mariosnik_ Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Έχουμε έναν αφυγραντηρα με συμπιεστή. Όταν πάει η θερμοκρασία κάτω από 19-20 βαθμούς δυσκολεύεται πολύ να ρίξει την υγρασια και αργεί να φτάσει σε ένα minimum νούμερο κάτω από το οποίο δεν μπορεί να πάει 67 - 70% περίπου. Ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους, τώρα που πέφτει η θερμοκρασία, αν θα είχε αποτέλεσμα να προσθέσω με κάποιον τρόπο μια ηλεκτρική αντίσταση στο πίσω μέρος του αφυγραντηρα ώστε να προθερμενεται ο αέρας που πάει να εισελθει στον αφυγραντηρα και να αυξηθεί η απόδοση του στην αφυγρανση.
txcellas Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Ίσως να είναι θέμα ότι υπάρχει πολύ υγρασία στο σπίτι και να μην πέφτει γι αυτό. Με συμπιεστή νομίζω κάτω από μια θερμοκρασία δεν ρίχνουν πολύ την υγρασία αλλα 19-20 δεν ειμαι τοσο χαμηλα. Εγώ έχω εδώ και 5 χρόνια αφυγραντηρα με ζεολιθο (βγάζει θερμό αερα) και το έχω καταευχαριστηθει.
SabotazNic Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε η θερμοκρασία κάτω από 19-20 βαθμούς δυσκολεύεται πολύ να ρίξει την υγρασια Δεν φταιει η θερμοκρασια. Αν δεν απεδιδε παντα ετσι, μαλλον υπαρχει καποιο θεμα στον αφυγραντηρα και εχει πεσει η αποδοση
nickol-us Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Γενικά οι αφυγραντήρες με συμπιεστή έχουν φτιαχτεί για χώρους κοντά στους 20°C. Αν δε με απατά η μνήμη μου την ανώτερη δυνατότητα αφύγρανσηε την φέρουν περίπου στο 25-30°C. Κατά τα λεγόμενα σου λοιπόν, είναι πιθανό ο αφυγραντήρας να είναι στα όρια αφύγρανσης του χώρου και μόλις πέφτει κάτω από τις "ιδανικές" συνθήκες, αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Κράτα το ως ένα πιθανό σενάριο.
mariosnik_ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Από 20 ως 30 έχει πολύ καλή δυνατότητα αφυγρανσης. Κάτω από 20 δυσκολεύεται αρκετά, ενώ άμα φτάσει τους 15 δεν μπορεί σχεδόν τίποτα. Πιάνει πάγο και κάνει συνέχεια defrost.
csontheline Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Αρχικά, μπορείς να ρωτήσεις εδώ Στην συνέχεια, δες συγκρίσεις ανάμεσα σε συμπιεστή και ζεόλιθο (https://ionmax.com.au/blogs/resources/desiccant-or-compressor-dehumidifier)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα