Xvipes Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 49 minutes ago, Narayan said: Σκέψου το κι έτσι, αν η σύμβαση σε "ρίχνει" όπως είναι γραμμένη και ο δικηγόρος βρει τι πρέπει να αλλάξει, έχεις κάνει απόσβεση της αμοιβής του σε 3-4 μήνες από τα επιπλέον χρήματα που θα κερδίζεις. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να αρνηθεί ο εργοδότης να κάνει τις όποιες αλλαγές, αλλά θα έχεις γνώση για το τι πρέπει να προσέχεις στην επόμενη σύμβαση εκεί που θα εργαστείς τελικά. This. Επίσης προσπάθησε να την διαβάσεις και μόνος σου δεν είναι τόσο δύσκολη όσο "ακούγεται". Όπως το να ζητήσεις να αλλαχτούν πράγματα στην σύμβαση πάλι είναι αρκετά συνηθισμένο και θεμιτό και αν τσινήσουν είναι από μόνο του red flag. Κάτι που έχω συναντήσει ανα τα χρόνια με εταιρίες είναι να αναφέρουν μονομερώς το notice period που πρέπει να δώσεις εσύ προς την εταιρία αν θες να αποχωρήσεις που πρακτικα αυτό σημαίνει πως αυτοί μπορούν να σε διώξουν εν νυκτί και το έχω αλλάξει όλες τις φορές. Επεξ/σία 29 Φεβρουαρίου 2024 από Xvipes
vagos789 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Ας πουμε οτι δεν ειναι κακη ιδεα να πας σε εργατολογο αλλα τι θα κανεις αν σου βαλει 20 παρατηρησεις στο συμβολαιο και αυτοι σου απαντησουν οτι εμεις αυτο εχουμε για ολους και δεν αλλαζει; Σε αυτη την περιπτωση ο εργατολογος θα σε βοηθησει απλως να εντοπισεις καποια σημεια που ισως τα βρεις μπροστα σου στο μελλον.Πχ η εταιρεια μπορει να θεωρει δεδομενο οτι δεν πληρωνει υπερωριες,ΣΚ,εξοδα μετακινησης κτλ.Ναι μεν καταχρηστικα και ακυρα ολα αυτα,αλλα θα σου εχουν πει εξαρχης πως το βλεπουν, ετσι θα σε αντιμετωπιζουν και αυτο θα περιμενουν απο εσενα να αποδεχτεις.Δεν φανταζομαι να υπογραψεις και την αλλη μερα να κανεις αγωγη για υπερωριες;😁
dbrillis Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 56 minutes ago, spooker said: Είσαι σοβαρός? Θα ρωτήσει αυτούς που γράψανε τη σύμβαση για τα "μικρά γράμματα" της σύμβασης? Το HR δεν είναι για να βοηθήσει τον εργαζόμενο, είναι για να προστατεύσει την εκάστοτε εταιρία, μια μαριονέτα του ιδιοκτήτη. Σου κάνει και τρομερή εντύπωση 😂😂😂 OK! Εγω παντως οποτε δεν καταλαβα το συμβολαιο ρωτησα τον Hiring Manager και μου εξηγησε.
johnieXoX Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 11 ώρες πριν, vagos789 είπε Ας πουμε οτι δεν ειναι κακη ιδεα να πας σε εργατολογο αλλα τι θα κανεις αν σου βαλει 20 παρατηρησεις στο συμβολαιο και αυτοι σου απαντησουν οτι εμεις αυτο εχουμε για ολους και δεν αλλαζει; Σε αυτη την περιπτωση ο εργατολογος θα σε βοηθησει απλως να εντοπισεις καποια σημεια που ισως τα βρεις μπροστα σου στο μελλον.Πχ η εταιρεια μπορει να θεωρει δεδομενο οτι δεν πληρωνει υπερωριες,ΣΚ,εξοδα μετακινησης κτλ.Ναι μεν καταχρηστικα και ακυρα ολα αυτα,αλλα θα σου εχουν πει εξαρχης πως το βλεπουν, ετσι θα σε αντιμετωπιζουν και αυτο θα περιμενουν απο εσενα να αποδεχτεις.Δεν φανταζομαι να υπογραψεις και την αλλη μερα να κανεις αγωγη για υπερωριες;😁 Προφανώς αυτό ακριβώς θα πρέπει να κάνει. Αν η επιχείρηση γράφει μέσα στη σύμβαση ότι δε πληρώνει υπερωρίες, την υπογράφεις και οποιαδήποτε στιγμή τους κάνεις καταγγελία. Απλά, δε νομίζω να είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να γράφουν κάτι τέτοιο.. Μήπως η σύμβαση σε ορίζει ως διευθύνων υπάλληλο και γι'αυτό δε σου πληρώνει υπερωρίες? Θα πρέπει ο μισθός να είναι 4 ή 6 φορές μεγαλύτερος του βασικού.
vagos789 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2024 11 ώρες πριν, johnieXoX είπε Προφανώς αυτό ακριβώς θα πρέπει να κάνει Εεεεε,μηπως θα μπορουσε απλα να μην υπογραψει ποτε και να βρει μια αλλη εταιρεια; Στο τελος της ημερας οταν υπογραφεις κατι σημαινει οτι συμφωνεις με αυτο.
johnieXoX Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 Στις 1/3/2024 στις 10:29 ΠΜ, vagos789 είπε Εεεεε,μηπως θα μπορουσε απλα να μην υπογραψει ποτε και να βρει μια αλλη εταιρεια; Στο τελος της ημερας οταν υπογραφεις κατι σημαινει οτι συμφωνεις με αυτο. Όχι φυσικά. Αυτό που υπογράφεις δεν έχει καμία σημασία αν δεν είναι σύμφωνο με τον νόμο. Η ανέχεια θα έκανε σίγουρα πολύ κόσμο να υπογράψει καταχρηστικούς όρους. Ευτυχώς που υπάρχει εργατική νομοθεσία να οριοθετεί, εν μέρει, την εργοδοτική ασυδοσία.
sphinxgr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Παντως στο τσάμπα, θα μπορούσες να βάλεις εδώ την παραγραφο της σύμβασης που μιλάει για υπερωρίες και παράλληλα να πάρεις κ γνώμες. Τέλος αν η σύμβαση είναι πχ στην Ελλάδα, υπάρχουν νόμοι που υπερκαλύπτουν την σύμβαση. Αν ήμουν εγώ εργοδότης ας πούμε, θα έγραφα ότι ισχύει, ότι λέει ο νόμος του κράτους. Δεν γίνεται ας πούμε να κάνεις υπερωρίες υπερ πίστεως και πατρίδος. Όμως, η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=2513# Επίσης ενδεχομενως να υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποια μέρα μπορεί να δουλέψεις επιπλέον χωρίς να πληρωθείς και να αφαιρεθούν τις επόμενες ημέρες οι ώρες. Εν ολίγοις, πρώτα ψάξε κ μάθε τους νόμους του κράτους και μετά δες τη σύμβαση τι περιγράφει. Ο δικηγόρος με τα 200€, πιθανότατα να κατέληγε στο ίδιο συμπέρασμα. Προφανέστατα όμως θα έπρεπε να πληρωθεί για αυτό. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2024 από sphinxgr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα