Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dimigar είπε

Τα παιδιά μου Β΄ Λυκείου και Γ΄ Γυμνασίου ξεκίνησαν το 2017 τα Αγγλικά  με μια κοπέλα  στα 10€ την ώρα με μια  ώρα τη βδομάδα  (στο καθένα χωριστά) και πήραν το ECPE πέρυσι και πριν μια εβδομάδα αντίστοιχα. Η τιμή παρέμεινε η ίδια 10€ ανά ώρα. Η κοπέλα ερχόταν από τη πλατεία Βικτωρίας μέχρι τη Κηφισιά που μένουμε με το μηχανάκι της.. Εξαίρετη καθηγήτρια και άνθρωπος...

Επίσης τα διπλώματα χρειάζονται και στο εξωτερικό. Η αδελφή μου έστειλε τα παιδιά της στην Ολλανδία για μεταπτυχιακά και ττο πανεπιστήμιο τής ζήτησε δίπλωμα ΕCPE από το Cambridge. 

Αυτά από μένα..

Το πανεπιστήμιο ζήτησε IELTS/TOEFL και μερικά δέχονται αντί για IELTS πρόσφατο CPE (και όχι ECPE). 

Π.χ. 

Αναφορά σε κείμενο

Test scores cannot be older than two years from the moment you submit your application in Studielink and it is not allowed to combine multiple tests.

Οπότε ενα ECPE απο το γυμνάσιο ή ακομα και ένα CPE είναι άχρηστα. Όταν έρθει η ώρα και θέλει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, θα χρειαστεί έτσι κι αλλιώς IELTS/TOEFL

• Like 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπική άποψη επειδή κι εμένα με γράψανε αγγλικά και με πίεζαν για αυτά τα πτυχία. Μη δώσεις lower δεν θα το ζητήσουν πουθενά. Όταν θα βγει στην αγορά εργασίας το παιδί δε θα χρειαστούν τα αγγλικά με βάση τα πτυχία. Θα δώσει ένα ielts για c1 επίπεδο με τεστ που θα κάνει το ίδιο από τα πολλά online και θα πληρώσεις μόνο 207 ευρώ την εξέταση. Άλλωστε Ελληνίδα θα ναι και η "Αγγλίδα" στο βρετανικό συμβούλιο που θα δώσει προφορικα. Και μετά αν είναι να μπει δημόσιο δίνει καπάκι και ένα proficiency c2 για μόρια.

Επεξ/σία από alexvi
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην δώσεις το ένα, μην δώσεις το άλλο, άχρηστα είναι, πήγαινε σε αυτό, την εύκολη λύση, δεν θα σου χρειαστούν πουθενά. 

Εύκολες λύσεις. Τσάτρα πατρα. 

Η διαδικασία κτήσης ενός πτυχίου ξένης γλώσσας, είναι μία διαδικασία πολύ παραπάνω από ένα fast food online τεστ. 

Κοινωνικοποιεί το παιδί, τον ενήλικα, τον φοιτητή, τον tour operator, την μητέρα που θέλει να ξεφύγει από τα τετριμμένα της οικίας. 

Μα πέρα από την κοινωνική πλευρά του θέματος, μαθαίνει στο παιδί, τι θα πει πειθαρχία, στοχοθεσία, προσπάθεια και εν τέλει, χαρά για τον κόπο του με την επιτυχία του.  Μαθήματα ζωής που θα του φανούν χρήσιμα στο μέλλον. Πολύ πιο χρήσιμα από ένα τεστ της πλάκας. Κυριολεκτικά της πλάκας. 

Γι' αυτό εκτιμώ αφάνταστα τους Γάλλους. Που δεν έχουν κάνει - ακόμα - τις εκπτώσεις των Άγγλων στα πτυχία τους. 

Θες πιστοποίηση ότι ξέρεις γαλλικά κύριε; 

Θα λιώσεις στο διάβασμα. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/2/2024 στις 2:27 ΜΜ, PixelPioneer είπε

Να προσθέσω μερικές ακόμα πληροφορίες - καθώς πλέον τα έχω όλα πιο οργανωμένα στο μυαλό μου.
Το παιδί κάνει αγγλικά ήδη 5+ χρόνια, από Β' Δημοτικού.
Πριν ξεκινήσουμε τα μαθήματα ρωτήσαμε τη δασκάλα για το πόσο κοστίζουν και μας είπε 7€/ώρα. Δεν μας είπε ότι η τιμή θα αλλάζει όσο προχωράμε.
Ξεκίνησαν με γκρουπάκι 4 παιδάκια με 7€/ώρα. Η τιμή ανέβαινε σταδιακά μέχρι πρόπερσι που μας είπε ότι η τιμή θα είναι πλέον στα 10€/ώρα και πως αυτή θα είναι η τελευταία αύξηση.
Από πέρσι έμειναν δύο μόνο παιδιά στο γκρουπάκι, ο γιος μου κι ένα ακόμα παιδί ένα χρόνο μεγαλύτερος. Η τιμή στα 10€/ώρα, αλλά πλέον μας είπε ότι κάθε μάθημα θα είναι 1,5ώρα αντί για 1 που ήταν μέχρι τότε. Είχαμε δηλαδή έμμεση αύξηση στο κόστος.

Η ίδια συνθήκη ίσχυε και φέτος μέχρι που ξαφνικά, εκείνο το απόγευμα που πήγα να πάρω το παιδί, βγήκε κι αυτή στην είσοδο της πολυκατοικίας για να με ενημερώσει. Μου είπε πως έχει ευχάριστα νέα, είναι πολύ ικανοποιημένη από την πρόοδο του παιδιού και πως όλα είναι περίφημα... και πως γι' αυτόν τον λόγο αποφάσισε από το επόμενο μάθημα να ξεκινήσουν τα μαθήματα του Lower και πως με αυτόν τον ρυθμό τα παιδιά θα είναι έτοιμα να εξεταστούν στο τέλος της Β' Γυμνασίου (για τον γιο μου). Οπότε χάρηκα κι εγώ και είπα πολύ ωραία και μπράβο για την πρόοδο και την εξέλιξη. Μάλιστα τα νέα βιβλία τα είχε έτοιμα και τα είχε μοιράσει ήδη στα παιδιά. Δηλαδή ο μικρός βγήκε με τα νέα βιβλία στο χέρι.
Ε μετά από τα ευχάριστα, μου είπε πως υπάρχει και κάτι ακόμα που πρέπει να ξέρω... η τιμή της ώρας θα αλλάξει και πως θα είναι πλέον 15€, γιατί τόσο χρεώνει αυτή για μαθήματα Lower.

Ομολογώ ότι πιάστηκα απροετοίμαστος εκείνη τη στιγμή. Από τη μία χάρηκα που τα παιδιά προχωρούν, αλλά ταυτόχρονα με ταρακούνησε και λίγο το θέμα με την τιμή... Κάτι πήγα να ψελλίσω, αλλά ήθελα χρόνο να επεξεργαστώ τις πληροφορίες και επειδή δεν θυμόμουν και καλά τι είχαμε πει παλιότερα - έκανα μερικά αχ-βαχ για το θέμα της τιμής, χαιρετηθήκαμε κι έφυγα. Αργότερα στο σπίτι έκανα τους υπολογισμούς, τα συλλογίστηκα όλα, μου επιβεβαίωσε και η γυναίκα μου το θέμα με τις τιμές, είναι και να πληρώσουμε και τα νέα βιβλία κάπου στα 80€, που εντάξει κάποια στιγμή θα τα παίρναμε, και τότε ξεκίνησα να ψάχνω στο web για τιμές αγγλικών κλπ και βρέθηκα εδώ.

Ομολογώ ότι όσο τα σκέφτομαι, τόσο περισσότερο βρίσκω πράγματα που μου έχουν κάνει κακή εντύπωση συνολικά με τη συγκεκριμένη δασκάλα και το θέμα με τις τιμές.

Τέλος επειδή δεν έχω άλλο κριτήριο και γνώση, τα 7 τελικά συνολικά χρόνια για να φτάσει το παιδί στο επίπεδο του Lower με 1,5 χρόνο μαθήματα επικεντρωμένα σε αυτό το επίπεδο και τις εξετάσεις του, είναι λογικός χρόνος; Θέλω να πω... ναι το παιδί έχει μάθει όσα έχει μάθει... αλλά βγάζει νόημα ο χρόνος που έχει απαιτηθεί γι' αυτό;
Φυσικά παίζει ρόλο και το παιδί και το πόσο διαβάζει, πόσο εύκολα τα παίρνει - γενικά πάντως είναι από τους καλούς μαθητές.
*Προσπαθώ να αξιολογήσω κάπως την κατάσταση και το εάν τελικά με τη συγκεκριμένη δασκάλα το αποτέλεσμα είναι επαρκές.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ~200€/μήνα για αγγλικά επιπέδου pre-lower και για διάστημα μάλιστα 16 μηνών και για 3 ώρες την εβδομάδα είναι πολλά λεφτά.
Φοβάμαι επίσης ότι την επόμενη χρονιά μπορεί να μας πει ότι πρέπει να αυξηθούν οι ώρες - οπότε να πρέπει να πληρώνουμε ακόμα περισσότερα.

Πλέον έχουμε ξεκινήσει έρευνα για εναλλακτικές με φροντιστήρια, παραμένω όμως σκεπτικός για το τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό στο παιδί.

Όταν θα έχω μια καλή εικόνα με το τι παίζει και είμαι πιο κατασταλαγμένος θα κάνω και μια συζήτηση με τη δασκάλα και θα της αναφέρω το ζήτημα με τις τιμές και το γεγονός ότι μας είχε πει ότι δεν θα υπάρχει άλλη αύξηση στο μέλλον.

Εμένα ξεκίνησε Γ δημοτικού και έκανε την Junior A+B 1 ώρα/ βδομάδα 10€. Στην Δ,Ε,ΣΤ δημοτικού έκανε Senior A+B+C 2ωρες/ βδομαδα 20€. Α γυμνασίου έκανε Senior D - Pre-Lower 2 ωρες/ βδομαδα 30€, Β γυμνασίου Lower 2 ωρες/ βδομαδα 30€

Όσο μεγαλώνει το παιδάκι και ανεβαίνει τάξεις κοστίζει περισσότερο το μάθημα, όταν ξεκινάς με μια δασκάλα και είσαι τόσα χρονια και έχεις φτάσει στα τελειώματα δεν την αλλάζεις. Τώρα ο τρόπος που σε ενημέρωσε για τις τιμές εντάξει είναι κάπως αλλα όλες έτσι κάνουν. 

Πάντως και το χρονοδιάγραμμα στα μαθήματα και οι τιμές είναι νορμαλ τόσα πλήρωνα και εγώ απλά σε εσάς το μάθημα είναι μιση ώρα παραπάνω, άλλο τώρα 120 το μηνα και άλλο 180 σε Καταλαβαίνω...

Έφυγε η χρόνια λίγο ακόμα για τον Μάιο, μετά από Σεπτέμβρη μια χρονία έμεινε..

Μπορείς να της πεις στο φιλικό να σου κόψει ένα τάλιρο να γίνει 40 την εβδομάδα επειδή έχεις και το μικρό από πίσω και έρχεται και αυτό..

Άμα γίνεται δουλειά φιλέ και μαθαίνει ο μικρός τότε τα αξίζει τα λεφτά της... Το να στείλεις το παιδί σου να μάθει αγγλικά είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις..

Υστερόγραφο: συνεχισέ τον να πάρει και το proficiency να μην μείνει μόνο στο lower..

Επεξ/σία από Raylan
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, alexvi είπε

Προσωπική άποψη επειδή κι εμένα με γράψανε αγγλικά και με πίεζαν για αυτά τα πτυχία. Μη δώσεις lower δεν θα το ζητήσουν πουθενά. Όταν θα βγει στην αγορά εργασίας το παιδί δε θα χρειαστούν τα αγγλικά με βάση τα πτυχία. Θα δώσει ένα ielts για c1 επίπεδο με τεστ που θα κάνει το ίδιο από τα πολλά online και θα πληρώσεις μόνο 207 ευρώ την εξέταση. Άλλωστε Ελληνίδα θα ναι και η "Αγγλίδα" στο βρετανικό συμβούλιο που θα δώσει προφορικα. Και μετά αν είναι να μπει δημόσιο δίνει καπάκι και ένα proficiency c2 για μόρια.

Τώρα πρέπει να πάρει τα πτυχία.. Μετά θα ξεχάσει τα Αγγλικά  και άντε πάλι από την αρχή..

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dimigar είπε

Μετά θα ξεχάσει τα Αγγλικά  και άντε πάλι από την αρχή..

Άλλο δεν μαθαίνω και άλλο δεν πιστοποιω με πτυχίο. Σαφώς και θα μάθουν αλλά δεν χρειάζεται κατά τη γνώμη μου. Εγώ έδωσα β γυμνασίου το lower και γ λυκείου το proficiency . Τελικά αποδείχθηκαν ότι πουθενα δεν χρειάστηκαν. Νοοτροπία Ελληνίδας μάνας. Πάρε αγόρι μου ένα χαρτί να χεις ακόμα και τσελεμεντές να είναι. Το ieelts μου χρειάστηκε και ότι ζητάει η εφαρμογή που θες πχ δημόσιο η μια εταιρία θα θέλει ielts professional κλπ τα οποία μετά απο κάποια ηλικία έχεις την ωριμότητα να διαβασεις

Δημοσ.
Στις 18/2/2024 στις 12:17 ΠΜ, dimigar είπε

Θα τη ρωτήσω αύριο και θα επανέλθω..

Εχω κάνει μεταπτυχιακό στην Ολλανδία οπότε το ξέρω από προσωπική εμπειρία. 

10 ώρες πριν, dimigar είπε

Τώρα πρέπει να πάρει τα πτυχία.. Μετά θα ξεχάσει τα Αγγλικά  και άντε πάλι από την αρχή..

Γιατί να ξεχάσει τα αγγλικά; Ειδικά οι νέοι έχουν απίστευτη έκθεση στην αγγλική γλώσσα. Και τα πτυχία να τα πάρει στο γυμνάσιο, άμα ξεχάσει τη γλώσσα, δε θεωρείται πως γνωρίζει αγγλικά. Με 10' κουβέντα οποιαδήποτε recruiter μπορεί να καταλάβει αν ένα άτομο γνωρίζει ή όχι τη γλώσσα. Εκτός αν ένα παιδί στο γυμνάσιο μαζεύει χαρτιά με στόχο τον ΑΣΕΠ...

19 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε

Μην δώσεις το ένα, μην δώσεις το άλλο, άχρηστα είναι, πήγαινε σε αυτό, την εύκολη λύση, δεν θα σου χρειαστούν πουθενά. 

Εύκολες λύσεις. Τσάτρα πατρα. 

Η διαδικασία κτήσης ενός πτυχίου ξένης γλώσσας, είναι μία διαδικασία πολύ παραπάνω από ένα fast food online τεστ. 

Κοινωνικοποιεί το παιδί, τον ενήλικα, τον φοιτητή, τον tour operator, την μητέρα που θέλει να ξεφύγει από τα τετριμμένα της οικίας. 

Μα πέρα από την κοινωνική πλευρά του θέματος, μαθαίνει στο παιδί, τι θα πει πειθαρχία, στοχοθεσία, προσπάθεια και εν τέλει, χαρά για τον κόπο του με την επιτυχία του.  Μαθήματα ζωής που θα του φανούν χρήσιμα στο μέλλον. Πολύ πιο χρήσιμα από ένα τεστ της πλάκας. Κυριολεκτικά της πλάκας. 

Γι' αυτό εκτιμώ αφάνταστα τους Γάλλους. Που δεν έχουν κάνει - ακόμα - τις εκπτώσεις των Άγγλων στα πτυχία τους. 

Θες πιστοποίηση ότι ξέρεις γαλλικά κύριε; 

Θα λιώσεις στο διάβασμα. 

Τα αγγλικά δεν μπορούν να συγκριθούν με τα γαλλικά γιατι 1. ειναι τελείως αποκεντρωμένη γλώσσα, χωρίς κεντρική ακαδημία, με πολλές "επίσημες" εκδοχές της γλώσσας εκ των οποίων οι δύο είναι σχετικά ισοϋψείς (British-American) και χωρίς τον πουριτανισμό του "να κρατήσουμε τη γλώσσα καθαρή" που διακατέχει τους Γάλλους, και 2. τα αγγλικά χρησιμοποιούνται ως medium of instruction σε πάρα πολλές μη-αγγλόφωνες χώρες οπότε λογικό είναι να έχουν δημιουργηθεί και πολλές διαφορετικές πιστοποιήσεις που να εξυπηρετούν όλους αυτούς τους σκοπούς. 

Πάντως πιστοποιήσεις τύπου IELTS έχουν και άλλες γλώσσες, π.χ. το Test DAF στα γερμανικά. Κανένας δε δίνει C2 του Goethe αμα δε το χρειάζεται. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Εχω κάνει μεταπτυχιακό στην Ολλανδία οπότε το ξέρω από προσωπική εμπειρία. 

Γιατί να ξεχάσει τα αγγλικά; Ειδικά οι νέοι έχουν απίστευτη έκθεση στην αγγλική γλώσσα. Και τα πτυχία να τα πάρει στο γυμνάσιο, άμα ξεχάσει τη γλώσσα, δε θεωρείται πως γνωρίζει αγγλικά. Με 10' κουβέντα οποιαδήποτε recruiter μπορεί να καταλάβει αν ένα άτομο γνωρίζει ή όχι τη γλώσσα. Εκτός αν ένα παιδί στο γυμνάσιο μαζεύει χαρτιά με στόχο τον ΑΣΕΠ...

Τα αγγλικά δεν μπορούν να συγκριθούν με τα γαλλικά γιατι 1. ειναι τελείως αποκεντρωμένη γλώσσα, χωρίς κεντρική ακαδημία, με πολλές "επίσημες" εκδοχές της γλώσσας εκ των οποίων οι δύο είναι σχετικά ισοϋψείς (British-American) και χωρίς τον πουριτανισμό του "να κρατήσουμε τη γλώσσα καθαρή" που διακατέχει τους Γάλλους, και 2. τα αγγλικά χρησιμοποιούνται ως medium of instruction σε πάρα πολλές μη-αγγλόφωνες χώρες οπότε λογικό είναι να έχουν δημιουργηθεί και πολλές διαφορετικές πιστοποιήσεις που να εξυπηρετούν όλους αυτούς τους σκοπούς. 

Πάντως πιστοποιήσεις τύπου IELTS έχουν και άλλες γλώσσες, π.χ. το Test DAF στα γερμανικά. Κανένας δε δίνει C2 του Goethe αμα δε το χρειάζεται. 

Πιο πολύ την διαφορά νοοτροπίας των Γάλλων απέναντι στην γλώσσα τους ήθελα να τονίσω, παρά την ομοιότητα των γλωσσών. 

Πάντως, εγώ δεν θα το χαρακτήριζα πουριτανισμό. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Πιο πολύ την διαφορά νοοτροπίας των Γάλλων απέναντι στην γλώσσα τους ήθελα να τονίσω, παρά την ομοιότητα των γλωσσών. 

Πάντως, εγώ δεν θα το χαρακτήριζα πουριτανισμό. 

Τα γαλλικά έχουν κεντρική γλωσσική ακαδημία, και μάλιστα αρκετά πουριτανική σε θέματα γλώσσας. Τα αγγλικά δεν έχουν, μάλιστα δεν είναι καν επίσημη γλώσσα στις δύο μεγαλύτερες αγγλόφωνες χώρες. Αυτό και μόνο δείχνει την τελείως διαφορετική προσέγγιση που υπάρχει ως προς τη γλώσσα, η οποία προφανώς επηρεάζει και τη νοοτροπία ως προς τη διδασκαλία της γλώσσας ως δεύτερη. Αλλά θα βγούμε off topic αν συνεχίσουμε (την κατα τα άλλα ενδιαφέρουσα συζήτηση :P) 

• Like 1
Δημοσ.

Οι απόψεις και οι πληροφορίες που έχουν γραφτεί με έχουν βοηθήσει αρκετά ως προς το να αποκτήσω κι εγώ μια πιο σφαιρική άποψη επί του θέματος. Σας ευχαριστώ όλους για τον κόπο και τον χρόνο σας. Για την ώρα παραμένουμε ως έχει, να βγει η χρονιά, αφού δεν θέλω να πάρω αποφάσεις που ίσως να διαταράξουν την πορεία του παιδιού, που είναι και το πιο σημαντικό.
Το οικονομικό σκέλος παραμένει ως προβληματισμός κι εκτείνεται επίσης και για την επόμενη χρονιά, καθώς σκέφτομαι πως η δασκάλα μπορεί να μας ανακοινώσει πως θα χρειαστούν περισσότερες ώρες την εβδομάδα - ίσως όχι από την αρχή, αλλά κάπου στην πορεία, κάτι που ίσως εκτινάξει το μηνιαίο κόστος.
Έχω σκεφτεί επίσης να μιλήσω και με τους γονείς του άλλου παιδιού να δω πως το βλέπουν κι αυτοί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...