It'sCly Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να αγοράσω σπίτι εδώ στην Ελλάδα αλλά προφανώς δεν διαθέτω όλο το ποσό. Έχω συνεννοηθεί για να λάβω δάνειο από την χώρα προέλευσης μου. Όταν γίνει η μεταφορά των χρημάτων στον λογαριασμό μου,θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα από άποψη εφορίας κλπ?
csontheline Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Αφού μπορείς να το αποδείξεις, για ποιον λόγο να υπάρξει πρόβλημα; Οι φόροι που θα πληρώσεις αφορούν την αγοροπωλησία και σε ενδεχόμενο έλεγχο αρκεί το συμβόλαιο του δανείου. 1
adversus Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Aυτό ακριβώς που είπε ο csontheline, το έκανα πριν περίπου 4 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.
vagos789 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Στις 28/1/2024 στις 3:30 ΜΜ, It'sCly είπε Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να αγοράσω σπίτι εδώ στην Ελλάδα αλλά προφανώς δεν διαθέτω όλο το ποσό. Έχω συνεννοηθεί για να λάβω δάνειο από την χώρα προέλευσης μου. Όταν γίνει η μεταφορά των χρημάτων στον λογαριασμό μου,θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα από άποψη εφορίας κλπ? προβλημα δεν θα υπαρξει μεν, αλλα καλο θα ειναι να διατηρησεις για χρονια τα σχετικα παραστατικα και εγγραφα ωστε αν ποτε κληθεις για εξηγησεις να μην χρειαζεται να τα ψαχνεις εκεινη την ωρα
GR77-S Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Στις 28/1/2024 στις 3:30 ΜΜ, It'sCly είπε Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να αγοράσω σπίτι εδώ στην Ελλάδα αλλά προφανώς δεν διαθέτω όλο το ποσό. Έχω συνεννοηθεί για να λάβω δάνειο από την χώρα προέλευσης μου. Όταν γίνει η μεταφορά των χρημάτων στον λογαριασμό μου,θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα από άποψη εφορίας κλπ? Να ρωτήσω κάτι και εγώ; Η τράπεζα του εξωτερικού δέχεται σαν εξασφάλιση για το δάνειο που θα σου παρέχει το ίδιο το ακίνητο που θα αγοράσεις στην Ελλάδα ή πρέπει να έχεις κάποιο άλλο εμπράγματο δικαίωμα στο εξωτερικό;
adversus Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Στη δική μου περίπτωση έπαιξαν ρόλο οι καταθέσεις και το ότι έχω ήδη αγορασμένο σπίτι στην εκεί χώρα, δεν έπαιζε ρόλο η αγορά του σπιτιού στην Ελλάδα ως προς την έγκριση του δανείου.
csontheline Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 14 hours ago, GR77-S said: Να ρωτήσω κάτι και εγώ; Η τράπεζα του εξωτερικού δέχεται σαν εξασφάλιση για το δάνειο που θα σου παρέχει το ίδιο το ακίνητο που θα αγοράσεις στην Ελλάδα ή πρέπει να έχεις κάποιο άλλο εμπράγματο δικαίωμα στο εξωτερικό; Όχι, δεν δέχεται το οτιδήποτε εκτός της ίδιας της χώρας που εδρεύει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
It'sCly Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Καλή συνέχεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα