savoukos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Καλημέρα σε όλους. Επειδή θα έχουμε BF και έναςε φίλος θέλει νέο pc θα ήθελα μια γνώμη. Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή Για αγορά υπολογιστή Ποσό που διαθέτουμε :1200 -1400 Χρήση υπολογιστή : gaming Νέα games , για 2Κ με high /ultra settings. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Υπάρχει Samsung Curved Gaming Monitor 32" Odyssey G5 Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα κοπούν τιμομόλιο , αν γίνεται από 1 καλώς ,αλλιώς διαφορετικά. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Επειδή έχουμε τροφοδοτικό δύσκολα θα μας το φτιάξει κάποιο κατάστημα οπότε θα το στήσω εγώ. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Υπάρχουν windows 11. Υπάρχει επίσης τροφοδοτικό evga 850 platinum p6. Αυτά που έχω στο μυαλό μου https://pcpartpicker.com/list/nLY8ZJ αλλα φεύγει λίγο.. Καμμια πρόταση?
niko13 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, savoukos είπε Καλημέρα σε όλους. Επειδή θα έχουμε BF και έναςε φίλος θέλει νέο pc θα ήθελα μια γνώμη. Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή Για αγορά υπολογιστή Ποσό που διαθέτουμε :1200 -1400 Χρήση υπολογιστή : gaming Νέα games , για 2Κ με high /ultra settings. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Υπάρχει Samsung Curved Gaming Monitor 32" Odyssey G5 Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα κοπούν τιμομόλιο , αν γίνεται από 1 καλώς ,αλλιώς διαφορετικά. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Επειδή έχουμε τροφοδοτικό δύσκολα θα μας το φτιάξει κάποιο κατάστημα οπότε θα το στήσω εγώ. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Υπάρχουν windows 11. Υπάρχει επίσης τροφοδοτικό evga 850 platinum p6. Αυτά που έχω στο μυαλό μου https://pcpartpicker.com/list/nLY8ZJ αλλα φεύγει λίγο.. Καμμια πρόταση? Ραμ θα κοιταγα κάτι στα 6000 με καλό cl ,λογικά θα βρεις στην ίδια τιμή αλλά αν θες να μείνεις στη μαμά συχνότητα ντε κ καλά πάσο.Μετα για nvme θα μπορούσες να δεις προς kc3000 της kingston να γλιτώσεις μερικά από εκει αν θες.Τροφοδοτικο η κάρτα σου προτείνει 700w,οπότε θα μπορούσες κ λιγότερα watt αλλά από την στιγμη που υπάρχει δεν υπάρχει λόγος αλλαγής εκτός κι αν είναι πολυκαιρισμενο.Κουτι επειδή το είχα το lian li 011d ,είναι κουτί για watercool build, έχει κακό cpu cooler clearence με max 155mm.Οσο ακριβώς είναι και το cooler που διάλεξες.Θα δεις σε παρακάτω video (8.35 κ μετά) πως το pure rock σε lian li 011 air (κουτί με ίδια cpu/gpu clearences με το κανονικό 011d) ,που επίσης το δίνει 155mm υψος η bequiet δεν χωραγε στο κουτί.Διπλοτσεκαρε ότι δεν θα έχεις θεμα...Εγω πάντως αν το έφτιαχνα για φίλο θα προσπαθούσα να χορέσω μια 7800xt.Ισως να σκεφτόμουν και έναν 13500 με b760 από ιντελ και να ανέβαζα κάρτα με ότι γλιτωσω αλλά αυτό είναι δική σου απόφαση. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2023 από niko13 1
savoukos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 8 minutes ago, niko13 said: Ραμ θα κοιταγα κάτι στα 6000 με καλό cl ,λογικά θα βρεις στην ίδια τιμή αλλά αν θες να μείνεις στα μαμά specs ντε κ καλά πάσο.Μετα για nvme θα μπορούσες να δεις προς kc3000 της kingston να γλιτώσεις μερικά από εκει αν θες.Τροφοδοτικο η κάρτα σου προτείνει 700w,οπότε θα μπορούσες κ λιγότερα watt αλλά από την στιγμη που υπάρχει δεν υπάρχει λόγος αλλαγής εκτός κι αν είναι πολυκαιρισμενο.Κουτι επειδή το είχα το lian li 011d ,είναι κουτί για watercool build, έχει κακό cpu cooler clearence με max 155mm.Οσο ακριβώς είναι και το cooler που διάλεξες.Θα δεις σε παρακάτω video (8.35 κ μετά) πως το pure rock σε lian li 011 air (κουτί με ίδια cpu/gpu clearences με το κανονικό 011d) ,που επίσης το δίνει 155mm η bequiet δεν χωραγε στο κουτί.Διπλοτσεκαρε ότι δεν θα έχεις θεμα...Εγω πάντως αν το έφτιαχνα για φίλο θα προσπαθούσα να χορέσω μια 7800xt.Ισως να σκεφτόμουν και έναν 13500 με b760 από ιντελ και να ανέβαζα κάρτα με ότι γλιτωσω αλλά αυτό είναι δική σου απόφαση. Δεν θα παίξει αμεσα oc. Αλλά αργότερα μπορεί να του κάνω λίγο και για αυτό είπα να πάρω το lian 11. Για τις διαστάσεις νομίζω είμαι οκ θα το ξαναελέγξω. Τώρα για το cpu δν ξέρω. Και για την 7800 νομίζω ξεφεύγουμε κ άλλο ... Είναι οι mobo ακριβές και ανεβάζουν..αλλιώς θα ειχα βάλει 7800. Τώρα για ssd σκεφτόμουν κ τον crusial p5 plus . Βέβαια αν κόψω 20 απο ssd,30 απο case, και πάω σε άλλη mobo χωράει η 7800..
ougxar Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Σε μηχανημα 1400 ευρω καλυτερα να δωσεις αλλα 100-150 για να μη το μετανιωνεις μετα καθημερινα 2
niko13 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, savoukos είπε Τώρα για ssd σκεφτόμουν κ τον crusial p5 plus . Βέβαια αν κόψω 20 απο ssd,30 απο case, και πάω σε άλλη mobo χωράει η 7800.. Από τη στιγμή που κύρια χρήση αναφέρεις το gaming σε 2k για μένα αξίζει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις να βάλεις την πιο τουμπανη κάρτα που μπορείς.Ιδιαιτερα με τις απαιτήσεις που βγαίνουν τα καινούργια παιχνίδια αν ενδιαφέρεσαι για AAA τίτλους.Εχει να κάνει κ με τα παιχνίδια που σκοπεύεις να παίξεις. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2023 από niko13
savoukos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 19 hours ago, niko13 said: Από τη στιγμή που κύρια χρήση αναφέρεις το gaming σε 2k για μένα αξίζει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις να βάλεις την πιο τουμπανη κάρτα που μπορείς.Ιδιαιτερα με τις απαιτήσεις που βγαίνουν τα καινούργια παιχνίδια αν ενδιαφέρεσαι για AAA τίτλους.Εχει να κάνει κ με τα παιχνίδια που σκοπεύεις να παίξεις. Δεν είναι δικό μου το build.. Συμφωνώ με αυτά που λες.. Αλλά δεν χωράνε όλα. 19 hours ago, ougxar said: Σε μηχανημα 1400 ευρω καλυτερα να δωσεις αλλα 100-150 για να μη το μετανιωνεις μετα καθημερινα Συμφωνώ αλλά δεν είναι δικιά μου τσέπη.
Λύση niko13 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, savoukos είπε Συμφωνώ αλλά δεν είναι δικιά μου τσέπη. Πες του φίλου σου πάντως το σενάριο με τον 13500 και την 7800xt σαν επιλογή γιατί παραπάνω δεν θα του βγει από όσο κοιταγε και για gaming θα έχει περισσότερη ιπποδύναμη σε γραφικά.Ετσι κ αλλιώς και τα δύο cpu την έχουν την 7800xt.Ενδεικτικα με αυτό το συνδυασμό που κοίταξα βιαστικά στο quickshop μια καλη σύνθεσή, κοντά στα υπόλοιπα specs που είχες, μπορεί να βγει στα 1450.Δεν ξέρω αν θα βάλεις τελικά καινούργιο τροφοδοτικό αλλά έβαλα ένα μιας και είχες κ εσύ στη λίστα σου.Φανταζομαι αντίστοιχα θα βγαίνει κ από αλλά καταστήματα κ ίσως με καλύτερες επιλογές σε υλοποιησεις.Αυτο αν πρέπει να αγοραστούν όλα από ένα μέρος,σε διαφορετική περίπτωση πιο χαμηλά σε τιμές και ακόμα περισσότερες επιλογές. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2023 από niko13
savoukos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 9 hours ago, niko13 said: Πες του φίλου σου πάντως το σενάριο με τον 13500 και την 7800xt σαν επιλογή γιατί παραπάνω δεν θα του βγει από όσο κοιταγε και για gaming θα έχει περισσότερη ιπποδύναμη σε γραφικά.Ετσι κ αλλιώς και τα δύο cpu την έχουν την 7800xt.Ενδεικτικα με αυτό το συνδυασμό που κοίταξα βιαστικά στο quickshop μια καλη σύνθεσή, κοντά στα υπόλοιπα specs που είχες, μπορεί να βγει στα 1450.Δεν ξέρω αν θα βάλεις τελικά καινούργιο τροφοδοτικό αλλά έβαλα ένα μιας και είχες κ εσύ στη λίστα σου.Φανταζομαι αντίστοιχα θα βγαίνει κ από αλλά καταστήματα κ ίσως με καλύτερες επιλογές σε υλοποιησεις.Αυτο αν πρέπει να αγοραστούν όλα από ένα μέρος,σε διαφορετική περίπτωση πιο χαμηλά σε τιμές και ακόμα περισσότερες επιλογές. Δεν ειναι κακή ιδέα.. Έτσι κ αλλιώς από μόνος του δεν θα κάνει overclock /under volting etc..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα