Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουμε έναν αφυγραντηρα με συμπιεστή. Όταν πάει η θερμοκρασία κάτω από 19-20 βαθμούς δυσκολεύεται πολύ να ρίξει την υγρασια και αργεί να φτάσει σε ένα minimum νούμερο κάτω από το οποίο δεν μπορεί να πάει 67 - 70% περίπου. 

Ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους, τώρα που πέφτει η θερμοκρασία, αν θα είχε αποτέλεσμα να προσθέσω με κάποιον τρόπο μια ηλεκτρική αντίσταση στο πίσω μέρος του αφυγραντηρα ώστε να προθερμενεται ο αέρας που πάει να εισελθει στον αφυγραντηρα και να αυξηθεί η απόδοση του στην αφυγρανση. 

Δημοσ.

Ίσως να είναι θέμα ότι υπάρχει πολύ υγρασία στο σπίτι και να μην πέφτει γι αυτό. Με συμπιεστή νομίζω κάτω από μια θερμοκρασία δεν ρίχνουν πολύ την υγρασία αλλα 19-20 δεν ειμαι τοσο χαμηλα.

Εγώ έχω εδώ και 5 χρόνια αφυγραντηρα με ζεολιθο (βγάζει θερμό αερα) και το έχω καταευχαριστηθει. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

η θερμοκρασία κάτω από 19-20 βαθμούς δυσκολεύεται πολύ να ρίξει την υγρασια

Δεν φταιει η θερμοκρασια. Αν δεν απεδιδε παντα ετσι, μαλλον υπαρχει καποιο θεμα στον αφυγραντηρα και εχει πεσει η αποδοση

Δημοσ.

Γενικά οι αφυγραντήρες με συμπιεστή έχουν φτιαχτεί για χώρους κοντά στους 20°C.

Αν δε με απατά η μνήμη μου την ανώτερη δυνατότητα αφύγρανσηε την φέρουν περίπου στο 25-30°C.

Κατά τα λεγόμενα σου λοιπόν, είναι πιθανό ο αφυγραντήρας να είναι στα όρια αφύγρανσης του  χώρου και μόλις πέφτει κάτω από τις "ιδανικές" συνθήκες, αδυνατεί να ανταπεξέλθει.

Κράτα το ως ένα πιθανό σενάριο.

Δημοσ.

Από 20 ως 30 έχει πολύ καλή δυνατότητα αφυγρανσης. Κάτω από 20 δυσκολεύεται αρκετά, ενώ άμα φτάσει τους 15 δεν μπορεί σχεδόν τίποτα. Πιάνει πάγο και κάνει συνέχεια defrost. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...