AndVal Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Γειά σας. Πριν κάτι μέρες μου έκλεψαν το laptop μου που είχε Windows 10. Στα Windows είχα βάλει pin ξεκλειδωματος. Ακόμα ξέρω ότι αν πας να δεις τα αρχεία στο directory 'users' βάζοντας τον σκληρό σε άλλο υπολογιστή δεν μπορείς. 1. Aναρωτιέμαι αν κάποιος μπορεί να αποκτήσει προσβάση στο λειτουργικό παρόλο που είχα βάλει pin ξεκλειδωματος και να δει τα αρχεία. Ευτυχώς ποτέ δεν φύλαγα κωδικούς σε αρχεία txt κτλ. 2. Αλλά αναρωτιέμαι αν μπορεί κάποιος να σπάσει (πχ με έτοιμα Software εργαλεία) plugin σαν το bitwarden ή το authy που είχα στον chrome και Firefox και εκεί έχω κωδικούς ebanking κτλ. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές να προστατέψω την πρόσβαση στο bitwarden και στα ebanking;
zio10 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Να αλλάξεις κωδικούς. Αν και για τις περισσότερες συναλλαγές θέλει και το κινητό σου.
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Και να την καταργήσεις απο trusted device αν υπάρχει δυνατότητα.
Xristaras12 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Εαν βγει ο δίσκος και μπει σε άλλο σύστημα με κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης (πχ active file recovery) μπορεί να τραβήξει αρχεία κανονικά (είτε ειναι σβησμένα είτε όχι) Αν ο κλέφτης έχει γνώσεις και ξέρει τι ψάχνει, ίσως να μπορεί να "βρει" απο τα temp files κλπ κλπ του chrome/firefox τις συνεδρίες και να πάρει δεδομένα;
NikosKallithea Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Το 1 ειναι πανεύκολο για τα win Ψαχτο
verylife78 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 φυσικα και μπορεις να δεις τα αρχεια αν βαλεις τον δισκο σε αλλο μηχανημα. Αλλαξε κωδικους αμεσα και φυσικα και στο bitwarden
korakios Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 αν δεν έχει γίνει κρυπτογράφηση με το bitlocker , ο κωδικός login είναι άχρηστος δε γνωρίζω αν απο default έγινε κρυπτογράφηση και αν το pin σημαίνει αυτό αν είναι κρυπτογραφημένα όλα καλά , αν όχι και δεν έχεις ορίσει ένα master password στον chrome/firefox τότε έχουν πρόσβαση στα πάντα
pan05 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Έκανες login με microsoft account ή με local χρήστη; Αν είναι το πρώτο, τότε μέσα απο το account σου μπορείς να δεις το κατά πόσο το bitlocker είχε ενεργοποιηθεί καθώς και να δεις που βρίσκεται αν το ανοίξουν και συνδεθεί σε wifi. Αν είναι το δεύτερο, λογικά δεν είχες ενεργοποιήσει το bitlocker. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα άλλαζα κωδικό στο bitwarden.
Kthulhou Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 12 ώρες πριν, AndVal είπε Aναρωτιέμαι αν κάποιος μπορεί να αποκτήσει προσβάση στο λειτουργικό παρόλο που είχα βάλει pin ξεκλειδωματος και να δει τα αρχεία. ΑΝ έχεις κρυπτογράφηση στο δίσκο (bitlocker κλπ) δε μπορεί ή τουλάχιστον όχι ο μέσος+ χρήστης ΑΝ όμως όχι κ αν έχεις αφήσει ξεκλείδωτα τα usb κ μπορεί να boot-άρει μέσω usb, το bypass του κωδικού (κ του δακτυλικού αποτυπώματος κλπ) του local admin των windows είναι 5 λεπτά υπόθεση κ μετά αποκτά δικαιώματα σε όλα τα profiles χρηστών κ βλέπει τα αρχεία. όπως προ ειπώθηκε, αλλάζεις κωδικούς στα πάντα όλα κ διαγράφεις τη συσκευή από τις έμπιστες στα profile των bank apps , windows account κλπ
AndVal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Στο bitwarden έχω 2factor μέσω authy. Ακόμα στο bitwarden έκανα logout από όλες τις συσκευές πέραν του κινητού που έχω. Αλλά στο authy δεν βλέπω να έχει τέτοια επιλογή. Σε browsers δεν φύλαγα ποτέ κωδικούς. Έχω ξεκινησει και αλλάζω κωδικούς και pin όπου μπορώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα