοώ την ανάγκη ύπαρξης μικρών επιχειρήσεων, πραγματικά, αλλά είναι αστείο το "θα κλέβω το κράτος/τους πελάτες/τους υπαλλήλους μου γιατί αλλιώς δεν βγαίνω μάνα μου".

Γενικό σχόλιο, δεν απευθύνεται προφανώς σε εσένα προσωπικά.

Αυτό που οι -από επιλογή συνήθως- μικροί επιχειρηματίες πρέπει να λειτουργούν με όρους ανάπτυξης και κερδοφορίας... Silicon Valley αλλιώς θεωρούνται κλέφτες ή αποτυχημένοι, να το κοιτάξετε κάποιοι...

1 λεπτό πριν, Macosj είπε

Γιατί σε αυτούς το εισόδημα είναι πραγματικό, ο ελεύθερος επαγγελματίας που δηλώνει 10κ κατά 99,9% κρύβει εισοδήματα. Οπότε αφού δεν μπορούμε να βρούμε το πραγματικό εισόδημα ρίχνουν έναν φόρο συμβολικό

Απλά όχι.

Ταυτίζεις όλους τους ΕΕ με τον υδραυλικό από τον οποίο δεν ζήτησες ποτέ απόδειξη.

• Like 6
Δημοσ.
Just now, GamingMaster424 said:

Το να κλείσει την επιχείρηση του επειδή προφανώς έχει αποτύχει ως επιχειρηματίας δεν παίζει καν ως σενάριο, ε;

1.250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις... αν οι μισές θεωρούνται "αποτυχημένες" και πρέπει να κλείσουν, κάνε τα μαθηματικά να δεις πόσοι θα μείνουν άνεργοι (αφεντικά και υπάλληλοι).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ΕΦΚΑ που είναι τουλάχιστον 2940€ το έτος θα αφαιρεθεί από το τεκμαρτό των 10Κ; επίσης γιατί υπολογίζουν χ 14 αφού οι ΕΕ δεν έχουν δώρο Πάσχα-Χριστουγέννων;

Επεξ/σία από peragialos
  • Like 4
Δημοσ.
Just now, SeaLion said:

Αυτό που οι -από επιλογή συνήθως- μικροί επιχειρηματίες πρέπει να λειτουργούν με όρους ανάπτυξης και κερδοφορίας... Silicon Valley αλλιώς θεωρούνται κλέφτες ή αποτυχημένοι, να το κοιτάξετε κάποιοι...

Όταν αποκρύπτεις εισοδήματα, μαγειρεύεις μονίμως τα βιβλία σου και αποφεύγεις την απόδοση του ΦΠΑ ενώ μια χαρά τον έχεις τσεπώσει από τους πελάτες σου, τότε ναι, είσαι κλέφτης με κάθε σημασία του όρου, δεν θα αναλύσουμε και τα αυτονόητα. Και προφανώς δεν αναφέρομαι σε όλους τους Ε.Ε., υπάρχουν αρκετοί που είναι "κύριοι" και τους παίρνει η μπάλα αδίκως.

5 minutes ago, ekrepali said:

1.250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις... αν οι μισές θεωρούνται "αποτυχημένες" και πρέπει να κλείσουν, κάνε τα μαθηματικά να δεις πόσοι θα μείνουν άνεργοι (αφεντικά και υπάλληλοι).

"Μεσαία" επιχείρηση ορίζεται αυτή που έχει έως 250 εργαζομένους και κύκλο εργασιών έως 43 εκατομμύρια, ενώ "μικρή" έως 50 εργαζομένους και κύκλο εργασιών έως 10 εκατομμύρια. Προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με τους Ε.Ε., όποτε άτοπο εντελώς να τους τσουβαλιάσουμε όλους μαζί.

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GamingMaster424 είπε

Όταν αποκρύπτεις εισοδήματα, μαγειρεύεις μονίμως τα βιβλία σου και αποφεύγεις την απόδοση του ΦΠΑ ενώ μια χαρά τον έχεις τσεπώσει από τους πελάτες σου, τότε ναι, είσαι κλέφτης με κάθε σημασία του όρου, δεν θα αναλύσουμε και τα αυτονόητα. Και προφανώς δεν αναφέρομαι σε όλους τους Ε.Ε., υπάρχουν αρκετοί που είναι "κύριοι" και τους παίρνει η μπάλα αδίκως.

