Προς το περιεχόμενο

Το YouTube επεκτείνει σε παγκόσμιο επίπεδο την απαγόρευση χρήσης ad blockers για την υπηρεσία του


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 ώρες πριν, doubleh είπε

 

Κάποιος προσφέρει μια υπηρεσία σε μια τιμή ή με κάποιες προϋποθέσεις. Ή το αποδέχεσαι ή πας παρακάτω.

Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες του .... και η πράξη λέγεται κλοπή.

 

Υπάρχει νομοθεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που να λέει ότι είμαι υποχρεωμένος να ΔΩ τις διαφημίσεις του youtube? Εναλλακτικά τα adblock ως εφαρμογές, είναι παράνομα; 

Τα adblock δεν είναι πειρατεία, επίσημα μιλώντας. (Ούτε καν η πειρατεία είναι κλοπή, διώκεται ως πειρατεία, αλλά αυτό είναι άλλο ζητημα, άσχετο με το τι συζητάμε)

Αν θέλει, μπορεί το youtube να γίνει netflix, πίσω από paywall, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μέχρι τότε και όσο δουλεύει αυτό, θα έχω αιωνίως adblock. Είναι δικαίωμά μου να διαλέξω τι και πώς θα δω από αυτό που μου προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ το yt. 

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανουμε κατι μονοπωλιο, μετα αρχιζουμε να τους αρμεγουμε και μετα λεμε: Αν δε σας αρεσει πατε αλλου

edit: Εχω την εντυπωση πως απο παλια υπηρχαν διαφημισεις αλλα δεν επηρρεαζαν τα βιντεο τα οποια επαιζαν κανονικα. Τωρα μου εχει τυχει να βαλω να δω βιντεο το πολυ δεκα λεπτα και ειχε 2-3 διαφημισεις στην αρχη και 1-2 στο τελος. Μια αλλη φορα εβαλα μουσικη για ν ακουω οσο θα κανω μπανιο, αλλα μετα απο λιγο διακοπηκε η μουσικη για διαφημιση που ηταν ολοκληρη εκπομπη, 40κατι λεπτα κρατουσε

Επεξ/σία από chrsiou
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, aypnia είπε

Ωραίο το κλισέ, αλλά ισχύει για αυτούς που βλέπουν τις διαφημίσεις. Αυτοί είναι προϊόν για μια διαφημιστική σαν τη Google. Δεν ισχύει για εσάς, εσύ ούτε προϊόν είστε, ούτε συνδρομή πληρώνετε, οπότε δεν ισχύει για εσάς. Εσείς τζαμπουίτα και ο λογαριασμός σας πάει στους νοικοκυραίους που λέτε, είτε με παραπάνω διαφημίσεις στα μούτρα τους, ή με αυξήσεις στη συνδρομή που πληρώνουν. Να μπει μέσα ο γούγλης αποκλείεται, είναι γνωστοί φραγκοφονιάδες, σε αυτούς τους Παντελήδες πάει  ο λογαριασμός σας. Σεβασμό στους Παντελήδες που χάρη σε αυτούς βλέπετε τζαμπέ γιουτιουμπ, αυτοί σας το πληρώνουν. Μην είστε και αχάριστος από πάνω 🤣

Η Google μια χαρά διαβάζει τα GMail μου, μια χαρά διαβάζει τις αναζητήσεις μου, μια χαρά μεταπωλεί τα δεδομένα αυτά στο Facebook και μια χαρά χρησιμοποιεί το προφίλ μου (δημογραφικά και συμπεριφορικά) για το βασικό της κανάλι εσόδων, το Google Ads. To ίδιο συμβαίνει και στο YouTube.

Υπάρχει μια ανταλλαγή, η Google παρέχει freemium υπηρεσίες και έχει έσοδα από User data και διαφημιστικό χώρο. Οι χρήστες παίρνουν υπηρεσίες δωρεάν, αλλά παραχωρούν προσωπικά δεδομένα και εκτίθενται σε διαφημίσεις. Όλοι ξέρουμε ότι την πολιτική του YouTube τα τελευταία χρόνια στις διαφημίσεις. 

Να συζητούσαμε για πειρατεία για το Cinobo ξέρω γω, να πω ότι τα παραπάνω ισχύουν. Ακόμα και για το Netflix το ακούω. Αλλά μιλάμε για το 3ο δημοφιλέστερο website παγκοσμίως που προσπαθεί να επιβάλει συγκεκριμένα πράγματα στη βάση χρηστών του.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 hours ago, Thresh said:

Όχι ακόμα, αλλά έχω γνωστούς που το κάνουν ήδη εδώ και καιρό χωρίς θέμα.

Ακόμα μια "οικογένεια" που το χρησιμοποιεί απρόσκοπτα (6 διαφορετικά σπίτια) - Από τα καλύτερα πράγματα που πληρώνω στη ζωή μου και για τα 2 ευρώ το μήνα είναι σούπερ τίμιο. Αν αρχίσουν τα κόλπα α λα νετφλιξ και ζητανε κανα 10ρικο απο τον καθενα θα αναθεωρήσω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτός από τον αποκλεισμό της αναπαραγωγής βίντεο η Google σκοπεύει μεταξύ άλλων να προχωρήσει σε πιο δραστικά μέτρα όπως η καθολική αφαίρεση των ad blockers από το Chrome Web Store και ο τερματισμός των λογαριασμών των υπότροπων παραβατών που αρνούνται πεισματικά να "μασήσουν" παρακάμπτοντας τους περιορισμούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

θα είναι η ταφόπλακα του Chrome.

Και το yοutube θα δεχτει τεραστιο πληγμα αν κλεισει ολους τους λογαριασμους που χρησιμοποιουν adblockers. Ενα καλο που βγηκε ειναι πως εξαιτιας των πολλων διαφημισεων (σε αηδιαστικο βαθμο) στο youtube πολλοι μαθαμε τον brave. Κατσε καλα browser ειναι. Μηνα με το μηνα τον χρησιμοποιω ολοενα και περισσοτερο και τους αλλους browsers λιγοτερο. Εχω κανω insert ολα τα bookmarks απ τον chrome και σιγα σιγα αποθηκευω και κωδικους εισοδου σε διαφορα sites. Αν συνεχιστει αυτο, σε λιγο καιρο θα χρησιμοποιω μονο brave. Να σαι καλα google

Επεξ/σία από chrsiou
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, chrsiou είπε

το Yοutube θα δεχτεί τεράστιο πλήγμα αν κλείσει όλους τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν adblockers.

Την ίδια πολιτική ακολουθεί επίσης και το Spotify με οριζόντιο τρόπο.

Όταν εντοπίζεται ad blocker τερματίζεται αυτόματα ο λογαριασμός του παραβάτη χωρίς προειδοποίηση.

 

Επεξ/σία από jcnstd100
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, chrsiou είπε

Δεν εχω αποψη για το spotify, ποτε μου δεν το χρησιμοποιησα

Είναι απλά μια επισήμανση για τους γνώστες του θέματος.

Αναφορά σε κείμενο
  • Spotify updated its terms of service to say it will suspend or terminate accounts that are found to be using ad blockers, per The Verge. The rules go into effect on March 1, giving Spotify the authority to cancel accounts without warning. 
  • Spotify in the past year has taken steps to limit the use of ad blockers. The company in August said it has several ways to detect artificial manipulation of streaming activity.
  • The company last year revealed that about 2 million users had blocked ads using a modified version of its audio-streaming software. Spotify last week said it had 207 million monthly active users (MAUs), including 96 million premium subscribers and 116 million ad-supported users, as of Q4 2018.

https://www.marketingdive.com/news/spotify-moves-to-ban-ad-block-users-from-its-platform/548116/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...