Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι το 2ο σπιτι που μου συμβαινει αυτο καθως ειμαι στο ενοικιο...

Χθες και σημερα σταζουν, πραγματικά, οι πορτες και τα παράθυρα... (περιοχή Αθήνα)

Φταιει η διαφορα εξωτερικης θερμοκρασιας με την εσωτερικη;

Εσεις πως το αντιμετωπιζετε αυτο;

Να σημειωσω οτι το σπιτι ειναι με καλοριφερ στους 21 βαθμούς και τα δωματια αεριζονται αρκετες ωρες την ημερα ( >3 )

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν απλώνουμε ρούχα μέσα , μετά το μπάνιο φροντίζουμε να αερίζεται ο χώρος ,σωστή λειτουργία απορροφητήρα ,

αφυγραντήρας

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμβαινει σε όλο το σπιτι (110τμ). 

Σε αντιθεση με το πατρικο που ειναι Μακεδονία, εκει εχουμε αλουμινια που σφραγιζουν καλα και εκει δεν παρατηρώ τετοιο φαινόμενο. 

Το μπανιο εχει παραθυρο και παντα είναι με κλειστη πόρτα. 

Τι φταιει και συμβαίνει αυτό

φταινε τα συρομενα αλουμινια;

η μονωση; η υγρασια εξω;

Συμβαινει σε πολλους;

Η μονη λυση ειναι αφυγραντηρας;

Τα ρουχα τα απλωνω με αφυγραντηρα σε ενα δωματιο κλειστο ή μπαλκονι

Επεξ/σία από insoholic
Δημοσ.
Μόλις τώρα, insoholic είπε

Συμβαινει σε όλο το σπιτι (110τμ). 

Σε αντιθεση με το πατρικο που ειναι Μακεδονία, εκει εχουμε αλουμινια που σφραγιζουν καλα και εκει δεν παρατηρώ τετοιο φαινόμενο. 

Το μπανιο εχει παραθυρο και παντα είναι με κλειστη πόρτα. 

Τι φταιει και συμβαίνει αυτό

φταινε τα συρομενα αλουμινια;

η μονωση; η υγρασια εξω;

Συμβαινει σε πολλους;

Η μονη λυση ειναι αφυγραντηρας;

σε όλους όσους έχουν την ίδια εσωτερική υγρασία και την ίδια μόνωση , αν ήταν θέμα εσωτερικής διαρροής νερού θα την έβλεπες μιας και είναι έντονο

πάρε αφυγραντήρα

• Thanks 1
Δημοσ.

Απο οσο εψαξα, φαινεται να ισχυει αυτο με τα συρομενα αλουμινια... δεν κανουν καλη μονωση και συμβαινει αυτο.

"Το σημαντικό είναι να διαθέτετε κουφώματα, τα οποία έχουν εγκατασταθεί σωστά και δεν αφήνουν σημεία εισροής του ψυχρού αέρα μέσα στο σπίτι. Αν έχει γίνει με ακρίβεια η στεγανοποίηση, τότε η επιφάνεια του κουφώματος που βρίσκεται μέσα στο σπίτι δεν θα είναι ψυχρή και κατ’ επέκταση δεν θα δημιουργείται υγρασία, όταν έρχεται σε επαφή με τον ζεστό αέρα."

https://www.alumin-smartline.gr/πώς-να-αποφύγετε-τη-συγκέντρωση-υγρασ/

Ετσι εξηγείται που στο πατρικο δεν βγαινει ουτε σταγόνα (αλουμινια που σφραγιζουν γυρνοντας τη χειρολαβη), σε αντιθεση με εδω νότια οπου ολα ειναι συρόμενα 

"Τα ανοιγόμενα κουφώματα είναι πολύ διαδεδομένα και προτιμώνται από μεγάλο αριθμό πελατών. Ένα από τα βασικά τους πλεονεκτήματα είναι η μονωτική τους ικανότητα, τόσο σε επίπεδο θερμομόνωσης, όσο και υδατοστεγανότητας ή ηχομείωσης."

https://blog.alumil.com/anoigomena-syromena-koufomata-alouminiou/

• Like 2
Δημοσ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να αερίζετε το σπίτι τόσο πολύ το χειμώνα.

Ανοίγοντας και κλείνοντας τα παράθυρα όλη μέρα, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ υγρασία στο σπίτι. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φέτος είχαμε πολύ νοτιά άρα και πολύ υγρασία. Δυο μέρες έχει βοριαδάκι και είδα στεγνό το πρωί το αυτοκίνητο ενώ για 20+ μέρες το πρωί έπρεπε να σκουπίσω τα τζάμια απέξω για να φύγω.

Και ναι όταν έχει υγρασία έξω όσο και να αερίσεις δεν κάνεις δουλειά γιατί ανοίγοντας ο αέρας που θα μπεί μπορεί να έχει και περισσότερη υγρασία από τον εσωτερικό αέρα. Από την άλλη εξαρτάται και που ζεις. Εμείς στα Μεσόγεια της Αττικής έχουμε μάθει σε πολύ υψηλές τιμές υγρασίας. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε και πολλά όσους αφυγραντήρες και αν βάλουμε. Απλά ελπίζουμε σε λίγο βοριαδάκι για να στεγνώσουμε. Δεν ξέρω γιατί αλλά τουλάχιστον φέτος παρά τον καλό καιρό δεν έχουμε κουνούπια. Κάτι είναι και αυτό.😂

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν μιλάμε κυριολεκτικά για ολα τα παραθυρα/μπαλκονοπορτες μάλλον  είναι θέμα αλουμινιων αλλιως θα χε γεμίσει μούχλα στα δωμάτια..

Αεριζεις οταν η εξωτερικη υγρασια ειναι μικρότερη απο την μέσα..με υγρασιομετρο εξ.χωρου θα το βλέπεις πιο εύκολα.. 

Κάποιες σειρές αλουμινίων παίρνουν βελτιώσεις...εσωτερικο γεμισμα στο προφιλ. Εν ολιγης μπορεί να είναι παλιά π.χ. 15ετιας κ να μην ειναι καν θερμοδιακοπτομενα

Επεξ/σία από kage
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, bilya said:

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να αερίζετε το σπίτι τόσο πολύ το χειμώνα.

Ανοίγοντας και κλείνοντας τα παράθυρα όλη μέρα, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ υγρασία στο σπίτι. 

Φιλε ανοιξω, δεν ανοίξω, το ιδιο αποτελεσμα εχω... 

1 hour ago, kage said:

Αν μιλάμε κυριολεκτικά για ολα τα παραθυρα/μπαλκονοπορτες μάλλον  είναι θέμα αλουμινιων αλλιως θα χε γεμίσει μούχλα στα δωμάτια..

Αεριζεις οταν η εξωτερικη υγρασια ειναι μικρότερη απο την μέσα..με υγρασιομετρο εξ.χωρου θα το βλέπεις πιο εύκολα.. 

Κάποιες σειρές αλουμινίων παίρνουν βελτιώσεις...εσωτερικο γεμισμα στο προφιλ. Εν ολιγης μπορεί να είναι παλιά π.χ. 15ετιας κ να μην ειναι καν θερμοδιακοπτομενα

Θερμοδιακοπτωμενα δεν ειναι σιγουρα.

15ετιας ειναι σιγουρα γιατι η πολυκατοικια ειναι 18 ετων.

Τωρα για το αν παιρνει βελτιωσεις δεν το γνωριζω.

20240114_111458.jpg

Επεξ/σία από insoholic
Δημοσ.

Μένω σε αντίστοιχο σπιτι , με παρόμοια οπτικά κουφώματα και το δωμάτιο μας είναι ο μόνος χώρος που γίνεται έτσι. Ήδη καθαρίσαμε μούχλα μια φορά και η κατάσταση δεν διορθώνεται. Φυσικά αφυγραντηρας και θέρμανση υπάρχει. Θα προσπαθήσω αυτό που λες με το κούφωμα και τα συρόμενα , είδα στο ΝΕΤ κάποια στοπ που μπαίνουν χωρίς να ξέρω αν όντως φέρνουν αποτελέσματα.  

IMG_5264.jpeg

• Sad 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε

Μένω σε αντίστοιχο σπιτι , με παρόμοια οπτικά κουφώματα και το δωμάτιο μας είναι ο μόνος χώρος που γίνεται έτσι. Ήδη καθαρίσαμε μούχλα μια φορά και η κατάσταση δεν διορθώνεται. Φυσικά αφυγραντηρας και θέρμανση υπάρχει. Θα προσπαθήσω αυτό που λες με το κούφωμα και τα συρόμενα , είδα στο ΝΕΤ κάποια στοπ που μπαίνουν χωρίς να ξέρω αν όντως φέρνουν αποτελέσματα.  

IMG_5264.jpeg

Μήπως το παράθυρο τρώει βροχή φουλ και δεν είναι στεγανοποιημένο ? Μου κάνει εντύπωση που και με αφυγραντήρα γίνεται έτσι. Υπόψιν οτι υπάρχουν και μπογιές ειδικά για τη μούχλα

• Thanks 1
Δημοσ.
36 minutes ago, stelios_2809 said:

IMG_5264.jpeg

Αντε γεια σου! Αυτο ακριβως συμβαινει κ σε εμας. Σε 2 σπιτια.

Αν διαβασεις πιο πανω απο πηγες που βρηκα στο νετ, φταιει το ειδος των κουφωμάτων. Στη βόρεια Ελλάδα που εχουμε ολοι ανοιγοκλειομενα, δε συμβαινει σε κανενα σπιτι παρολο που υπαρχει υγρασια κ μεσα στο σπιτι..

Υποθετω (και πλεον σιγουρευομαι) οτι ειναι ο τυπος των κουφωμάτων. Οποτε δυσκολα θα κανεις κατι.

Επισης καλο ειναι με ενα πανακι να μαζευεις τα νερα καθημερινά για να μη φτασει σε σημειο μουχλας. Αν παλι βγαλει μουχλα, μια φυσικη λυση για να την αφαιρεσεις ειναι το λευκο ξυδι.. οσο νωριτερα το τριψεις τοσο πιο ευκολα θα φυγει.. αν δεν το κανεις νωρις τοτε δυσκολα θα τη βγαλεις.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, insoholic είπε

Επισης καλο ειναι με ενα πανακι να μαζευεις τα νερα καθημερινά για να μη φτασει σε σημειο μουχλας. Αν παλι βγαλει μουχλα, μια φυσικη λυση για να την αφαιρεσεις ειναι το λευκο ξυδι.. οσο νωριτερα το τριψεις τοσο πιο ευκολα θα φυγει.. αν δεν το κανεις νωρις τοτε δυσκολα θα τη βγαλεις.

Spoiler

σε ψυγείο το ξύδι το χειροτέρευσε πάντως και εξηγήθηκα σόδα , αλλά

ας αφήσει τα φυσικά , θέλει χημικά μέσα και σύντομα (με ξύσιμο κτλ) , δεν παίζουμε με μουχλα μέσα στο σπίτι , θα πάθει καμια ζημιά ο άνθρωπος

Δημοσ.
Just now, korakios said:
  Reveal hidden contents

σε ψυγείο το ξύδι το χειροτέρευσε πάντως και εξηγήθηκα σόδα , αλλά

ας αφήσει τα φυσικά , θέλει χημικά μέσα και σύντομα (με ξύσιμο κτλ) , δεν παίζουμε με μουχλα μέσα στο σπίτι , θα πάθει καμια ζημιά ο άνθρωπος

Σιγουρα δεν κανει να κοιμασαι με μουχλα ολο το βραδυ αλλα απο το να μυριζει χημικα το δωματιο καλυτερα να μυριζει ξυδι.

Εννοειται αν δε βγει τοτε παει στα πιο δυνατα που ειναι τα χημικά. 

Εγω με χλωρινη ειχα δοκιμασει κ εβγαινε το χρωμα απο τον τοιχο. Τελικα με καθαρο οινοπνευμα το ειχα καθαρίσει και παλι ομως βγηκε χρωμα γιατι δεν ηταν αδιάβροχο. 

Καπου θα υπαρχει ομως καμια λυση για καλυτερη μόνωση ωστε να αποφευγονται τετοια φαινομενα... δεν μπορει...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, insoholic είπε

Σιγουρα δεν κανει να κοιμασαι με μουχλα ολο το βραδυ αλλα απο το να μυριζει χημικα το δωματιο καλυτερα να μυριζει ξυδι.

Εννοειται αν δε βγει τοτε παει στα πιο δυνατα που ειναι τα χημικά. 

Εγω με χλωρινη ειχα δοκιμασει κ εβγαινε το χρωμα απο τον τοιχο. Τελικα με καθαρο οινοπνευμα το ειχα καθαρίσει και παλι ομως βγηκε χρωμα γιατι δεν ηταν αδιάβροχο.

Καπου θα υπαρχει ομως καμια λυση για καλυτερη μόνωση ωστε να αποφευγονται τετοια φαινομενα... δεν μπορει...

πιο χρώμα λες ? ξύσιμο θέλει και μετά βάψιμο με ειδική μπογιά , το χρώμα το ξεχνάς

είμαι σίγουρος οτι παίρνει και νερά , το έχω δει απο πρώτο χέρι σε τέτοια κουφώματα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...