karib Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Τα τελευταια χρονια τα κινητά μου είναι -όπως των περισσοτέρων- με μπαταρία λιθίου. Είχα και έχω την εντύπωση ότι αυτές οι μπαταρίες δεν έχουν το φαινόμενο μνήμης που είχαν οι παλιότεροι τύποι μπαταρίας. Ετσι κι εγώ από τη χρονιά που απέκτησα κινητό με μπαταρία λιθίου, απαλλάχθηκα και απο τα άγχη του πότε και πόσο να φορτίζω το κινητό. Η τακτική που με βολεύει και την οποία ακολουθώ, είναι ότι όταν βρίσκομαι σπίτι αφήνω το κινητό συνδεδεμένο με το φορτιστή. Αυτό το κάνω ανεξάρτητα από το αν έχει το κινητό διαθέσιμη ενέργεια ή όχι και φυσικά οι ώρες που είναι συνδεδεμένο με το φορτιστή ποικίλουν. Μπορεί να μείνω σπίτι 1 ώρα, μπορεί όμως και 2μέρες! Το κινητό συνδεδεμένο με το φορτιστή πάντα. Χτες μιλούσα με έναν αξιόλογο κατά τη γνώμη μου πωλητή σε nokia shop. Ο φίλος μου είπε ότι λέει ΚΑΙ ΄τις λιθίου, δεν είναι καλό να τις φορτίζει κανείς μέρα-νύχτα. Μόνο όσο χρειάζεται για να φορτίσουν. Επιπλέον, ότι καλό είναι να μη φορτίζω το κινητό όταν έχει σχεδόν όλη την ενέργειά του. Τελικά τι από τα δύο ισχύει? Η χρήση που του κάνω ενέχει κινδύνους? Μιλάμε σε αυτή την περίπτωση για μια φυσιολογική φθορά της μπαταρίας η οποία θα γίνονταν έτσι κι αλλιώς ή επιταχύνεται η φθορά? Ποια ειναι τελικά η αλήθεια? Τι ισχύει?
telias Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 H alithia einai oti megalo problhma den exeis alla kalo tha einai kathe 4-5 fortiseis,na kaneis mia pliri apofortisei kai mia pliri fortisei!episeis otan teliwnei h fortisei kalo einai na to bgazeis apo to reyma!|
NiTroGen Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Εγώ πάλι διάβασα κάπου (νομίζω σε κάποιο περιοδικό τεχνολογίας) ότι οι λιθίου δεν πρέπει να ξεφορτίζονται πλήρως, σε αντίθεση με τις νικελίου. Το σίγουρο πάντως είναι ότι αφού φορτίσει η μπαταρία (λιθίου ή όχι) πρέπει να αποσυνδεθεί ο φορτιστής.
billpeppas Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 "οι λιθίου δεν πρέπει να ξεφορτίζονται πλήρως" Αυτό ισχύει. Βεβαίως αν κάποια περίοδο η μπαταρία σας δεν αποδίδει καθόλου , την αποφορτίζουμε πλήρως , και κάνουμε μια πλήρη φόρτιση 14 ωρών.
karib Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Οπότε απ'οτι καταλαβαινω, 1.φορτίζω όποτε θέλω 2.φορτίζω όσο συχνά θελω 3.απλά οταν τελειώσει η φόρτιση το αποσυνδέω από το φορτιστή
top-gear Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 oi mpataries lithiou exoun olokliro tipomeno kikloma esoterika (mini plaketa) pou diakoptei to revma kai krataei plirofories sxetika me ton arithmo ton epanafortisewn kai alla tetoia. 1 fortizeis opote thes 2 den iparxei provlima na meinei parapanw gia fortisi giati to idio to kinito pou exei mesa tou to kikloma fortisis diakoptei to revma pros ti mpataria otan afti fortisei 3 o mesos oros zois mias mpatarias einai 1-1/5 xronos. i lithiou ftanei sxedon panta toso. oi Ni-MH me mi sosti xrisi mporei na exoun poli mikrotero xrono zois 4 pote min afinete stin akri mpataries afortistes. otan thelete na valete mia mpataria stin akri tha tin apothikevete panta fortismeni!
top-gear Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 y.g. oi Ni-MH me sosti xrisi den parousiazoun mnimi. apla mia fora stis 8-10 fortiseis na ginetai pliri fortoekfortisi
karib Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 top-gear χαρηκα με οσα ειπες. Ειναι αληθεια οτι με μπερδευουν ολες αυτες οι διαφορετικές απαντήσεις. Εγω δεν γνωρίζω και γι'αυτο ρωτάω. Οι καθε λογης 'ειδήμονες' που λενε υπερ της μια αποψης ή της άλλης, το έχουν ψάξει λίγο το θεμα ή λένε ότι τους φαίνεται λογικό? Κάποτε λέγαμε πότε θα παρουμε λιθιου να ηρεμήσουμε. Τωρα πάνε να μας βαφτίσουν και τις λιθιου ως τόσο ευαίσθητες όσο και οι νικελιου. Κι αναρωτιέμε επίσης: το laptop μου, που επίσης έχει λιθίου, γιατί δεν έχει προβλημα που το έχω πάντα στην πρίζα? Μηπως κάποιοι μπερδευουν τη φυσιολογικη φθορα με την σενάρια φαντασίας(μην κανεις το ενα-μην κανεις το αλλο-ίσως και να βλάπτει...) ??? Ο πωλητής από τη Νokia λοιπόν, τι μου έλεγε τότε? Σωστα ή αρλούμπες? Τι να πω, μπερδεύτηκα με όλες τις γνώμες των 'ειδικών'....
_DiMoN_ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Εγώ έχω βρει την υγειά μου....Έχω το 6220 αγόρασα άλλες 2 μπαταρίες (15? και οι δύο) και τις έχω στην μπανάνα, τελειώνει μπαταρία - αλλάζει μπαταρία... Πήρα κι έναν φορτιστή που φορτίζει μια μπαταρία και το κινητό όρθιο και είμαι κύριος!!!
karib Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Καλα, σίγουρα μια μπαταρια ολοι αγοραζουμε αργά ή γρήγορα... Το θέμα είναι πως να αποφεύγουμε την φθορά της, με απλά βήματα. Εγω δεν γνωρίζω και γι'αυτο ρωτάω. Οι καθε λογης 'ειδήμονες' που λενε υπερ της μια αποψης ή της άλλης, το έχουν ψάξει λίγο το θεμα ή λένε ότι τους φαίνεται λογικό? Κάποτε λέγαμε πότε θα παρουμε λιθιου να ηρεμήσουμε. Τωρα πάνε να μας βαφτίσουν και τις λιθιου ως τόσο ευαίσθητες όσο και οι νικελιου. Κι αναρωτιέμε επίσης: το laptop μου, που επίσης έχει λιθίου, γιατί δεν έχει προβλημα που το έχω πάντα στην πρίζα? Μηπως κάποιοι μπερδευουν τη φυσιολογικη φθορα με την σενάρια φαντασίας(μην κανεις το ενα-μην κανεις το αλλο-ίσως και να βλάπτει...) ??? Ο πωλητής από τη Νokia λοιπόν, τι μου έλεγε τότε? Σωστα ή αρλούμπες? Τι να πω, μπερδεύτηκα με όλες τις γνώμες των 'ειδικών'....
top-gear Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 sto laptop apla fortise pliros ti mpataria kai vgalti teleiws.epanasindese tin mono otan thes na kaneis xrisi mpatarias!tin exo pathei me laptop,xalane etsi oi mpataries an tis exeis monimws panw. oi mpataries einai i douleia mou kai exo kanei kai seminaria panw se afto giafto kai sou apanto ipefthina.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.