Μόνο που δεν έχεις κανένα αποδεικτικό στοιχείο για όλα αυτά και τσουβαλιάζεις μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών. Μιλάς για γνωστούς σου; Τι κάθεσαι; Κάνε καταγγελία! Μήπως αερολογείς; Τα ακούω αυτά που λες 20+ χρόνια για τους επάρατους ΕΕ!! Γενικότητες καφενείου. Δαιμονοποιούμε τους ΕΕ των 10Κ και σχεδόν μηδενικών τραπεζικών καταθέσεων ενώ κάθε καλοκαίρι γίνεται ΤΟ όργιο στις τουριστικές επιχειρήσεις και την εστίαση! Κι έχεις και άλλους από πάνω να πιστεύουν πως το κράτος πέφτει έξω επειδή ψώνισε ένας ΕΕ κωλόχαρτο με τιμολόγιο και χάθηκε το ΦΠΑ!

💀

Εγώ βλέπω πλήρη ανικανότητα στον εντοπισμό των πραγματικών φοροφυγάδων. Ειδικά για ΕΕ που δουλεύουν B2B μόνο, και δηλώνουν τα πάντα, είναι παράνοια αυτό που συμβαίνει.

• Like 6
Δημοσ.
6 minutes ago, SeaLion said:

Μόνο που δεν έχεις κανένα αποδεικτικό στοιχείο για όλα αυτά και τσουβαλιάζεις μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών. Μιλάς για γνωστούς σου; Τι κάθεσαι; Κάνε καταγγελία! Μήπως αερολογείς;

Τώρα σοβαρά θες αποδείξεις για το ότι κλέβει ένα τεράστιο κομμάτι των Ε.Ε., λες και δεν τους έχουμε όλοι εργοδότες/φίλους/γνωστούς/συνεργάτες ώστε να ξέρουμε τι γίνεται; Με τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ, αλλά δεν είναι επιχείρημα το "εγώ κλέβω λίγο, οι άλλοι περισσότερο". Στο τέλος βέβαια πάντα αυτό γίνεται, μαλώνουμε μεταξύ μας όσο το πάρτυ συνεχίζεται και ποτέ δεν αλλάζει τίποτα.

Δημοσ.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το 28% αυτοαπασχολούμενων που είναι το διπλάσιο του μέσου όρου της ΕΕ. 

Υπάρχει και εναλλακτική λύση που έχει προταθεί εδώ και χρόνια (και απο το ΟΕΕ), μείωση ΦΠΑ και έσοδα έξοδα για όλους, το ποσό που δεν ξοδεύεις (και αποταμιεύεις ή βάζεις στο μαξιλάρι ή συρτάρι) να φορολογείται με ένα ποσοστό Χ υψηλό για να σε αναγκάσει να ζητάς παραστατικά. Δίνει κίνητρο να ζητάς απόδειξη γιατί θα πληρώσεις τον φόρο που προσπαθεί να γλιτώσει αυτός που δε σου κόβει παραστατικά. 

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.
17 minutes ago, SeaLion said:

Μόνο που δεν έχεις κανένα αποδεικτικό στοιχείο για όλα αυτά και τσουβαλιάζεις μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών. Μιλάς για γνωστούς σου; Τι κάθεσαι; Κάνε καταγγελία! Μήπως αερολογείς; Τα ακούω αυτά που λες 20+ χρόνια για τους επάρατους ΕΕ!! Γενικότητες καφενείου. Δαιμονοποιούμε τους ΕΕ των 10Κ και σχεδόν μηδενικών τραπεζικών καταθέσεων ενώ κάθε καλοκαίρι γίνεται ΤΟ όργιο στις τουριστικές επιχειρήσεις και την εστίαση! Κι έχεις και άλλους από πάνω να πιστεύουν πως το κράτος πέφτει έξω επειδή ψώνισε ένας ΕΕ κωλόχαρτο με τιμολόγιο και χάθηκε το ΦΠΑ!

💀

Εγώ βλέπω πλήρη ανικανότητα στον εντοπισμό των πραγματικών φοροφυγάδων. Ειδικά για ΕΕ που δουλεύουν B2B μόνο, και δηλώνουν τα πάντα, είναι παράνοια αυτό που συμβαίνει.

"...σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ μόλις δυο στους 10 ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα πάνω από 9.100 ευρώ το χρόνο το οποίο αντιστοιχεί στο εισόδημα ενός εργαζομένου ο οποίος παίρνει 650 ευρώ καθαρά το μήνα για 14 μήνες, στον ιδιωτικό τομέα."

Αν εσύ είσαι ένας από αυτούς που δηλώνουν το πραγματικό εισόδημα θα έπρεπε να χαίρεσαι που επιτέλους θα πληρώσουν κάτι και οι υπόλοιποι.

• Like 7
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...