Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν είναι χαρούμενο το παιδί και μαθαίνει συνεχίζεις, δεν αξίζει το ρίσκο της αλλαγής.

Αν το θέμα σου είναι πόσα βγάζει ένα τέτοιο "επάγγελμα" και το ζηλεύεις, μπορείς να κάνεις αλλαγή καριέρας και να το γυρίσεις σε ιδιαίτερα. Σίγουρα πάντως δεν έχεις σκεφτεί πολλά για αυτή τη "δουλειά"..

• Like 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, stekont είπε

Αν είναι χαρούμενο το παιδί και μαθαίνει συνεχίζεις, δεν αξίζει το ρίσκο της αλλαγής.

Αν το θέμα σου είναι πόσα βγάζει ένα τέτοιο "επάγγελμα" και το ζηλεύεις, μπορείς να κάνεις αλλαγή καριέρας και να το γυρίσεις σε ιδιαίτερα. Σίγουρα πάντως δεν έχεις σκεφτεί πολλά για αυτή τη "δουλειά"..

Το θέμα μου είναι πόσο πρέπει να κοστίζουν αυτά τα αγγλικά πια... καθώς αν είναι να δίνω το 1/7 του οικογενειακού προϋπολογισμού μόνο για τα αγγλικά το κλείσαμε το σπίτι...

Δημοσ.
6 hours ago, PixelPioneer said:

Το θέμα μου είναι πόσο πρέπει να κοστίζουν αυτά τα αγγλικά πια... καθώς αν είναι να δίνω το 1/7 του οικογενειακού προϋπολογισμού μόνο για τα αγγλικά το κλείσαμε το σπίτι...

Δεν υπαρχει "πρεπει"... ειναι πολυ random τί θα κατσει στον καθενα..

Γενικα τα ιδιαιτερα θα επρεπε να θεωρουνται είδος πολυτελειας. 

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ πολύ με τα σχόλια του @phanispal.

Επειδή από το μήνυμά σου, φαίνεσαι κάπως εγκλωβισμένος, νομίζω ότι πρέπει να αναλύσεις τις επιλογές σου. Στη θέση σου, θα έβλεπα πόσο κοστίζουν τα μαθήματα σε καλό φροντιστήριο (σε γκρουπ μαξ 8 ατόμων) και αν ήταν σημαντική η διαφορά (μπορεί να είναι μέχρι και τα μισά) θα σκεφτόμουν σοβαρά την αλλαγή, ειδικά λόγω της συμπεριφοράς της δασκάλας. Η διδασκαλία των αγγλικών δεν είναι κάτι εξεζητημένο, δεν πιστεύω ότι θα είναι μεγάλη διαφορά αν πάει σε ένα καλό φροντιστήριο με περισσότερα άτομα.  

Σκέψου ότι αφού το παιδί είναι στην Α' Γυμνασίου, έχεις μεγάλη "ανηφόρα" μπροστά σου με φροντιστήρια μαθημάτων στο Λύκειο. Για μένα, πιο καθοριστικά για το μέλλον του παιδιού είναι τα φροντιστήρια μαθημάτων, καθώς αυτά καθορίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό το επάγγελμα που θα κάνει (μέσω Πανελληνίων). Τα αγγλικά μπορεί να τα βελτιώσει και ως φοιτητής (εγώ πήρα Proficiency σπουδάζοντας, ήταν ωραίο και ως δικτύωση). Αν μπορείς να αποταμιεύσεις μερικά χρήματα για αργότερα, θα σε βοηθήσει. 

Spoiler

Όπως θα έλεγε και ο Βέγγος, 30Ε/ώρα, την ημέρα (ας πούμε 5ώρο) 150Ε, δηλαδή στις 22 εργάσιμες 3.300€, δεν τα λες και λίγα για δάσκαλο.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν πάντως και πλατφόρμες με online ιδιαίτερα μαθήματα με μικρότερο κοστολόγιο ανά ώρα πχ 15-20€ και θα βρεις αρκετές επιλογές. Μπορείτε ίσως να δοκιμάσετε κάποιο μάθημα με 2-3 καθηγητές αν δεν ταιριάζει κάποιος. Ίσως να είναι μια λύση και αυτή. 

Δημοσ.
Στις 12/2/2024 στις 5:00 ΜΜ, phanispal είπε

Επίσης, δεν ξέρω γιατί στο 2024 κολλάμε με έναν τίτλο όπως Lower και Proficiency, έχεις σκοπό να τον βάλεις σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ; Θέλω να πω, περισσότερο ουσιαστικό είναι να κατέχει σε ικανοποιητικό βαθμό τη γλώσσα, παρά να έχει ένα χαρτί που δε λέει και πολλά, αυτά ήταν για δεκαετία '90 αρχές '00 που νομίζαμε ότι τα πτυχία είναι το παν.

Εγώ συμφωνώ με αυτό, κι ούτε φυσικά σε κάποια δουλειά σου ζητάνε τέτοια χαρτιά, εκτος Δημοσίου. Αλλά η διδασκαλία αγγλικών στην Ελλάδα επικεντρώνεται στην απόκτηση χαρτιών, θυμάμαι οτι η αδερφή μου είχε πει στην καθηγήτρια του ιδιαίτερου οτι δε θέλει να δώσει Proficiency γιατι δε θα της χρησιμεύσει και θα χάσει χρόνο με την προετοιμασία των εξετάσεων καθεαυτών, και η καθηγήτρια έκανε να το χωνέψει ένα τρίμηνο, σα να τη βγάλαμε από τη σειρά της.

Το αντεπιχείρημα των καθηγητών είναι πως η λήψη ενός (άχρηστου) πτυχίου και η προετοιμασία για τις εξετάσεις βάζει τους μαθητές σε ένα "μπούσουλα" για να διαβάσουν από ότι ένα "γενικό" μάθημα επιπέδου Β2-Γ1-Γ2. Σε άλλες γλώσσες συμφωνώ με τη "πτυχιομανία" γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να αποδείξεις τη γνώση σου και συνηθως υπάρχει ένα καθολικά αναγνωρισμένο πτυχίο (όπως τα πτυχία του Goethe), στα αγγλικά όμως αν δε στοχεύεις δημόσιο, το να έχεις ενα proficiency Michigan στα 17-18 σου δε λέει απολύτως τίποτα, πολύ παραπάνω ένα Lower που ειναι το απόλυτο τιποτα

Δημοσ.
20 ώρες πριν, PixelPioneer είπε

Από τη στιγμή που δεν μπορείς να τον διδάξεις εσύ ο ίδιος θα πρέπει να κάνεις υπομονή για 1-1.5 χρόνο. Αυτή τη στιγμή ο γιος σου είναι στο πιο κρίσιμο σημείο. Μετά το Β2 μπορεί να συνεχίσει εύκολα να τα μαθαίνει μόνος του. 

5 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Εγώ συμφωνώ με αυτό, κι ούτε φυσικά σε κάποια δουλειά σου ζητάνε τέτοια χαρτιά, εκτος Δημοσίου. Αλλά η διδασκαλία αγγλικών στην Ελλάδα επικεντρώνεται στην απόκτηση χαρτιών, θυμάμαι οτι η αδερφή μου είχε πει στην καθηγήτρια του ιδιαίτερου οτι δε θέλει να δώσει Proficiency γιατι δε θα της χρησιμεύσει και θα χάσει χρόνο με την προετοιμασία των εξετάσεων καθεαυτών, και η καθηγήτρια έκανε να το χωνέψει ένα τρίμηνο, σα να τη βγάλαμε από τη σειρά της.

Το αντεπιχείρημα των καθηγητών είναι πως η λήψη ενός (άχρηστου) πτυχίου και η προετοιμασία για τις εξετάσεις βάζει τους μαθητές σε ένα "μπούσουλα" για να διαβάσουν από ότι ένα "γενικό" μάθημα επιπέδου Β2-Γ1-Γ2. Σε άλλες γλώσσες συμφωνώ με τη "πτυχιομανία" γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να αποδείξεις τη γνώση σου και συνηθως υπάρχει ένα καθολικά αναγνωρισμένο πτυχίο (όπως τα πτυχία του Goethe), στα αγγλικά όμως αν δε στοχεύεις δημόσιο, το να έχεις ενα proficiency Michigan στα 17-18 σου δε λέει απολύτως τίποτα, πολύ παραπάνω ένα Lower που ειναι το απόλυτο τιποτα

Βασικά το μεγαλύτερο θέμα στα αγγλικά είναι πως το C2 (με εξαίρεση το IELTS που είναι κλιμακωτό) παραείναι εύκολο. Το C2 σε γλώσσες όπως τα γερμανικά ή τα ισπανικά είναι αρκετά δύσκολο. Στα ισπανικά ειδικά ελάχιστοι επιλέγουν να το δώσουν λόγω της δυσκολίας του. 

Δημοσ.

Να προσθέσω μερικές ακόμα πληροφορίες - καθώς πλέον τα έχω όλα πιο οργανωμένα στο μυαλό μου.
Το παιδί κάνει αγγλικά ήδη 5+ χρόνια, από Β' Δημοτικού.
Πριν ξεκινήσουμε τα μαθήματα ρωτήσαμε τη δασκάλα για το πόσο κοστίζουν και μας είπε 7€/ώρα. Δεν μας είπε ότι η τιμή θα αλλάζει όσο προχωράμε.
Ξεκίνησαν με γκρουπάκι 4 παιδάκια με 7€/ώρα. Η τιμή ανέβαινε σταδιακά μέχρι πρόπερσι που μας είπε ότι η τιμή θα είναι πλέον στα 10€/ώρα και πως αυτή θα είναι η τελευταία αύξηση.
Από πέρσι έμειναν δύο μόνο παιδιά στο γκρουπάκι, ο γιος μου κι ένα ακόμα παιδί ένα χρόνο μεγαλύτερος. Η τιμή στα 10€/ώρα, αλλά πλέον μας είπε ότι κάθε μάθημα θα είναι 1,5ώρα αντί για 1 που ήταν μέχρι τότε. Είχαμε δηλαδή έμμεση αύξηση στο κόστος.

Η ίδια συνθήκη ίσχυε και φέτος μέχρι που ξαφνικά, εκείνο το απόγευμα που πήγα να πάρω το παιδί, βγήκε κι αυτή στην είσοδο της πολυκατοικίας για να με ενημερώσει. Μου είπε πως έχει ευχάριστα νέα, είναι πολύ ικανοποιημένη από την πρόοδο του παιδιού και πως όλα είναι περίφημα... και πως γι' αυτόν τον λόγο αποφάσισε από το επόμενο μάθημα να ξεκινήσουν τα μαθήματα του Lower και πως με αυτόν τον ρυθμό τα παιδιά θα είναι έτοιμα να εξεταστούν στο τέλος της Β' Γυμνασίου (για τον γιο μου). Οπότε χάρηκα κι εγώ και είπα πολύ ωραία και μπράβο για την πρόοδο και την εξέλιξη. Μάλιστα τα νέα βιβλία τα είχε έτοιμα και τα είχε μοιράσει ήδη στα παιδιά. Δηλαδή ο μικρός βγήκε με τα νέα βιβλία στο χέρι.
Ε μετά από τα ευχάριστα, μου είπε πως υπάρχει και κάτι ακόμα που πρέπει να ξέρω... η τιμή της ώρας θα αλλάξει και πως θα είναι πλέον 15€, γιατί τόσο χρεώνει αυτή για μαθήματα Lower.

Ομολογώ ότι πιάστηκα απροετοίμαστος εκείνη τη στιγμή. Από τη μία χάρηκα που τα παιδιά προχωρούν, αλλά ταυτόχρονα με ταρακούνησε και λίγο το θέμα με την τιμή... Κάτι πήγα να ψελλίσω, αλλά ήθελα χρόνο να επεξεργαστώ τις πληροφορίες και επειδή δεν θυμόμουν και καλά τι είχαμε πει παλιότερα - έκανα μερικά αχ-βαχ για το θέμα της τιμής, χαιρετηθήκαμε κι έφυγα. Αργότερα στο σπίτι έκανα τους υπολογισμούς, τα συλλογίστηκα όλα, μου επιβεβαίωσε και η γυναίκα μου το θέμα με τις τιμές, είναι και να πληρώσουμε και τα νέα βιβλία κάπου στα 80€, που εντάξει κάποια στιγμή θα τα παίρναμε, και τότε ξεκίνησα να ψάχνω στο web για τιμές αγγλικών κλπ και βρέθηκα εδώ.

Ομολογώ ότι όσο τα σκέφτομαι, τόσο περισσότερο βρίσκω πράγματα που μου έχουν κάνει κακή εντύπωση συνολικά με τη συγκεκριμένη δασκάλα και το θέμα με τις τιμές.

Τέλος επειδή δεν έχω άλλο κριτήριο και γνώση, τα 7 τελικά συνολικά χρόνια για να φτάσει το παιδί στο επίπεδο του Lower με 1,5 χρόνο μαθήματα επικεντρωμένα σε αυτό το επίπεδο και τις εξετάσεις του, είναι λογικός χρόνος; Θέλω να πω... ναι το παιδί έχει μάθει όσα έχει μάθει... αλλά βγάζει νόημα ο χρόνος που έχει απαιτηθεί γι' αυτό;
Φυσικά παίζει ρόλο και το παιδί και το πόσο διαβάζει, πόσο εύκολα τα παίρνει - γενικά πάντως είναι από τους καλούς μαθητές.
*Προσπαθώ να αξιολογήσω κάπως την κατάσταση και το εάν τελικά με τη συγκεκριμένη δασκάλα το αποτέλεσμα είναι επαρκές.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ~200€/μήνα για αγγλικά επιπέδου pre-lower και για διάστημα μάλιστα 16 μηνών και για 3 ώρες την εβδομάδα είναι πολλά λεφτά.
Φοβάμαι επίσης ότι την επόμενη χρονιά μπορεί να μας πει ότι πρέπει να αυξηθούν οι ώρες - οπότε να πρέπει να πληρώνουμε ακόμα περισσότερα.

Πλέον έχουμε ξεκινήσει έρευνα για εναλλακτικές με φροντιστήρια, παραμένω όμως σκεπτικός για το τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό στο παιδί.

Όταν θα έχω μια καλή εικόνα με το τι παίζει και είμαι πιο κατασταλαγμένος θα κάνω και μια συζήτηση με τη δασκάλα και θα της αναφέρω το ζήτημα με τις τιμές και το γεγονός ότι μας είχε πει ότι δεν θα υπάρχει άλλη αύξηση στο μέλλον.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, PixelPioneer είπε

Να προσθέσω μερικές ακόμα πληροφορίες - καθώς πλέον τα έχω όλα πιο οργανωμένα στο μυαλό μου.
Πριν ξεκινήσουμε τα μαθήματα ρωτήσαμε τη δασκάλα για το πόσο κοστίζουν και μας είπε 7€/ώρα. Δεν μας είπε ότι η τιμή θα αλλάζει όσο προχωράμε.
Ξεκίνησαν με γκρουπάκι 4 παιδάκια με 7€/ώρα. Η τιμή ανέβαινε σταδιακά μέχρι πρόπερσι που μας είπε ότι η τιμή θα είναι πλέον στα 10€/ώρα και πως αυτή θα είναι η τελευταία αύξηση.
Από πέρσι έμειναν δύο μόνο παιδιά στο γκρουπάκι, ο γιος μου κι ένα ακόμα παιδί ένα χρόνο μεγαλύτερος. Η τιμή στα 10€/ώρα, αλλά πλέον μας είπε ότι κάθε μάθημα θα είναι 1,5ώρα αντί για 1 που ήταν μέχρι τότε. Είχαμε δηλαδή έμμεση αύξηση στο κόστος.

Η ίδια συνθήκη ίσχυε και φέτος μέχρι που ξαφνικά, εκείνο το απόγευμα που πήγα να πάρω το παιδί, βγήκε κι αυτή στην είσοδο της πολυκατοικίας για να με ενημερώσει. Μου είπε πως έχει ευχάριστα νέα, είναι πολύ ικανοποιημένη από την πρόοδο του παιδιού και πως όλα είναι περίφημα... και πως γι' αυτόν τον λόγο αποφάσισε από το επόμενο μάθημα να ξεκινήσουν τα μαθήματα του Lower και πως με αυτόν τον ρυθμό τα παιδιά θα είναι έτοιμα να εξεταστούν στο τέλος της Β' Γυμνασίου (για τον γιο μου). Οπότε χάρηκα κι εγώ και είπα πολύ ωραία και μπράβο για την πρόοδο και την εξέλιξη. Μάλιστα τα νέα βιβλία τα είχε έτοιμα και τα είχε μοιράσει ήδη στα παιδιά. Δηλαδή ο μικρός βγήκε με τα νέα βιβλία στο χέρι.
Ε μετά από τα ευχάριστα, μου είπε πως υπάρχει και κάτι ακόμα που πρέπει να ξέρω... η τιμή της ώρας θα αλλάξει και πως θα είναι πλέον 15€, γιατί τόσο χρεώνει αυτή για μαθήματα Lower.

Ομολογώ ότι πιάστηκα απροετοίμαστος εκείνη τη στιγμή. Από τη μία χάρηκα που τα παιδιά προχωρούν, αλλά ταυτόχρονα με ταρακούνησε και λίγο το θέμα με την τιμή... Κάτι πήγα να ψελλίσω, αλλά ήθελα χρόνο να επεξεργαστώ τις πληροφορίες και επειδή δεν θυμόμουν και καλά τι είχαμε πει παλιότερα - έκανα μερικά αχ-βαχ για το θέμα της τιμής, χαιρετηθήκαμε κι έφυγα. Αργότερα στο σπίτι έκανα τους υπολογισμούς, τα συλλογίστηκα όλα, μου επιβεβαίωσε και η γυναίκα μου το θέμα με τις τιμές, είναι και να πληρώσουμε και τα νέα βιβλία κάπου στα 80€, που εντάξει κάποια στιγμή θα τα παίρναμε, και τότε ξεκίνησα να ψάχνω στο web για τιμές αγγλικών κλπ και βρέθηκα εδώ.

Ομολογώ ότι όσο τα σκέφτομαι, τόσο περισσότερο βρίσκω πράγματα που μου έχουν κάνει κακή εντύπωση συνολικά με τη συγκεκριμένη δασκάλα και το θέμα με τις τιμές.

Τέλος επειδή δεν έχω άλλο κριτήριο και γνώση, τα 7 τελικά συνολικά χρόνια για να φτάσει το παιδί στο επίπεδο του Lower με 1,5 χρόνο μαθήματα επικεντρωμένα σε αυτό το επίπεδο και τις εξετάσεις του, είναι λογικός χρόνος; Θέλω να πω... ναι το παιδί έχει μάθει όσα έχει μάθει... αλλά βγάζει νόημα ο χρόνος που έχει απαιτηθεί γι' αυτό;
Φυσικά παίζει ρόλο και το παιδί και το πόσο διαβάζει, πόσο εύκολα τα παίρνει - γενικά πάντως είναι από τους καλούς μαθητές.
*Προσπαθώ να αξιολογήσω κάπως την κατάσταση και το εάν τελικά με τη συγκεκριμένη δασκάλα το αποτέλεσμα είναι επαρκές.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ~200€/μήνα για αγγλικά επιπέδου pre-lower και για διάστημα μάλιστα 16 μηνών και για 3 ώρες την εβδομάδα είναι πολλά λεφτά.
Φοβάμαι επίσης ότι την επόμενη χρονιά μπορεί να μας πει ότι πρέπει να αυξηθούν οι ώρες - οπότε να πρέπει να πληρώνουμε ακόμα περισσότερα.

Πλέον έχουμε ξεκινήσει έρευνα για εναλλακτικές με φροντιστήρια, παραμένω όμως σκεπτικός για το τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό στο παιδί.

Όταν θα έχω μια καλή εικόνα με το τι παίζει και είμαι πιο κατασταλαγμένος θα κάνω και μια συζήτηση με τη δασκάλα και θα της αναφέρω το ζήτημα με τις τιμές και το γεγονός ότι μας είχε πει ότι δεν θα υπάρχει άλλη αύξηση στο μέλλον.

Εγώ ξεκίνησα αγγλικά σε φροντιστήριο όταν πήγαινα δευτέρα δημοτικού το μακρινό 1999 και έδωσα lower στο τέλος της τρίτης Γυμνασίου (Μάιος 2007) και proficiency στα μέσα της δευτέρας Λυκείου (Νοέμβριος 2008). Σαν ενήλικος έμαθα ισπανικά μόνος μου σε 3 χρόνια (DELE C1) και γερμανικά σε 3,5 χρόνια (δεν έχω ακόμα χαρτί).

Όπως ανέφερα σε προηγούμενο post οι παιδικές τάξεις πάνε πολύ αργά καθώς τα παιδιά, σε αντίθεση με το στερεότυπο ότι το μυαλό τους είναι σφουγγάρι, μαθαίνουν πιο δύσκολα από τους ενήλικες. Τα 7 χρόνια λοιπόν είναι λογικότατα όταν μιλάμε για παιδιά. Αν τα μαθήματα πήγαιναν πιο γρήγορα, μεγάλο μέρος των παιδιών δε θα μπορούσε να ανταπεξέλθει. 

Στον 1,5 χρόνο για το B2, ο γιος σου θα πρέπει να μάθει ύλη αντίστοιχου μεγέθους σε σχέση με τα 5-5,5 χρόνια που έκανε ήδη. Εκείνο που με απασχολεί περισσότερο, είναι οι ώρες καθώς όταν έκανα εγώ μαθήματα για το lower, είχαμε μάθημα 3 φορές την εβδομάδα από 2 διδακτικές ώρες (1,5 ώρα), ενώ το 1 από τα 3 μαθήματα διδασκόταν από native speaker. Το πρόβλημα με τα φροντιστήρια είναι ότι η ποιότητα τους δεν είναι απαραίτητα σταθερή. Από όταν πήρα το proficiency και μετά το φροντιστήριο που πήγα παρέπεσε και έβλεπα το όνομα μου τοιχοκολλημένο στους επιτυχόντες για πάνω από 5 χρόνια. :lol: 

Αν τον πας σε φροντιστήριο για οικονομικούς λόγους, λάβε υπόψιν μόνο γνώμες γωνιών που τα παιδιά τους έδωσαν με το συγκεκριμένο φροντιστήριο τα τελευταία 2 χρόνια. Ρώτα επίσης πόσα παιδιά κόπηκαν. Στο δικό μου τμήμα από ότι θυμάμαι το FCE το είχαμε πάρει 8 ή 9 στους 13, ενώ στο ECCE είχε κοπεί μόνο μία μαθήτρια. Στο ECPE περάσαμε οι 3 από τους 4. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν είσαι ευχαριστημένος και το παιδί επισης και έχει πρόοδο, θα πρότεινα να συζητήσεις μαζί της και να ζητήσεις αντι για 45€ την εβδομάδα να το κατεβάσει στα 40€. Ίσως έτσι το δεχτεί.

Εγώ τα λεφτά που δίνω και θα δώσω για τα παιδιά είτε είναι για αγγλικά είτε για άλλες δραστηριότητες, και όντας και ο ίδιος εκπαιδευτικός τα βλέπω σαν επένδυση. Επενδυω ότι το μέλλον του θα είναι όσο καλύτερο γίνεται με αυτά που μπορώ να δώσω. 

Τα 15€ εμένα για επαρχία, για μάθημα αγγλικών επιπέδου lower και μάθημα στο σπίτι της καθηγήτριας μου φαινονται πολλά πάντως. 12-13 θα ήταν μια νορμάλ τιμη αν γίνεται καλή δουλειά. 

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, zestikios είπε

Αν είσαι ευχαριστημένος και το παιδί επισης και έχει πρόοδο, θα πρότεινα να συζητήσεις μαζί της και να ζητήσεις αντι για 45€ την εβδομάδα να το κατεβάσει στα 40€. Ίσως έτσι το δεχτεί.

Εγώ τα λεφτά που δίνω και θα δώσω για τα παιδιά είτε είναι για αγγλικά είτε για άλλες δραστηριότητες, και όντας και ο ίδιος εκπαιδευτικός τα βλέπω σαν επένδυση. Επενδυω ότι το μέλλον του θα είναι όσο καλύτερο γίνεται με αυτά που μπορώ να δώσω. 

Τα 15€ εμένα για επαρχία, για μάθημα αγγλικών επιπέδου lower και μάθημα στο σπίτι της καθηγήτριας μου φαινονται πολλά πάντως. 12-13 θα ήταν μια νορμάλ τιμη αν γίνεται καλή δουλειά. 

Συμφωνώ κι εγώ επένδυση για τα παιδιά το βλέπω όλα. Θέλω και προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Ακολουθεί και η μικρή που είναι τώρα νηπιαγωγείο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/2/2024 στις 2:27 ΜΜ, PixelPioneer είπε

Επειδή έχω φροντιστήριο, να σου πω μερικά πράγματα:

1. 7 χρόνια για Β2, είναι πολλά εκτός κι αν ο μαθητής είναι σχετικά αδύναμος ή πάει για το FCE (που είναι το μόνο πραγματικά απαιτητικό πιστοποιητικό). Ένας καλός μαθητής παίρνει οποιοδήποτε άλλο πιστοποιητικό επιπέδου Β2 σε 6 χρόνια ή λιγότερο. Οι πολύ καλοί μαθητές μου συνήθως στην Α-Β Γυμνασίου παίρνουν ECPE / CELP (proficiency δλδ) εύκολα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και μέσα από netflix, spotify, youtube, κτλ πολλά παιδιά έχουν έντονη επαφή με τη γλώσσα. 
Για πιο πιστοποιητικό προετοιμάζεται το παιδί σου; Σας έχει πει;

2. Όταν είναι σε γκρουπάκι, μην τα λες ιδιαίτερα. Ιδιαίτερα σημαίνει να είναι μόνος του και να προχωράει το μάθημα με βάση τις απαιτήσεις του μαθητή, όχι τις απαιτήσεις του βιβλίου. Εδώ έγκειται και η τέχνη του καθηγητή.

3. Τα ιδιαίτερα τα προτείνω μόνο σε αδύναμους μαθητές ή σε αυτούς που έχουν τόσες πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες που δεν μπορούν με τίποτα να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της τάξης.

4. Τα ιδιαιτερα δεν έχουν ικανοποιητικό κέρδος. Εξ ου και σας έχει σε γκρουπάκι ή αύξησε την τιμή επειδή μειώθηκε ο αριθμός των μαθητών στο γκρουπ).

5. Σου κοστίζουν πάρα πολύ τα μαθήματα. Στα επίπεδα Β1-Β2, η τιμή δεν πρέπει να ξεπερνά τα 800-900€ ετησίως. 

Επεξ/σία από yannis27gr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα παιδιά μου Β΄ Λυκείου και Γ΄ Γυμνασίου ξεκίνησαν το 2017 τα Αγγλικά  με μια κοπέλα  στα 10€ την ώρα με μια  ώρα τη βδομάδα  (στο καθένα χωριστά) και πήραν το ECPE πέρυσι και πριν μια εβδομάδα αντίστοιχα. Η τιμή παρέμεινε η ίδια 10€ ανά ώρα. Η κοπέλα ερχόταν από τη πλατεία Βικτωρίας μέχρι τη Κηφισιά που μένουμε με το μηχανάκι της.. Εξαίρετη καθηγήτρια και άνθρωπος...

Επίσης τα διπλώματα χρειάζονται και στο εξωτερικό. Η αδελφή μου έστειλε τα παιδιά της στην Ολλανδία για μεταπτυχιακά και ττο πανεπιστήμιο τής ζήτησε δίπλωμα ΕCPE από το Cambridge. 

Αυτά από μένα..

Επεξ/σία από dimigar
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...