Προς το περιεχόμενο

Τεράστιες αλλαγές στο iPhone, με την Apple να υποστηρίζει το sideloading και τα εναλλακτικά app stores εξαιτίας της Ε.Ε


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε σεις, λίγο υπερβολικοί δεν είστε με το τι θα συμβεί στο iPhone αν δημιουργηθούν alternative stores?

To Mac σας έχει γεμίσει spyware, bloatware etc επειδή μπορείτε να εγκαταστήσετε ό,τι θέλετε;

Όπως και στο Mac, τα apps θα περνάνε από την Apple για notarization πρώτα (θα σκανάρονται για malware και άλλα issues δηλαδή) και θα απαιτείται να υπάρχει signature του developer, τα certificates του οποίου θα μπορούν να ανακληθούν -- όπως γίνεται και στο Mac. Απλά δεν θα ορίζει η Apple το περιεχόμενο και την λειτουργικότητα των εφαρμογών. Και από όσο έχω καταλάβει, unsigned apps δεν θα μπορείς να βάλεις (έτσι απλά μάλλον, καθώς και τώρα αν θες, βάζεις) Και το ποιος θα μπορεί να έχει store, πάλι η Apple θα το εγκρίνει.

Όποιος θέλει να βάλει σπασμένα Spotify/YouTube είναι υπεύθυνος των αποφάσεών του! Και όποιος θέλει να κατηγορήσει την Apple για έλλειψη ασφάλειας, τρύπιο λειτουργικό ή ό,τι του κατέβει στο κεφάλι, το κάνει ήδη, χωρίς απαραίτητα να έχει σοβαρά επιχειρήματα, ούτε καν facts δεν χρειάζονται 🥸

Στο Android που η κουλτούρα του τζαμπατζή είναι στο peak (όχι, μην προσβληθείτε όλοι οι Android users, αλλά μην κάνετε και πως δεν ξέρετε) υπάρχουν κακές, παραπλανητικές εφαρμογές και στο Play store, με τις ευλογίες της Google. Τώρα αν το store της Epic π.χ. γεμίσει σκουπιδοεφαρμογές αυτό θα είναι κακό για την Epic και την φήμη της, όχι για την Apple.

Πιστεύετε ας πούμε πως θα φύγουν τα popular apps από το App Store? Πως για να βάλεις Instagram θα πρέπει να κάνεις sideload? Μεγάλο το ρίσκο για την Meta. Δεν κάνει τυχαία η Epic αντίστοιχες κίνησεις και στο Play Store, δικαστική διαμάχη δηλαδή για να επιστρέψει εκεί με τους δικούς της όρους. Τα official stores, στο μυαλό του κόσμου, παρέχουν καλύτερη ασφάλεια.

  • Like 7
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το ότι εν έτει 2024 μιλάμε και δεν καταλαβαινμαστε είναι εκπληκτικό. Άλλος πιστεύει ότι η Apple υπακούει μόνο σε κάποια Αμερικανικά συμφέροντα, άλλος οτι η ΕΕ την αναγκάζει να κάνει κάτι υπερασπιζόμενη μόνο τους πολίτες της. Άλλος νομίζει οτι αύριο θα του χαλάσει το iPhone, άλλοι μιλάνε για μπάζα και σκουπίδια αναφερόμενοι σε πράγματα στα οποία βασίζονται οικονομίες και ζωές ολόκληρες, απλά επειδή δεν έχουν στο πίσω μερος ένα σήμα, που για κάποιο νομίζουν οτι είναι δικό τους και η όποια κριτική γίνεται σε αυτό τους προσβάλλει. Άλλα ντ' άλλα τα μεγάλα...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, mariosraptor84 είπε

Χάρηκαν όλοι android-ακηδες που το ζήτησαν. Γιατί δεν θυμάμαι κανέναν από τους 1000αδες iPhone-κηδες που ξέρω να τους ένοιαξε καθόλου τουλάχιστον την τελευταία 10ετια. 

Εγω είμαι ένας iPhone-ακης που με νοιάζει.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, Greglyr είπε

Χρησιμοποιώ κ τα δυο λογισμικά (προσωπικά χωρίς 3rd party εφαρμογές)

Τι φάση;

10 ώρες πριν, Greglyr είπε

Κλάιν,μια χαρά έκανα τις δουλειές μου με τη lightning.

Ναι, 10 χρόνια πριν οκ και μπράβο τους μας βόλεψε, τώρα δεν έχει λόγο ύπαρξης. Και όχι, δεν θέλω πια να έχω 2 καλώδια να κρέμονται στα κομοδίνα ή τα γραφεία για τις διάφορες συσκευές μου, άλλο για το Mac, άλλο για το iPhone, άλλο για το iPad - έλεος δλδ. Για να μην πω για συσκευές άλλων κατασκευαστών που πλέον αν δεν έχουν USB-C δεν τις κοιτάω καν.

10 ώρες πριν, Greglyr είπε

Αυτο είναι το iOS κ το iPhone,ένα κλειστό οικοσύστημα που όσοι το παίρνουμε το θελουμε έτσι

Μην παίρνεις κι όρκο πως όλοι το θέλουμε έτσι ακριβώς, τόσο κλειστό.
Πόσο μάλλον αυτοί που το εκτιμούμε για όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, όπως ποιότητα hardware, σταθερότητα, UX, οικοσύστημα κ.α. χαρακτηριστικά τα οποία δεν αλλάζουν αν βάλω ένα παιχνίδι από το store της Epic.

Οι χρήστες θα έπρεπε κανονικά να εκτιμούν την ύπαρξη επιλογών.

 

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε γιατί σκοτώνεστε iOS vs android ? 
και αν θα δέχεται το iOS 3rd party cracked apps? 
μιλάμε για ποσοστό που δεν έχει φράγκο και περίμενε την σωτηρία της Ε.Ε… 

οποιος δεν θέλει δεν βάζει 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δαιμονοποίηση της δυνατότητας ΕΠΙΛΟΓΗΣ, με δικαιολογίες του τύπου "τώρα θα μπαίνουν ιοί στο iphone σας, θα ρημάξει το τηλέφωνο, και θα γίνετε φτωχοί σαν αυτούς με το Android που βάζουν σπασμένες εφαρμογές".

Θα είχε απίστευτη πλάκα, αν δεν είμασταν σε τεχνολογικό φόρουμ.

Επεξ/σία από papp0us
  • Like 9
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, Volga είπε

Εγω είμαι ένας iPhone-ακης που με νοιάζει.

👍🏻

5 ώρες πριν, billdanos είπε

Πω πωωωωω γέμισε ο τόπος με advanced χρήστες τηλεφώνων που τόσα χρόνια αισθανόταν φυλακισμένοι και καταπιεσμένοι! 😛 

Ο σωστός ο χρήστης iPhone (ο ορθόδοξος) δεν θα ασχοληθεί με το θέμα, μιας και αν ήθελε να μετατρέψει τη συσκευή του σε σκουπίδι θα είχε αγοράσει android! Περιμένω τώρα να βλέπω στο μέλλον κριτικές για την κακή υποστήριξη από την apple, σε περιπτώσεις που ένας χρήστης (με διδακτορικό) μετατρέψει τη συσκευή του σε «ζόμπι» και ταυτόχρονα θα ζητάει και τα ρέστα επειδή δεν θα λειτουργούν όλα όπως πρέπει… :) 

Θα ήθελα πολύ να κάνω λάθος και όλο αυτό να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, αλλά έχω πάψει να πιστεύω σε νεράιδες και μάγους! 

Πες τα Χρυσοστομε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου είναι αδιάφορο τι θα γίνει στο iphone και το ios .  

Το ενδιαφέρον για μένα είναι το ipad os . Φαντάζομαι θα ανοίξει και αυτό, έτσι δεν είναι ? Εκεί θα δούμε την μετάλλαξη στο απόλυτο tablet. 

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ουσιαστικό συμπέρασμα ειναι αυτο:

-Εσείς οι χρήστες iOS που ανησυχητε οτι θα ανοίξει το Apple store και θα γεμίσετε ιους ,κατσαρίδες,  θα πεσει καμια πυρηνική βόμβα και θα γίνει πυρηνικός πόλεμος, ηρεμήστε, νικησατε.  Στην ουσια θεοκλειστο θα παραμείνει.  Θα βγουν 2-3 εναλλακτικά store που θα έχουν συγκεκριμένες ελάχιστες εφαρμογές πολυεθνικων εταιριών, που πλεον αυτες θα χρεώνονται λιγότερο. 

-Εσεις (οι ελάχιστοι πιθανότατα, οι χρήστες iOS ειναι τρομαχτικά απλοι χρήστες ,οσοι θελουν τετοια εχουν φυγει ηδη ,όπως εγω ,καποτε ειχα iPhone) χρήστες iOS  που ελπιζατε να βαλετε κάποιες καταπληκτικες εφαρμογές πχ retroarch  (10δες χιλιάδες βιντεογκριμς με δωρεαν -οχι σπασμενα- rom), και αλλες παρόμοιες, απλα ξεχαστε το. Πατε σε android αν θέλετε τετοια συν τσάμπα (ναι σπασμένες, κανείς δεν ειναι αγιος θα βαλει και μερικές, ποιος δεν εχει στο pc?).

Ειναι 2 διαφορετικοί κοσμοι και καθενας διαλέγει οτι γουστάρει. 

Το μονο ερωτηματικό, ειναι γιατί αντιδρα ενας χρήστης iOS στη δυνατότητα να κανει καποια εξτρα πράγματα που τωρα δεν μπορεί να κάνει.  Η Apple ολοσωστα αντιδρά.  Γιατι πχ πουλάει κατι χαζοπαιχνιδια πιχτρα στις διαφημίσεις, ενω βάζοντας ενα retroarch  αποκτας πρόσβαση σε δωρεαν σούπερ παιχνίδια προηγούμενης εποχής,  τα οποια φυσικά θα κανουν ζημια στα κέρδη της apple.

Τώρα τι λογο εχει ενας χρηστης αντί να κοιτα το προσωπικό συμφέρον του, να προσπαθεί να διατηρήσει την υπερ κερδοφορία της Apple αν δεν ειναι μέτοχος, παπαγαλιζοντας θεωριες ιων που υποτίθεται θα κολλήσει, οπως το "άχρηστο" android,  ενας θεος και ενας αλαχ μαζι  δεν μπορούν να εξηγήσουν. Εντωμεταξύ κανενας δεν διαμαρτυρεται στο android.  Ενω ολες αυτες οι θεωρίες περι ασφαλειας κλπ ,προέρχονται ολες απ την apple που εχει οικονομικο λογο να της λέει..

Δεν περίμενω να συμφωνήσει ή και να καταλάβει τι γράφω,  το 90% των χρηστών iOS,  αλλα ας υπάρχει ως φωνη βοώντος εν τη ερημω.. Καποιοι σιγα σιγα αρχίζουν να στροφαρουν. Και συνήθως πανε σε ανδροιδ.

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 λεπτά πριν, atheatos είπε

Το ενδιαφέρον για μένα είναι το ipad os . Φαντάζομαι θα ανοίξει και αυτό, έτσι δεν είναι ? Εκεί θα δούμε την μετάλλαξη στο απόλυτο tablet. 

Στο σχετικό documentation (και για το MarketplaceKit) δεν υπάρχει αναφορά στο iPadOS 😕 

Σε αντίθεση, στο documentation για εναλλακτικές/εξωτερικές πληρωμές στα apps του App Store (που κι αυτό μέρος του DMA είναι) υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά "including iOS, iPadOS, macOS, tvOS, and watchOS"

Ελπίζω να αλλάξει στο μέλλον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, oldnew είπε

 

-Εσεις (οι ελάχιστοι πιθανότατα) χρήστες iOS  που ελπιζατε να βαλετε κάποιες καταπληκτικες εφαρμογές πχ retroarch  (10δες χιλιάδες βιντεογκριμς με δωρεαν -οχι σπασμενα- rom), και αλλες παρόμοιες, απλα ξεχαστε το. Πατε σε android αν θέλετε τετοια συν τσάμπα (ναι σπασμένες, κανείς δεν ειναι αγιος θα βαλει και μερικές, ποιος δεν εχει στο pc?).

 

 

Πεστα γιατι εχουμε πεσει πανω σε larg-αδουρες που τα πληρωνουν ολα :P  :P 
την δεκαετία του 80 τραβιόμασταν στο Thomas Soft και τον εγκεφαλο   για να πάρουμε ότι clopy right ειχε βγει :P 

Τι να πουμε windows, office ,games, mp3, torrent ,software, υπαρχει καποιος που δεν......  
εχουμε βαλει μεσα κοσμο και κοσμακι κατι Bill Gates,steve job κτλ εχουν πεσει στην ζητιανιά από εμάς :D 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, oldnew είπε

Εσεις (οι ελάχιστοι πιθανότατα) χρήστες iOS  που ελπιζατε να βαλετε κάποιες καταπληκτικες εφαρμογές πχ retroarch  (10δες χιλιάδες βιντεογκριμς με δωρεαν -οχι σπασμενα- rom), και αλλες παρόμοιες, απλα ξεχαστε το.

Μπορείς ήδη να βάλεις emulators στο iOS.

Πέραν του θέματος επιλογής του χρήστη -αν θα το κάνει ή όχι- κι επειδή πολύ συζητιέται ως τάχα μου προσόν, θα ήθελα να ξέρω αν όντως τα χρησιμοποιεί κάποιος σε κινητό πέρα από το να τα σετάρει και να παίξει 2-3 φορές ή μέχρι να παραδεχτεί πόσο άκυρο user experience είναι. Δηλαδή τα σπασμένα apps που λένε κάποιοι, οκ, πιο πολύ νόημα έχουν.

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...