tzitzikas2 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα. χτές είδα όταν πήγα να κάνω τον τερματισμό windows 10 στο pc απο το έναρξη, οτι το εικονίδιο του user με το ανθρωπάκι (ετσι το έχω απο το 2019 που πήρα το pc, δεν έχω βάλει κάποιο όνομα χρήστη) έχει ένα πορτοκαλί κυκλάκι. Είχε περασμένα τα windows 10 έτσι ώς user και δεν έκανα κάποια αλλαγή. Πατώντας επάνω μου έλεγε να συνδεθώ σε λογαριασμό microsoft για να μπορώ να κρατήσω αντίγραφα ή να διαμοιράσω αρχεία ή κάτι τέτοια τέλως πάντων δεν θυμάμαι ακριβώς τι έγραφε η ειδοποίηση. Δείτε στο επισυναπτόμενο print screen σε πιο σημείο ήταν. Λογαριασμό microsoft δεν έχω ούτε θέλω να κάνω. Είχε επιλογή να πατήσω υπενθύμιση αργότερα, πάτησα και εξαφανίστηκε και μετά έκανα τερματισμό. Ακόμα δεν έχει ξαναεμφανιστεί 2 φορές που άνοιξα το pc απο τότε, αλλά λογικά θα με πρήξει, και έχω και ένα άγχος μήπως ξαφνικά στην εκκίνηση ζητήσει σύνδεση με λογαριασμό microsoft και έχω πρόβλημα εισόδου στα windows 10. Υπάρχει τρόπος να απαλλαγώ απο αυτή την ειδοποίηση χωρίς να κάνω λογαριασμό microsoft? Ευχαριστώ πολύ!!
JPaxilleas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πήγαινε στα Notifications & Actions των Windows 10 (δες εικόνα παρακάτω) και απενεργοποίσε την τελευταία επιλογή που βλέπεις στη φωτογραφία και δες εάν σου ζηταει ξανά λογαριασμό της Microsoft. Δοκίμασε και την προτελευταία (Show me.....). Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2023 από JPaxilleas
tzitzikas2 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 27/11/2023 στις 9:53 ΜΜ, JPaxilleas είπε Πήγαινε στα Notifications & Actions των Windows 10 (δες εικόνα παρακάτω) και απενεργοποίσε την τελευταία επιλογή που βλέπεις στη φωτογραφία και δες εάν σου ζηταει ξανά λογαριασμό της Microsoft. Δοκίμασε και την προτελευταία (Show me.....). καλησπέρα, τα έχω ξετσεκαρισμένα εδώ και χρόνια γιατι μου έβγαζε κάτι εισαγωγικές μπλε οθόνες κατά το boot που ζητούσε πάλι κάτι με λογαριασμό microsoft κ.α. πράγματα σχετικά. Δες το print screen που επισυνάπτω. ίσως κάτι άλλο να πρέπει να κάνω. ευχαριστώ! Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2023 από tzitzikas2 1
JPaxilleas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Να υποθέσω ότι το "User" είναι ο μοναδικός λογαριασμός που έχεις. Κάνε τα βήματα παρακάτω όπως σου δείχνει η παρακάτω εικόνα και δείξε μας με ένα screenshot, τι φαίνεται σε αυτό το λογαριασμό. Κλίκ στο "Start Menu" (έναρξη) Από τη λίστα των εικονιδίων που εμφανίζεται επέλεξε το "User" (ο λογαριασμός που έχεις προφανώς) Κάνε δεξί κλικ στο εικονίδιο του χρήστη Επέλεξε "Change Account Settings" (Αλλαγή Ρυθμίσεων Λογαριασμού) Από τη οθόνη που θα βγεί πρέπει να πάρεις το screenshot (εάν έχει κάποια προσωπική πληροφορία π.χ. δείχνει το email σου σβήστο και μετά ανεβάζεις εδώ το screenshot) για να δούμε τι βλέπεις για το λογαριασμό σου αλλά και τι αναφέρει για Microsoft λογαριασμούς. Αναφορικά με το "... έχω και ένα άγχος μήπως ξαφνικά στην εκκίνηση ζητήσει σύνδεση με λογαριασμό microsoft και έχω πρόβλημα εισόδου στα windows 10." δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αρκεί που έχεις ένα λογαριασμό (τον "user") και δε χάσεις / ξεχάσεις τον κωδικό πρόσβασης για αυτόν. Εφόσον δεν έχεις λογαριασμό Microsoft δεν υπάρχει περίπτωση να σου ζητήσει αυτόν τον λογαριασμό για να αποκτήσεις πρόσβαση στο PC σου. Τώρα το ότι σου ζητάει λογαριασμό είναι λίγο παράξενο. Μήπως εγκατέστησες κάποια εφαρμογή που για να δουλέψει χρειάζεται λογαριασμό Microsoft; Εάν ναι, και θυμηθείς ποια είναι, μπορεί εάν την αφαιρέσεις να σταματήσει και η ειδοποίηση που βλέπεις. Υπάρχει και άλλη λύση, αλλά ας εξαντλήσουμε πρώτα τα απλά, διότι η εν λόγω λύση θέλει άλλα πράγματα και δε θέλω να σε μπερδέψω τώρα.
tzitzikas2 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, JPaxilleas είπε Να υποθέσω ότι το "User" είναι ο μοναδικός λογαριασμός που έχεις. Κάνε τα βήματα παρακάτω όπως σου δείχνει η παρακάτω εικόνα και δείξε μας με ένα screenshot, τι φαίνεται σε αυτό το λογαριασμό. Κλίκ στο "Start Menu" (έναρξη) Από τη λίστα των εικονιδίων που εμφανίζεται επέλεξε το "User" (ο λογαριασμός που έχεις προφανώς) Κάνε δεξί κλικ στο εικονίδιο του χρήστη Επέλεξε "Change Account Settings" (Αλλαγή Ρυθμίσεων Λογαριασμού) Από τη οθόνη που θα βγεί πρέπει να πάρεις το screenshot (εάν έχει κάποια προσωπική πληροφορία π.χ. δείχνει το email σου σβήστο και μετά ανεβάζεις εδώ το screenshot) για να δούμε τι βλέπεις για το λογαριασμό σου αλλά και τι αναφέρει για Microsoft λογαριασμούς. Αναφορικά με το "... έχω και ένα άγχος μήπως ξαφνικά στην εκκίνηση ζητήσει σύνδεση με λογαριασμό microsoft και έχω πρόβλημα εισόδου στα windows 10." δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αρκεί που έχεις ένα λογαριασμό (τον "user") και δε χάσεις / ξεχάσεις τον κωδικό πρόσβασης για αυτόν. Εφόσον δεν έχεις λογαριασμό Microsoft δεν υπάρχει περίπτωση να σου ζητήσει αυτόν τον λογαριασμό για να αποκτήσεις πρόσβαση στο PC σου. Τώρα το ότι σου ζητάει λογαριασμό είναι λίγο παράξενο. Μήπως εγκατέστησες κάποια εφαρμογή που για να δουλέψει χρειάζεται λογαριασμό Microsoft; Εάν ναι, και θυμηθείς ποια είναι, μπορεί εάν την αφαιρέσεις να σταματήσει και η ειδοποίηση που βλέπεις. Υπάρχει και άλλη λύση, αλλά ας εξαντλήσουμε πρώτα τα απλά, διότι η εν λόγω λύση θέλει άλλα πράγματα και δε θέλω να σε μπερδέψω τώρα. καλησπέρα και σε ευχαριστώ. επισυνάπτω το print screen Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από tzitzikas2 1
JPaxilleas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Όπως φαίνεται από την εικόνα που μοιράστηκες μαζί μας, δε βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βλέπει κάποιος στα Windows. Θα μπορούσαμε να απενεργοποιήσουμε τη χρήση του λογαριασμού της Microsoft, εάν είχαμε πρόσβαση στο πρόγραμμα διαχείρισης της πολιτικής (Local Group Policy) αλλά υπάρχει μόνο στα Windows 10 Pro και όχι στα Windows Home 10 (θα μπορούσαμε βέβαια να τη βάλουμε, αλλά δε χρειάζεται να σε μπερδέψω περισσότερο). Θα κάνουμε κάτι πιο απλό. Όμως για να είμαστε σίγουροι. Με την εικόνα επιβεβαιώνεται ότι έχεις έναν τοπικό λογαριασμό (με δικαιώματα διαχειριστή), με στοιχεία: Όνομα Χρήστη (Username): User και Κωδικό Πρόσβασης (Password) xxxxx (όποιος είναι). Θα κάνεις τα εξής: Πατάς Windows Key + R Στο παράθυρο “RUN” που ανοίγει γράφεις “regedit” και Enter. Στο παράθυρο “Registry Editor” που ανοίγει πάρε το κάτωθι κείμενο (copy) και βάλτο στην αρχή (paste) όπως δείχνει η φωτογραφία. Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System Κάνε δεξί κλικ στο “System Key” Επέλεξε “New” ξανά “DWORD (32-bit) Value” όπως δείχνει η φωτογραφία. Θα σου δημιουργηθεί στο δεξί παράθυρο μια νέα παράμετρος με τιμή “New Value #1” Κάνε δεξί κλικ σε αυτή όπως δείχνει η φωτογραφία και άλλαξε το όνομα σε “NoConnectedUser”, όπως στη φωτογραφία. Κάνε δεξί κλικ σε αυτή ξανά, όπως δείχνει η φωτογραφία, και επέλεξε “Modify”. Στο παράθυρο της παραμέτρου που θα ανοίξει μπορείς να βάλεις μια από τις κάτωθι τιμές: 0 = Allow Microsoft Accounts 1 = Users can’t add Microsoft Accounts 3 = Users can’t add or log on with Microsoft accounts Βάλε τη τιμή “3”. Κλείσε όλα τα παράθυρα, επανεκίνησε τον υπολογιστή και δες εάν θα σου ξαναβγάλει το μήνυμα για το λογαριασμό της Microsoft. Εάν για οποιοδήποτε λόγο έχεις κάποιο πρόβλημα, ξαναχρησιμοποιείς τη παραπάνω διαδικασία και βάζεις την τιμή “0”.
tzitzikas2 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 23 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε Όπως φαίνεται από την εικόνα που μοιράστηκες μαζί μας, δε βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βλέπει κάποιος στα Windows. Θα μπορούσαμε να απενεργοποιήσουμε τη χρήση του λογαριασμού της Microsoft, εάν είχαμε πρόσβαση στο πρόγραμμα διαχείρισης της πολιτικής (Local Group Policy) αλλά υπάρχει μόνο στα Windows 10 Pro και όχι στα Windows Home 10 (θα μπορούσαμε βέβαια να τη βάλουμε, αλλά δε χρειάζεται να σε μπερδέψω περισσότερο). Θα κάνουμε κάτι πιο απλό. Όμως για να είμαστε σίγουροι. Με την εικόνα επιβεβαιώνεται ότι έχεις έναν τοπικό λογαριασμό (με δικαιώματα διαχειριστή), με στοιχεία: Όνομα Χρήστη (Username): User και Κωδικό Πρόσβασης (Password) xxxxx (όποιος είναι). Θα κάνεις τα εξής: Πατάς Windows Key + R Στο παράθυρο “RUN” που ανοίγει γράφεις “regedit” και Enter. Στο παράθυρο “Registry Editor” που ανοίγει πάρε το κάτωθι κείμενο (copy) και βάλτο στην αρχή (paste) όπως δείχνει η φωτογραφία. Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System Κάνε δεξί κλικ στο “System Key” Επέλεξε “New” ξανά “DWORD (32-bit) Value” όπως δείχνει η φωτογραφία. Θα σου δημιουργηθεί στο δεξί παράθυρο μια νέα παράμετρος με τιμή “New Value #1” Κάνε δεξί κλικ σε αυτή όπως δείχνει η φωτογραφία και άλλαξε το όνομα σε “NoConnectedUser”, όπως στη φωτογραφία. Κάνε δεξί κλικ σε αυτή ξανά, όπως δείχνει η φωτογραφία, και επέλεξε “Modify”. Στο παράθυρο της παραμέτρου που θα ανοίξει μπορείς να βάλεις μια από τις κάτωθι τιμές: 0 = Allow Microsoft Accounts 1 = Users can’t add Microsoft Accounts 3 = Users can’t add or log on with Microsoft accounts Βάλε τη τιμή “3”. Κλείσε όλα τα παράθυρα, επανεκίνησε τον υπολογιστή και δες εάν θα σου ξαναβγάλει το μήνυμα για το λογαριασμό της Microsoft. Εάν για οποιοδήποτε λόγο έχεις κάποιο πρόβλημα, ξαναχρησιμοποιείς τη παραπάνω διαδικασία και βάζεις την τιμή “0”. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Μέχρις στιγμής δεν με έχει ενοχλήσει ξανά το μήνυμα. Σκέφτομαι να.περιμενω λίγο να δω αν και πότε θα ξανα εμφανιστεί. Λογικά επειδή πάτησα να με.ειδοποιησει.αργοτερα (δεν είχε επιλογή να.μην με.ειδοποιησει ξανά ποτέ) θα με ξανά ενοχλήσει υποθέτω. Στην αρχή σκέφτομαι να πατάω ξανά το ειδοποίηση αργότερα. Μπορεί κάποια.στιγμη να.γινει πιο απαιτητικό και να.μην.εχει.επιλογη " ειδοποίηση αργότερα. ". Τότε λέω να δοκιμάσω την λύση σου. Έχω ένα άγχος να επεμβαίνω στην registry για αυτό προς το παρόν λέω να μην το δοκιμάσω.ακομα.σαν.λυση. θα ήθελα να σε.ρωτησω αν υπάρχει άλλη επιλογή σαν λύση εκτός από την επέμβαση στην registry. Και πάλι σε ευχαριστώ! 1
JPaxilleas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Προσωπικά δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο (τουλάχιστον από αυτά που γνωρίζω - δεν είμαι Microsoft Certified Enginneer 😀). Αυτό που σου πρότεινα ως λύση είναι το ίδιο με το να ειχες πρόσβαση στο πρόγραμμα διαχείρισης της πολιτικής (Local Group Policy) που σου ανέφερα. Εάν το χρησιμοποιούσες και άλλαζες την πολιτική για το λογαριασμό της Microsoft το πρόγραμμα θα έκανε ακριβώς αυτό που προτάθηκε με τη λύση. Αφού όπως λες δε στο ξαναέβγαλε, ναι δεν υπάρχει κάποιος επιτακτικός λόγος να κάνεις κάτι. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από JPaxilleas 1
tzitzikas2 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Σε ευχαριστώ!. Θα κρατήσω σε αρχείο την λύση που προτείνεις και αν χρειαστεί θα την χρησιμοποιήσω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα