Προς το περιεχόμενο

Ασφαλείς περιοχές στην Αθήνα για να μείνεις


Vagl2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

πάει να πει κεντρικά σημεία

Στα κεντρικά σημεία μπορεί να είναι πιο χαλαρή. Σε σημεία με λιγότερη κίνηση πρέπει να είναι προσεκτική . Αυτό λέω.

Παρέα δεν μπορεί να έχει πάντα εννοείται, αλλά όταν δεν έχει παρέα κ πρέπει να περάσει από περίεργα σημεία τότε είναι καλύτερα να πάρει ένα ταξί για να έχει το κεφάλι της ήσυχο.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Αυτό με την Αθήνα ασφαλή πόλη με κάνει να γελάω. Ίσως ως τη δεκαετία 1980. Μετά η συνταγή χάλασε... 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο ασφαλείς περιοχές. Απολύτως ασφαλείς όχι, αφού αρκετοί κακοποιοί στοχεύουν σε υψηλές αξίες... και κτυπάνε τα καλά σπίτια στο Βόρεια και Νότια προάστια. Άλλοι αρκούνται και σε "ταπεινά χτυπήματα" βλ διαρρήξεις, κλοπές πορτοφολιών, τσαντών, ληστείες με απειλή μαχαιριών, επιθέσεις σε ηλικιωμένους ωε εύκολα θύματα. Η μικρή και μεσαία παραβατικότητα στα ύψη αφού πάρα πολλά συμβάντα δεν καταγράφονται καν. Ρομά συν κάποιες ομάδες μεταναστών έχουν συμβάλει στους δείκτες εγκληματικότητας και πριν κάποιοι αρχίσουν την καραμέλα περί ρατσισμού, υπάρχουν δυστυχώς τα στατιστικά στοιχεία που το δείχνουν (και μάλιστα είναι ελλιπή, λόγω μη επαρκούς καταγραφής). Δυστυχώς... Επίσης η υποβάθμιση της οικονομικής κατάστασης από τα μνημόνια και μετά έχει εξωθήσει και μια μερίδα του ντόπιου πληθυσμού στην παραβατικότητα. Μέσα σε αυτό το κλίμα δύσκολα βρίσκει κανείς πραγματικά ασφαλείς περιοχές (εξ άλλου δεν είναι περιτοιχισμένες με συρματοπλέγματα και security όπως συμβαίνει στη Βραζιλία και τη Νότιο Αφρική_) Ίσως κάποια στιγμή φτάσουμε και εμείς εκεί. 

  • Like 2
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, miner_2000 είπε

Μια χαρά είναι η Αθήνα, για μένα το Λονδίνο και η Βαρκελώνη πχ  είναι πολύ χειρότερες από θέμα ασφάλεια.

Λονδινο νιωθω πιο ασφαλης σε σχεση με την Αθηνα. Βασικα Λονδινο το εγκλημα εντοπιζεται κυριως αναμεσα σε συμμοριες ενω Αθηνα ειναι πολυ πιο κοινη η μικρομεσαια εγκληματικοτητα που μπορει να σε επηρεασει.

Νομιζω η εκφραση σουπερ ασφαλης ειναι επικινδυνη για την Αθηνα. Μπορει να ειναι ακριβης για τη Σιατιστα η την Ασπροβαλτα αλλα σιγουρα οχι για πρωτευουσα που πρεπει να ειναι street smart για να αποφυγεις καταστασεις.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Haha 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 hours ago, Vagl2 said:

Καλησπέρα παιδιά,

Θα μετακομίσω Αθήνα τον επόμενο μήνα για δουλειά και είμαι προς αναζήτηση σπιτιού.

 

Τι στο καλό!!!

Έχεις κατά τη γνώμη μου αργήσει πολύ να αρχισεις το λεπτομερεσ Ψάξιμο αν μετακομίσεις σε ένα μήνα. Συνήθως το κλείνεις αρκετά πιο νωρίς το σπίτι.

Αν εισαι κοπέλα θα πρότεινα πόρτα ασφαλείας.

Επισης όχι Νέο Κόσμο. Όπως ούτε  κολωνό, Κυψέλη, Μεταξουργείο κτλ.

παγκρατι κτλ που μένουν φοιτητές και προς τη γραμμή 3 του μέτρο είναι τα πιο ασφαλή. Αλλά μην ακούς που την είπαν ασφαλή πόλη. Μην τρελαθούμε. Όλες οι μητροπόλεις των εκκατομυρίων κατοίκων είναι προβληματικές πλέον.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Vagl2 είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Θα μετακομίσω Αθήνα τον επόμενο μήνα για δουλειά και είμαι προς αναζήτηση σπιτιού. Η δουλειά μου είναι κοντά στον Ευαγγελισμό και γενικά θα προτιμούσα να μη μένω και πολύ μακριά από εκεί. Κοιτάζω γενικα εκεί, παγκράτι, αμπελόκηπους (κοντά στο μετρό), πανόρμου, ιλίσια. Γενικά το μπάτζετ μου δεν είναι υψηλό, οπότε το πράγμα δυσκολεύει. Τα ερωτήματα μου είναι κατά βάση τα εξής: (να σημειώσω ότι είμαι κοπέλα)

- Είναι ασφαλείς αυτές οι περιοχές;

- Ο Νέος κόσμος είναι ασφαλής; (είδα κάποια διαμερίσματα εκεί, προς μετρό συγγρού φιξ)

- Επειδή με το μπάτζετ μου θα πρέπει να θυσιάσω είτε την πόρτα ασφαλείας είτε τα παράθυρα αλουμινίου, πόσο αναγκαία είναι μια πόρτα ασφαλείας σε αυτές τις περιοχές;

 

Κάθε συμβουλή ειδικά από άτομα που μένουν χρόνια στις περιοχές θα είναι πολύτιμη!! :) 

 

Καλησπέρα. Έχω κάποια χρόνια που έχει χρειαστεί να ψάξω σπίτι, θα βοηθήσουν καλύτερα άλλοι σε αυτό με επικαιροποιημένα δεδομένα, αλλά θα ήθελα να σταθώ λίγο στο θέμα της ασφάλειας και του προβληματισμού για πόρτα ασφαλείας/ρολά. 

Η Αθήνα δεν είναι μια ασφαλής πόλη. Το με τι την συγκρίνει καθείς είναι σχετικό, αλλά κινδυνεύεις παντού και πάντα από ληστές, ανώμαλους μέχρι μεθυσμένους οδηγούς και έτοιμους να αρπαχτουν με το παραμικρό σαλταρισμένους. Οι Αμπελόκηποι έχουν συχνές διαρρήξεις. Η Πανόρμου συνειρμικά ως φοιτητοπεριοχή εμπνέει ασφάλεια και όμως Ζωγράφου πολλές φορές έχουν ακουστεί περιστατικά με ανώμαλους. Αυτά δεν στα λέω για να σε τρομάξω, αλλά γιατί δεν πιστεύω ότι υφίσταται ασφαλείς περιοχές αλλά σχετικώς ασφαλή σημεία, ασφαλείς προσωπικές συνήθειες και αλίμονο, τύχη.

Να πω και κάτι να ευθυμήσουμε, που το θυμάμαι πάντοτε λέγοντας τύχη. Κάποτε είχα μια κοπέλα που νοίκιαζε δίπλα ακριβώς από κεντρικές εγκαταστάσεις αστυνομίας/Ματ στην Καισαριανή. Εκτός του ότι ένιωθε η ίδια απόλυτη ασφάλεια στο σπίτι, όταν παρκαρα το αμάξι σε ένα τεράστιο ανοιχτό χωράφι δίπλα με 10 αστυνομικούς διάσπαρτους με το χέρι στην σκανδάλη γύρω όλο το 24ωρο, ένιωθα άρχοντας. Μετά χώρισα και ελάχιστο καιρό μετά, κάνανε ένα ντου αναρχικοί και στο χώρο πέσανε οι μολότοφ βροχή 😐

Στο θέμα μας τώρα. Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τα γνωστά γκέτο ευπαθούς ομάδας (σ.σ. δηλαδή εύκολα παθαίνεις κάτι από αυτούς), για μένα μην αποκλείσεις κάποια περιοχή, χωρίς να δεις συγκεκριμένα ακίνητα. Το (καρα)κέντρο έχει την εξής ιδιομορφία, είναι εξίσου γκέτο αλλά επειδή ανέφερες Κυψέλη, η Κυψέλη έχει στο μεγαλύτερο μέρος της πολλή ασφάλεια. Όταν οι μισοί ένοικοι της πολυκατοικίας είναι του κοινού ποινικού ή κολλητοί τους ή άνθρωποι του πολύ βασικού μεροκάματου ποιος ηλίθιος θα μπουκάρει ή θα κλέψει τον γείτονα του; Πουθενά δεν επαναπαυεσαι όμως, σε οτιδήποτε μεγαλύτερο από χωριό, η στατιστική είναι κατά σου. Επίσης είναι πολύ υποβαθμισμένη και καθότι χωρίς ΙΧ θα έρχεσαι σε επαφή με όλη την περιοχή (γιατί υφίστανται και πολύ οκ σημεία) δεν βοηθάει. Τέλος, το ότι θα έχεις για γείτονα το κάθε καρυδιάς καρύδι μπορεί να μειώνει την πιθανότητα ληστείας παραδόξως αλλά δεν προμηνύει καμία ομαλή καθημερινή και σεβαστικη συμβίωση. Συνεπώς, απουσία ετερων μελών έτοιμων για καβγά στο σπίτι και χωρίς ΙΧ είναι μια περιοχή που θα απεκλεια στην θέση σου, προσμετρώντας βεβαίως το διάστημα που σκοπεύω να μείνω.

Με τα πρόσφατα εξοικονομώ και την άνοδο των ενοικίων, έχουνε γίνει πολλές έστω και επιφανειακές ανακαινίσεις σε σπίτια. Τα πιο απλά ρολά νομίζω ότι παραβιάζονται αρκετά εύκολα και είναι περισσότερο ψυχολογικός ο ρόλος τους. Πάντως θα διάλεγα μια υποτυπώδη ηχομόνωση και ρολά, περισσότερο από μια φτηνή πόρτα ασφαλείας και θα επενδυα στην πρώτη ευκαιρία σε μια πολύ καλή κλειδαριά και γιατί έχει μικρότερη βαβούρα από τα ρολά να ασχοληθώ εγώ και γιατί ησυχάζεις από την πιθανότητα να έχει ο ιδιοκτήτης αντικλειδι και γιατί θα έβαζα κάτι που δεν φαίνεται μόνο αλλά είναι και κατά το δυνατόν ασφαλές. Επίσης μια πόρτα/κλειδαριά ασφαλείας αν γειτνιάζεις με κολλητά μπαλκόνια ακατοίκητων/& χωρίς μέτρα ασφαλείας σπιτιών, είναι ένα πολλοίς δώρο αδωρο.

Εάν επιλέξεις Πανόρμου, απομακρύνσου όσο μπορείς από Κηφισίας και τα στενάκια με τα μαγαζιά λόγω ηχορρύπανσης. Έχει μια λαϊκή τεράστια και μάλιστα Σάββατο και χωρίς να μαζεύουν νωρίς, που είναι πολύ βολικό για στενεμένους εργενηδες. Λόγω φοιτητών, είναι δύσκολο να βρεις τέτοια εποχή αλλά ίσως είναι η ιδανική επιλογή απόστασης/ευκολίας/κόστους/μη απαιτησης σου για πιο χάι προάστιο. Αν είναι να πιεστείς πολύ οικονομικα ώστε πάση θυσία να μείνεις πλησίον Μετρό, είναι κρίμα να πρέπει να αλλάζεις γραμμή καθημερινώς από κόκκινη σε μπλε, ιδίως αν οι ώρες προσέλευσης στην δουλειά είναι αιχμής (δυστυχώς το μετρό έχει την σιγουριά ότι θα έρθει εγκαίρως αλλά όχι και την σιγουριά ότι θα χωράς ολόκληρος μέσα). 

Σε κάθε περίπτωση, θα πρότεινα να πάρεις μαζί σου τουλάχιστον 2 συγγενείς/φίλους στο ψάξιμο, να δεις το σπίτι όσο περισσότερες φορές γίνεται και διαφορετικές ώρες προτού κλείσεις, να μην τσιγκουνευτεις την αμοιβή μεσίτη, φιλτράροντας όμως και αυτά που θα ακούσεις από αυτούς και επιδιώκοντας επαφή με τον ιδιοκτήτη για να κόψεις χαρακτήρα (και πριν από όλα ο χαρακτήρας του ιδιοκτήτη φαίνεται στο μεράκι που έχει ρίξει στο σπίτι), να αποφύγεις πρώτο όροφο, κολλητά μπαλκόνια και να εντοπίσεις γείτονες νοικοκύρηδες αλλά όχι αργοσχολους και την καθεμία ιδιαιτερότητα του οικοδομικού τετραγώνου και όχι της περιοχής (φίλος βρήκε τέλειο καινούργιο σπίτι σε τέλεια ήσυχη περιοχή, δεν πρόσεξε το μεζεδοπωλείο τρύπα στην γωνία, 4 χρόνια καλοκαίρι δεν κοιμήθηκε με ανοιχτό παράθυρο)

 

 

 

 

 

Επεξ/σία από lastchance88
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέστε τα ρε παιδιά, γιατί με αυτά που διαβάζω νομίζω ότι βρίσκομαι στην Αθηνα ενός παράλληλου σύμπαντος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, bill999r είπε

Από τα 17 χρόνια που έμεινα στην Αθήνα και σε διάφορες περιοχές τίποτα επικίνδυνο δεν μου συνέβη πέρα από την κλοπή του αυτοκινήτου μου, η οποία έγινε βράδυ και όχι μπροστά μου προφανώς.

:lol:

με την κλοπή του αυτοκινήτου ισοφάρισες τα 17 χρόνια όμως....

  • Haha 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

:lol:

με την κλοπή του αυτοκινήτου ισοφάρισες τα 17 χρόνια όμως....

Δυστυχώς, μου κόστισε κοντά στο χιλιάρικο/χρόνο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Αθήνα έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Δεν θα έλεγα ότι είναι σούπερ επικίνδυνα, εκτός συγκεκριμένων περιοχών. Δεν θα την χαρακτήριζα όμως σε καμία περίπτωση ασφαλή πόλη. 
Οι περιοχές που λες είναι σχετικά καλά, αλλά πρέπει πάτα να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, παντού υπάρχουν "περίεργοι"....
Γνώμη μου είναι, πέραν των σωστών κουφωμάτων που είναι must,  να κοιτάξεις και για πόρτα ασφαλείας. Δεν είναι ότι θα σου "σηκώσουν" τηλεοράσεις ψυγεία κτλ 
αλλά όταν βρουν ευκαιρία κάνουν διάρρηξη ακόμα και για 50 ευρώ. 
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισχύουν όσα είπε ο φίλος lastchance88 προηγουμένως.

Θα προσέθετα μόνο, πως από τις περιοχές αυτές που ψάχνεις σπίτι, εκτός από το μετρό, βολεύουν και τα λεωφορεία. Και μάλιστα τα συγκεκριμένα, έχουν και αρκετά συχνά δρομολόγια. Επίσης, να το κάνεις με τα πόδια, είναι μία εφικτή επιλογή.

Την περιοχή των Αμπελοκήπων, Πανόρμου, Γηροκομείου, Αγίου Δημητρίου, Μενεμένης την ξέρω πάρα πολύ καλά. Σε κάποια σημεία της ευρύτερης περιοχής, έχει πολλή ησυχία, έχει πράσινο, έχει μέχρι και θέα στο λεκανοπέδιο. Είναι μία, σχετικά, ασφαλής περιοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα περπατάς με headphones 2 τη νύχτα στη Λαρίσης. Θέλει μία δέουσα προσοχή, όπως και όλη η Αθήνα, γιατί άλλαξε. Και εμείς μαζί της.

Το καλό είναι ότι λόγω του μετρό (ή μάλλον των μετρό, διότι στα 700 μέτρα πιο κάτω υπάρχει και ο σταθμός των Αμπελοκήπων) αλλά και λόγω των μαγαζιών, πως έχει μέχρι αργά κόσμο έξω, αν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ασφαλής. Επίσης, λόγω της εγγύτητας με την ΓΑΔΑ, περνάνε πολύ συχνά περιπολικά και μοτοσυκλέτες της ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχει το Εφετείο, υπάρχουν πολλές εργασίες εκεί τριγύρω.

Για αυτά που προσφέρει, προσωπικά θεωρώ πως είναι το απόλυτο value for money, αν και είναι κάτι το υποκειμενικό.

Μία άλλη περιοχή που ενδείκνυται για την περίπτωση σου, είναι το Πολύγωνο. Αλλά δεν έχει μετρό. Υπάρχει το 224 όμως που καταλήγει στην Καισαριανή και περνάει από το κέντρο και τον Ευαγγελισμό συγκεκριμένα. Το τελευταίο δρομολόγιο είναι στις 23:40, αρκετά αργά για λεωφορείο θα πω εγώ. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τόσα που θα άκουγα στη θέση της κοπέλας θα καθόμουν στα αυγά μου και δε θα το κουναγα ρούπι απ την αυλαρα μου και την απλάδα μου αν ήμουν επαρχία. 😅

Το μόνο καλό με Παγκράτι και Πανορμου είναι ότι θα βρεις κόσμο στην ηλικία σου φοιτητοκοσμο κλπ και έχεις τα μέσα κοντά. Ωστόσο είναι τόσο πυκνό εκεί το τσιμεντοδασος που προκαλεί κατάθλιψη. Μια από τα ίδια και Κυψέλη. Εκτος και αν αυτό σε συναρπάζει. Εμένα τουλάχιστον όχι όντας γεννημένος εδώ. Μπορω πχ να αντιληφθω ποια ειναι η σειρά απ το καλυτερο στο χειρότερο απο γειτονιά σε γειτονιά. Άλλο πχ το Άνω Γαλάτσι, αλλο η Κυψέλη αλλο οι Αμπελόκηποι αλλο το Παγκράτι. Και ολα πλέον ειναι σκ@τ@ ειδικά πλέον μετά το 2000.

Εαν δεν έχεις μετρό κοντά εκεί που θα πας σίγουρα χρειαζεσαι ενα μεταφορικο μεσο καθώς τα λεωφορεία δεν παλεύονται. Αλλά χρειάζεσαι και παρκινγκ (μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα)

Οσο για την ασφάλεια έχω δει απο γνωστούς και φιλους να ανοιγουν σπίτια σε όλες αυτές τις περιοχές. Και Γαλάτσι και Παγκράτι και Κυψέλη και Αμπελόκηπους. Δεν υπάρχει pattern σε αυτό. Αν μπεις για κάποιο λόγο στο μάτι κάποιου δε γλυτώνεις. 

Δεν είναι απαραίτητα πανακεια το κέντρο ντε και καλά. Δες και αλλες περιοχές όπως Περιστέρι, Αγιο Δημήτριο, Νίκαια ή Ηλιούπολη. Ολες αυτές οι περιοχές εξυπηρετουνται από την κόκκινη και τη μπλε γραμμή του μετρό. Και όπου μετρό το χρυσοπληρωνεις στο ενοίκιο. Όχι ότι δε θα πληρώσεις πλέον τον κούκο αηδόνι και σε περιοχή χωρίς μετρό. 

Επεξ/σία από salss
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύ χρήσιμες τοποθετήσεις. Ναι προς στιγμή το σκέφτηκα να μείνω στην αυλίτσα μου 😝  

δεδομενου ότι το μπατζετ μου είναι στα 400-450 και το χρειάζομαι άμεσα, πιστεύω θα τη θυσιάσω τη πόρτα αναγκαστικά, τουλάχιστον για αρχή μέχρι να βρω κάτι καλύτερο.

αναφερθήκατε σε κλειδαριές ασφαλείας. Αυτές μπορούνε να τοποθετηθούν στις κλασικές ξύλινες πόρτες ; Έχετε να προτείνετε κάτι σε μάρκα, τύπο, τιμή κλπ; 
 

επισης, θα άξιζε θεωρείται σε τέτοια περίπτωση να τοποθετήσω συναγερμό;  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πω μόνο ότι πολλοί έχετε εσφαλμένη εικόνα για το τί σημαίνει κέντρο πόλης - μεγαλούπολης και πρωτεύουσας στην Ευρώπη σήμερα, δίνετε εν τέλει λάθος συμβουλές.

Επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα σχεδόν πουθενά, ενώ ο κίνδυνος περιουσίας έγκειται σε κλοπή μεταφορικού μέσου, ή πορτοφολιού, τελεία. Ληστείες και οργανωμένες - σοβαρές διαρρήξεις, από το ύψος του Ψυχικού και πάνω.

@Rebelos2018 επειδή μάλλον άλλος έχει το όνομα, κι άλλος τη χάρη, έχω υπάρξει κουνουπιδιασμένος και οριακά περιπατητικός αρκετές φορές ξημερώματα στη Λαρίσης (Πανόρμου), ακόμα και καθημερινές. Δεν υπήρχε τίποτα, έστω και remotely, ύποπτο. Τίποτα Κύπριοι σε αντίστοιχη κατάσταση με μένα, παρέες αγουροξυπνημένων πρώην ανατολικομπλοκιτών που πήγαιναν ευτάκτως στη δουλειά τους, άντε και κάνας μερακλής παππούς, αν ήμασταν κοντά στο ξημέρωμα.

Εγώ προσωπικά, πηγαίνω και στο σταθμό Λαρίσης χαλαρός, αν δεν ταξιδεύω νύχτα. Ξέρω ότι είναι στο best interest όλων να μην προκληθεί κανένα σκηνικό. Αντίθετα, στο σταθμό της Θεσσαλονίκης, τα πράγματα είχαν εκτραχυνθεί πολύ μια εποχή. Μπορούσε να στην πέσει και μεσημεριάτικα κάποιο κρου Μαγρεβινών, καθώς γνώριζαν ότι δε θα υπήρχαν συνέπειες. Εδώ και κάνα χρόνο, όποτε ανεβαίνω (σπανίως σιδηροδρομικά γιατί δεν έχω 5 ώρες για πέταμα), πετυχαίνω στάνταρ αστυνομία και τα πράγματα είναι πιο ήρεμα κι εκεί.

Για να δώσω και μία εικόνα ακόμα, είναι πολύ σύνηθες στο 1:30ωρο διάλειμμα της τηλεργασίας μου, να πάω Πλ. Βάθης με μετρό και πόδια. Ψωνίζω και αραβικό καφέ με κάρδαμο, που μου αρέσει πολύ, τσιμπάω και κάνα φαλάφελ από το Αλ Σαρκ που πλέον με ρωτάει και τι κάνω, γιατί με βλέπει στάνταρ 1 φορά τη βδομάδα, εδώ και 11 χρόνια. Στην ίδια ουρά με 'μένα, περιμένουν καρτερικά γηγενείς και μετανάστες εργαζόμενοι της γύρω περιοχής για να τσιμπήσουν το αγαπητικά προετοιμασμένο φαγάκι τους. Προφανώς, δεν είμαι κάνας ανόητος, να χωθώ στα στενά. Δεν έχει και τίποτα να κάνω εκεί. Ούτε και θα νοικιάσω. Γενικά, ο κόσμος είναι εδώ για να κάνει τη δουλειά του, κι όχι για να μπλέξει.

Αντίθετα, στα 3-4 χλμ εκτός κέντρου Αμβέρσας, Βρυξελλών, Χάγης, Παρισίου, Φρανκφούρτης, Μιλάνο κλπ κλπ κλπ, ακόμα και στο... επαρχιακό Μπάρι της Ιταλίας, υπάρχει σαφές οργανωμένο έγκλημα, ως συνέπεια της μετα-αποικιοκρατικής δομής των εκεί πόλεων, με ένα παραμυθένιο κεντράκι για λευκούς προνομιούχους του ίνσταγκραμ και μία Φάμπρικα Ιδρώτα, Αίματος και Δακρύων για όλους τους άλλους στα περίχωρα. Όσο στην Αθήνα πάμε να φάμε Αλ Σαρκ και ο Αλ Σαρκ έχει λογιστή Αθηναίο με καταγωγή από Καλαμάτα, η μεταποικιοκρατία δε θα στεριώσει και η κοινωνία θα παραμείνει ασφαλής και συνεκτική. Άπαξ κι αρχίσουμε τα "εκεί δεν πατάς", να'τα τα γκέτο, να'το και το έγκλημα. Πώς έγινε ασφαλές το Παγκράτι, που προτείνουμε στην κοπέλα; Μέχρι το 2010 ήτο Βυζαντινή Επαρχία, η μόνη συνοικία που κυριαρχούσε ακόμα ο Δικέφαλος Αετός. Από το 2013 άρχισαν να σκάνε πρώτα λίγα βνβ, μετά μαγαζιά για βνβ, μετά έγινε κουλ να πας Παγκράτι και η συνοικία εκτοξεύτηκε. Οι Βυζαντινοί την εγκατέλειψαν για φθηνότερες, κρατώντας μέσα τους άσβεστο μίσος για το gentrification και το ρατσισμό - γκετοποίηση που υπέστησαν.

 

 

Επεξ/σία από MikhailBakurin
  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...