alex89 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Είδα πως και παλιότερα υπήρχε παρόμοιο θέμα, όμως καλύτερα να γράψω τη δική μου περίπτωση. Η επιφάνεια είναι 10τ.μ. με χώμα (όχι άμμος). Θέλω να ρίξω τσιμέντο που θα σηκώσει κοντά στον 1,2 τόνους και να βάλω και πέτρα φυσική. Ακούω διάφορα να μου λένε. Έχω καταλήξει πως θα χρειαστεί να βάλω πάνω από το χώμα μία στρώση χαλίκι κανονικό (όχι το μικρό). Διάβασα να μπει από επάνω ένα πλαστικό για να μην το διαβρώσει γρήγορα το χώμα το τσιμέντο. Δεν ξέρω τι είναι αυτό το πλαστικό. Το τσιμέντο θα είναι 4 εκατοστά και θα πρέπει να το βάλω πλέγμα. Άλλοι μου λένε για ένα πλαστικό πορτοκαλί και άλλοι για γαλβανιζέ σιδερένιο. Πάνω από το τσιμέντο που θα μπει η πέτρα ή μία άποψη λέει να βάλω 2 με 3 πόντους χαρμάνι (δεν ξέρω τι χαρμάνι, μάλλον άμμο με τσιμέντο) και μετά την πέτρα όσο θα είναι φρέσκο για να γίνει και το αλφάδιασμα. Η άλλη άποψη λέει, πάνω από το τσιμέντο να βάλω μία στρώση χαλίκι κανονικό, άμμο κανονική και κατευθείαν την πέτρα και να κάνω μόνον τους αρμούς. Εννοείται πως στο τσιμέντο θα μπει ρητίνη revinex ή D20 και ίνες προπυλενίου 12mm. Ακούω ρε παιδιά συμβουλές.
vaslag7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 4 cm είναι λιγο,απο 7-8 και πανω,βάζεις πλέγμα,δεν χρειαζεται γαλβανιζέ.Σωστες αναλογίες υλικών και δεν χρειαζεται τίποτα απο κάτω,απλως θα ανασηκώνεις το πλεγμα όταν ρίχνεις το μπετο για να μην ακουμπαει το πλεγμα στο χώμα.Οτι απορία έχεις ρώτα, η δουλειά μου είναι.Μιλάμε για χώμα που ειναι χρόνια και έχει κάτσει οσο είναι να κάτσει 2
georgiouu Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 4 εκατοστα τσιμεντο ειναι τιποτα εφοσον θα εχει και βαρος πανω.θα σπασει θελει ναυλον απο κατω,χαλικι,πλεγμα μεταλλικο και τελος μπετο 1
NikosKallithea Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Τι χρηση θα εχει αυτος ο χώρος; https://koon.ru/el/betonnye-poly-na-grunt-s-uteplitelem-nuzhny-li-sherstyanye-noski-dlya-vnukov-ili-kak/
alex89 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Συγνώμη για την αναμονή. Το πλαστικό πλέγμα που μου πρότειναν είναι ένα που χρησιμοποιείται και όταν σκάβουν τους δρόμους και για εργασίες και μετά τους κλείνουν. Μπορεί να το έχετε δει είναι αυτό και είναι από πολυπροπυλένιο. 4 εκατοστά θα είναι η πρώτη ας πούμε στρώση. Μπορεί να πάω και στα 5 εκτατοστά σε τσιμέντο. Μετά από πάνω θα μπει πέτρα που είναι άλλα 4 εκατοστά. Δε θα είναι επιπλέον βάρος για το τσιμέντο από κάτω; Θεωρώ πως θα χρειαστεί πλέγμα (μεταλλικό ή πλαστικό). Δεν ξέρω όμως το μεταλλικό αν με τα χρόνια σκουριάσει.... Το νάυλον υποθέτω θα πρέπει να είναι χοντρό και θα απλώσει στο χώμα που είναι πολύ καλά πατημένο. Η χρήση είναι κάτι σαν γκαράζ σε εξωτερικό χώρο. Θα δεχθεί φορτίο μέχρι 1μιση τόνο. Δηλαδή το αυτοκίνητο της δουλειάς και μπορεί κανένα εμπόρευμα προσωρινά σε παλέτα. Να είναι καμιά 100 - 150 κιλά. Στις 27/1/2024 στις 6:37 ΜΜ, vaslag7 είπε 4 cm είναι λιγο,απο 7-8 και πανω,βάζεις πλέγμα,δεν χρειαζεται γαλβανιζέ.Σωστες αναλογίες υλικών και δεν χρειαζεται τίποτα απο κάτω,απλως θα ανασηκώνεις το πλεγμα όταν ρίχνεις το μπετο για να μην ακουμπαει το πλεγμα στο χώμα.Οτι απορία έχεις ρώτα, η δουλειά μου είναι.Μιλάμε για χώμα που ειναι χρόνια και έχει κάτσει οσο είναι να κάτσει Συγνώμη για το δύο posts. Ναι όμως είναι 10 τ.μ. Το ανασήκωμα ναι μου έχουν πει. Άλλος μου είπε να βάλω κάτι αποστάτες για να πάρει ύψος το πλέγμα.
andreaspA Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Θα ριξεις ενα πατωμα με μπετο 10cm το λιγοτερο και ενα πλεγμα απο μεσα. Οταν θα στεγνωσει, φτιαξε λασπη και κολλα οτι πετρα θέλεις. 1
sakisvele Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 νάιλον χονδο για στρωσιμο στο χωμα και μετα πλέγμα οπλισμού ..Έπειτα κανεις το στρώσιμο πέτρας ..τα συμπεράσματα της επιτυχίας δικά σου, αφού κάνεις καλούπωμα εξαρχής 1
JLEE Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Με τις λίγες γνώσεις που έχω νομίζω οτι 4 cm και τσιμέντο δεν υπάρχουν. Ξεκινάς από τα 8cm! Όσα είχα κάνει παλιότερα τα έκανα 10cm για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 1
alex89 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Μίλησα με ένα παλικάρι που είδε και το χώρο. Δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτό (για τους μάστορες αυτά είναι μερεμέτια). Και εκείνος μου είπε για να αντέξει, θέλει 10 εκατοστά με μεταλλικό πλέγμα μέσα. Όσο παραπάνω μπαίνει στα 10 εκατοστά τόσο το καλύτερο. Οπότε με βλέπω τελικά να το καταιβάζω να το ισιώνω, να του ρίχνω χοντρό χαλίκι και όταν ζεστάνει ο καιρός, να έρθει κάποιος με από αυτές τις μπετονιέρες να κάνει χαρμάνι και να πέσουν οι 10+ πόντοι. Μόνος τόση δουλειά δεν τη βγάζω....Για να γίνει σωστή δουλειά. Αν είναι να το κάνω λεπτό το στρώμα και να μου σπάσει, πάει και ο χρόνος και τα χρήματα σε υλικά συν του να ξηλώσω το λεπτό στρώμα να πετάξω μπάζα και πάλι από την αρχή. Να είσθε καλά που μου δώσατε και εσείς τη σωστή εικόνα γιατί αν το ξεκινούσα για 4 και 5 εκατοστά, μάλλον θα είχα θέμα..
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 11 λεπτά πριν, alex89 είπε Μίλησα με ένα παλικάρι που είδε και το χώρο. Δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτό (για τους μάστορες αυτά είναι μερεμέτια). Και εκείνος μου είπε για να αντέξει, θέλει 10 εκατοστά με μεταλλικό πλέγμα μέσα. Όσο παραπάνω μπαίνει στα 10 εκατοστά τόσο το καλύτερο. Οπότε με βλέπω τελικά να το καταιβάζω να το ισιώνω, να του ρίχνω χοντρό χαλίκι και όταν ζεστάνει ο καιρός, να έρθει κάποιος με από αυτές τις μπετονιέρες να κάνει χαρμάνι και να πέσουν οι 10+ πόντοι. Μόνος τόση δουλειά δεν τη βγάζω....Για να γίνει σωστή δουλειά. Αν είναι να το κάνω λεπτό το στρώμα και να μου σπάσει, πάει και ο χρόνος και τα χρήματα σε υλικά συν του να ξηλώσω το λεπτό στρώμα να πετάξω μπάζα και πάλι από την αρχή. Να είσθε καλά που μου δώσατε και εσείς τη σωστή εικόνα γιατί αν το ξεκινούσα για 4 και 5 εκατοστά, μάλλον θα είχα θέμα.. Πολύ σημαντικό να πατηθεί πολύ καλά το χώμα πριν κάνεις οτιδήποτε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα