doomnx Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 8 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Άλλο όταν είσαι μόνο εσύ και το σύστημα ασφαλών συναλλαγών της όποιας εταιρίας που κάνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και άλλο όταν κυκλοφορούν τα στοιχεία της κάρτας "χύμα" και τα καταχωρεί κάποιος τρίτος για λογαριασμό σου Γιατί είναι άλλο; Όταν δεις μια κίνηση που δεν αναγνωρίζεις την αμφισβητείς.
gakost Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 22 hours ago, a_f_a said: Τεχνικός COSMOTE επισκεύθηκε το διμαέρισμα της μητέρας μου (προγραμματισμένα) για να δει το ρουτερ μιας και δεν εχει ιντερνετ και σταθερη. Με παίρνει η μητέρα μου τηλέφωνο να μου τον δώσει να μιλήσουμε για να συνενοηθούμε για κάτι και μου λέει οτι προτείνει μαζί με το ρουτερ της COSMOTE που θα άλλαζε (λεει κάηκε αυτό που είχε), να βάλει ενα πολυμπριζο στη θέση αυτού του παλιού που είχε η μητέρα μου, πιστοποιημένο απο τη COSMOTE που θα κόστιζε καπου 14ε. Η πληρωμή μου λέει θα γίνει με κάρτα, αφού θα έδινε εντολή στο λογιστήριο της COSMOTE να με πάρει και να τους δώσω τηλεφωνικά τον αριθμο της κάρτας μου και το cvc. Του λέω όχι, αφου δε γινεται με άλλο τρόπο. Ωστοσο, λέω τι στο καλό ειναι αυτό, παίρνω το 13888 και μου λένε δε ξέρουν τετοιο πράγμα και την ίδια στιγμή πήγα στο σπίτι της μανας μου να δω τι τεχνικός ειναι (μένουμε πολύ κοντά σε 10 λεπτά ήμουν εκει). Του έδωσα να μιλήσει στη κοπέλα και κάτι οτι ο πελάτης (εγω) δε κατάλαβε καλά κλπ... Εχετε ακούσει τέτοιες πληρωμές προς COSMOTE να γινονται τηλεφωνικά και να δινεις ολα τα στοιχεία της κάρτας σου; Η ο τεχνικός κάνει και "πωλήσεις" "εξοπλισμού" σε ηλικιωμένους/ασχετους; Νομιζω σε άλλη περίπτωση, (αν θυμάμαι), έγινε τηλεφώνημα που με ηχογραφησαν οτι δεχομαι χρέωση και η χρέωση εγινε στον επόμενο λογαριασμό μου. Υπάρχει διεθνές στάνταρ και πιστοποίηση πως πρέπει να γίνονται οι συναλλαγές τηλεφωνικά με ασφαλεια. https://www.pcisecuritystandards.org/ Το πιο συνηθες σενάριο είναι ο υπάλληλος την ώρα της συναλλαγής σε συνδέει με την τηλεφωνική πύλη πληρωμής που γίνεται η συναλλαγή είτε μέσω του πληκτρολογίου του τηλεφώνου είτε φωνητικα και όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή ο κλήση μεταφέρεται ξανά στον υπάλληλο με το αποτέλεσμα (επιτυχής ή όχι). Ανάλογα την υλοποίηση μπορεί το erp να ενημερώνεται και αυτόματα. Η πληρωμή γίνεται χωρίς ο υπάλληλος να έχει πρόσβαση στα δεδομένα. υπάρχουν υπηρεσίες που ο καθένας επαγγελματίας ή επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει και χωρίς να το ψάξω πολύ η cosmote φαίνεται να παρέχει τέτοιες υπηρεσίες https://www.cosmotepayments.gr/en_index.html προφανώς όμως έχουν κόστος και να τις χρησιμοποιήσει κάποιος και να τις στήσει στο περιβάλλον του όποτε πολλοί επιλέγουν να ζητάνε αριθμούς κάρτας και να βάζουνε τα στοιχεία χειροκίνητα στο POS το οποίο δεν ξέρω ποιον βρίσκουν και το κάνουν ούτε καταλαβαίνουν τι πρόστιμο θα φάνε αν γίνει υποκλοπή κάρτας και βρεθούν υπαίτιοι. Κανένας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνει τα στοιχεία της κάρτας του στον κάθε τυχαίο. Αυτό είναι αυτονόητο νομίζω. 4 1
Ducatista Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, phanispal είπε Τελικά το δίνεις το CVC δεξιά κι αριστερά χωρίς να τρέχει κάστανο ή όχι; Οχι! Τι σημαίνει μεγάλη και αξιόπιστη εταιρεία; κάποιος κάνει την καταχώρηση αν γίνει η βλακεία ψάξε βρες άκρη 5 ώρες πριν, sphinxgr είπε Κάπου εδώ να προσθέσουμε και το μισθολόγιο των τεχνικών του ΟΤΕ ανεξάρτητα από γνώσεις, πτυχίο κλπ κλπ για να έχουμε μια ιδέα πόσο εξαιρετικά περνάνε.... Οι πλασιέ και όσοι μοιράζουν φυλλάδια, περισσότερα παίρνουν Ένα ονειρικό μοντέλο Γερμανών / Μετόχων / Κυβερνητικών νόμων σε συνδυασμό με συνεχή πίεση στόχων, πωλήσεων και παραγαγωγικότητας κλπ Φυσικά η προϋπηρεσία των τελευταίων 12 ετών ΔΕΝ μετράει. Όχι ότι θα έκανε κ καμιά σπουδαία αλλαγή.... *Οι κρατήσεις επι του μεικτού μισθού είναι στο 30% λόγω του ταμείου ΤΑΠ ΟΤΕ Αυτό είναι αλήθεια; Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2024 από Ducatista
SeaLion Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 6 ώρες πριν, phanispal είπε Τελικά το δίνεις το CVC δεξιά κι αριστερά χωρίς να τρέχει κάστανο ή όχι; Αν βρεθείς σε ανάγκη, το δίνεις, δυστυχώς! Ακτοπλοϊκά, το περασμένο καλοκαίρι, που τα βρήκα μετά από μέρες προσπαθειών μόνο τηλεφωνικά, απευθείας στην ακτοπλοϊκή εταιρία, όχι σε ταξιδιωτικό γραφείο, έδωσα στοιχεία κάρτας για την χρέωση γιατί απλά ήθελα να ταξιδέψω! Δεν το πίστευα, αλλά δεν είχαν άλλο τρόπο, λέει, για την συγκεκριμένη χρέωση! Το πιο εξοργιστικό βέβαια, είναι πως η χρέωση έγινε άμεσα, χωρίς έγκριση καν μέσω ebanking app, ενώ την ΔΕΗ ή την ΑΑΔΕ ή την COSMOTE να πας να πληρώσεις μέσω των sites ή των apps τους πρέπει να εγκρίνεις το push notification που σου έρχεται! Μην πω για τις τράπεζες που σε βάζουν να αλλάζεις password κάθε λίγους μήνες ως τάχα μου μέτρο ασφάλειας. Προφανώς έχουν κάποιο παλιότερο σύστημα ακόμα σε λειτουργία, το οποίο θα ήθελα να φαντάζομαι πως το έχουν συγκεκριμένες εταιρίες και πως υπάρχει κάλυψη για λάθος ή μη επιθυμητές χρεώσεις. Αν κανείς ξέρει παραπάνω ας μας πει!
jimmy213 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 51 minutes ago, doomnx said: Γιατί είναι άλλο; Όταν δεις μια κίνηση που δεν αναγνωρίζεις την αμφισβητείς. Και γιατί να μπεις σ' αυτή τη διαδικασία ή να έχεις το άγχος να κοιτάς συνέχεια μήπως γίνονται αγορές από άγνωστους; 1
spectaculator Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 22 hours ago, a_f_a said: Δε θα είχα πρόβλημα με τη πώληση. Απλά η πληρωμή με το να δώσω τηλεφωνικά αριθμό κάρτας και cvc.... Καλά έκανες και δεν του τα έδωσες! Και πως σου λέει πως δεν θα δοκίμαζε μετά να κάνει καμιά χαζομάρα με εσένα να τρέχεις για αμφισβητήσεις στις τράπεζες. 53 minutes ago, doomnx said: Γιατί είναι άλλο; Όταν δεις μια κίνηση που δεν αναγνωρίζεις την αμφισβητείς. Αν εγκριθεί μια αγορά έχεις δοκιμάσει να την αμφισβητήσεις να δεις τι πλάκα έχει; Φυλάς τα ρούχα σου για να τα έχεις όλα!
sphinxgr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 41 λεπτά πριν, Ducatista είπε Οχι! Τι σημαίνει μεγάλη και αξιόπιστη εταιρεία; κάποιος κάνει την καταχώρηση αν γίνει η βλακεία ψάξε βρες άκρη Αυτό είναι αλήθεια; Σαφέστατα είναι αλήθεια. Για αυτό σου έβαλα και το Link της συλλογικής που υπογράφηκε πριν 1 μήνα. Απλά ντροπή. Σε οποιαδήποτε δουλειά με ελάχιστη εξειδίκευση, παίρνεις περισσότερα. Απλά σε θεωρούν αναλώσιμο που θα δουλέψεις 2-3 χρόνια όταν είσαι 22 χρονών κ μετά απλά θα παραιτηθείς. 1
Mhlogiatros Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Παλια ειχαν υπηρεσια που σου εστελναν "συνεργατη" ηλεκτρολογο που εδω κρητη ηταν τελειως λαμογιο . Εκανε οτι τσεκαρε τα καλωδια χρεωνε 12 ευρο το splitter + 60 αμοιβη του σε μετρητα και γεια σας . Ετσι βγαινουν χοντρα λεφτα Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2024 από Mhlogiatros
Maurikycli Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, doomnx είπε Γιατί είναι άλλο; Όταν δεις μια κίνηση που δεν αναγνωρίζεις την αμφισβητείς. Για εμένα είναι άλλο. Κάνω ηλεκτρονικές πληρωμές αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Αν σου αρέσει το ρίσκο συνέχισε 2
pasxaliskar Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 17 ώρες πριν, doomnx είπε Δεδομένου ότι μπορείς να κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω, δε θα έσκαγα ιδιαίτερα. Δίνω την κάρτα μου πολύ εύκολα. Όμως, ευχαριστούμε για την πληροφόρηση ότι οι τεχνικοί της COSMOTE εξελίχθηκαν σε πλασιέ. δεν τα περνεις παντα για αυτο προσεχε.. παιζουν πολλα ρολο.. σε απατη με αμφισβητηση συνναλαγης εγω τα πηρα.. ο κολλητος μου σε αμια αλη περιπτωση δν ατ πηρε και εχασε 3500 ε 1 ώρα πριν, doomnx είπε Γιατί είναι άλλο; Όταν δεις μια κίνηση που δεν αναγνωρίζεις την αμφισβητείς. δν ειναι 100% σιγουρο οτι θα τα παρεις μην τα γραφετε με τοσο σιγουρια και επηρεαζετε κοσμο .. η αμφισβητηση συν. ειναι μια τελευταια δικλιδα ασφαλειας και οχι ο στανταρ τροπος προστασιας
doomnx Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, jimmy213 είπε Και γιατί να μπεις σ' αυτή τη διαδικασία ή να έχεις το άγχος να κοιτάς συνέχεια μήπως γίνονται αγορές από άγνωστους; Ούτως ή άλλως δεν έχεις το νου σου στους λογαριασμούς; Δεν βλέπεις κινήσεις έστω μια φορά το μήνα; 1 ώρα πριν, spectaculator είπε Αν εγκριθεί μια αγορά έχεις δοκιμάσει να την αμφισβητήσεις να δεις τι πλάκα έχει; Φυλάς τα ρούχα σου για να τα έχεις όλα! Εννοείται ότι έχω πέσει θύμα απάτης, εδώ μέσα κιόλας, που έστειλα λεφτά και δεν πήρα τίποτα. Σε 1 μήνα είχα τα λεφτά πίσω. Αν είχα πληρώσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από κάρτα, θα έκλαιγα τα λεφτά μου. 42 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Για εμένα είναι άλλο. Κάνω ηλεκτρονικές πληρωμές αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Αν σου αρέσει το ρίσκο συνέχισε Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο όταν δίνεις την κάρτα σου σε εταιρείες όπως η COSMOTE ή το e-shop τηλεφωνικά (και αυτό το έχω κάνει). Ακόμα και να πέσουν θύμα hacking οι εταιρείες, προστατεύεσαι με το chargeback ή/και την απενεργοποίηση της κάρτας. Το chargeback γίνεται πάντα και είναι ένας από τους τρόπους που χάνουν λεφτά οι έμποροι στο eBay.
spectaculator Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, doomnx said: ... Εννοείται ότι έχω πέσει θύμα απάτης, εδώ μέσα κιόλας, που έστειλα λεφτά και δεν πήρα τίποτα. Σε 1 μήνα είχα τα λεφτά πίσω. Αν είχα πληρώσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από κάρτα, θα έκλαιγα τα λεφτά μου. ... Εγώ, αν είχα την παραμικρή αμφιβολία δεν θα τολμούσα καν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρέχω για τα χρήματά μου για το τίποτα. Υπόψη πως δεν τα παίρνεις πάντα πίσω και πως ανάλογα με την τράπεζα και το μανίκι. Καλύτερα γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε... Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2024 από spectaculator
ringboy Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, doomnx είπε Εννοείται ότι έχω πέσει θύμα απάτης, εδώ μέσα κιόλας, που έστειλα λεφτά και δεν πήρα τίποτα. Σε 1 μήνα είχα τα λεφτά πίσω. Αν είχα πληρώσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από κάρτα, θα έκλαιγα τα λεφτά μου. Σε ενα μηνα μετα απο αμφισβητηση? Δεν το λες και ασφαλεια συναλλαγων. Εσυ μπορει να τα πηρες , αλλα το 63% οσων Ελληνων χασανε λεφτα το 2023 απο απατες χρεωστικων καρτων τα χασανε οριστικα. Μονο το υπολοιπο 37% αποζημιωθηκε. Και αν ψαχνεις πιο ασφαλη τροπο αγορων, θα πρεπει μαλλον να κυταξεις προς paypal. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2024 από ringboy
SabotazNic Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Στις 24/1/2024 στις 4:07 ΜΜ, korakios είπε ποτέ δε δίνουμε τέτοια στοιχεία και σε καμία περίπτωση Στις 24/1/2024 στις 4:22 ΜΜ, a_f_a είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Δε το ήξερα. Με έπιασε και απροετοιμαστο στο ξαφνικό το τηλέφωνο ενω δουλευα και μου ήρθε πολύ περίεργο. Δεν ήμουν και παρον, ηλικιωμένη η μάνα μου, οπότε κατι δε μου έκατσε σωστά. Ηταν και η υπάλληλος του 13888 που δεν είχε μάλλον κάποια ενημέρωση, οπότε όλα ήταν περίεργα. Ωστόσο, και πάλι, θεωρώ οτι ειναι πολύ λάθος ο τρόπος πληρωμών με αυτό το τρόπο. Σιγουρα υπάρχουν πιο ασφαλείς τρόποι. Καλώς έτσι αγόρασα το switch oled από Κωτσόβολο. Μια χαρά στέκει σαν διαδικασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις