Chr939393 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια ερώτηση. Εργάζομαι Ελβετία και θα ήθελα να ρωτήσω ποίο το μέγιστο ποσό μεταφοράς από Ελβετία σε Ελλάδα με αεροπλάνο,και επίσης ποια τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται για αυτό το ταξίδι ,εάν έχει συμβεί σε κανένα ( για απολύτως νόμιμα δουλεμενα χρήματα) παρόμοια περίπτωση.
Bitbit Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 Νομίζω 10.000€ /άτομο. Πάνω από αυτό το ποσό πρέπει να το δηλώσεις και δε ξέρω τι χρειάζεται
xp-user Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 10,000 αλλα εφοσον ειναι νομιμα οσα και να ειναι τα κανεις μεταφορα διαδυκτιακα
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 3 ώρες πριν, Chr939393 είπε Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια ερώτηση. Εργάζομαι Ελβετία και θα ήθελα να ρωτήσω ποίο το μέγιστο ποσό μεταφοράς από Ελβετία σε Ελλάδα με αεροπλάνο,και επίσης ποια τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται για αυτό το ταξίδι ,εάν έχει συμβεί σε κανένα ( για απολύτως νόμιμα δουλεμενα χρήματα) παρόμοια περίπτωση. 10000€ είναι το όριο,απο εκεί και πάνω πρέπει να τα δηλωσεις . https://www.aia.gr/el/traveler/travellers-info/customs-control Τα έχεις μετρητά; Αν τα έχεις σε τράπεζα κάνε τα μεταφορά στην ελληνική σου τράπεζα.
PK1926 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 προσοχή στα 10,000 ΕΥΡΩ. Ακομα και 3 σεντ παραχωμενα και ξεχασμένα σε μια τσαντα επιπλέον από τα 10,000 ΕΥΡΩ μπορεί να σε βάλουν σε μπελάδες.
Bitbit Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 Βάλτα στην τράπεζα και κάνε μεταφορά βασικά. Ή άφησε τα εκεί και ξόδευε με την ελβετική κάρτα. Για να δουλεύεις στην Ελβετία νόμιμα θα έχεις και λογαριασμό εκεί οπότε είναι απλό. Για ποιο λόγο να τα κουβαλάς μετρητά;
Chr939393 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Γιατί βρίσκομαι για σεζόν Ελβετία.οταν φεύγω είτε μου κλείνουν την τράπεζα είτε την αφήνω ανοιχτή για χρήση στο εξωτερικό με κόστος 45€το μήνα . Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θα χρειαστεί κάποιο χαρτί να υπάρχει μαζί μου στο ταξίδι σε περίπτωση τελωνειακών ελέγχων?
vagos789 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Θα πρεπει να πας μονος σου στο τελωνειο να συμπληρωσεις μια δηλωση (πριν τον ελεγχο αποσκευων) Εκει καλο ειναι να χεις μαζι σου οτιδηποτε αποδεικνυει την νομιμη προελευση των χρηματων (πχ μισθοδοσια απο εργασια,αναληπτηριο απο τραπεζα) Αν το ποσο ειναι πχ 12.000 θα ελεγα να μην ασχοληθεις,αν εχεις μαζι σου 100.000 και βαλε κανε την διαδικασια γιατι κινδυνευεις να στα κατασχουν.
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 51 λεπτά πριν, Chr939393 είπε Γιατί βρίσκομαι για σεζόν Ελβετία.οταν φεύγω είτε μου κλείνουν την τράπεζα είτε την αφήνω ανοιχτή για χρήση στο εξωτερικό με κόστος 45€το μήνα . Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Ανοιξε μια revolut/wise κλπ και μετέφερε τα εκεί. 26 λεπτά πριν, vagos789 είπε Θα πρεπει να πας μονος σου στο τελωνειο να συμπληρωσεις μια δηλωση (πριν τον ελεγχο αποσκευων) Εκει καλο ειναι να χεις μαζι σου οτιδηποτε αποδεικνυει την νομιμη προελευση των χρηματων (πχ μισθοδοσια απο εργασια,αναληπτηριο απο τραπεζα) Αν το ποσο ειναι πχ 12.000 θα ελεγα να μην ασχοληθεις,αν εχεις μαζι σου 100.000 και βαλε κανε την διαδικασια γιατι κινδυνευεις να στα κατασχουν. Στην αναχώρηση αυτό,στην αφιξη πάλι θα πρέπει να τα δηλώσει.
vagos789 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Στην αναχωρηση απο Ελβετια νομιζω δεν χρειαζεται να κανει τιποτα. Στην αφιξη εδω θα πρεπει να κανει 1
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 39 λεπτά πριν, vagos789 είπε Στην αναχωρηση απο Ελβετια νομιζω δεν χρειαζεται να κανει τιποτα. Στην αφιξη εδω θα πρεπει να κανει Βρήκα το https://www.bazg.admin.ch/bazg/en/home/information-individuals/bans--restrictions-and-authorisations/cash--foreign-currencies--securities.html
vagos789 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Ναι οπως λεει εκει δεν υπαρχει κανενας περιορισμος για την εξοδο απο Ελβετια και απλα αν γινει ελεγχος και ερωτησεις, θα πρεπει να δωσει καποιες απαντησεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα