Προς το περιεχόμενο

Ο Tom Scott του "Things You Might Not Know", αποχωρεί από το YouTube λόγω κούρασης


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 hours ago, stamstergios said:

Ακριβώς αυτό. Ήμουν έτοιμος να γράψω ακριβώς το ίδιο σχόλιο. Ο Έλληνες είναι όντως τεμπέληδες, απλά στο μυαλό. Από τους πιο αποτυχημένους λαούς της δύσης.

wikihow_man_pointing_mirror.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

19 ώρες πριν, somt είπε

γενικά γιατί κόβετε τις διαφημίσεις; παίρνετε το προϊόν δωρεάν (βιντεο) χωρίς να σας ζητάνε λεφτά και αυτοί πληρώνονται από τους διαφημιζόμενους. ούτε αυτό;

Τώρα θα μου πείτε, μα βάζουν 50 διαφημίσεις. Εμ ναι έτσι είναι, όταν οι μισοί κόβουν τις διαφημίσεις οι άλλοι μισοί θα βλέπουν τις διπλάσιες για να βγει η χασούρα

 

Εμ δεν είναι έτσι. Όσοι ενδιαφέρονται έχουν χορηγούς εντός των video, bandcamp, patreon, events και πάει λέγοντας. Μια έρευνα για τα έσοδα των content creators στο YouTube μπορεί πολύ εύκολα να το αποδείξει αυτό. 

Παλιότερα ήταν αλλιώς, για αυτό και ο συγκεκριμένος δείχνει ευγνωμοσύνη στο YouTube.

1 ώρα πριν, Mordred35 είπε

Πολυ ενδιαφερουσα τεχνολογικη ειδηση....

Ναι είναι, τα 2 πράγματα που αναφέρει αλλάζουν το τεχνολογικό πλαίσιο των social network και του online content. Εξαιρουμένων των search engines, μιλάμε για κυρίαρχες τάσεις στα δημοφιλέστερα website παγκοσμίως (https://www.similarweb.com/top-websites/). 

Αναφορά σε κείμενο

Αλλά τώρα, η μείωση της τηλεθέασης των βίντεο μεγάλης διάρκειας μαζί με τον νέο ανταγωνισμό από το περιεχόμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται να σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής. Όπως σημείωσε ο Scott, "νομίζω ότι θα είναι μερικά δύσκολα χρόνια".

Υπάρχουν εξαιρετικά YouTube channels, όπως το https://www.youtube.com/@WorldWarTwo (που αναλύει σε κάθε βίντεο τι συνέβη σε 1 εβδομάδα κατά τη διάρκεια του ΒΠΠ). Είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίζεται κάτι τέτοιο, ειδικά με υψηλές προδιαγραφές. Ακόμα πιο δύσκολο όταν όλοι στρέφονται σε μικρής διάρκειας βίντεο κτλ. 

Επεξ/σία από butters
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για άλλη μια φορά διαπιστώνω πόσο πικρόχολοι είμαστε ως λαός. Διαβάζω τις ίδιες ειδήσεις σε ελληνικά και αγγλικά sites. Στα δε υπάρχει συνήθως ένα κλίμα παρέας, χαβαλέ και καλοπροαίρετης κριτικής, που δεν θα το περιμένατε από ανθρώπους που ζούσαν στα σπήλαια όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, ή κάπως έτσι. Στα μεν τα πρώτα δέκα σχόλια είναι πάντα λάσπη για κάτι που θεωρούμε με την ανώτερη νοημοσύνη μας υποδεέστερο, συνήθως χωρίς να έχουμε οποιαδήποτε επαφή με το αντικείμενο.

Δυστυχώς, και ανεξαρτήτως του αν γνωρίζατε το συγκεκριμένο δημιουργό ή αν σας άρεσε το περιεχόμενό του, δεν είδα κάποιο σχόλιο που να θίγει το κατά τη γνώμη μου κυριότερο πρόβλημα με το Youtube πλέον: η μείωση της τηλεθέασης των βίντεο μεγάλης διάρκειας. Όπως αναφέρεται και από τον ίδιο στο βίντεο "αισθάνομαι ότι πολλοί άνθρωποι που έκαναν βίντεο μεγάλης διάρκειας ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα μειώσουν σημαντικά την ενασχόλησή τους με την πλατφόρμα. Όλοι όσοι γνωρίζω παρατηρούν ότι οι προβολές τους μειώνονται σιγά-σιγά, και επομένως μειώνονται και τα διαφημιστικά τους έσοδα".

Κατά τη γνώμη μου η δεκαετία 2010-2020 ήταν η χρυσή εποχή του Youtube, όταν μοιράζονταν το μέγιστο ποσοστό εσόδων από τη δημιουργία περιεχομένου, που είχε σαν φυσιολογική συνέπεια να ελκύει δημιουργούς που ανέβαζαν εκπληκτικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Επικεντρώνομαι σε αυτό, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για μόδα, game streaming ή άλλα εφήμερα θέματα. Σύμφωνοι, είναι μια πλατφόρμα για τα πάντα. Ειδικά προς το τέλος της δεκαετίας ωστόσο, όποτε θέλησα να μάθω κάτι για προγραμματισμό ή μαθηματικά ή engineering ή ακόμα και πώς θα επισκευάσω την Χ οικιακή συσκευή, υπήρχε ένα βίντεο ή μια σιερά από αυτά που μου έδειχνε τις έννοιες με κατανοητό τρόπο. Ποτέ δεν έφυγα από τον υπολογιστή νιώθοντας ότι δε βρήκα λύση.

Όσο όμως εισρέουν στο εύρος των θεατών/πελατών των πλατφορμών τα μεγαλωμένα με ένα κινητό παιδάκια, ειδικά μετά τη σαρωτική επέλαση του TikTok και των αντιδράσεων σε αυτό τύπου Youtube Shorts, με attention span σημαντικά πιο μειωμένο από της γενιάς μου (40+), τα βίντεο μιας κάποιας διάρκειας (μην πάτε μακριά, τα 5+ λεπτά θεωρούνται αιωνιότητα από πολλούς), στα οποία ανήκουν κατά τη γνώμη μου και τα πλέον ποιοτικά, πέφτουν σε θέαση και έσοδα και το κίνητρο των δημιουργών μειώνεται. Όλα είναι προσφορά και ζήτηση άλλωστε, και αν η πλατφόρμα δεν ανταμοίβει πλέον την απαιτούμενη προσπάθεια, δεν θα προκύψει το αποτέλεσμα. Ίσως και να ισχύει αυτό που λέει ο ανωτέρω ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι θα βρουν τη διέξοδό τους, αλλά εγώ ξέρω ότι ο καλός σπόρος θέλει και γόνιμο έδαφος, και το Youtube το προσέφερε αυτό για μεγάλο διάστημα, και τους είχε μαζέψει ουσιαστικά "όλους" σε ένα μέρος, όπου μπορούσαν εύκολα να βρεθούν από άλλους και να έχουν απήχηση. Βάλτε στο μίγμα και το AI, στο οποίο ανήκει αδιαμφισβήτητα η τρέχουσα δεκαετία ως προς τις πρακτικές εφαρμογές, και το όλο σκηνικό αλλάζει άρδην από αυτό που ξέραμε, για όλους, δημιουργούς και μη.

Επεξ/σία από kostis01
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 ώρες πριν, stamstergios είπε

Ακριβώς αυτό. Ήμουν έτοιμος να γράψω ακριβώς το ίδιο σχόλιο. Ο Έλληνες είναι όντως τεμπέληδες, απλά στο μυαλό. Από τους πιο αποτυχημένους λαούς της δύσης.

Αχ αδερφούλη μου αλήθεια σου λέω, μακάρι να ήμασταν μόνο τεμπέληδες στο μυαλό και να μέναμε εκεί! Δυστυχώς, ο μέσος Έλληνας είναι και κακιασμένος, αλαζόνας, ισχυρογνώμων (για τραγικές και σάπιες απόψεις), ζηλιάρης, κλαψιάρης, κακοπροαίρετος, πρόβατο και δε συμμαζεύεται… Απορώ αν υπάρχει και κάτι αρνητικό που δεν έχει ο μέσος Έλληνας!

Τα 22 χρόνια που είμαι σε αυτόν τον κόσμο και αυτήν τη χώρα, έχουν δει πολλά τα ματάκια μου σε σημείο που σκέφτομαι να τα βγάλω για να τα γλυτώσω τα καημένα.

Πάνω σε αυτό που λέμε, θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα σχόλιο σε ένα Ελληνικό βίντεο από ένα πολύ γνωστό κανάλι (δε θυμάμαι το όνομα, πάνε χρόνια) και όταν κάποιος είπε "Πω ο X είναι Έλληνας", ο άνθρωπος είπε ότι δεν έκανε το κανάλι του στα Ελληνικά γιατί από τους Έλληνες είδε μόνο ζήλια και κακία! Νομίζω δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο…

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...