Προς το περιεχόμενο

Οι αυστηροί περιορισμοί της Microsoft για τα Windows 11 πρόκειται να στείλουν στα σκουπίδια σχεδόν 240 εκ. υπολογιστές


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 minutes ago, uniquegr said:

Όλοι γνωρίζουμε γιατί ποτέ η Microsoft δεν μας κυνήγησε για τα σπασμένα αντίγραφα των Windows ή και για τα XP που τα τρέχαμε όλοι με το ίδιο κλειδί. Και όχι, δεν είναι επειδή δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ποιοι και πόσοι τα χρησιμοποιούσαμε έτσι. Κατοχύρωνε τη θέση της ως μονοπώλειο, τόσο απλά. Και τώρα, έρχονται κάποιοι να μας πουν ότι το πλήθος των χρηστών που οφείλεται σε αυτή τη πρακτική χτισίματος μονοπωλείου, συνιστά υπεροχή του λειτουργικού της έναντι άλλων και ότι εμείς είμαστε ψευτοεπαναστάτες, μάρτυρες και πόσα άλλα αστεία έχω διαβάσει. Έλεος κάπου ρε μάγκες.


ναι λεμε αλλα γιατι ο κοσμος δεν αντεγραφε τα free linux και επεμενε στα σπασμενα windows τοση πλυση πια?
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, Odyss3us είπε



αυτο το "ποιημα" ο καθε user να εχει το δικο του εντελως custom λειτουργικο γιατι δε ξεκινατε απο τους συγγενεις και τους φιλους σας;

μετα σας φταιει που σας λεμε Ιεχωβαδες

Αγαπητέ, δεν είναι τίποτα να στήσω gentoo σε έναν αρχάριο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν έχω το χρόνο να του εξηγήσω την ουσία του gentoo, ενώ μπορεί και να μη το χρειάζεται. Το mint όμως δεν είναι custom κατάσταση, αλλά mainstream. Είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ στην εγκατάσταση ( όχι ότι είναι δύσκολο το gentoo ας πούμε, αν ακολουθήσεις πιστά τα βήματα και δεν πας για kernel customization απο την αρχή, εμένα μου έκατσε, αλλά έφαγα και δύο εβδομάδες διαβάζοντας πριν το πιάσω στα χέρια μου ) και πανεύκολο στο χειρισμό. 

Μη πιάνεσαι απο αυτό που είπα περί Gentoo ομως γιατί εκτίθεσαι ακόμα περισσότερο. Το gentoo είναι κάτι το ιδιαίτερο ( όπως είναι και κάθε minimal εκδοχή του linux ), για κάποιον που θέλει να στήσει το λειτουργικό σύμφωνα με τα γούστα και τις απαιτήσεις του. Ο μέσος χρήστης των Windows όμως δεν εμπίπτει σε αυτή τη κατηγορία. Γι'αυτή τη κατηγορία χρηστών λοιπόν, ubuntu, mint και άντε να πειραματιστούν λίγο με το desktop environment.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, uniquegr said:

Εσύ δεν έχεις χρόνο, εγώ δεν έχω ανάγκη  να κάνω format. Μουαχαχαχαχαχαχαχα!

Και όχι, δεν μου λείπει η κατανόηση του συνόλου. Το αντίθετο. Στο ξαναλέω: επειδή ακριβώς είμαι μέρος του συνόλου, ακριβώς γι'αυτό το λόγο επιμένω. ΟΛΟΙ ( οι απλοί χρήστες, τουλάχιστον ) μπορούν να χρησιμοποιήσουν linux._


εσυ εισαι θεοτητα ειπαμε ραβεις σταυροβελονια, μερα με τη μερα το πισακι σα κουστουμια στα μετρα σου και κραταει και 20ετια αμ πως 😆

επειδη λοιπον εισαι μερος του συνολου και το γνωριζεις καλα, ξεκινα την εκμαθηση custom distros σε φιλους, συγγενεις, γνωστους φιλους-φιλων ολων των ηλικιων ανεξαρτητως ταξης, μορφωσης,  ειδικευσης κλπ. και ξαναελα σε ενα χρονο να μας πεις πως πηγε, ειμαι σιγουρος οτι θα θριαμβευσεις με τη πειθω σου, την εχεις την τηλεπωληση στο μπλα-μπλα, για το πορτα-πορτα δεν ξερω.

Επεξ/σία από Odyss3us
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, Odyss3us είπε


ναι λεμε αλλα γιατι ο κοσμος δεν αντεγραφε τα free linux και επεμενε στα σπασμενα windows τοση πλυση πια?
 

Γιατί εκείνη την εποχή, ήταν πράγματι δύσκολο το Linux. Κι εγώ το 2010 που δοκίμασα Ubuntu, το παράτησα αμέσως. Και πρόπερσι που είπα να δοκιμάσω πάλι Ubuntu, δεν καταλάβαινα Χριστό. Δεν μπορούσα να καταλάβω πως γινόταν η εγκατάσταση των εφαρμογών, ούτε η απεγκατάστασή τους. Άσε δε το terminal... Θα έδινα sudo ακόμα και για να του έλεγα να κλ@σει, αν υπήρχε σχετική εντολή.

Μετά, διάβασα λίγο, είδα videos, κατάλαβα τη φιλοσοφία του και πλέον όχι μόνο δεν φοβάμαι, αλλά γουστάρω κιόλας το terminal, πόσο μάλλον το gui του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eγώ τα έχω γράψει κι αλλού λεπτομερώς.

Το λάθος είναι αποκλειστικά της κοινότητας του linux και μόνον.
Τα επιχειρήματά της αφορούν μόνον την ανωτερότητα του λειτουργικού.
Αυτό ΔΕΝ ενδιαφέρει το ευρύ κοινό, χωνέψτε το.
Το ευρύ κοινό έχει πρωταρχικά κριτήρια επιλογής την ψυχολογία της μάζας (συνήθεια και ασφάλεια του πλήθους).
Αντί λοιπόν να εστιάσουν στο πώς θα του αλλάξουν τα συγκεκριμένα κριτήρια, 
επιμένουν να επιχειρηματολογούν περί της τεχνολογικής του ανωτερότητας.

"- Τι ψάχνετε;
 - Τα κλειδιά μου.
 - Τα χάσατε εδώ;
 - Όχι, πιο κάτω, εκεί πέρα.
 - Ε, και γιατί τα ψάχνετε εδώ;
 - Γιατί εδώ είναι το φως και βλέπω καλύτερα !!!"

Αυτή είναι η νοοτροπία πειθούς των linuxαδων.

Για τον πολύ κόσμο, η δύναμη της συνήθειας είναι τεράστια, πάνω από κάθε τεχνολογικό πλεονέκτημα.
Όλα τα άλλα ακούγονται ως βερμπαλιστικές παπάτζες και δεν τον πείθουν.
Ο συντομότερος δρόμος δεν είναι αυτός με τη μικρότερη διαδρομή. Είναι αυτός που ξέρεις καλά.
Πώς θα αλλάξει αυτό, δηλ. πώς θα "αλλάξει δρόμο" ο χρήστης; 
Π.χ., θα έπρεπε να επιδιώξουν ο ψηφιακός αλφαβητισμός των χρηστών να γίνεται καταρχήν με το linux ή και με το linux. Στα αρχικά στάδια, όχι αφού ο χρήστης τα μάθει όλα στα windows και έχει αναπτύξει συνήθεια και εξάρτηση ετών απ' αυτά.
Τόσο απλή είναι η λύση, τα έχω αναλύσει εκτενώς αλλού, αλλά πού μυαλό να καταλάβουν.
Ψάχνουν τα κλειδιά όχι εκεί που έχουν πέσει αλλά εκεί που είναι λάμπα !   -  και προφανώς, δεν πρόκειται να τα βρουν....

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Λίνουξ είναι στο 3% γιατί δεν έχει υποστήριξη. Ο τελικός χρήστης δεν ενδιαφέρεται ποσο τεχνολογικά ανωτερο είναι ενα λειτουργικό (που όντως είναι το Λίνουξ, και απλο στη χρηση είναι, και εύκολη εγκατάσταση εχει πλεον - αν δεν βρεις κάποιο πρόβλημα με drivers σε κάποια συσκευή που σχεδόν πάντα ακομα βρίσκεις), αλλα να τρέχει καποιες εφαρμογές ΠΟΥ ΞΈΡΕΙ μεσα απο αυτο. Τι να κάνουμε που τα Windows προηγήθηκαν και όλος ο πλανήτης αυτα έμαθε και ολη η υποστήριξη προγραμμάτων εκεί πηγε. Αν ήταν αντίστροφα τα πράγματα η ιστορία θα ηταν διαφορετικη, αλλα ετσι έγινε, τι να κάνουμε τωρα, δεν αλλάζει αυτο. Αν ήταν να αλλαξει σε 30 χρόνια θα είχε γίνει. Πχ εχω καποιες μέτριες γνώσεις στο photoshop για να κανω κάποια βασικα πράγματα. Στο gimp δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Είναι εντελώς δυσνοητο και σιγα μη αφιερώσω μηνες για να μαθω να κανω αυτα που ηδη ξερω στο photoshop. Το ίδιο για 10αδες άλλες εφαρμογές. Οτι εφαρμογή βρηκα στο Λίνουξ ηταν πολυ χειρότερη κατα κανονα απο την αντίστοιχη εφαρμογή σε windows. Εδω δεν έχει ούτε καν εφαρμογή να δεις netflix. Στο τέλος κατέληξα να ξημεροβραδιαζομαι στο wine, προσπαθήσωντας να τρέξω τις windows εφαρμογές που θελω μέσα απο λινουξ. Σε dual boot τα εχω, όπως θα καταλάβατε κάποια στιγμή εγκατέλειψα την προσπάθεια και απλώς μπήκα στα Windows. Ουτε το open office με καλύπτει. Χρειάζομαι τις μακροεντολες του excel. 

Για απλη χρήση, όσο εσείς τσακώνεστε ανάμεσα σε windows και λινουξ, ο κόσμος φεύγει και απο τα 2 ετσι και αλλιως και παει σε ταμπλέτες. Για απλη χρήση δεν ανοίγω pc. Ενα galaxy tab s8 ultra που εχω με 14.6 ίντσες oled, πανάλαφρο που το κρατάς στο κρεβάτι ακόμα και με το ενα χέρι και βλέπεις ταινία, είναι ετη φωτος μπροστά στην εμπειρία χρήσης από καθε pc ή λαπτοπ. Και μπορεί να κανει και σοβαρες δουλειες παρεμπιπτόντως (μέχρι ενα σημείο μαζι με το πληκτρολόγιο φυσικά). 

Εχω στήσει λοιπόν και εγώ ενα linux mint, του εχω αλλάξει τα φώτα, το εχω κανει πανέμορφο, εχω μάθει να το δουλεύω τυφλό σύστημα και μετα απο καιρο, gues what? Κάθεται και δεν το χρησιμοποιώ ποτέ αφού ολες οι εφαρμογές που ξερω είναι σε windows, οπότε μπαίνω εκει. Δεν είμαι 20 χρόνων να ξεκινήσω να μαθαίνω τα πάντα ξανα απ την αρχη, αν ειμουν θα εμενα στο λινουξ. Σε παλιά μηχανήματα βαζεις ghostSPECTRE ή revios και έχεις και super light μηχάνημα, και τις εφαρμογές που ξέρεις οποτε γιατί να πας σε linux? 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, oldnew είπε

Το Λίνουξ είναι στο 3% γιατί δεν έχει υποστήριξη. Ο τελικός χρήστης δεν ενδιαφέρεται ποσο τεχνολογικά ανωτερο είναι ενα λειτουργικό (που όντως είναι το Λίνουξ, και απλο στη χρηση είναι, και εύκολη εγκατάσταση εχει πλεον - αν δεν βρεις κάποιο πρόβλημα με drivers σε κάποια συσκευή που σχεδόν πάντα ακομα βρίσκεις), αλλα να τρέχει καποιες εφαρμογές ΠΟΥ ΞΈΡΕΙ μεσα απο αυτο. Τι να κάνουμε που τα Windows προηγήθηκαν και όλος ο πλανήτης αυτα έμαθε και ολη η υποστήριξη προγραμμάτων εκεί πηγε. Αν ήταν αντίστροφα τα πράγματα η ιστορία θα ηταν διαφορετικη, αλλα ετσι έγινε, τι να κάνουμε τωρα, δεν αλλάζει αυτο. Αν ήταν να αλλαξει σε 30 χρόνια θα είχε γίνει. Πχ εχω καποιες μέτριες γνώσεις στο photoshop για να κανω κάποια βασικα πράγματα. Στο gimp δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Είναι εντελώς δυσνοητο και σιγα μη αφιερώσω μηνες για να μαθω να κανω αυτα που ηδη ξερω στο photoshop. Το ίδιο για 10αδες άλλες εφαρμογές. Οτι εφαρμογή βρηκα στο Λίνουξ ηταν πολυ χειρότερη κατα κανονα απο την αντίστοιχη εφαρμογή σε windows. Εδω δεν έχει ούτε καν εφαρμογή να δεις netflix. 

Όχι φίλε μου. Δεν είναι επειδή δεν έχει υποστήριξη. 
Πρωταρχικά είναι επειδή οι χρήστες συνηθίζουν από την βρεφική ψηφιακή τους ηλικία στα windows, 
και ακολούθως επειδή η συντριπτική πλειοψηφία είναι σ' αυτά δίνοντας έτσι την ασφάλεια της συμβατότητας με τη μεγάλη μάζα.
Tην αλλαγή δεν την κάνουν για να μη χάσουν τη βόλεψή τους ("που να ξεμαθαίνουμε και να μαθαίνουμε άλλα πράγματα τώρα"), και για να μη βρεθούν σε μοναχικό δρόμο ως χρήστες.
Το ομολογούν εμμέσως και πολλοί παραπάνω...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, oldnew είπε

Για απλη χρήση, όσο εσείς τσακώνεστε ανάμεσα σε windows και λινουξ, ο κόσμος φεύγει και απο τα 2 ετσι και αλλιως και παει σε ταμπλέτες. Για απλη χρήση δεν ανοίγω pc. Ενα galaxy tab s8 ultra που εχω με 14.6 ίντσες oled, πανάλαφρο που το κρατάς στο κρεβάτι ακόμα και με το ενα χέρι και βλέπεις ταινία, είναι ετη φωτος μπροστά στην εμπειρία χρήσης από καθε pc ή λαπτοπ. Και μπορεί να κανει και σοβαρες δουλειες παρεμπιπτόντως (μέχρι ενα σημείο μαζι με το πληκτρολόγιο φυσικά). 

πεστα Χρυσοστομε!

ταμπλετ και κινητα, ειδικα οι κατω των 25/30 ετων αυτα ξερουν σαν υπολογιστες.

Δωσε app στον λαο και παρτον την ψυχη, αυτο ξερει αυτο εμπιστευεται!

Λες στο ζωντοβολο στειλε μου ενα μειλ και σε ρωταει πολυ πολυ σοβαρα, τι ειναι αυτο;

και το εννοουνε χιλια τις εκατο

Επεξ/σία από gakos1112
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, Odyss3us είπε


εσυ εισαι θεοτητα ειπαμε ραβεις σταυροβελονια, μερα με τη μερα το πισακι σα κουστουμια στα μετρα σου και κραταει και 20ετια αμ πως 😆

επειδη λοιπον εισαι μερος του συνολου και το γνωριζεις καλα, ξεκινα την εκμαθηση custom distros σε φιλους, συγγενεις, γνωστους φιλους-φιλων ολων των ηλικιων ανεξαρτητως μορφωσης και ειδικευσης και ξαναελα σε ενα χρονο να μας πεις πως πηγε, ειμαι σιγουρος οτι θα θριαμβευσεις με τη πειθω σου, την εχεις την τηλεπωληση στο μπλα-μπλα, για το πορτα-πορτα δεν ξερω.

Μόνο που και πάλι εκτίθεσαι, μιας που εξ'αρχής μίλησα για ubuntu και mint, τις πιο απλές distros με τις οποίες ο "αρχάριος"¨, ο "απλός χρήστης" θα κάνει μια χαρά και εύκολα τη δουλειά του. Εγώ μιλάω με βάση το προφίλ του απλού χρήστη και όχι αυτού που θα θελήσει να ψαχτεί παραπάνω. Δεν χρειάζεται να περάσει και να παραμετροποιήσει κάποιος το gentoo, ούτε είναι gentoo το ubuntu η το linux. Συγνώμη δηλαδή που στο χαλάω, αλλά ούτε αυτή σου η προσπάθεια να βγεις απο πάνω ευσταθεί.

23 λεπτά πριν, oldnew είπε

Σε παλιά μηχανήματα βαζεις ghostSPECTRE ή revios και έχεις και super light μηχάνημα, και τις εφαρμογές που ξέρεις οποτε γιατί να πας σε linux? 

Γιατί έχεις τεράστιες τρύπες ασφαλείας... Εύχομαι να μη χρησιμοποιείς spectre για να κάνεις ευαίσθητες συναλλαγές, π.χ. δημόσιο ή τράπεζες.

20 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Tην αλλαγή δεν την κάνουν για να μη χάσουν τη βόλεψή τους ("που να ξεμαθαίνουμε και να μαθαίνουμε άλλα πράγματα τώρα"), και για να μη βρεθούν σε μοναχικό δρόμο ως χρήστες.

Εμ, εκεί είναι όλο το ζουμί. Δεν έχεις να μάθεις κάτι νέο, ειδικά αν μιλάμε για απλό χρήστη. Ίδιες ή παρεμφερείς εφαρμογές, σχεδόν ίδιο περιβάλλον, άσε δε που όταν κάνεις χρήση του υπολογιστή, δεν σε απασχολεί το λειτουργικό που τρέχει. Εδώ είναι η διαφωνία μου λοιπόν, υποστηρίζετε ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό, όταν επί της ουσίας, δεν αλλάζει κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, V.I.Smirnov said:

Όχι φίλε μου. Δεν είναι επειδή δεν έχει υποστήριξη. 
Πρωταρχικά είναι επειδή οι χρήστες συνηθίζουν από την βρεφική ψηφιακή τους ηλικία στα windows, 
και ακολούθως επειδή η συντριπτική πλειοψηφία είναι σ' αυτά δίνοντας έτσι την ασφάλεια της συμβατότητας με τη μεγάλη μάζα.
Tην αλλαγή δεν την κάνουν για να μη χάσουν τη βόλεψή τους ("που να ξεμαθαίνουμε και να μαθαίνουμε άλλα πράγματα τώρα"), και για να μη βρεθούν σε μοναχικό δρόμο ως χρήστες.
Το ομολογούν εμμέσως και πολλοί παραπάνω...

-

Δεν εχει υποστήριξη λεμε, μην επιμένετε. Έχει τσαμπα εφαρμογές αλλά είναι όλες (κατα κανονα) πολύ χειρότερες απο τις επαγγελματικές αγορασμένες των Windows . Λετε δεν δοκιμάζει ο κόσμος. Ε και εμείς που δοκιμάζουμε εξακολουθουμε να μη βλέπουμε τη χρησιμότητα του λινουξ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. 

Οτι ο χρήστης έχει μάθει ηδη εφαρμογές στα Windows, δεν είναι να τον κορόιδευετε που δεν θέλει φτου και απο την αρχή να ξανα μάθει αλλες για να κανει την ίδια δουλειά.

Ειναι σοβαρή εφαρμογή τώρα το gimp στο linux? Όταν ειμουν πανασχετος στο photoshop διαβαζα 5 οδηγούς και εκανα δουλίτσα. Το gimp είναι τοσο μη user friendly που σου βγάζει την πίστη. Παρόμοια για πολλές αλλες εφαρμογές. Τι είμαι βιτσιόζος να φαω 3 μηνες για να κανω αυτά που ηδη ξέρω να κανω στο photoshop? 

Εσείς που επιμένετε για το linux, δεν είστε απλός χρήστης. Το έχετε χόμπι. Ο μέσος άνθρωπος έχει δουλειά, παιδιά κλπ. Στα 40 δεν εχεις το χρόνο να ξανα μάθεις αυτα που μάθαινες όταν εισουν 16-25.

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

27 λεπτά πριν, oldnew είπε

Χρειάζομαι τις μακροεντολες του excel. 

Εγώ πάλι, όχι.

Όσο για το wine, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου. Αντίθετα, έχω πέσει με τα μούτρα στο proxmox όπου με pci passthrough τρέχω κανονικότατα photoshop και illustrator χωρίς να υπάρχει διαφορά στην απόδοση του συστήματος ( αφού χρησιμοποιεί απευθείας τους πόρους του συστήματος ). Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει δυνατότητα για την ίδια προσέγγιση vitualization μέσω kvm (?) σε περιβάλλον linux desktop?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, uniquegr said:

Μόνο που και πάλι εκτίθεσαι, μιας που εξ'αρχής μίλησα για ubuntu και mint, τις πιο απλές distros με τις οποίες ο "αρχάριος"¨, ο "απλός χρήστης" θα κάνει μια χαρά και εύκολα τη δουλειά του. Εγώ μιλάω με βάση το προφίλ του απλού χρήστη και όχι αυτού που θα θελήσει να ψαχτεί παραπάνω. Δεν χρειάζεται να περάσει και να παραμετροποιήσει κάποιος το gentoo, ούτε είναι gentoo το ubuntu η το linux. Συγνώμη δηλαδή που στο χαλάω, αλλά ούτε αυτή σου η προσπάθεια να βγεις απο πάνω ευσταθεί.


μιλαμε για τον απλο χρηστη που δεν μπορει να βαλει ενα αρχειο ως συνημμενο σε ενα mail, δεν ξερει τη διαφορα του shortcut απο το αρχειο, δεν εχει ιδεα που πηγαινει αυτο που κατεβαζει, που βραχυκυκλωνει αν το εικονιδιο μετακινηθει 10 πιξελ παρακατω,

εισαι σιγουρος οτι μιλαμε για τον ιδιο απλο χρηστη ετσι;

να στο θεσω και διαφορετικα:

τι ποσοστο των windows χρηστων πιστευεις οτι μπορει να στησει μονο του ενα μηχανημα, να κανει ενα windows setup?

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, oldnew είπε

Εσείς που επιμένετε για το linux, δεν είστε απλός χρήστης. Το έχετε χόμπι. Ο μέσος άνθρωπος έχει δουλειά, παιδιά κλπ. Στα 40 δεν εχεις το χρόνο να ξανα μάθεις αυτα που μάθαινες όταν εισουν 16-25.

 Λυπάμαι που θα στο χαλάσω, αλλά εσύ που χρησιμοποιείς photoshop δεν είσαι ο απλός χρήστης. Εγώ, όταν χρησιμοποιώ chrome για να σερφάρω, να μπω στo taxis, να πληρώσω λογαριασμούς, να δω κανένα ποπούλη στο facebook, κανένα βίντεο στο youtube, να κάνω απλά λογιστικά φύλλα στο calc και άντε και να δω καμιά ταινία στο kodi, χρησιμοποιώ τον υπολογιστή σαν τον οποιοδήποτε απλό χρήστη και ειλικρινά, όταν το κάνω αυτό, δεν έχει καμία απολύτως σημασία το λειτουργικό που τρέχει, δεν με απασχολεί καθόλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, uniquegr είπε

Εμ, εκεί είναι όλο το ζουμί. Δεν έχεις να μάθεις κάτι νέο, ειδικά αν μιλάμε για απλό χρήστη. Ίδιες ή παρεμφερείς εφαρμογές, σχεδόν ίδιο περιβάλλον, άσε δε που όταν κάνεις χρήση του υπολογιστή, δεν σε απασχολεί το λειτουργικό που τρέχει. Εδώ είναι η διαφωνία μου λοιπόν, υποστηρίζετε ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό, όταν επί της ουσίας, δεν αλλάζει κάτι.

Το ευρύ κοινό αν δεν έχει π.χ. τα ίδια εικονίδια στην ίδια θέση θα ξινίσει και θα παραπονεθεί για την αλλαγή.  
Το έχουμε δει αμέτρητες φορές με τα ίδια τα windows.
Κι εσύ λες να αλλάξει ολόκληρο λειτουργικό επειδή "είναι παρεμφερείς οι εφαρμογές";
Σαν να προσπαθείς να πείσεις έναν δεξιόχειρα να γράφει με το αριστερό χέρι (exaggerated but true).

Ξεκόλα !
Μόνη λύση είναι να εκπαιδευτεί εκεί απ' την αρχή, τέλος.

-

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά, εσεις που επιμένετε με το λινουξ, ποσο απλο είναι στον αρχάριο, το έχετε καταλάβει οτι έχουν γραφτεί σεντόνια για το πόσο άβολα είναι τα win11 σε σε σχέση με τα 10, που είναι πρακτικά ακριβώς το ίδιο λειτουργικό.. Και που κανείς μια απλή εγκατάσταση και βάζεις αλλο Start menu, που τα κάνει ολόιδια με τα 10. Και αυτα στο insomnia που οι περισσότεροι σκαμπάζουν πολυ περισσότερα απ το μέσο χρήστη. Αν πεις στο μέσο χρήστη ποσο απλο ειναι το λινουξ στη χρήση (που όντως είναι) σε κοιτάει σαν εξωγήινο. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...