Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο

Καλησπέρα σε όλους.

Παρακαλώ, ήθελα μία ερώτηση να κάνω σχετικά με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.
Γνωρίζω ότι μπορώ να πάρω την πληροφορία από το λογιστή, αλλά αυτήν την περίοδο δεν μπορώ να έρθω σε επικοινωνία. Ούτε από τον ΔΕΔΔΗΕ ή ιδικα μπόρεσα να πάρω την απάντηση. Ούτε και σε FAQ βρίσκω απάντηση.

Η ερώτηση είναι η εξής.

Κάνω δήλωση ως μονοπροσωπο νοικοκυριό. Ούτε παιδιά, ούτε φιλοξενώ κάποιον, τίποτα. Μένω εντελώς μόνος. Η μητέρα μου, που βρίσκεται εν ζωή, έχει την πλήρη κυριότητα του διαμερίσματος που μου παραχώρησε για να μείνω το 2023. Άρα, στη δήλωση που θα κάνω για το 2023, θα δηλώσω ότι έμεινα κατόπιν παραχωρησεως. Σχετικά με την αίτηση ΚΟΤ:

-εισοδηματικά είμαι ok

-ακινητη περιουσία είμαι ok

-λογαριασμός ΔΕΗ είμαι ok

Καί πιστεύω η αίτηση θα εγκριθεί, αλλά κάπου άκουσα κάτι που με μπέρδεψε, με έβαλε σε σκέψεις, και ανέβασα το θέμα. Άκουσα ότι προκειμένου να εγκριθεί η αίτηση, θα πρέπει ή να φανεί ότι η κύρια κατοικία μου είναι με μίσθωση (το νοικιάζω) ή ότι πρέπει να έχω την πλήρη κυριότητα. Που δεν ισχύουν αυτά.

Μήπως εκεί που τα άκουσα δεν μου τα είπαν καλά, και απλά και μόνο με την παραχώρηση, θα εγκριθεί η αίτηση;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, johnyb98 είπε

Άκουσα ότι προκειμένου να εγκριθεί η αίτηση, θα πρέπει ή να φανεί ότι η κύρια κατοικία μου είναι με μίσθωση (το νοικιάζω) ή ότι πρέπει να έχω την πλήρη κυριότητα. Που δεν ισχύουν αυτά.

Μπες στην σελίδα και κάνε την αίτηση δεν κοστίζει κάτι και ότι θέμα έχεις θα το δεις επί τόπου. Όταν λές ότι δεν είναι με μίσθωση και ότι δεν έχεις πλήρη κυριότητα τι εννοείς; Μένεις κάπου που έχεις κάνει κατάληψη ή σε κάποιο σπίτι που σου έχει παραχωρηθεί;  

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, johnyb98 είπε

Μένω σε διαμέρισμα τής μητέρας μου, που μου έχει παραχωρηθεί από την ίδια.

Δοκίμασε στην πλατφόρμα και θα δεις, δεν έχει κάτι να χάσεις. 

Δημοσ.
Just now, johnyb98 said:

Μένω σε διαμέρισμα τής μητέρας μου, που μου έχει παραχωρηθεί από την ίδια.

Θα εγκριθεί η αίτηση.  Ο παππούς μου έχει δώσει τη ψιλή κυριότητα του σπιτιού του στη θεία μου. Φαίνεται πως μένεις μέσα σαν φιλοξενούμενος - δωρεάν παραχώρηση. Παίρνει ΚΟΤ και επίδομα θέρμανσης τόσα χρόνια χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.
10 minutes ago, ekrepali said:

Θα εγκριθεί η αίτηση.  Ο παππούς μου έχει δώσει τη ψιλή κυριότητα του σπιτιού του στη θεία μου. Φαίνεται πως μένεις μέσα σαν φιλοξενούμενος - δωρεάν παραχώρηση. Παίρνει ΚΟΤ και επίδομα θέρμανσης τόσα χρόνια χωρίς πρόβλημα.

Δεν μου έχει δώσει ψιλή κυριότητα. Θα εγκριθεί όπως το περιγράφεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...