Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ίσα ίσα επειδή σφραγίζει το σπίτι υπάρχει η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας, μέσα έξω 

τα "αλουμίνια" μου έχουν τώρα μόνωση δεν έχουν τόσο έντονο το πρόβλημα της υγροποίησης στα κουφώματα

εάν υπήρχε σωστή θερμοκρασία εσωτερικά σε όλα τα δωμάτια, δεν υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα

άλλο πρόβλημα είναι το στοκάρισμα των τοίχων, σε παλιότερα σπίτια με γύψο, που είναι υδρόφιλος και γεμίζει μούχλα όταν παλιώνει

με λίγα λόγια πολλά είναι τα αίτια της υγροποίησης, και η αποφυγή είναι κοστοβόρα

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Αν μεσα στο χωρο δεν εχεις υγρασια ειναι απο διαφορα θερμοκρασιας! 

Αλουμινας μετα απο αλλαγη κουφωματων τον πηρε ο πελατης να κανει παραπονα οτι με τα καινουργια βλεπει υγρασια/μουχλα!

Αυτο συμβαινει επειδη με τα καινουργια κουφωματα ''σφραγισε'' αεριζεται λιγοτερο ο χωρος και ετσι εμφανιζεται η υγρασια! Το επομενο βημα να μονωσεις και τους τοιχους!

Οταν στο αυτοκινητο θολωνει το παρμπριζ εχεις δυο επιλογες που βοηθανε. Να πεταξεις πανω θερμο αερα ή να εχεις ανοιχτο το παραθυρο.. Το τι θα βοηθησει περισσοτερο εχει να κανει με τις συνθηκες..

Η καλυτερη σε αυτη την περιπτωση λυση ειναι να ενεργοποιησεις το a/c ταυτοχρονα με ζεστο αερα. Θα εκπλαγεις απο το αποτελεσμα. Επισης να προσθεσω οτι μερος της υγρασιας του σπιτιου ωφειλεται στην αναπνοη μας γιαυτο και φαινεται εντονα το πρωι που ξυπναμε.

Επεξ/σία από κωστας 496
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, insoholic είπε

Δεν εχω υγρασιομετρο. Ωστοσο οταν εχει ζέστη, η υγρασια πεφτει.

Τωρα με τετοια κρυα εως και 3β το αλουμινιο δεν κανει κιχ με κλιμα.  Αν βαλω σομπα υγραεριου ανεβαινει η υγρασια στο χωρο και ξεκιναει να ιδρωνει το αλουμινιο και μετα το τζαμι και ξεκιναει απο το κατω μερος..

Βεβαια η αισθηση της θερμανσης ειναι η μερα με τη νυχτα με το υγραεριο/φωτια!  Το θερμομετρο δειχνει 21β και για να εχω την ιδια αισθηση με το κλιματιστικο πρεπει να δουλεψει περισσοτερες ωρες και να δειχνει το θερμομετρο περισσοτερους βαθμους?!?

Δημοσ.

Το ιδιο θεμα εχω κ γω εδω και χρονια, την προηγουμενη βδομαδα εσταζαν τα τζαμια, την επομενη ανεβαινει θερμοκρασια αρα θα σταματησει το φαινομενο.

Θερμανση εννοειται, αλλα μονο με αφυγραντηρα σταματαει το φαινομενο ο οποιος βεβαια πρεπει ναναι ανοιχτος, θες δλδ σε ολα τα δωματια. Αν τον κλεισει θα επανελθει συντομα το νερο.

Υπομονη κανα 2 μηνες, με ολα οσα αναφερθηκαν. Αν εχεις σκοπο να μεινεις χρονια βαψτο το καλοκαιρι με αντιμουχλικο χρωμα για να μη δεις μουχλα σε τοιχο (ή βασικα να περιορισεις κατα παρα πολυ το φαινομενο).

• Like 1
Δημοσ.

Θέλει να το λαμπαδιάζετε το καλοριφέρ να στεγνώνει ο αέρας. Μην το λυπάστε εκεί κάτω που δεν έχετε κιόλας χειμώνα...

Μη γελάς αυτό είναι ένα side effect των καλά μονωμένων σπιτιών με μικρές αλλαγές αέρα και χαμηλές θερμοκρασίες σωμάτων

• Like 1
Δημοσ.

Αρα τα αλουμινια ''ιδρωνουν'' απο την διαφορα θερμοκρασιας μεσα/εξω και απο την υγρασια που μπορει να υπαρχει στον εσωτερικο χωρο! Καποιοι που με περισσοτερη ζεστη βλεπουν να εξαλειφεται/εξαφανιζεται το φαινομενο ειναι γιατι τα ποσοστα υγρασιας ειναι τετοια/λιγοτερα που προλαβαινει η περισσοτερη ζεστη να την ''στεγνωνει''!

Ε καλα δεν τα λεω?

Τα ειπα ολα! Παρακαλω μπορει να κλεισει το θεμα!💪😜

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Αρα τα αλουμινια ''ιδρωνουν'' απο την διαφορα θερμοκρασιας μεσα/εξω και απο την υγρασια που μπορει να υπαρχει στον εσωτερικο χωρο! Καποιοι που με περισσοτερη ζεστη βλεπουν να εξαλειφεται/εξαφανιζεται το φαινομενο ειναι γιατι τα ποσοστα υγρασιας ειναι τετοια/λιγοτερα που προλαβαινει η περισσοτερη ζεστη να την ''στεγνωνει''!

Ε καλα δεν τα λεω?

Τα ειπα ολα! Παρακαλω μπορει να κλεισει το θεμα!💪😜

Λίγο στο τέλος τα χάλασες. Απλά με συχνό αερισμό και μεγαλύτερη εσωτερική θερμοκρασία πέφτει η σχετική υγρασία και το σημείο δρόσου.

Επεξ/σία από doomnx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, doomnx είπε

Λίγο στο τέλος τα χάλασες. Απλά με συχνό αερισμό και μεγαλύτερη εσωτερική θερμοκρασία πέφτει η σχετική υγρασία και ανεβαίνει το σημείο δρόσου.

Εχω διαπιστωσει οι περισσοτερες οικοδομες πασχουν απο υγρασια.

Στη δικη μου περιπτωση που δεν εχω πρακτικα καποιο θεμα δηλαδη με αυξημενα ποσοστα υγρασιας εξω μετα απο καποιες ωρες θα δω 65-70%.  Παρολα αυτα δουλευω αρκετα συχνα αφυγραντηρα και ενω πολυ γρηγορα ριχνω την υγρασια οταν τον κλεισω ευκολα βλεπω να πηγαινει κοντα στο 60?!?

Οταν ειχα δουλεψει υγραεριο περα οτι μου ιδρωσε το αλουμινιο σε μια επιφανεια του τοιχου απο πανω προς τα κατω ειδα δυο παραλληλες γραμμες νερο/υγρασια. Ο τοιχος αυτος ειναι στον ακαλυπτο προς βορρα!

Τον χωρο τον αεριζω καθε μερα αφου εκεινη τη στιγμη πεφτει  αρκετα και η υγρασια!

Θελω να καταληξω αν η οικοδομη δεν εχει την καταλληλη μονωση για την τοποθεσια που βρισκεται η κατασταση ειναι ενα πραγμα σαν καρκινωμα!

Επεξ/σία από PLACEBO_89
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ελπίζω να μη μπερδεύεις την εξωτερική σχετική υγρασία με την εσωτερική. Βρίσκονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, doomnx είπε

Ελπίζω να μη μπερδεύεις την εξωτερική σχετική υγρασία με την εσωτερική. Βρίσκονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες

Οταν εξω εχει υγρασια και που ανοιγω θα πεσει πολυ λιγο πχ το 70% θα το κανει 66! Αν ομως εξω δεν εχει υγρασια  πχ το 65% σε λιγοτερο απο 7λεπτα θα το κατεβασει 48-50!

Τωρα με τα κρυα στον αερισμο κατεβηκε μεχρι και 44!

Τους καλοκαιρινους μηνες με ανοιχτα παντα τα παραθυρα παιζει 25-35%

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...