AnasZak Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Με αφορμή πρόσφατο συμβάν : Ώρα 1:30 το πρωί, στο επάνω διαμέρισμα, να συμπεριφέρονται σαν να είναι μέρα μεσημέρι .. Αγέρωχο περπάτημα με τακούνι, ενώ έχω διαμαρτυρηθεί, στο παρελθόν, ότι ακριβώς από κάτω τυχαίνει να είναι το υπνοδωμάτιό μου .. Και, συζήτηση, σε στυλ και volume "καφενείου" ... Μπορεί να δώσει λύση η Αστυνομία ?? Γνωστός μου, μου έλεγε, ότι σε παρόμοια κατάσταση που είχε τηλεφωνήσει στο Αστυνομικό Τμήμα, του είχαν απαντήσει, πολύ απλά "Βρείτε τα μεταξύ σας". Η Αστυνομία (και λογικό μου ακούγεται) θα παρέμβει μόνο σε περιπτώσεις πχ. Μουσικής τσίτα, με τηλέφωνα διαμαρτυρίας από αρκετούς που ενοχλούνται στην περιοχή ... Γενικότερα, έχετε προσωπική εμπειρία από τον ρόλο της Αστυνομίας, ρεαλιστικά, σε παρόμοιες καταστάσεις ?? Σας ευχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου από AnasZak 1
Nabuko Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Στο θέμα σου τώρα, πας με τα στοιχεία του από πάνω στο ΑΤ κάνεις τα παράπονά σου και ζητάς να τον καλέσουν για συστάσεις. Τα παράπονα και οι συστάσεις είναι αστυνομικό μέτρο για να αποφευχθεί η εξέλιξη κάποιας διαφοράς μεταξύ ιδιωτών σε ποινικό αδίκημα. 5
AnasZak Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Στις 25/2/2024 στις 4:09 ΜΜ, Nabuko είπε Στο θέμα σου τώρα, πας με τα στοιχεία του από πάνω στο ΑΤ κάνεις τα παράπονά σου και ζητάς να τον καλέσουν για συστάσεις. Τα παράπονα και οι συστάσεις είναι αστυνομικό μέτρο για να αποφευχθεί η εξέλιξη κάποιας διαφοράς μεταξύ ιδιωτών σε ποινικό αδίκημα. Σας ευχαριστώ πολύ γιατί, ήδη, η απάντησή σας ήταν πολύ βοηθητική ! 1
gbras Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Να υποθεσω ετσι συμπεριφερονται σχεδον καθε μερα? 1
phanispal Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Είναι ιδιοκτήτες; Ενοικιαστές; Φοιτητές; Μόνος; Ζευγάρι με παιδί; 1
The_Judas Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Η αστυνομία θα έρθει με ντεσιμπελόμετρο σε περιπτώσεις κάποιου πάρτι που διαρκεί ώρα ή εργασιών με πολύ φασαρία. Αλλά δεν νομίζω να ασχοληθεί με το τακούνι της γειτόνισσας με το αν μιλάει δυνατά ο τύπος. και νομίζω ότι είναι απόλυτα λογικό αυτό. Δεν μπορούν να κατασκηνώσουν έξω από το σπίτι σου και να περιμένουν πότε θα βάλει τακούνια η γειτόνισσα... τα οποία δεν νομίζω να κάνουν και θόρυβο 100db. Απλά έχεις κακή ηχομόνωση και βλακες γείτονες. Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση για την βλακεία. Φίλος μου σε παρόμοια περίπτωση τους ζήτησε ευγενικά να σταματήσουν (είχαν τέρμα ένταση και χορεύαν κάθε μέρα). Δεν τον άκουσαν... τελικά έβαλε και αυτός μουσική με πολύ πιο δυνατά ηχεία και έφυγε από το σπίτι του για 2 ώρες. problem solved. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου από The_Judas 1
Spyrito33 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Οταν ο αλλος δεν καταλαβαινει του κανεις ακριβως το ιδιο...Αφου εγιναν οι συστασεις... Εδω σε θελω καβουρα... ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ κανε αυτο που σου ειπα... Βρες ποιες ωρες ξεκουραζεται...Ποιες ωρες ειναι σπιτι και απλα παιξε το τρελιτσα... Βαρα με σκουποξηλο κανα 2ωρο ολο το ταβανι και θα σου πω εγω πως θα στρωσει.. Αν δεν στρωσει και με αυτο.... Οπου δεν πιπτει λογος... Αλλιως τα μπογαλακια σου και σε αλλη παραλια...ΔΥΣΤΗΧΩΣ στις μερες μας ζουμε σε μια ΖΟΥΓΚΛΑ...Ο πιο δυνατος... ή ο πιο μαλακας-σταρχδιστης επικρατει...εις βαρος του απεναντι του και της κοινωνιας ολοκληρης.... ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ 2 1
panosno1com Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Στις 25/2/2024 στις 4:09 ΜΜ, Nabuko είπε Στο θέμα σου τώρα, πας με τα στοιχεία του από πάνω στο ΑΤ κάνεις τα παράπονά σου και ζητάς να τον καλέσουν για συστάσεις. Τα παράπονα και οι συστάσεις είναι αστυνομικό μέτρο για να αποφευχθεί η εξέλιξη κάποιας διαφοράς μεταξύ ιδιωτών σε ποινικό αδίκημα. Πως βρισκεις τα στοιχεια του αποπανω? Αρκει το ον/μο του?
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου φίλε η αστυνομία, δεν θα κάνει τίποτε απολύτως, εμένα ο γείτονας μου έβγαλε την ηλεκτροβάνα και κατέστρεψε την θέρμανση μου, είχε την εμμονή ότι χρεώνεται αυτός όταν ανοίγω το καλοριφέρ, η αστυνομία ήρθε και ενώ παραδέχθηκε ότι το έκανε μπροστά στον αστυνομικό αυτός αρκέστηκε να του πει να το φτιάξει και να τα βρούμε, μην περιμένεις από την αστυνομία κάνε μήνυση αν δεν πάει άλλο αλλά μην περιμένεις ότι θα γίνει κάτι. Ακόμη και ασφαλιστικά μέτρα να κάνεις θα χαλάσεις ένα σκασμό λεφτά για να του κλ@σουν ξέρεις τι....
xp-user Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Μονο αν του δωσεις να καταλαβει οτι το νομισμα εχει 2 οψεις μπορει να βρεις ακρη Εγω ειχα εναν γειτονα καποια στιγμη.....διπλα διπλα τα μπαλκονια μας ....που εβγαζε το σκυλο με τις ωρες στο μπαλκονι .Του το ειπα με το καλο ....του το ειπα με λιγο πιο αγριο τροπο.....αυτος τιποτα το χαβα του .Καποια στιγμη λοιπον τον πιανω και του λεω βρε γειτονα δεν καταλαβαινεις οτι ενοχλει ο σκυλος; Στο μπαλκονι μου ειναι ...οτι θελω κανω στο μπαλκονι μου....ΟΚ του λεω αλλα επειδη και στο δικο μου μπαλκονι κανω και εγω οτι θελω ...Εχω στο εξοχικο μου ενα στερεοφωνικο απο παλια ντισκο ....κανα 2.000 watt Πως θα σου φαινοταν να το εφερνα στο μπαλκονι μου και καθε φορα που θα βγαζεις το σκυλο να το βαζω μπρος και να γινετε Barbarela το μπαλκονι μου; Επιασε το κολπο....😁 2 2
Nabuko Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 47 λεπτά πριν, Linuxdude είπε φίλε η αστυνομία, δεν θα κάνει τίποτε απολύτως Τι εννοείς? Θα τον καλέσουν για συστάσεις στο ΑΤ εφόσον ο ts κάνει παράπονα. 48 λεπτά πριν, Linuxdude είπε εμένα ο γείτονας μου έβγαλε την ηλεκτροβάνα και κατέστρεψε την θέρμανση μου, είχε την εμμονή ότι χρεώνεται αυτός όταν ανοίγω το καλοριφέρ, η αστυνομία ήρθε και ενώ παραδέχθηκε ότι το έκανε μπροστά στον αστυνομικό αυτός αρκέστηκε να του πει να το φτιάξει και να τα βρούμε, μην περιμένεις από την αστυνομία κάνε μήνυση αν δεν πάει άλλο αλλά μην περιμένεις ότι θα γίνει κάτι. Και πολύ καλά έκαναν, αυτή είναι η δουλειά τους. Δεν ήταν δικό τους καθήκον να κάνουν μήνυση αλλά δικό σου. 50 λεπτά πριν, Linuxdude είπε Ακόμη και ασφαλιστικά μέτρα να κάνεις θα χαλάσεις ένα σκασμό λεφτά για να του κλ@σουν ξέρεις τι.... Δε νομίζω ότι προβλέπονται τα ασφαλιστικά μέτρα σε αυτή την περίπτωση. 1 ώρα πριν, panosno1com είπε Πως βρισκεις τα στοιχεια του αποπανω? Αρκει το ον/μο του? Ναι και διεύθυνση φυσικά.
Alchemist` Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, ταλαιπωρήθηκα με παρόμοιο θέμα για αρκετό χρονικό διάστημα, οπότε αν μου επιτρέπετε να πω μερικά πράγματα που έμαθα μέσα από την όλη διαδικασία, (μίλησα με δικηγόρο και μετά πήγα στον εισαγγελέα και μου έδωσε ένα χαρτί για να γίνουν συστάσεις στον άλλο από την αστυνομία): Α) Θέματα ενόχλησης από τον έναν ή τον άλλο, έχουν να κάνουν με την καλή γειτονίαση. Δυστυχώς σε μεγάλο ποσοστό αυτό εξαρτάται από τα άτομα ανά περίπτωση και το καλύτερο είναι να λυθεί μεταξύ σας, ή τουλάχιστον να γίνει προσπάθεια για αυτό. Κάθε δράση από τη μια πλευρά, μπορεί να έχει αντίδραση, είτε καλή είτε κακή, οπότε το πως θα το χειριστείς θέλει προσοχή και να μάθεις μερικά πράγματα για τον άλλο και το πώς συμπεριφέρεται γενικότερα. Άλλος άνθρωπος με το να του χτυπήσεις απλά το κουδούνι για να το συζητήσετε ή ακόμη και με την σύσταση της αστυνομίας μπορεί να φοβηθεί και να μαζευτεί, άλλος να εξαγριωθεί και να κάνει άλλα για αντίποινα. Στην δική μου περίπτωση για παράδειγμα η ομιλία δεν είχε καλό αποτέλεσμα και οδήγησε σε συμπεριφορές που ναι μεν δεν είναι κάτι ουσιώδες αλλά σου σπάνε τα νεύρα από την άλλη (του τύπου οκ δεν θα κάνω φασαρία αλλά επειδή μου την είπες θα σου κλείνω "καταλάθος" το πάρκινγκ). Κανένας δεν μπορεί να σου πει ποια είναι η καλύτερη λύση, έχει να κάνει καθαρά με τα άτομα. Β) Η ενόχληση από θορύβους μπορεί να υπάρχει αλλά διαφέρει αφενός από το αν γίνεται σε ώρες κοινής ησυχίας ή όχι και αφετέρου από τον τρόπο με τον οποίο γίνεται. Την διαφορά με την κοινή ησυχία φαντάζομαι όλοι την κατανοούν. Άλλο όμως για παράδειγμα η μουσική, άλλο το να μιλάω δυνατά τα ξημερώματα και άλλο το να περπατάω με ή χωρίς τακούνια. Στο παράδειγμα με τα τακούνια ας πούμε, δεν μπορείς να απαγορέψεις στον άλλο να περπατάει στο σπίτι του. Επίσης η ενόχληση από τον θόρυβο πρέπει να είναι κάτι που έχει διάρκεια (όπως το να παίζει μουσική) και όχι το "φώναξε κάποιος μιά φορά μέσα στην νύχτα" ή" περπάτησε κάποια στιγμή τα ξημερώματα για να πάει στην τουαλέτα και τον ακούω" ή "με ενοχλεί το καζανάκι της τουαλέτας του επειδή ακούγεται το βράδυ". Μπορεί κάτι τέτοιο να είναι εκνευριστικό, αλλά εφόσον μένεις σε μια πολυκατοικία είναι φυσιολογικό να συμβαίνει και οφείλεις "να το υποστείς". Αν σε ενοχλούν τέτοιες συμπεριφορές (π.χ. περπάτημα) μπορείς να κάνεις εσύ πράγματα για να το περιορίσεις (ηχομόνωση κτλπ). Γ) Σε περιπτώσεις που υπάρχει ενόχληση και δεν είναι δικιά σου "περιέργεια", π.χ. μαζεύονται 15 άτομα και φωνάζουν όλη νύχτα, μπορείς να καλέσεις το 100 εκείνη τη στιγμή. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι όταν έρθει το 100, θα γράψει ότι διαπίστωσε εκείνη τη στιγμή, που σημαίνει ότι μπορεί π.χ. να το διέλυσαν δέκα λεπτά νωρίτερα ή να έτυχε να μη μιλούσαν την ώρα που έφτασε. Επίσης μερικά πράγματα, όπως το πόσο δυνατά μιλούσε κάποιος, δεν είναι εύκολο να αποδειχτούν. Αυτό που ειπώθηκε με τα ντεσιμπέλ, εμένα μου είπαν ότι δεν ισχύει και τέτοιες μετρήσεις γίνονται μόνο σε μαγαζιά και αφορούν μουσική. Η αστυνομία λοιπόν μπορεί να μη βρει κάτι ουσιώδες την στιγμή που θα έρθει, αλλά μπορείς αν θες να κάνεις εσύ μήνυση, βέβαια το πως θα αποδείξεις αυτά που λες είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Πέρα από αυτό μπορείς οποιαδήποτε στιγμή (εγώ αυτό έκανα εφόσον δεν τα βρίσκαμε με τα λόγια και δεν ήθελα να μπλέξω με δικαστήρια) να πας στον εισαγγελέα και να ζητήσεις να γίνουν στον άλλο συστάσεις από την αστυνομία. Στις συστάσεις ο καθένας λέει την πλευρά του, μπορεί π.χ. εσύ να λες ότι ο γείτονάς σου ενοχλεί και αυτός να πει ότι λες ψέματα. Αυτό που αναρωτήθηκα τότε και εγώ λοιπόν, είναι ποιό είναι το νόημα σ αυτή την διαδικασία... Πέρα από την πιθανότητα ο άλλος να συμμορφωθεί, μπορείς να πάρεις ένα έγγραφο από την αστυνομία που καταγράφει επίσημα το περιστατικό και το τί είπαν οι δύο πλευρές. Αν εξακολουθήσει ο άλλος να μη καταλαβαίνει και καταλήξεις να πας δικαστικά, θα μπορείς να το αξιοποιήσεις το έγγραφο αυτό για να φανεί όλο το ιστορικό της υπόθεσης και ότι εσύ έκανες μια προσπάθεια μέσα από αυτό να τα βρείτε. Αν και μετακόμισα, το έχω κρατήσει ακόμη... Δ) Τα στοιχεία του από πάνω εγώ τα βρήκα από τα κοινόχρηστα. Αυτό μου είπαν ότι αρκούσε. Edit: Καλά ξεμπερδέματα!!! Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου από Alchemist` 4 2
tollisth Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Μην περιμένεις να σου δώσει λύση η αστυνομία δεν υπάρχει περίπτωση,εκτός αν θέλεις να ακολουθήσεις την νομική οδό και θέλεις να υπάρχουν κάποια καταγεγραμμένα συμβάντα και αν πέσεις σε κανέναν που βαριέται μπορεί να στο παίζει και τρελά ότι δεν ακούει τίποτα Στην πολυκατοικία κάπως μαθαίνεις να ζεις με αυτά όλοι ξεφεύγουμε κάπου και είναι ανθρώπινο αλλά το συνεχόμενο σε περίεργες ώρες πάει αλλού ή δουλειά και δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουν αν τους μιλήσεις ευγενικά,γιατί αν είχαν την απαραίτητη νοημοσύνη για να καταλάβουν δεν θα ενοχλούσαν τέτοιες ώρες συνέχεια Καλό κουράγιο και μην αφήσεις να σε χαλάσουν την ηρεμία σου 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Nabuko είπε Τι εννοείς? Θα τον καλέσουν για συστάσεις στο ΑΤ εφόσον ο ts κάνει παράπονα. Και πολύ καλά έκαναν, αυτή είναι η δουλειά τους. Δεν ήταν δικό τους καθήκον να κάνουν μήνυση αλλά δικό σου. Δε νομίζω ότι προβλέπονται τα ασφαλιστικά μέτρα σε αυτή την περίπτωση. Ναι και διεύθυνση φυσικά. Όχι φίλε δεν τον κάλεσε κάνεις, πήγα σε δικηγόρο και τον κάλεσε η ανακριτρια, Ε και; Την αγνόησε, η αστυνομία τον κάλεσε κατόπιν δικής μου ακροάσεως στον τοπικό εισαγγελέα ο οποίος με την σειρά του έδωσε εντολή στην αστυνομία να τον καλέσει, πάλι αδιαφόρησε, τελικά πριν καταθέσω ασφαλιστικά μέτρα τον έπεισε ένας κοινός γνωστός να κάνει πίσω και λύθηκε το θέμα. Η μήνυση και να γίνει και να καταδικαστεί είναι πταίσμα, χάνεις τον χρόνο σου τίποτε δεν θα του κάνουν, εντωμεταξυ εσύ θα έχει πληρώσει περί τα 1500€, εγώ έδωσα 1600€ αλλά αφού σταμάτησε πριν το δικαστήριο των ασφαλιστικών μου επέστρεψαν τα 1000€. Για να τα πάρω πίσω πρέπει να καταδικαστεί μετά από μήνυση και κατόπιν να του κάνω άλλο δικαστήριο για να πληρώσει τα έξοδα ΧΕΣΕ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΓΝΆΝΤΕΥΕ, εγώ χάλασα 600€ έμεινα όλο τον Δεκέμβρη(και γιορτές) χωρίς θέρμανση. Edit Οπότε σου προτείνω τις λύσεις που αναφέρουν τα άλλα παιδιά, πλήρωσε τον με το ίδιο νόμισμα, ουσιαστικά και η επίσημη Πολιτεία αυτό σε προτρέπει να κάνεις, καλά ξεμπερδεματα!!! Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου από Linuxdude
filipprin Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 4 ος εγω απο πανω 5 ος κακομαθημένος που μου εκανε τα ιδια και χειροτερα και απο πανω ταρατσα.Οταν μου εσπαγε τα νευρα επερνα μια βαριοπουλα και κοπαναγα απο πανω του την ταρατσα ,κοντευε να βγει η βαριοπουλα απο κατω.Μολις ανεβενε τρεχοντας του την πεταγα και οπου τον παρει.Τελικα δεν μου μιλαει απο τοτε αλλα συμμαζεύτηκε........ 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις