diego-10 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα στην όμορφη ομάδα. Έχω στην κατοχή μου μια καφετιέρα Blitzhome που την είχα πάρει απο bangood,η οποία δεν βγάζει εκχύλιση πλέον απο το γκρούπ,δεν είχα φίλτρο και μάλλον φράκαρε το μπόιλερ απο τα άλατα. Τώρα σκέφτομαι να αγοράσω μια καλή και ποιοτική καφετιέρα,έχω εναν μύλο Graef CM 702. Δύο μοντέλα που βλέπω ειναι Gaggia classic evo γιατι διάβασα οτι έχει αναβαθμισμένα υλικά σε σχέση με την classic και κρατάει θερμοκρασία το μπόιλερ. Και μια πιο ολοκληρωμένη λύση με pid και σταθερή πίεση στα 9 μπαρ με την Lelit Anita PL042TEMD. Παρακαλώ τους γνώστες του είδους να μου πούνε την γνώμη τους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
sphinxgr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 34 λεπτά πριν, diego-10 είπε Καλησπέρα στην όμορφη ομάδα. Έχω στην κατοχή μου μια καφετιέρα Blitzhome που την είχα πάρει απο bangood,η οποία δεν βγάζει εκχύλιση πλέον απο το γκρούπ,δεν είχα φίλτρο και μάλλον φράκαρε το μπόιλερ απο τα άλατα. Να κάνεις αφαλάτωση με ξινό (κιτρικό οξύ). https://www.sklavenitis.gr/trofima-pantopoleioy/ylika-mageirikis-zacharoplastikis/zelatini-glaso-vanilini-xino/sklavenitis-xino-eisagogis-50gr/ 3
diego-10 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 11 minutes ago, sphinxgr said: Να κάνεις αφαλάτωση με ξινό (κιτρικό οξύ). https://www.sklavenitis.gr/trofima-pantopoleioy/ylika-mageirikis-zacharoplastikis/zelatini-glaso-vanilini-xino/sklavenitis-xino-eisagogis-50gr/ σε ευχαριστω για την απαντηση,ριχνω αυτο και νερο και ξεκιναω την διαδικασια καθαρισμου?
sphinxgr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, diego-10 είπε σε ευχαριστω για την απαντηση,ριχνω αυτο και νερο και ξεκιναω την διαδικασια καθαρισμου? Κάπως έτσι. Δες -> 1
slaughter Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 H Lelit πολύ καλύτερη απο την Gaggia. Αλλά αφού έχεις μύλο γιατί να πας σε μηχανή με μύλο μαζί? Δες αν θες και αυτές Lelit PL81T PID ή PL41TEM Pid . Τώρα ναι με καλή αφαλάτωση μπορεί να δουλέψει κ αυτή που έχεις. Μέχρι πόσα θες να διαθέσεις για την μηχανή? 1
diego-10 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 30 minutes ago, slaughter said: H Lelit πολύ καλύτερη απο την Gaggia. Αλλά αφού έχεις μύλο γιατί να πας σε μηχανή με μύλο μαζί? Δες αν θες και αυτές Lelit PL81T PID ή PL41TEM Pid . Τώρα ναι με καλή αφαλάτωση μπορεί να δουλέψει κ αυτή που έχεις. Μέχρι πόσα θες να διαθέσεις για την μηχανή? Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Στην ήδη υπάρχουσα μηχανή που έχω ρυθμίζω τα μπαρ από το κόψιμο του καφέ(ψιλό-χοντρό). Τώρα μετά από ένα καθαρισμό με υγρό αφαλάτωσης έβγαλα ενα καφέ και από τότε δεν βγάζει νερό από το γκρουπ, ενώ από το ακροφυσιο κανονικά. Άνοιξα πίσω και καθάρισα όλα τα σωληνάκια. Μόνο το μποιλερ φοβήθηκα να πειράξω να καθαρίσω. Ο μύλος είναι ένας vfm της graef. Τώρα για αναβάθμιση καφετιέρας θα έδινα από 400-700€.νομιζω είναι ένα καλό μπάτζετ. Έχω ήδη όλα τα παρελκόμενα ισονεμητη, ταμπερ 58ρια.και θα ήθελα να πάω σε κάτι καλό και ποιότικο με σταθερό μπαρ και σταθερή θερμοκρασία μέσω pid.
slaughter Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 2 hours ago, diego-10 said: Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Στην ήδη υπάρχουσα μηχανή που έχω ρυθμίζω τα μπαρ από το κόψιμο του καφέ(ψιλό-χοντρό). Τώρα μετά από ένα καθαρισμό με υγρό αφαλάτωσης έβγαλα ενα καφέ και από τότε δεν βγάζει νερό από το γκρουπ, ενώ από το ακροφυσιο κανονικά. Άνοιξα πίσω και καθάρισα όλα τα σωληνάκια. Μόνο το μποιλερ φοβήθηκα να πειράξω να καθαρίσω. Ο μύλος είναι ένας vfm της graef. Τώρα για αναβάθμιση καφετιέρας θα έδινα από 400-700€.νομιζω είναι ένα καλό μπάτζετ. Έχω ήδη όλα τα παρελκόμενα ισονεμητη, ταμπερ 58ρια.και θα ήθελα να πάω σε κάτι καλό και ποιότικο με σταθερό μπαρ και σταθερή θερμοκρασία μέσω pid. Σε αυτά τα λεφτά μιλάμε για single boiler μηχανή. Αν φτιάχνεις milk drinks συχνά θα σου πρότεινα να ανέβεις για να βελτιώσεις το workflow σου και για πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Σε single boiler η καλύτερη επιλογή για εμένα (σε 58ρι) είναι η Profitec Go ή κάποια Lelit σε πιο οικονομικό (π.χ. Lelit PL91T Victoria - πρόσεχε οι άλλες που σου έγραψα είναι με 57ρι portafilter). Τώρα αν θες να πας παραπάνω το βλέπουμε. Μπορείς να δεις και στο black friday που βγάζουν προσφορές
diego-10 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 5 minutes ago, slaughter said: Σε αυτά τα λεφτά μιλάμε για single boiler μηχανή. Αν φτιάχνεις milk drinks συχνά θα σου πρότεινα να ανέβεις για να βελτιώσεις το workflow σου και για πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Σε single boiler η καλύτερη επιλογή για εμένα (σε 58ρι) είναι η Profitec Go ή κάποια Lelit σε πιο οικονομικό (π.χ. Lelit PL91T Victoria - πρόσεχε οι άλλες που σου έγραψα είναι με 57ρι portafilter). Τώρα αν θες να πας παραπάνω το βλέπουμε. Μπορείς να δεις και στο black friday που βγάζουν προσφορές Δεν φτιάχνω καθόλου milk drinks, οπότε δεν με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο κομμάτι. Είδα τις Lelit που μου πρότεινες, είναι πολύ καλές. Τις βρήκα από Γερμανία σε καλή τιμή με μεταφορικά. Είτε με μύλο είτε χωρίς. Η διαφορά ήταν περίπου 50€.αλλα θα χρειαστώ πολλά επιπλέον εξαρτήματα που ήδη τα έχω σε 58mm. Lelit Anita PL042TEMD με καθαριστικό και τυφλό ταμπερ μου βγαίνει 650€ με μεταφορικά. Η συγκεκριμένη έχει σταθερή θερμοκρασία με το Pid. Τα μπαρ πως τα ρυθμίζεις; Μετά θα θέλω ταμπερ, δαχτυλίδι που έχω ήδη. Ισονεμητη και ότι άλλο χρειαστεί. Υπάρχει κάποια σε 58mm που να είναι σαυτα τα λεφτά και ποιοτική;
sphinxgr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Lelit PL91T Victoria PID Μηχανή Καφέ | Barista eShop - https://www.barista.gr/el/lelit-pl91t
diego-10 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 5 minutes ago, sphinxgr said: Lelit PL91T Victoria PID Μηχανή Καφέ | Barista eShop - https://www.barista.gr/el/lelit-pl91t Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Ωραία η Victoria, ανεβαίνει στην τιμή.Θα το ψάξω και θα δω τώρα BLACK friday μήπως βρω κάμοια δυνατή προσφορά να την χτυπήσω. Ολες αυτές οι μηχανές χρειάζονται φίλτρο στο δοχείο σωστά; μετά βάζουμε νερό βρύσης άφοβα ή εμφιαλωμένο;
korakios Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 8 ώρες πριν, diego-10 είπε Παρακαλώ τους γνώστες του είδους να μου πούνε την γνώμη τους. μήπως εκεί θα πάρεις παραπάνω πληροφορίες ? 1
slaughter Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 16 hours ago, diego-10 said: Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Ωραία η Victoria, ανεβαίνει στην τιμή.Θα το ψάξω και θα δω τώρα BLACK friday μήπως βρω κάμοια δυνατή προσφορά να την χτυπήσω. Ολες αυτές οι μηχανές χρειάζονται φίλτρο στο δοχείο σωστά; μετά βάζουμε νερό βρύσης άφοβα ή εμφιαλωμένο; O barista στο black friday βγάζει προσφορές σε πακέτα μύλο-καφετιέρα και σου βγαίνει δωρεάν ο μύλος αλλά δεν είναι σε τόσο οικονομικές καφετιέρες. Ναι καλό είναι να βάλεις φίλτρο ή φιλτραρισμένο νερό (π.χ. Brita) και δεν θα έχεις θέμα με άλατα
diego-10 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 23 minutes ago, slaughter said: O barista στο black friday βγάζει προσφορές σε πακέτα μύλο-καφετιέρα και σου βγαίνει δωρεάν ο μύλος αλλά δεν είναι σε τόσο οικονομικές καφετιέρες. Ναι καλό είναι να βάλεις φίλτρο ή φιλτραρισμένο νερό (π.χ. Brita) και δεν θα έχεις θέμα με άλατα Έκανα αφαλάτωση με κιτρικο οξύ και πάλι τίποτα. Οπότε θα πάω σε μια αγορά μηχανής. Έχω βρει την Lelit Anita PL042TEMD στα 550€ με 80€ επιστροφή σε προϊόντα. Το φίλτρο που θα μπει οκ. Αλλά θα βάζω εμφιαλωμένο μετά νερό ή και από την βρύση; θα περιμένω μερικές μέρες για κάποια καλή προσφορά.
slaughter Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 28 minutes ago, diego-10 said: Έκανα αφαλάτωση με κιτρικο οξύ και πάλι τίποτα. Οπότε θα πάω σε μια αγορά μηχανής. Έχω βρει την Lelit Anita PL042TEMD στα 550€ με 80€ επιστροφή σε προϊόντα. Το φίλτρο που θα μπει οκ. Αλλά θα βάζω εμφιαλωμένο μετά νερό ή και από την βρύση; θα περιμένω μερικές μέρες για κάποια καλή προσφορά. εγώ έβαζα εμφιαλωμένο Κωστηλάτα και μετά το φίλτρο της Lelit στο tank.. μετά δοκίμασα και brita αλλά έτρωγε όλα τα άλατα και το pid μου έκανε νερά (δεν μέτραγε σωστά την θερμοκρασία). Μετά δοκίμαζα μισο-μισο brita - βρύση.. 2 χρόνια χρήση ποτέ αφαλατωση και παίζει μια χαρά (Lelit Bianca) μέχρι πότε δεν ξέρω γιατί είναι κ ιστορία να κάνω descale στην δικιά μου.
sphinxgr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 57 λεπτά πριν, diego-10 είπε Έκανα αφαλάτωση με κιτρικο οξύ και πάλι τίποτα. Οπότε θα πάω σε μια αγορά μηχανής. Έχω βρει την Lelit Anita PL042TEMD στα 550€ με 80€ επιστροφή σε προϊόντα. Το φίλτρο που θα μπει οκ. Αλλά θα βάζω εμφιαλωμένο μετά νερό ή και από την βρύση; θα περιμένω μερικές μέρες για κάποια καλή προσφορά. Τίμια μηχανή. Ο μύλος νομίζω ειναι ο Ascaso i-2. Τον ίδιο έχω και εγω και είναι αξιοπρεπέστατος για τα λεφτα του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα