Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Τότε θα προτεινα στην ιδιοκτήτρια ένα συμβόλαιο 6 επιπλέον μηνών,με μια τιμή στη μέση,ώστε να εχεις χρόνο να ψάξεις άλλο σπίτι. 9 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Αυτό. Αυτά ισχύουν μόνο για κατοικίες που είναι δηλωμένες σαν πρώτες.
costas_ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στην Αθήνα τα ενοίκια σε καλές περιοχές πάνε από €10/τ.μ. και πάνω και μάλιστα όλοι έχουν μπλέξει με αυξήσεις φωτιά ή νέες μισθώσεις σε αυτά τα επίπεδα. Στην Θεσσαλονίκη δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι διαφορετικό, οπότε για τον ιδιοκτήτη εμπρός στο χρήμα όλα τα υπόλοιπα (τα ηθικά & περι καλοπληρωτή) είναι δευτερεύοντα. Η αύξηση από τα €480 στα €550 είναι μεγάλη αλλά δεδομένης της τρελής ανόδου των ενοικίων είναι κάτι που γίνεται σε κάθε παρόμοια περίπτωση. Δεν γνωρίζω εαν μπορείς ή όχι να δώσεις αυτή την αύξηση αλλά εαν δεν υπάρχει οικονομικό θέμα στην οικογένειά σας... εγω θα τα έδινα τα €550 για να κερδίσω χρόνο. Ετσι, νομίζω το ποιό βολικό για εσένα είναι να ανανεώσεις το μιθωτήριο και να ξεκινήσεις να βλέπεις σπίτια ώστε μέχρι πχ το τέλος του χρόνου να μετακομίσεις σε κάτι καλύτερο. Βέβαια εαν ψάξεις για μεγαλύτερο ή καλύτερο σπίτι είναι βέβαιο ότι ούτε τα €550 θα αρκούν για να το μισθώσεις. Οπότε μέχρι το τέλος του 2024 και με τα όσα θα έχεις διαπιστώσει από την έρευνά σου θα μπορείς να βγάλεις ένα ρεαλιστικό συμπέρασμα εαν σε συμφέρει πράγματι να μετακομίσεις ή να παραμήνεις εκεί που είσαι σήμερα. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2024 από costas_ 1
BreakingMad Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 7 λεπτά πριν, jmmys είπε Τότε θα προτεινα στην ιδιοκτήτρια ένα συμβόλαιο 6 επιπλέον μηνών,με μια τιμή στη μέση,ώστε να εχεις χρόνο να ψάξεις άλλο σπίτι. Αυτά ισχύουν μόνο για κατοικίες που είναι δηλωμένες σαν πρώτες. θεωρώ ότι δεν θα δεχτεί 6μηνο συμβόλαιο γιατί θεωρητικά είναι δυσκολότερο να ενοικιάσεις σπίτι καλοκαιριάτικα
CONAN_ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Εχουμε γεμίσει εξυπνούληδες ιδιοκτήτες . Ο δικός μου, μόλις άνοιξαν τα σχολεία, και έχοντας παιδί στην α' δημοτικού, πήρε τηλ και ζήτησε 100€ άυξηση. Σου λεει δεν μπορει να αρνηθεί, που θα μετακομίζει τώρα Μου έκανε συμβόλαιο νεο με το νέο ενοίκιο για ένα χρόνο, ενω είχαμε μιλήσει για 2+1 . Σκέφτεται περαιτέρω αύξηση απο το 2025 λοιπόν... Δεν εχουν καταλάβει ορισμένοι , οτι ο καλός ενοικιαστής ειναι μια επένδυση για το ακίνητο και τον ιδιοκτήτη. Στην περίπτωση του TS εγω θα έδινα την αύξηση, μην μπορώντας να κάνω και αλλιώς και με την πρώτη καλή ευκαιρία θα εφευγα, ειδοποιώντας τον τελευταία στιγμή. ΥΓ: Μιλάω και ως ενοικιαστής αλλα και ως ιδιοκτήτης. 8 1
citiz Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Τραγική η σπιτονοικοκυρά, όταν θα της ρίξει φέσι κάποιος κακοπληρωτης θα στρώσει. Γραφτει και είναι και ευκαιρία να πάτε σε μεγαλύτερο. 2
BreakingMad Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 43 λεπτά πριν, CONAN_ είπε Εχουμε γεμίσει εξυπνούληδες ιδιοκτήτες . Ο δικός μου, μόλις άνοιξαν τα σχολεία, και έχοντας παιδί στην α' δημοτικού, πήρε τηλ και ζήτησε 100€ άυξηση. Σου λεει δεν μπορει να αρνηθεί, που θα μετακομίζει τώρα Μου έκανε συμβόλαιο νεο με το νέο ενοίκιο για ένα χρόνο, ενω είχαμε μιλήσει για 2+1 . Σκέφτεται περαιτέρω αύξηση απο το 2025 λοιπόν... Δεν εχουν καταλάβει ορισμένοι , οτι ο καλός ενοικιαστής ειναι μια επένδυση για το ακίνητο και τον ιδιοκτήτη. Στην περίπτωση του TS εγω θα έδινα την αύξηση, μην μπορώντας να κάνω και αλλιώς και με την πρώτη καλή ευκαιρία θα εφευγα, ειδοποιώντας τον τελευταία στιγμή. ΥΓ: Μιλάω και ως ενοικιαστής αλλα και ως ιδιοκτήτης. Το κακό με την αλλαγή σπιτιού είναι ότι όταν θα πάω εγώ το καλοκαίρι να της πω πως μετακομίζω, ουσιαστικά θα 'σπάω' το συμβόλαιο. Δηλαδή θα βγει και από πάνω.
CONAN_ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, BreakingMad είπε Το κακό με την αλλαγή σπιτιού είναι ότι όταν θα πάω εγώ το καλοκαίρι να της πω πως μετακομίζω, ουσιαστικά θα 'σπάω' το συμβόλαιο. Δηλαδή θα βγει και από πάνω. Δεν θα κάνει τιποτα. Ισα ισα θα σου πει και ευχαριστώ γιατι θα το νοικιάσει ακριβότερα. Απλα σιγουρέψου οσο μπορείς για να μην πέσεις σε χειρότερα. Και εγω σε αυτήν την φάση είμαι τωρα... 1
vamvakoolas Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 οπως εγραψα εφοσον ειναι δευτερευουσα κατοικια και τελειωσε το συμβολαιο μπορεις να απευθυνθεις στο συλλογο ιδιοκτητων της περιοχης. Μπορεις να κανεις και καταγγελια εκει γιατι οπως εγραψες η αυξηση δε δικαιολογειται
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 10 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε οπως εγραψα εφοσον ειναι δευτερευουσα κατοικια και τελειωσε το συμβολαιο μπορεις να απευθυνθεις στο συλλογο ιδιοκτητων της περιοχης. Μπορεις να κανεις και καταγγελια εκει γιατι οπως εγραψες η αυξηση δε δικαιολογειται Επειδή ακριβώς είναι δευτερεύουσα κατοικία,νομικά τουλάχιστον,όπου δεν ισχύει η 3ετια,το συμβόλαιο λήγει τέλη του μήνα και μπορεί να αυξήσει το μίσθιο όσο θέλει.Οπότε η καταγγελία δεν έχει κανένα νόημα. Προς TS,θα έκανα μια συζήτηση με την ιδιοκτήτρια,εξηγώντας τα απολύτως λογικά που λες.Θα είναι ανόητη να μην δεχθεί μια ανανέωση συμβολαίου για 6-8 μήνες,έστω και με την αυξημένη τιμή.Αν τώρα είναι τόσο στόκος τι να πω.Κάνεις το ετήσιο που θέλει και φεύγεις μόλις βρεις άλλο σπίτι.Δεν νομίζω να είναι τόσο χαζή ώστε να σε κυνηγήσει δικαστικά για μερικούς μήνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις