mdkamael Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 22 ώρες πριν, vasilllis είπε Aυτο το ρελε μονο παραγγελια.Αλλα γιατι τετοιου τυπου? Λεγε με περιεργο, αλλα πλέον συστηνεται Γερμανια αντι του τυπου Α, μιας κ οι inverter συσκευες σε ενα σπιτι αυγατιζονται - απο Α.Θ. ως και ψυγεια πλυντηρια στεγνωτηρια... 1
vasilllis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, mdkamael είπε Λεγε με περιεργο, αλλα πλέον συστηνεται Γερμανια αντι του τυπου Α, μιας κ οι inverter συσκευες σε ενα σπιτι αυγατιζονται - απο Α.Θ. ως και ψυγεια πλυντηρια στεγνωτηρια... Γιατι να σε πω περιεργο? Ισα ισα Επενδυεις και μπραβο σου.Απλα μου εκανε εντυπωση .Ακομα και το Α το συζηταμε για ωρα να το βαλουμε. 1
Krusty Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αν φταίει κάποια συσκευή και ρίχνει το ρελέ σε ακανόνιστο χρόνο που μας δυσκολεύει στον εντοπισμό της, υπάρχει και η παρακάτω κάπως επικίνδυνη μέθοδος. Κάνουμε παράκαμψη στον ηλεκτρολογικό πίνακα το ρελέ, είτε από όλα τα αυτόματα διακοπτάκια ή για περισσότερη ασφάλεια μία γραμμή κάθε φορά. Βάζουμε στην πρίζα μία συσκευής από ένα ρελέ τύπου σούκο. Περιμένουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να δούμε αν η εν λόγω συσκευή θα το ρίξει. Αν όχι προχωράμε στην επόμενη οικιακή συσκευή στην ίδια γραμμή. Τα ρελέ τύπου σούκο είναι πολύ χρήσιμα και στα υπόγεια μερικών παλιών πολυκατοικιών που παίρνουν ρεύμα από την κοινόχρηστη παροχή και σε κοινόχρηστους χώρους όπου πολλοί εργολάβοι 'το ξεχνούσαν' λόγω κόστους. Υπάρχει πχ το ρελέ σούκο RCD-1G HGI. https://www.skroutz.gr/s/25994111/RCD-1G-Monoprizo-Asfaleias-03-017-0562.html Καλύτερα ένας ερασιτέχνης να προσέξει πολύ αν νομίζει ότι μπορεί να ασχοληθεί με αυτόν τον τρόπο με τον ηλεκτρολογικό πίνακα. Αλλιώς υπάρχουν και οι ηλεκτρολόγοι. Στις 12/1/2024 στις 2:32 ΜΜ, sphinxgr είπε Τα ρελέ έχουν διαφορετικές κατηγορίες. Τύπου Α, τύπου AC κλπ. Πλέον πρέπει τα ρελέ να είναι τουλάχιστον τύπου Α. Οπότε τι κάνεις για αρχή? Βάζεις ένα επώνυμο τουλάχιστον τύπου Α Ποιές οικιακές συσκευές θα μπουρούσαν να ενεργοποιήσουν τον τύπο Α και όχι τον τύπο ΑC; Οι συσκευές που έχουν inverter; Ρωτάω για να δω αν αξίζει η αναβάθμιση. Αξίζει να μπει σε σπίτι ανώτερος τύπος από Α; Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από Krusty
BigBlack Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 30 minutes ago, Krusty said: Ποιές οικιακές συσκευές θα μπουρούσαν να ενεργοποιήσουν τον τύπο Α και όχι τον τύπο ΑC; Οι συσκευές που έχουν inverter; Ρωτάω για να δω αν αξίζει η αναβάθμιση. Αξίζει να μπει σε σπίτι ανώτερος τύπος από Α; Η διαφορά στην τιμή μεταξύ ενός ρελέ τύπου Α και ενός F είναι μικρή πιά, τουλάχιστον για τις απλές μονοφασικές παροχές. Υπό συνθήκες ένα ρελέ τύπου Α θα ενεργοποιηθεί από τις αρμονικές που δημιουργούν στο δίκτυο τα inverter, οι λάμπες led, τα τροφοδοτικά των υπολογιστών και γενικά όποια συσκευή έχει DC συνιστώσες (συνεχούς ρεύματος) στη λειτουργία της. Εγώ τουλάχιστον εδώ και 2 χρόνια εγκαθιστώ όπου μπορώ μόνο τύπου F. 1
Krusty Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 @BigBlack Οπότε αν ένα παλμοτροφοδοτικό υπολογιστή πχ ενεργοποιεί συχνά το ρελέ τύπου Α, τότε πρέπει να το επισκευάσουμε το τροφοδοτικό ή να το αλλάξουμε σωστά;
BigBlack Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, Krusty said: @BigBlack Οπότε αν ένα παλμοτροφοδοτικό υπολογιστή πχ ενεργοποιεί συχνά το ρελέ τύπου Α, τότε πρέπει να το επισκευάσουμε το τροφοδοτικό ή να το αλλάξουμε σωστά; Δε μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση, δηλαδή ένα μόνο τροφοδοτικό να κάνει τη ζημιά, ωστόσο δεν το θεωρώ απίθανο. Συνήθως τα A/C βγάζουν το πρόβλημα στη φόρα. Αν είχα τέτοιο θέμα θα υποπτευόμουν και την ορθή λειτουργία του τροφοδοτικού. 1
EchiDNA Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 17/8/2024 στις 10:29 ΠΜ, EchiDNA είπε Να περιγράψω κι εγώ μια περίεργη συμπεριφορά και στο δικό μου ρελέ. Σχεδόν κάθε Σάββατο τις πρωινές ώρες το ρελέ πέφτει. Όταν το σηκώσεις λειτουργεί ξανά κανονικά χωρίς θέμα. Σήμερα παρατήρησα ότι ακούστηκε κάπου μακριά ένα δυνατό μπαμ και μετά έπεσε το ρελέ. Στο σπίτι τις ώρες που γίνεται αυτό λειτουργεί μόνο το ψυγείο και τα ρολόγια τον συσκευών. Δεν υπάρχει γενικότερα κάποια συσκευή που να τραβάει ποτέ πολύ ρεύμα. Υπάρχει κάποια εξήγηση; Όπως καταλαβαίνετε το χειμώνα δεν υπάρχει θέμα, αλλά τώρα το καλοκαίρι μπορεί να φύγουμε για μπανιο και να γυρίσουμε το βραδάκι και να βρούμε το σπίτι χωρίς ρεύμα από το πρωί. Το ρελε είναι αυτο: https://www.kafkas.gr/ilektrologika/iliko-ragas/prostasia/diakoptes-diarrois/diakoptes-diarrois-2x40a/legrand-diakoptis-diarrois-2p-40a-0-03a-ac_144533/?affid=4 Να επανέλθω μετά από καιρό στο θέμα μου. Το ρελέ συνεχίζει να πέφτει χωρίς προφανή λόγο και σε εντελώς άσχετες στιγμές. Υποψιάζομαι ότι φταίει το ψυγείο, το οποίο είναι 5 ετών τεχνολογίας inverter. Ίσως κάποιο θέμα συμβατότητας με το ρελέ. Είναι τύπου Α και απ όσο διαβάζω εδώ μέσα τα Α δεν είναι ότι καλύτερο για inverter συσκευές. Δυστυχώς το ψυγείο είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω με κάποιο τρόπο, δεν μπορώ να βγάλω πρίζα και να περιμένω ένα μήνα για να δω αν θα ξαναπέσει το ρελέ ενώ δεν είναι στην πρίζα. Στο τέλος Ιουλίου έπεσε για πρώτη φορά μέσα σε μεγάλο διάστημα έτυχε τις ημέρες που λείπαμε από το σπίτι. Το ψυγείο στην ουσία ήταν το μόνο που δούλευε τότε και όλες οι άλλες οικιακές συσκευές ήταν σε μη χρήση. Υπάρχει κάποια γνώμη/άποψη; Edit: το ρελέ μου είναι αυτό της εικόνας τελικά Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από EchiDNA
nickol-us Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, EchiDNA είπε Να επανέλθω μετά από καιρό στο θέμα μου. Το ρελέ συνεχίζει να πέφτει χωρίς προφανή λόγο και σε εντελώς άσχετες στιγμές. Υποψιάζομαι ότι φταίει το ψυγείο, το οποίο είναι 5 ετών τεχνολογίας inverter. Ίσως κάποιο θέμα συμβατότητας με το ρελέ. Είναι τύπου Α και απ όσο διαβάζω εδώ μέσα τα Α δεν είναι ότι καλύτερο για inverter συσκευές. Δυστυχώς το ψυγείο είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω με κάποιο τρόπο, δεν μπορώ να βγάλω πρίζα και να περιμένω ένα μήνα για να δω αν θα ξαναπέσει το ρελέ ενώ δεν είναι στην πρίζα. Στο τέλος Ιουλίου έπεσε για πρώτη φορά μέσα σε μεγάλο διάστημα έτυχε τις ημέρες που λείπαμε από το σπίτι. Το ψυγείο στην ουσία ήταν το μόνο που δούλευε τότε και όλες οι άλλες οικιακές συσκευές ήταν σε μη χρήση. Υπάρχει κάποια γνώμη/άποψη; Edit: το ρελέ μου είναι αυτό της εικόνας τελικά Δυστυχώς όταν είναι random το πρόβλημα είναι πιο δύσκολο να βρεθεί... Τα ψυγεία συνήθως "πονάνε" στην αντίσταση όταν αυτή κάνει defrost, εκεί μπορούν να εμφανίσουν διαρροή και να ρίξουν το ρελέ. Το ψυγείο μπορεί να ήταν το μόνο στην πρίζα τον Ιούλιο, ωστόσο όλα τα καλώδια ήταν φορτισμένα. Θέλω να πω, οτι αν κάποιο εξωτερικό κουτί ή πρίζα βρέχοταν, θα σου έριχνε πάλι το ρελέ, άσχετα με το αν έχεις ή όχι πάνω του φορτίο... Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από nickol-us
EchiDNA Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Δυστυχώς όταν είναι random το πρόβλημα είναι πιο δύσκολο να βρεθεί... Τα ψυγεία συνήθως "πονάνε" στην αντίσταση όταν αυτή κάνει defrost, εκεί μπορούν να εμφανίσουν διαρροή και να ρίξουν το ρελέ. Το ψυγείο μπορεί να ήταν το μόνο στην πρίζα τον Ιούλιο, ωστόσο όλα τα καλώδια ήταν φορτισμένα. Θέλω να πω, οτι αν κάποιο εξωτερικό κουτί ή πρίζα βρέχοταν, θα σου έριχνε πάλι το ρελέ, άσχετα με το αν έχεις ή όχι πάνω του φορτίο... Δεν είχαμε θέμα με βροχή. Ούτε δυστυχώς κάποια ένδειξη ότι κάποια συσκευή ή φως δημιουργεί το θέμα. Απλά αναρωτιέμαι αν το ρελέ σε σχέση με την ινβερτερ τεχνολογία του ψυγείου θα μπορούσαν να δημιουργήσουν το θέμα. Τώρα όπως λες μπορεί να είναι και από την αντίσταση του ψυγείου, κάτι το οποίο δεν γνώριζα.
thn Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 3 ώρες πριν, EchiDNA είπε Να επανέλθω μετά από καιρό στο θέμα μου. Το ρελέ συνεχίζει να πέφτει χωρίς προφανή λόγο και σε εντελώς άσχετες στιγμές. Υποψιάζομαι ότι φταίει το ψυγείο, το οποίο είναι 5 ετών τεχνολογίας inverter. Ίσως κάποιο θέμα συμβατότητας με το ρελέ. Είναι τύπου Α και απ όσο διαβάζω εδώ μέσα τα Α δεν είναι ότι καλύτερο για inverter συσκευές. Δυστυχώς το ψυγείο είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω με κάποιο τρόπο, δεν μπορώ να βγάλω πρίζα και να περιμένω ένα μήνα για να δω αν θα ξαναπέσει το ρελέ ενώ δεν είναι στην πρίζα. Στο τέλος Ιουλίου έπεσε για πρώτη φορά μέσα σε μεγάλο διάστημα έτυχε τις ημέρες που λείπαμε από το σπίτι. Το ψυγείο στην ουσία ήταν το μόνο που δούλευε τότε και όλες οι άλλες οικιακές συσκευές ήταν σε μη χρήση. Υπάρχει κάποια γνώμη/άποψη; Edit: το ρελέ μου είναι αυτό της εικόνας τελικά Οχι τυπου Α. Τύπου AC ειναι αυτό. 1 λεπτό πριν, thn είπε Οχι τυπου Α. Τύπου AC ειναι αυτό. και είναι χειρότερο απο το A. απλά για να μην νομίζουμε ότι περισσότερα γράμματα το κάνουν καλύτερο.
EchiDNA Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, thn είπε Οχι τυπου Α. Τύπου AC ειναι αυτό. Αυτό είναι εντάξει δηλαδή ή χειρότερο; Στο σπίτι όλες οι λάμπες είναι led και όλες οι συσκευές καινούριες (των τελευταίων 2-5 ετών). Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από EchiDNA
thn Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 15 λεπτά πριν, EchiDNA είπε Αυτό είναι εντάξει δηλαδή ή χειρότερο; Στο σπίτι όλες οι λάμπες είναι led και όλες οι συσκευές καινούριες (των τελευταίων 2-5 ετών). Καλύτερο είναι το Α και απο το Α ανάλογα την χρήση υπάρχουν και καλύτερα. Όπως και να έχει για να πέφτει το ριμαδο ρελέ υπάρχει πρόβλημα είτε στην εγκατάσταση, είτε σε κάποια συσκευή, είτε στην καλωδίωση, είτε κάποιο φωτιστικό/πρίζα και πάει λέγοντας. Φώναξε ηλεκτρολόγο και οπλίσου με υπομονή γιατι αν το πρόβλημα γίνεται 1 στο μήνα δεν θα είναι και πολύ εύκολο να βρεθεί. Το να μην δουλεύει μια συσκευή ενώ είναι συνδεδεμένη στην πρίζα δεν πάει να πεί ότι είναι οκ. Τεσπα καλή τύχη αδερφε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα