thanasis00 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 16 ώρες πριν, korakios είπε μήπως εκεί θα πάρεις παραπάνω πληροφορίες ? Να σημειώσω ότι καλύτερα αυτή η κουβέντα είναι να μεταφερθεί στο άλλο thread. 1 ώρα πριν, diego-10 είπε Έχω βρει την Lelit Anita PL042TEMD στα 550€ με 80€ επιστροφή σε προϊόντα. θα περιμένω μερικές μέρες για κάποια καλή προσφορά. Για εδώ, αφού κάνεις το άλμα για καλή καφετιέρα, να το κάνεις και για μύλο. Το ομοιόμορφο κόψιμο του καφέ, είναι πάνω από τη μισό αποτέλεσμα στο φλυτζάνι. Μύλοι σαν τον Graef που έχεις ή Ascaso είναι ημίμετρα. Θα έλεγα να βρεις κάποιο πακέτο Lelit μηχανή συν μύλο είτε Eureka Specialita, είτε DF64. Ακόμα και με την Anita, με καλό μύλο θα έχεις τρομερό αποτέλεσμα. 2
sphinxgr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Να σημειώσω ότι καλύτερα αυτή η κουβέντα είναι να μεταφερθεί στο άλλο thread. Για εδώ, αφού κάνεις το άλμα για καλή καφετιέρα, να το κάνεις και για μύλο. Το ομοιόμορφο κόψιμο του καφέ, είναι πάνω από τη μισό αποτέλεσμα στο φλυτζάνι. Μύλοι σαν τον Graef που έχεις ή Ascaso είναι ημίμετρα. Θα έλεγα να βρεις κάποιο πακέτο Lelit μηχανή συν μύλο είτε Eureka Specialita, είτε DF64. Ακόμα και με την Anita, με καλό μύλο θα έχεις τρομερό αποτέλεσμα. οπότε απο τα 550€ πρέπει να δώσει κ άλλα 550€! Κ να δει ποση διαφορά? 1%? 1
thanasis00 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, sphinxgr είπε οπότε απο τα 550€ πρέπει να δώσει κ άλλα 550€! Κ να δει ποση διαφορά? 1%? Για σένα 1%, για άλλους 100%. Δυστυχώς είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα της γεύσης, αλλά είναι αντικειμενικό το γεγονός ότι ο καλύτερος μύλος κόβει πολύ πιο ομοιόμορφα. Αλλά αν έχεις θέματα με την εκχύλιση, πχ channeling, αργή στην αρχή και μετά γρήγορη ή ξινό καφέ, δεν φταις ούτε εσύ ούτε η μηχανή, αλλά συνήθως ο μύλος. Edit: Και για να συμπληρώσω, επειδή αναφέρθηκε η Victoria που κάνει 850+ ευρώ, δεν είναι τόσο μακριά και το combo Anita και Eureka Specialita, ειδικά προς black friday που πέφτει ο Specialita 80 κάτω περίπου. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2023 από thanasis00 1
slaughter Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μια καλή μηχανή θα σε βοηθήσει στην επαναληψιμότητα του αποτελέσματος και στην μεγαλύτερη ευκολία προετοιμασίας του καφέ. Π.χ. μια Delonghi Dedica που έχει 150 ευρώ σου κάνει μια χαρά καφέ αν πάρεις Non pressurized καλαθάκι την θερμάνεις αρκετά και κάνεις έναν συνδιασμό ενεργοποίησης ατμού και νερού (για να φτάσει κοντά στους 93 βαθμούς που θες) Τα υπόλοιπα είναι κοινά - καλός μύλος + καλός καφές. Τώρα αν θες να φτιάχνεις Light roasts που θέλουν κ άλλες παραμέτρους παρασκευής (μεγαλύτερη θερμοκρασία, pre infusion, pressure profiling, etc) με την Dedica δεν θα κάνεις δουλειά. Επίσης ο σκέτος espresso είναι πιο δύσκολος απο έναν πχ cappuccino μιας και το γάλα φτιάχνει την γεύση του μέτριου/κακου καφέ (όπως και η ζάχαρη) Μια καλή μηχανή θα σου κρατήσει χρόνια, θα μπορείς να την επισκευάζεις και να έχεις καλά αποτελέσματα κάθε φορά. O Eureka Mignon Specialita είναι ένας πολύ καλός οικιακός μύλος (αυτόν έχω κ εγώ) και σε πολύ καλή τιμή στις εκπτώσεις.. όπως και ο turbo κλπ της σειράς που έχουν. Σκέψου τα και περίμενε να δεις και black friday. 1
diego-10 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 εμενα η γνωμη μου ειναι να δω τι κυκλοφορει στην μαυρη παρασκευη και να αποφασισω αν και συγκλινω στο να παρω την Lelit Anita PL042TEMD και μερικα εξαρτηματα 57,5.να δοκιμασω τον μυλο που εχω ηδη,να δοκιμασω τον μυλο της μηχανης.και αν δεν ειμαι ικανοποιημενος να παω τοτε σε εναν Eureka Mignon Specialita.
thanasis00 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, slaughter είπε Μια καλή μηχανή θα σε βοηθήσει στην επαναληψιμότητα του αποτελέσματος και στην μεγαλύτερη ευκολία προετοιμασίας του καφέ. Π.χ. μια Delonghi Dedica που έχει 150 ευρώ σου κάνει μια χαρά καφέ αν πάρεις Non pressurized καλαθάκι την θερμάνεις αρκετά και κάνεις έναν συνδιασμό ενεργοποίησης ατμού και νερού (για να φτάσει κοντά στους 93 βαθμούς που θες) Τα υπόλοιπα είναι κοινά - καλός μύλος + καλός καφές. Οριακά ναι για τα παραπάνω, το μόνο αρνητικό με τη dedica ειναι η πίεση που είναι 15bar, και εκεί ξεχνάς γευστικό προφίλ στον καφέ. Αν είσαι οκ με αυτό, τότε μια χαρά αξίζει και αυτή. Αλλά αν μπορεί να αλλάξει το ελατήριο της πίεσης για τα 9bar, τότε ακόμα καλύτερα. Αλλά από ένα σημείο και μετά μπαίνεις σε μόντες, και μπορεί να μη θέλει ο καθένας να βάζει χέρι μέσα στη μηχανή. 1
fredd0 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 προσωπικα θα πηγαινα σε gaggia classic μονο και μονο γιατι μου σπαει τα νευρα το nonstandard μεγεθος portafilter της lelit. Οοοολα τα ψιψιψωνια πρεπει να τα παρεις 57mm 🤢 Και σε καμια περιπτωση δε θα επαιρνα μηχανη με μυλο 2 σε ενα 1
enrique19 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μπορει μια τετοια μηχανη να κανει καφε λατε παρομοιας αισθησης οπως αυτος που παιρνω απο τα coffee island οταν παραγγελνω ενα ζεστο λάτε; ας πει καποιος που ειναι σιγουρος
diego-10 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, fredd0 said: προσωπικα θα πηγαινα σε gaggia classic μονο και μονο γιατι μου σπαει τα νευρα το nonstandard μεγεθος portafilter της lelit. Οοοολα τα ψιψιψωνια πρεπει να τα παρεις 57mm 🤢 Και σε καμια περιπτωση δε θα επαιρνα μηχανη με μυλο 2 σε ενα Ήθελα να πάρω την Gaggia classic. Με ένα ελατήριο λύνεις το θέμα μπάρας. Δεν έχει Pid. Μετά βγήκε το νέο μοντέλο gaggia classic evo που έχει καλύτερα υλικά και μπαρ ρυθμισμένο στα 9.δεν χάνει εύκολα θερμοκρασία. Και έχω και 58ρι ταμπερ. 435€ και νομίζω θα βγει κάποια προσφορά. Απλά δεν θα έχω Pid για ρυθμισμένη θερμοκρασία.
slaughter Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 εγώ δεν θα πήγαινα σε μηχανή που να πρέπει να κάνω mod day one για να κάνει την δουλειά που θέλω. θα κοίταζα να πάρω κάτι έτοιμο. Και με την Sage Bambino πάλι δουλειά θα κάνεις αλλά με 54 portafilter. Κατα τα άλλα έχει και pid & 9bar. Αλλά αν σου χαλάσει δεν παίζει να την φτιάξεις.. με λίγα λόγια θα σου κρατήσει κάποια χρόνια και μετά πας για άλλα.. το ίδιο και η Dedica. Οι Lelit έχουν standard components και μπορείς να βρεις τα πάντα και να φτιάξεις την μηχανή σου και μετά απο 10-15 χρόνια
diego-10 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 7 minutes ago, slaughter said: εγώ δεν θα πήγαινα σε μηχανή που να πρέπει να κάνω mod day one για να κάνει την δουλειά που θέλω. θα κοίταζα να πάρω κάτι έτοιμο. Και με την Sage Bambino πάλι δουλειά θα κάνεις αλλά με 54 portafilter. Κατα τα άλλα έχει και pid & 9bar. Αλλά αν σου χαλάσει δεν παίζει να την φτιάξεις.. με λίγα λόγια θα σου κρατήσει κάποια χρόνια και μετά πας για άλλα.. το ίδιο και η Dedica. Οι Lelit έχουν standard components και μπορείς να βρεις τα πάντα και να φτιάξεις την μηχανή σου και μετά απο 10-15 χρόνια Σε ένα budget 400-550€ πάω σε gaggia classic evo ή Lelit Anita PL042TEMD που έχει 9 μπαρ και Pid αλλά 57ρι ταμπερ. Τελικά ποια είναι η καλύτερη λύση και καλύτερη καφετιέρα;
stivi1981 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Στις 31/10/2023 στις 7:53 ΜΜ, diego-10 είπε Δεν φτιάχνω καθόλου milk drinks, οπότε δεν με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο κομμάτι. Είδα τις Lelit που μου πρότεινες, είναι πολύ καλές. Τις βρήκα από Γερμανία σε καλή τιμή με μεταφορικά. Είτε με μύλο είτε χωρίς. Η διαφορά ήταν περίπου 50€.αλλα θα χρειαστώ πολλά επιπλέον εξαρτήματα που ήδη τα έχω σε 58mm. Lelit Anita PL042TEMD με καθαριστικό και τυφλό ταμπερ μου βγαίνει 650€ με μεταφορικά. Η συγκεκριμένη έχει σταθερή θερμοκρασία με το Pid. Τα μπαρ πως τα ρυθμίζεις; Μετά θα θέλω ταμπερ, δαχτυλίδι που έχω ήδη. Ισονεμητη και ότι άλλο χρειαστεί. Υπάρχει κάποια σε 58mm που να είναι σαυτα τα λεφτά και ποιοτική; εχω την anita...την ειχα παρει πριν 4 χρονια απο γερμανια στα 530 μαζι με τα εξοδα.εδω ειχε τοτε 700 νομιζω. τιμια μηχανη και κανει πολυ καλο καφε κλπ. τα bar τα ρυθμιζεις ευκολα.εχει μια βιδα στην τριοδη,υπαρχουν βιντεο στο ιντερνετ στα ελληνικα, το pid επισης υπαρχει οδηγος με τις σωστες ρυθμισεις 1
dkstopo Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) πρωτα αγοραζεις άλλο μυλο και μετα ψάχνεις μηχανη, με τον μύλο που εχεις όσο καλη μηχανη και να εχεις τον ιδιο χαλια καφε θα πινεις Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2023 από dkstopo 1
slaughter Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 35 minutes ago, diego-10 said: Σε ένα budget 400-550€ πάω σε gaggia classic evo ή Lelit Anita PL042TEMD που έχει 9 μπαρ και Pid αλλά 57ρι ταμπερ. Τελικά ποια είναι η καλύτερη λύση και καλύτερη καφετιέρα; Γιατί να πάρεις την Anita με τον μύλο αφού έχεις μύλο και ο ενσωματωμένος δεν είναι πολύ καλύτερος? Στα ίδια λεφτά αγοράζεις την Lelit PL91T Victoria που είναι κ 58ρα ή με λιγότερα την Lelit PL81T(Grace) σε 57ρα. 20 minutes ago, dkstopo said: πρωτα αγοραζεις άλλο μυλο και μετα ψάχνεις μηχανη, με τον μύλο που εχεις όσο καλη μηχανη και να εχεις τον ιδιο χαλια καφε θα πινεις Μα τώρα δεν έχει μηχανή τι να τον κάνει τον μύλο? Ναι ΟΚ ο μύλος δεν είναι ο καλύτερος αλλά είναι καλύτερος απο τον τριμμένο 1
diego-10 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Την Lelit Anita την βρίσκω στα 550€.-80€ επιστροφή. Η Anita χωρίς μύλο η με μύλο είναι διαφορά 12€, εκτός αν κάνω λάθος.Την Victoria την βρίσκω στα 800€. Η διαφορά είναι μεγάλη θεωρώ.μύλο θα δουλέψω αυτόν που έχω κ αργότερα τον αναβαθμιζω Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2023 από diego-10 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα