Dennis077 Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 Γεια σας, θέλω να ρωτήσω σε κάθε νέα οικοδομή η πολεοδομία είναι υποχρεωμένη να ελέγξει από μόνη της αν υπάρχει κάποια παράβαση ή όχι;
andreaspA Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 Οχι. Ερχεται ενα μηχανικος που εκτελει χρεη υποτιθεται ελεγκτή για την πολεοδομια. Στην πραξη... 150€ αν ειναι ολα καλα. 400€ αν δεν ειναι ολα καλα. Πιθανα περισσοτερα αν δεν ειναι καθολου καλα!
kakofonixx Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 56 λεπτά πριν, andreaspA είπε Οχι. Ερχεται ενα μηχανικος που εκτελει χρεη υποτιθεται ελεγκτή για την πολεοδομια. Στην πραξη... 150€ αν ειναι ολα καλα. 400€ αν δεν ειναι ολα καλα. Πιθανα περισσοτερα αν δεν ειναι καθολου καλα! μην παραπληροφορείς οι ευθύνες ενός ελεγκτή δόμησης και η σημασία που έχει η τεχνική έκθεση που συντάσσει μετά την αυτοψία του είναι πολύ σοβαρές κανένας μηχανικός που σέβεται την επιστήμη του δε θα εκτελέσει αυθαίρετες κατασκευές σε ένα νέο έργο, όπως επίσης κανένας ελεγκτής δόμησης δε θα κάνει τα στραβά μάτια σε αυτές το κόστος να περάσεις πειθαρχικό και να χάσεις την άδεια επαγγέλματος σου αξίζει πολύ παραπάνω από τα νούμερα που αυθαίρετα γράφεις 2
andreaspA Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 13 λεπτά πριν, kakofonixx είπε το κόστος να περάσεις πειθαρχικό και να χάσεις την άδεια επαγγέλματος σου αξίζει πολύ παραπάνω από τα νούμερα που αυθαίρετα γράφεις συγνωμη. Εχεις δικιο. Δεν ηταν 150. Ηταν 200 + ΦΠΑ. 248€ την πληρωσα για να ελέγξει. Ούτε κλειδια της αυλοπορτας του κήπου δεν είχε. Ωραια η θεωρια, αλλα στην πραξη δεν ειναι παντα ετσι. Ολα σχετικα ειναι. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, andreaspA said: συγνωμη. Εχεις δικιο. Δεν ηταν 150. Ηταν 200 + ΦΠΑ. 248€ την πληρωσα για να ελέγξει. Ούτε κλειδια της αυλοπορτας του κήπου δεν είχε. Ωραια η θεωρια, αλλα στην πραξη δεν ειναι παντα ετσι. Ολα σχετικα ειναι. Στη πράξη οποιος έχει πραγματικά ασχοληθεί γινονται πραγματα που δε μπορει να κατανοησει μεσος άνθρωπος. Γενικα παιζει πολυ "παρανομια" και αν δε καρφώσει καποιος κανεις δεν ασχολειται. Ακομα και να καρφώσει εχω ακουσει τρελες ιστοριες πως γλυτωσαν μετα. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2024 από ΠάρηςΓ
megapaixtaras Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 θελω να πληροφορησω για μια παρανομια σε οικοδομη που εχτισε μερος της πυλωτης .εχει τελειωσει το οικοδομημα.ομως στην περιοχη μου,μια της θεσσαλονικης, δεν υπαρχει εφαρμογη η΄κατι τετοιο για καταγγελια.πρεπει να στειλω μειλ επωνυμα ,με στοιχεια μου ειπανε. φυσικα και δεν θελω να το κανω επωνυμα και γιατι θα παρεξηγηθουμε και θα καυγαδιζουμε και γιατι μπορει να στραφει νομικα.δεν ξερω αλλο τροπο.
dbrillis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 32 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε θελω να πληροφορησω για μια παρανομια σε οικοδομη που εχτισε μερος της πυλωτης .εχει τελειωσει το οικοδομημα.ομως στην περιοχη μου,μια της θεσσαλονικης, δεν υπαρχει εφαρμογη η΄κατι τετοιο για καταγγελια.πρεπει να στειλω μειλ επωνυμα ,με στοιχεια μου ειπανε. φυσικα και δεν θελω να το κανω επωνυμα και γιατι θα παρεξηγηθουμε και θα καυγαδιζουμε και γιατι μπορει να στραφει νομικα.δεν ξερω αλλο τροπο. Κανε και εσυ μια παρανομια. Περιμενε να σε καταγγειλουν. Μετα κανε και εσυ κατεγγελια σε αυτους. Ετσι θα αποφυγεις την παρεξηγηση μιας και εσυ θα εχεις κανει την καταγγελια δευτερος.
mariosnik_ Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Καταγγελίες μόνο επώνυμα, ευτυχώς η δυστυχώς.
megapaixtaras Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 23 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Καταγγελίες μόνο επώνυμα, ευτυχώς η δυστυχώς. ανωνυμα μονο αν γινεται η παρανομια εκεινη την στιγμη και φωναξεις την αστυνομια. αλλιως επωνυμα και αποτι μου ειπε η δημοτικη υπαλληλος,απο του χρονου μαλλον,θα πρεπει να προσκομιζει και εξεταση μηχανικου πρωτα για το αν ειναι παρανομο αυτο που πας να καταγγειλεις. και ποιος θα πληρωσει και μηχανικο και να μπει σε τετοια διαδικασια? ουσιαστικα ειναι σαν να λενε ,ζητω η παρανομια.
mariosnik_ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, megapaixtaras είπε ανωνυμα μονο αν γινεται η παρανομια εκεινη την στιγμη και φωναξεις την αστυνομια. αλλιως επωνυμα και αποτι μου ειπε η δημοτικη υπαλληλος,απο του χρονου μαλλον,θα πρεπει να προσκομιζει και εξεταση μηχανικου πρωτα για το αν ειναι παρανομο αυτο που πας να καταγγειλεις. και ποιος θα πληρωσει και μηχανικο και να μπει σε τετοια διαδικασια? ουσιαστικα ειναι σαν να λενε ,ζητω η παρανομια. Χμμμ, αυτό με την εξέταση μηχανικού, πιστεύω ότι κάτι άλλο ήθελαν να σου πουν αλλά είτε δεν στο είπαν σωστά είτε δεν κατάλαβες τι σου είπαν. Δεν έχει καμία λογική αυτό. Δηλαδή βλέπεις μια παρανομία σε ένα κτίσμα, φέρε εσύ δικό σου μηχανικό να τον πληρώσεις για να ασχοληθεί με το τι γίνεται σε κτίσμα τρίτου; Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Για το περί ανωνυμίας, απλά δεν γίνεται να μην ζητάνε στοιχεία. Υπάρχουν πάρα πολλοί που έκαναν καταγγελίες χωρίς λόγο, δεν παρέθεταν σοβαρές αιτίες και απασχολούσαν άσκοπα τις υπηρεσίες. Επίσης έκαναν καταγγελίες περισσότερο για λόγους εκδίκησης, ο άλλος που δέχεται την καταγγελία δεν γίνεται να μην γνωρίζει τα στοιχεία του καταγγελοντα άμα έχει ενομο συμφέρον. 1
megapaixtaras Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Χμμμ, αυτό με την εξέταση μηχανικού, πιστεύω ότι κάτι άλλο ήθελαν να σου πουν αλλά είτε δεν στο είπαν σωστά είτε δεν κατάλαβες τι σου είπαν. Δεν έχει καμία λογική αυτό. Δηλαδή βλέπεις μια παρανομία σε ένα κτίσμα, φέρε εσύ δικό σου μηχανικό να τον πληρώσεις για να ασχοληθεί με το τι γίνεται σε κτίσμα τρίτου; Κάτι δεν πάει καλά εδώ. πιστεψε με καταλαβα καλα τι ειπε και ειπε ακριβως αυτο.μαλιστα καναμε ολοκληρη κουβεντα γιαυτο εκφραζοντας την ιδια απορια,οτι θα πληρωνουμε κιολας δλδ για να κανουμε καταγγελια? μου ειπε οτι γινονται πολλες καταγγελιες και οτι δεν εχουν προσωπικο για να πανε να τις εξετασουν .στην σειρα ,αν την εκανα τωρα ,υπαρχουν αλλες 30 πριν την δικη μου.σε σχετικη ερωτηση για τον χρονο που θα εξεταζε την δικια μου αν γινοταν δεν μπορουσε να απαντησει.εγω πιστευω οτι γινεται αξιολογηση και μετα αποφασιζουν,οχι με την σειρα δλδ. 2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Για το περί ανωνυμίας, απλά δεν γίνεται να μην ζητάνε στοιχεία. Υπάρχουν πάρα πολλοί που έκαναν καταγγελίες χωρίς λόγο, δεν παρέθεταν σοβαρές αιτίες και απασχολούσαν άσκοπα τις υπηρεσίες. Επίσης έκαναν καταγγελίες περισσότερο για λόγους εκδίκησης, ο άλλος που δέχεται την καταγγελία δεν γίνεται να μην γνωρίζει τα στοιχεία του καταγγελοντα άμα έχει ενομο συμφέρον. το συζητησαμε και αυτο και το καταλαβαινω.για τις αναιτιες καταγγελιες για εκδικηση κλπ.της εφερα ενα παραδειγμα οτι ανωνυμες καταγγελιες γινονται στην αστυνομια αλλα και σε αλλες υπηρεσιες του δημου στο 4city, εκει δλδ. γιατι μπορουν να γινουν ανωνυμα και εξεταζονται? και εκει μπορει να γινονται για εκδικηση. για μενα η λυση θα ηταν να γινονται ανωνυμες μεσα απο ενα σαιτ οπου θα ειμασταν υποχρεωμενοι να στειλουμε μονο φωτογραφιες ,οδο-αριθμο και λεπτομερη περιγραφη της παρανομιας.και αν χρειαζοταν κατι αλλο επιπλεον να γινοταν μεσω μειλ επικοινωνια ανωνυμα.ετσι και εμεις θα καλυπτομασταν και αυτοι θα ειχαν πληρη στοιχεια να κανουν την δουλεια τους και θα ξεχωριζαν τις πραγματικες απο τις ψευτικες.αυτο της ειπα.γιατι ποτε δεν ξερεις πως θα αντιδρασει ο αλλος,σε ζουγκλα ζουμε. ο αλλος που λες αν δεν ειναι παρανομος δεν εχει να ανησυχει για τιποτα.δεν θα τον ενοχλησει κανεις εαν γινει οπως ειπα,προστατευεται.δεν θα φτασει η καταγγελια ποτε σαυτον.αν παρανομει ομως ,εκτος της νομικης οδου,μπορει να αντιδρασει και διαφορετικα και σιγουρα μπορει να παρανομησει και αλλιως αν μαθει ποιος τον κατηγγειλε.οποτε και οι 2 εμπλεκομενοι χρειαζονται προστασια. βλεπω μια ταση το κρατος προκειμενου να μην εχει προσωπικο στο δημοσιο αρα και εξοδα,να βαζει τους πολιτες να κανουν την δουλεια του.ποιος θα πληρωσει μηχανικο για να κανει μια καταγγελια που στο κατω-κατω στην ελλαδα ζουμε, μπορει με ενα τηλεφωνημα να παραγραφει οτιδηποτε?
JakeKaufman Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνεις την καταγγελία επώνυμα. Έχετε τόσο καλές σχέσεις και φοβάσαι μη χαλάσουν; Λες ότι μπορεί να στραφεί εναντίον σου, με ποιον τρόπο; Είσαι και εσύ παράνομος; Τι φοβάσαι; 1
mariosnik_ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 9 ώρες πριν, megapaixtaras είπε πιστεψε με καταλαβα καλα τι ειπε και ειπε ακριβως αυτο.μαλιστα καναμε ολοκληρη κουβεντα γιαυτο εκφραζοντας την ιδια απορια,οτι θα πληρωνουμε κιολας δλδ για να κανουμε καταγγελια? μου ειπε οτι γινονται πολλες καταγγελιες και οτι δεν εχουν προσωπικο για να πανε να τις εξετασουν .στην σειρα ,αν την εκανα τωρα ,υπαρχουν αλλες 30 πριν την δικη μου.σε σχετικη ερωτηση για τον χρονο που θα εξεταζε την δικια μου αν γινοταν δεν μπορουσε να απαντησει.εγω πιστευω οτι γινεται αξιολογηση και μετα αποφασιζουν,οχι με την σειρα δλδ. το συζητησαμε και αυτο και το καταλαβαινω.για τις αναιτιες καταγγελιες για εκδικηση κλπ.της εφερα ενα παραδειγμα οτι ανωνυμες καταγγελιες γινονται στην αστυνομια αλλα και σε αλλες υπηρεσιες του δημου στο 4city, εκει δλδ. γιατι μπορουν να γινουν ανωνυμα και εξεταζονται? και εκει μπορει να γινονται για εκδικηση. για μενα η λυση θα ηταν να γινονται ανωνυμες μεσα απο ενα σαιτ οπου θα ειμασταν υποχρεωμενοι να στειλουμε μονο φωτογραφιες ,οδο-αριθμο και λεπτομερη περιγραφη της παρανομιας.και αν χρειαζοταν κατι αλλο επιπλεον να γινοταν μεσω μειλ επικοινωνια ανωνυμα.ετσι και εμεις θα καλυπτομασταν και αυτοι θα ειχαν πληρη στοιχεια να κανουν την δουλεια τους και θα ξεχωριζαν τις πραγματικες απο τις ψευτικες.αυτο της ειπα.γιατι ποτε δεν ξερεις πως θα αντιδρασει ο αλλος,σε ζουγκλα ζουμε. ο αλλος που λες αν δεν ειναι παρανομος δεν εχει να ανησυχει για τιποτα.δεν θα τον ενοχλησει κανεις εαν γινει οπως ειπα,προστατευεται.δεν θα φτασει η καταγγελια ποτε σαυτον.αν παρανομει ομως ,εκτος της νομικης οδου,μπορει να αντιδρασει και διαφορετικα και σιγουρα μπορει να παρανομησει και αλλιως αν μαθει ποιος τον κατηγγειλε.οποτε και οι 2 εμπλεκομενοι χρειαζονται προστασια. βλεπω μια ταση το κρατος προκειμενου να μην εχει προσωπικο στο δημοσιο αρα και εξοδα,να βαζει τους πολιτες να κανουν την δουλεια του.ποιος θα πληρωσει μηχανικο για να κανει μια καταγγελια που στο κατω-κατω στην ελλαδα ζουμε, μπορει με ενα τηλεφωνημα να παραγραφει οτιδηποτε? Προσωπικό όντως χρειάζεται. Φωτογραφίες είναι υποχρεωτικό ήδη να στείλεις. Εγώ λχ έκανα καταγγελία στο τμήμα επικίνδυνων του Δήμου για το διπλανό κτίριο που το παράτησε ο ιδιοκτήτης και άγνωστοι του έβαλαν φωτιά, έπεσε η στέγη και έγινε κατάρρευση. 6 μήνες και ακόμα τίποτα, έπρεπε να βγάλω φωτογραφία για να προχωρήσει η φόρμα, επώνυμα φυσικά. Αλλά ακόμα και σε εφαρμογής όπως το novoville η φωτογραφία είναι πάλι υποχρεωτικη. Δυστυχως στο θέμα της ψεύτικης η μη καταγγελίας, η φωτογραφία δεν βοηθάει πάντα. Λχ μπορεί να χτίζεις κάτι αλλά να μην έχεις άδεια, αυτό δεν μπορεί να τεκμηριωθει μέσω φωτογραφίας, πρέπει να περάσει συνεργείο να ρωτήσει αν έχουν άδεια και να ελέγξουν τον αριθμό της.
alefther Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 19 ώρες πριν, megapaixtaras είπε ανωνυμα μονο αν γινεται η παρανομια εκεινη την στιγμη και φωναξεις την αστυνομια. αλλιως επωνυμα και αποτι μου ειπε η δημοτικη υπαλληλος,απο του χρονου μαλλον,θα πρεπει να προσκομιζει και εξεταση μηχανικου πρωτα για το αν ειναι παρανομο αυτο που πας να καταγγειλεις. και ποιος θα πληρωσει και μηχανικο και να μπει σε τετοια διαδικασια? ουσιαστικα ειναι σαν να λενε ,ζητω η παρανομια. λαθος καταλαβες, απο του χρονου η καταγγελια θα γινεται ΑΠΟ μηχανικο (μεσω ΤΕΕ) και θα πληρωνεις παραβολο 300 ευρω για να την κανεις. ΑΝ η καταγγελια ευσταθει θα παιρνεις πισω τα 300 ευρω, αν οχι θα τα χανεις. Προφανως ο μηχανικος θα σε χρεωσει κατι για να κανει εκ μερους σου την καταγγελια, αλλα οχι δε θα πηγαινει να εξετασει το ακινητο του τριτου
mariosnik_ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, JakeKaufman είπε Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνεις την καταγγελία επώνυμα. Έχετε τόσο καλές σχέσεις και φοβάσαι μη χαλάσουν; Λες ότι μπορεί να στραφεί εναντίον σου, με ποιον τρόπο; Είσαι και εσύ παράνομος; Τι φοβάσαι; Αν προκύψει από την καταγγελία ότι δεν ευσταθούν όσα γράφει. Τότε μπορεί να σου κάνει μήνυση. Είναι ήδη ένας αποτρεπτικος παράγοντας. Πρέπει να έχεις εξετάσει εσύ από πριν ότι η παρανομία και η κάθε λεπτομέρεια που θα αναφέρεις ισχύει 100% πριν υποβάλλεις καταγγελία ειδάλλως μετά μπορεί να σε τρέχει, δεν υπάρχει δηλαδή το περιθώριο να στείλεις μια αναφορά στις αρχές με αυτό που νομίζεις και να ξεκαθαρίσουν οι αρχές τι ισχύει απαλλασσοντας εσένα από το οποίο άγχος και ευθύνες. Και δεύτερον, ναι ουκ ολίγες φορές σου κάνει και ο άλλος καταγγελία για κάτι που θα βρει σε εσένα, δεν χρειάζεται πολλά, ένα κλιματιστικο στην προσοψη χωρις άδεια, τέντες που προεξέχουν πάνω από μια απόσταση λίγων εκατοστών από την βεράντα, ένας ηλιακός θερμοσίφωνας επάνω σε πλάκα κλιμακοστασιου είναι αρκετά να σε τρεχουν. Δεν μιλάμε και για αλλου είδους αυτοδικιες εδω. Κανονικά έπρεπε να υπήρχαν ανώνυμες καταγγελίες. Αλλά με την μ... που έχει στον εγκέφαλο μερίδα πολιτών και αυτά που κάθεται και γράφει στις αναφορές, λογικό και αναμενόμενο να ζητάνε στοιχεία. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα