giannnis122 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Αν δεν είναι τα αλουμίνια θερμοδιακοπτομενα (ενεργειακά) και είναι τα απλά θα το έχεις συνέχεια αυτό όταν η θερμοκρασία έξω είναι χαμηλή και μέσα έχεις θέρμανση. Είναι αλουμίνια χωρίς εσωτερική μόνωση. 2
insoholic Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 8 minutes ago, giannnis122 said: Αν δεν είναι τα αλουμίνια θερμοδιακοπτομενα (ενεργειακά) και είναι τα απλά θα το έχεις συνέχεια αυτό όταν η θερμοκρασία έξω είναι χαμηλή και μέσα έχεις θέρμανση. Είναι αλουμίνια χωρίς εσωτερική μόνωση. Αρα οντως αυτο ειναι τελικα το προβλημα.... Να φανταστώ εδω Αθήνα που ολα ειναι συρομενα, δεν ειναι θερμοδιακοπτομενα. Σωστα;
slaughter Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 και εγώ ακριβώς το ίδιο θέμα έχω. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι αφυγραντήρα που έλεγα να πάρω τώρα μπας και βελτιωθεί η κατάσταση. Μούχλα πιάνει μόνο εκεί στην ένωση με τον τοίχο. Το έχω ξύσει βάψει αλλά και πάλι τίποτα. Δεν έχω πάρει ειδικό χρώμα. Γενικά το σπίτι έχει καλή μόνωση και η θερμοκρασία δεν πέφτει σχεδόν ποτέ κάτω απο 20 βαθμούς με μικρή χρήση της θέρμανσης (καλοριφέρ).
insoholic Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 24 minutes ago, slaughter said: και εγώ ακριβώς το ίδιο θέμα έχω. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι αφυγραντήρα που έλεγα να πάρω τώρα μπας και βελτιωθεί η κατάσταση. Μούχλα πιάνει μόνο εκεί στην ένωση με τον τοίχο. Το έχω ξύσει βάψει αλλά και πάλι τίποτα. Δεν έχω πάρει ειδικό χρώμα. Γενικά το σπίτι έχει καλή μόνωση και η θερμοκρασία δεν πέφτει σχεδόν ποτέ κάτω απο 20 βαθμούς με μικρή χρήση της θέρμανσης (καλοριφέρ). Μπαζουν τα κουφωματα γιαυτο το κανει. Δε νομιζω με ειδικο χρωμα να γινει κατι. Το μονο που θα καταφερεις ειναι να καθαριζεται ευκολοτερα. Απο οτι φαίνεται, ειναι αρκετοι που εχουμε το ιδιο πρόβλημα.. αν καποιος γνωριζει καμια λυση που μπορει να βοηθήσει... Ο αφυγραντηρας δεν μπορει να κανει δουλεια σε ολο το σπίτι και παλι τα υπαρχουν τετοια φαινόμενα, σε μικροτερο βαθμό. 1
korakios Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 13 λεπτά πριν, insoholic είπε Δε νομιζω με ειδικο χρωμα να γινει κατι. Το μονο που θα καταφερεις ειναι να καθαριζεται ευκολοτερα. δεν έχει σχέση με καθάρισμα το χρώμα , αλλά με το να εμποδίζει τη δημιουργία μούχλας
giannnis122 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Spoiler Spoiler 1 ώρα πριν, insoholic είπε Να φανταστώ εδω Αθήνα που ολα ειναι συρομενα, δεν ειναι θερμοδιακοπτομενα. Σωστα; Γενικά τα συρόμενα που βάζουμε για εξοικονόμηση χώρου δεν έχουν καλή μόνωση, τώρα αν υπάρχουν συρόμενα κουφώματα αλουμινίου με δερμοδιακοπη δεν ξέρω Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2024 από giannnis122 1
go2jimmys1 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Το πρόβλημα είναι εντονότερο όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά εξωτερικής/εσωτερικής θερμοκρασίας. Θερμοδιακοπτωμενα(όχι απαραίτητα ενεργειακά) κουφώματα είναι η οριστική λύση στο πρόβλημα σου. Υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Ένα από τα σημεία που θέλουν προσοχή στο σπίτι. Βγαίνουν σε ανοιγόμενα και συρόμενα. 1
stelios_2809 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, korakios είπε Μήπως το παράθυρο τρώει βροχή φουλ και δεν είναι στεγανοποιημένο ? Μου κάνει εντύπωση που και με αφυγραντήρα γίνεται έτσι. Υπόψιν οτι υπάρχουν και μπογιές ειδικά για τη μούχλα Το παράθυρο δεν έχει πατζουρι. Έχει όμως τέντα με την οποία όπως και να την έχω είναι τα ίδια αποτελέσματα. Καθαρίζουμε τα κουφώματα καθημερινά (αφαιρούμε τα νερά) , τη μούχλα την αφαιρέσαμε με κοινό καθαριστικό .. φαίνεται είναι θέμα χρόνου να ξαναβγεί. Στον ύπνο υπάρχουν μέρες που ξυπνάμε έτσι και έτσι μάλλον από τις συνθήκες αυτές. Το αξιοσημείωτο είναι πως το υπόλοιπο σπιτι δεν εμφανίζει κάτι τέτοιο. Λογω μη ύπαρξης πατζουριου , έχουμε κουρτίνες σκίασης αλλά δεν νομίζω ότι επηρεάζουν κάτι. εχει κανεις εικόνα αν αυτά τα στοπ κάνουν δουλειά ; Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2024 από stelios_2809
slaughter Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 3 hours ago, insoholic said: Μπαζουν τα κουφωματα γιαυτο το κανει. Δε νομιζω με ειδικο χρωμα να γινει κατι. Το μονο που θα καταφερεις ειναι να καθαριζεται ευκολοτερα. Απο οτι φαίνεται, ειναι αρκετοι που εχουμε το ιδιο πρόβλημα.. αν καποιος γνωριζει καμια λυση που μπορει να βοηθήσει... Ο αφυγραντηρας δεν μπορει να κανει δουλεια σε ολο το σπίτι και παλι τα υπαρχουν τετοια φαινόμενα, σε μικροτερο βαθμό. δεν μου έχουν δώσει την εντύπωση οτι μπάζουν. Αν ήταν θα σφύραγε ή κάτι. Το εμφανίζει μόνο όταν έξω έχει πολύ κρύο σε σχέση με μέσα. Εκτός απο χωνευτά μου το κάνει και σε επάλληλα αλλά δεν το κάνει σε όλα τα παντζούρια του σπιτιού.
insoholic Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 2 minutes ago, slaughter said: δεν μου έχουν δώσει την εντύπωση οτι μπάζουν. Αν ήταν θα σφύραγε ή κάτι. Το εμφανίζει μόνο όταν έξω έχει πολύ κρύο σε σχέση με μέσα. Εκτός απο χωνευτά μου το κάνει και σε επάλληλα αλλά δεν το κάνει σε όλα τα παντζούρια του σπιτιού. Ηθελα να πω οτι δεν εχουν καλη μονωση οπως τα ανοιγοκλειομενα. Τελικα, ολα καταληγουν σε αυτο το συμπερασμα.
lamprosts Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1. Τα αλουμίνια χωρίς θερμοδιακοπή είναι αρκετά κρύα όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υγροποιείται ο εσωτερικός αέρας εκεί ακόμα και αν δεν έχει πολύ υγρασία μέσα. Ακριβώς όπως ένα ποτήρι καφέ με παγάκια γεμίζει υγρασία από έξω. 2. Τα παράθυρα τα ανοίγουμε προφανώς και το χειμώνα για να αεριστεί το σπίτι γιατί η ΑΠΟΛΥΤΗ υγρασία του κρύου αέρα είναι πολύ χαμηλότερη από του ζεστού. Δηλαδή κρύος αέρας π.χ. 5οC με 80% ΣΧΕΤΙΚΗ υγρασία έχει λιγότερη ΑΠΟΛΥΤΗ υγρασία από ζεστό αέρα π.χ. 20οC με 60%. Μόλις ο κρύος αέρας μπει μέσα και θερμανθεί η σχετική υγρασία του θα είναι πολύ χαμηλότερη. Με απλά λόγια ο ζεστός αέρας κουβαλάει περισσότερους υδρατμούς από τον κρύο... 3. Αν το νερό έμπαινε από έξω δεν θα ήταν βρεγμένα τα αλουμίνια αλλά θα το βλέπατε να τρέχει από κενά μεταξύ τοίχου-αλουμινίου ή θα φούσκωνε ο τοίχος (θα σχηματιζόντουσαν κάτι σαν λευκές νιφάδες από τα άλατα και θα ξεφλούδιζε ο τοίχος. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να μειωθεί η εσωτερική υγρασία. Αυτό γίνεται με συχνό αερισμό και με αφυγραντήρες. Αυτά όμως είναι προσωρινές, αλλά βέβαια φτηνές λύσεις (όχι τόσο ο αφυγραντήρας γιατί θα καίει και ρεύμα... θα κάνει και θόρυβο...) Η οριστική λύση δίνεται μόνο με αλλαγή των κουφωμάτων και ταυτόχρονη θερμομόνωση του τοίχου από την έξω πλευρά στο σημείο που ακουμπάνε με αυτόν. Έτσι το αλουμίνιο θα είναι πιο ζεστό και ο εσωτερικός αέρας δεν θα υγροποιείται όταν το ακουμπάει. Ελπίζω να βοήθησα. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2024 από lamprosts 5 4
doomnx Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 12 ώρες πριν, bilya είπε ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να αερίζετε το σπίτι τόσο πολύ το χειμώνα. Ανοίγοντας και κλείνοντας τα παράθυρα όλη μέρα, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ υγρασία στο σπίτι. Από πού; Ο χειμερινός αέρας είναι κατά βάση ξηρός. 1
insoholic Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 7 minutes ago, lamprosts said: 1. Τα αλουμίνια χωρίς θερμοδιακοπή είναι αρκετά κρύα όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υγροποιείται ο εσωτερικός αέρας εκεί ακόμα και αν δεν έχει πολύ υγρασία μέσα. Ακριβώς όπως ένα ποτήρι καφέ με παγάκια γεμίζει υγρασία από έξω. 2. Τα παράθυρα τα ανοίγουμε προφανώς και το χειμώνα για να αεριστεί το σπίτι γιατί η ΑΠΟΛΥΤΗ υγρασία του κρύου αέρα είναι πολύ χαμηλότερη από του ζεστού. Δηλαδή κρύος αέρας π.χ. 5οC με 80% ΣΧΕΤΙΚΗ υγρασία έχει λιγότερη ΑΠΟΛΥΤΗ υγρασία από ζεστό αέρα π.χ. 20οC με 60%. Μόλις ο κρύος αέρας μπει μέσα και θερμανθεί η σχετική υγρασία του θα είναι πολύ χαμηλότερη. Με απλά λόγια ο ζεστός αέρας κουβαλάει περισσότερους υδρατμούς από τον κρύο... 3. Αν το νερό έμπαινε από έξω δεν θα ήταν βρεγμένα τα αλουμίνια αλλά θα το βλέπατε να τρέχει από κενά μεταξύ τοίχου-αλουμινίου ή θα φούσκωνε ο τοίχος (θα σχηματιζόντουσαν κάτι σαν λευκές νιφάδες από τα άλατα και θα ξεφλούδιζε ο τοίχος. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να μειωθεί η εσωτερική υγρασία. Αυτό γίνεται με συχνό αερισμό και με αφυγραντήρες. Αυτά όμως είναι προσωρινές, αλλά βέβαια φτηνές λύσεις (όχι τόσο ο αφυγραντήρας γιατί θα καίει και ρεύμα... θα κάνει και θόρυβο...) Η οριστική λύση δίνεται μόνο με αλλαγή των κουφωμάτων και ταυτόχρονη θερμομόνωση του τοίχου από την έξω πλευρά στο σημείο που ακουμπάνε με αυτόν. Έτσι το αλουμίνιο θα είναι πιο ζεστό και ο εσωτερικός αέρας δεν θα υγροποιείται όταν το ακουμπάει. Ελπίζω να βοήθησα. Κατατοπιστικοτατος! Ευχαριστούμε πολυ για τις πληροφορίες.
PLACEBO_89 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 7 ώρες πριν, insoholic είπε Φιλε ανοιξω, δεν ανοίξω, το ιδιο αποτελεσμα εχω... Θερμοδιακοπτωμενα δεν ειναι σιγουρα. 15ετιας ειναι σιγουρα γιατι η πολυκατοικια ειναι 18 ετων. Τωρα για το αν παιρνει βελτιωσεις δεν το γνωριζω. Αν μεσα στο χωρο δεν εχεις υγρασια ειναι απο διαφορα θερμοκρασιας! Αλουμινας μετα απο αλλαγη κουφωματων τον πηρε ο πελατης να κανει παραπονα οτι με τα καινουργια βλεπει υγρασια/μουχλα! Αυτο συμβαινει επειδη με τα καινουργια κουφωματα ''σφραγισε'' αεριζεται λιγοτερο ο χωρος και ετσι εμφανιζεται η υγρασια! Το επομενο βημα να μονωσεις και τους τοιχους! Οταν στο αυτοκινητο θολωνει το παρμπριζ εχεις δυο επιλογες που βοηθανε. Να πεταξεις πανω θερμο αερα ή να εχεις ανοιχτο το παραθυρο.. Το τι θα βοηθησει περισσοτερο εχει να κανει με τις συνθηκες..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα