Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

REMOTE CONTROL, πιθανως ρυθμισεις, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Μπορει το τηλεχειριστηριο, πιθανως με καποιες αφανεις ρυθμισεις, να επηρεαζει την καταναλωση του κλιματιστικου;

Δεν ειχα απειρη ωρα για δοκιμες, αλλα ενα 40 λεπτο πειραματιστηκα, μια με το remote της daikin και μια με ενα universal remote που εχω. Το universal remote control, απο πλευρας ρυθμισεων, το εβαλα ακριβως οπως και σε οτι ειχα με το remote control της daikin. Ιδια ταχυτητα ανεμιστηρα, ιδια θερμοκρασια, ιδιο mode λειτουργιας, αυτα τα λιγα τελωσπαντων γιατι δεν κανω και πολλα πολλα, εβαλα ιδιες ρυθμισεις και στα 2.

Λοιπον, οκ, οταν ξαναβρω χρονο πιθανως θα το ξανατσεκαρω, αλλα με τα μεχρι τωρα αποτελεσματα, το tapo εδειχνε χαμηλη καταναλωση οταν αναβα το κλιματιστικο με το remote control της daikin, ενω αρκετα περισσοτερη οταν το αναβα με το universal remote control. Περιμενα καθε φορα 5-10 λεπτα, να δω αν θα πεσει η καταναλωση με το unversal, αλλα δεν το ειδα. Δεν ξερω αν αφηνα να περασει κι αλλη ωρα αν θα το εβλεπα.

Γνωριζετε κατι επ'αυτου;

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, dimo69 είπε

Compress_20231214_111818_8236.jpg.ed6265ce6f8ddd45fdac42f0f2a818ec.jpgCompress_20231214_111817_7718.jpg.0343562b6e7236e66bfb5c827a2198b4.jpgCompress_20231214_111818_8821.jpg.e4e071833d6143979ba673243e2d5c5c.jpgΜου φάνηκαν και εμένα τσιμπημενες οι καταναλώσεις σύμφωνα με αυτά που έχω δει εδώ πέρα..

Αρνητικό ρόλο παίζει ότι το έχει χαλάσει ο λέβητας της πολυκατοικίας οπότε είναι αρκετά κρύο το κτίριο.

Επίσης το ενεργειακό ταμπελακι είναι διαφορετικό από αυτό που είχα δει στο internet

Υπάρχει πιθανότητα να μου έστειλαν εξωτερική μονάδα από το haori? Από την άλλη έχει ίδιο κωδικό με το edge white..

θα μπορούσες να το βάλεις τέρμα δεξιά ή τουλάχιστον με καναλάκι, δεν μπορώ να το βλέπω αυτό το μαρκούτσι μέσα στο σπίτι 😅

Επίσης στην φώτο που έχεις ανεβάσει εξωτερικά δεν βλέπω την βίδα στο καπάκι, ρίξε μία ματιά.

Σχετικά με τις καταναλώσεις πρέπει να δεις αν κάνει πολλά On/off γιατί είναι τοποθετημένο ψηλά για θέρμανση.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Klausx είπε

θα μπορούσες να το βάλεις τέρμα δεξιά ή τουλάχιστον με καναλάκι, δεν μπορώ να το βλέπω αυτό το μαρκούτσι μέσα στο σπίτι 😅

Επίσης στην φώτο που έχεις ανεβάσει εξωτερικά δεν βλέπω την βίδα στο καπάκι, ρίξε μία ματιά.

Σχετικά με τις καταναλώσεις πρέπει να δεις αν κάνει πολλά On/off γιατί είναι τοποθετημένο ψηλά για θέρμανση.

Χαχα θα βάλω κανάλι

Το manual έλεγε 60εκατοστα απόσταση από τον τοίχο και 6 από το ταβάνι..αυτά ήταν τα minimum

On/off δεν κάνει 

Δημοσ.

ευχαριστώ με πείσατε, πηρα 2 yuakaiToshiba Yukai RAS-B13E2KVG-E/RAS-13E2AVG-E 

ο κωδικός του μοντέλου παραπάνω σας φαίνεται φυσιολογικός η αγόρασα παραεισαγωγη?

.......

Επίσης 

Γνωρίζετε αν υπάρχει αλλη μαρκα η μοντέλο αντίστοιχο με το tcl c-fresh?

https://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter.html?keyphrase=tcl+c+fresh&order_by=pricevat&order_dir=asc&utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

(Μου αρεσει ο φρέσκος ξερός βοριάς και τα εχω διαπλατα ακόμα και στους 4 βαθμούς για ώρες.)

Το εχει κάποιος η εχει άποψη κατα πόσο αξίζει αυτη η λειτουργία?

Πως θα δουλεύει?

θα ειναι άραγε σαν να εχεις παράλληλα αφυγρανση οταν ενεργοποιείται αυτη η λειτουργία συν αίσθηση φρέσκου αέρα απλα σε χλιαροτερο αέρα?

Συγνώμη αν λέω μπούρδες αλλα ετσι το φαντάζομαι η τουλάχιστον θελω να το φαντάζομαι 

• Like 1
Δημοσ.

Ας υποθέσουμε ότι ψωνίζω ένα Χ 9άρι προς €289 (με δωρεάν εγκατάσταση).

Με τιμολόγιο, οπότε έχω όφελος το ΦΠΑ (-56€)

Το κατάστημα θα πληρώσει την εγκατάσταση πχ (-80€)

Θα ξεφορτωθώ ένα παλιό και θα πάρω δωροεπιταγή ανακύκλωσης (-50€)

Θα πάρω και δωροεπιταγή (-50€)

Μένουν €53. (περίπου 1 ευρώ το κιλό…)  

Αν αφαιρέσουμε και το κέρδος του καταστήματος, προκύπτει η αξία του Χ κλιματιστικού. (!)

Με €133 που θα μου στοιχίσει τελικά, (2,7 ευρώ το κιλό – όσο η ντομάτα περίπου), δεν είναι εξαιρετικό value for money?  😉

• Thanks 1
Δημοσ.

Μετά από μια....διορθωτική....ενέργεια....το morris 12άρι των πεθερικών έριξε αρκετά τα ελάχιστά του watts σε θέρμανση, από 200W που είχε ως τώρα:

image.png.7f65773fb9b0ab534649668a0a9c7c9e.png

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μετά από μια....διορθωτική....ενέργεια....το morris 12άρι των πεθερικών έριξε αρκετά τα ελάχιστά του watts σε θέρμανση, από 200W που είχε ως τώρα:

image.png.7f65773fb9b0ab534649668a0a9c7c9e.png

Διορθωτική ενέργεια το λέμε τώρα όταν βάζουμε τελικά άλλο κλιματιστικό; 😛

Πες μας όμως και τι έκανες τελικά.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, coast2coast είπε

ευχαριστώ με πείσατε, πηρα 2 yuakaiToshiba Yukai RAS-B13E2KVG-E/RAS-13E2AVG-E 

ο κωδικός του μοντέλου παραπάνω σας φαίνεται φυσιολογικός η αγόρασα παραεισαγωγη?

.......

Επίσης 

Γνωρίζετε αν υπάρχει αλλη μαρκα η μοντέλο αντίστοιχο με το tcl c-fresh?

https://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter.html?keyphrase=tcl+c+fresh&order_by=pricevat&order_dir=asc&utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

(Μου αρεσει ο φρέσκος ξερός βοριάς και τα εχω διαπλατα ακόμα και στους 4 βαθμούς για ώρες.)

Το εχει κάποιος η εχει άποψη κατα πόσο αξίζει αυτη η λειτουργία?

Πως θα δουλεύει?

θα ειναι άραγε σαν να εχεις παράλληλα αφυγρανση οταν ενεργοποιείται αυτη η λειτουργία συν αίσθηση φρέσκου αέρα απλα σε χλιαροτερο αέρα?

Συγνώμη αν λέω μπούρδες αλλα ετσι το φαντάζομαι η τουλάχιστον θελω να το φαντάζομαι 

Πολύ καλή επιλογή, καλοδούλευτα και προσοχή σε όσα λέμε στο sticky για το τι να προσέξεις στην εγκατάσταση (η μισή δουλειά είναι η σωστή επιλογή, τώρα μένει η άλλη μισή, μην το αφήσεις στην τύχη).

Σαν το c-fresh, είναι το φασόν Morris fresh-air, το Midea Gaia και φυσικά το daikin ururu sarara (άλλο level).

Ένα από τα 2 πρώτα τα έχει ο φίλος @Specs (νομίζω το morris). Αν κάνεις ένα search θα βρεις ένα εκτενές review που μας έχει κάνει από ότι θυμάμαι.

3 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Διορθωτική ενέργεια το λέμε τώρα όταν βάζουμε τελικά άλλο κλιματιστικό; 😛

Το ίδιο είναι. 😇

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πολύ καλή επιλογή, καλοδούλευτα και προσοχή σε όσα λέμε στο sticky για το τι να προσέξεις στην εγκατάσταση (η μισή δουλειά είναι η σωστή επιλογή, τώρα μένει η άλλη μισή, μην το αφήσεις στην τύχη).

Σαν το c-fresh, είναι το φασόν Morris fresh-air, το Midea Gaia και φυσικά το daikin ururu sarara (άλλο level).

Ένα από τα 2 πρώτα τα έχει ο φίλος @Specs (νομίζω το morris). Αν κάνεις ένα search θα βρεις ένα εκτενές review που μας έχει κάνει από ότι θυμάμαι.

Το ίδιο είναι. 😇

Όντως τελικά έβαλες άλλο;

• Thanks 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Όντως τελικά έβαλες άλλο;

Καλά λένε ότι αν είσαι μέσα στο πρόβλημα, δεν μπορείς να σκεφτείς πάντα καθαρά και να δεις πρώτα τα βασικά.

Κράξτε ελεύθερα λοιπόν. Ακαθάριστα φίλτρα από πέρυσι το φθινόπωρο που μπήκε...🤮

Δεν μπορούσα να το φανταστώ ότι ο πεθερός δεν θα τα είχε καθαρίσει ποτέ (είναι ζιζάνιο ο τύπος και καταπιάνεται με τα πάντα). Μέχρι που του λέω " τα φίλτρα είναι καθαρισμένα έτσι; " Και με κοίταζε σαν χάνος.

Τώρα μένει να έρθει το κρύο από αύριο βράδυ για να δούμε τι ψάρια πιάσαμε.

viber_image_2023-12-12_21-02-30-752.jpg.4666c6515a24c48c6e88138bb1a3f83b.jpgviber_image_2023-12-12_21-02-30-803.jpg.8f5dc277a90089308c56951bc2507507.jpg

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sap00 είπε

Ας υποθέσουμε ότι ψωνίζω ένα Χ 9άρι προς €289 (με δωρεάν εγκατάσταση).

Με τιμολόγιο, οπότε έχω όφελος το ΦΠΑ (-56€)

Το κατάστημα θα πληρώσει την εγκατάσταση πχ (-80€)

Θα ξεφορτωθώ ένα παλιό και θα πάρω δωροεπιταγή ανακύκλωσης (-50€)

Θα πάρω και δωροεπιταγή (-50€)

Μένουν €53. (περίπου 1 ευρώ το κιλό…)  

Αν αφαιρέσουμε και το κέρδος του καταστήματος, προκύπτει η αξία του Χ κλιματιστικού. (!)

Με €133 που θα μου στοιχίσει τελικά, (2,7 ευρώ το κιλό – όσο η ντομάτα περίπου), δεν είναι εξαιρετικό value for money?  😉

respect 

το θεμα ειναι αν θα δώσουν την κανονική δωροεπιταγή.

εδωσαν (τηλεφωνικά) εγκατάσταση, μεταφορικά αλλα δεν ρώτησα για δωροεπιταγή γιατι έπιασα την παρλα.

5 λεπτά πριν, coast2coast είπε

respect 

το θεμα ειναι αν θα δώσουν την κανονική δωροεπιταγή.

εδωσαν (τηλεφωνικά) εγκατάσταση, μεταφορικά αλλα δεν ρώτησα για δωροεπιταγή γιατι έπιασα την παρλα.

edit! βαλε και Cashback, πχ payze 2% η καμια αλλη καρτα που δινει και εξτρα εγγύηση 1 χρονο με Aliance κλπ

Επεξ/σία από coast2coast
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Καλά λένε ότι αν είσαι μέσα στο πρόβλημα, δεν μπορείς να σκεφτείς πάντα καθαρά και να δεις πρώτα τα βασικά.

Κράξτε ελεύθερα λοιπόν. Ακαθάριστα φίλτρα από πέρυσι το φθινόπωρο που μπήκε...🤮

Δεν μπορούσα να το φανταστώ ότι ο πεθερός δεν θα τα είχε καθαρίσει ποτέ (είναι ζιζάνιο ο τύπος και καταπιάνεται με τα πάντα). Μέχρι που του λέω " τα φίλτρα είναι καθαρισμένα έτσι; " Και με κοίταζε σαν χάνος.

Τώρα μένει να έρθει το κρύο από αύριο βράδυ για να δούμε τι ψάρια πιάσαμε.

viber_image_2023-12-12_21-02-30-752.jpg.4666c6515a24c48c6e88138bb1a3f83b.jpgviber_image_2023-12-12_21-02-30-803.jpg.8f5dc277a90089308c56951bc2507507.jpg

Καθάρισε και λίγο το στοιχείο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα χρειαστω ενα ακόμα κλιματιστικό στοχευμένα για περιοχή γηροκομείο κηφισίας, για υπνοδωματιο 16τμ  σε 80τμ 2ου διαμέρισμα, σάντουιτς απο παντου εκτος από βορά και νότο αλλα ανάμεσα σε κτίρια.  

Η αίσθηση χωρίς θέρμανση ή ψύξη απλα αν κατέβουμε απο τον 3ο στο 2ο ειναι μεγάλη. ισως 2 βαθμούς

Παλια κουφώματα κλπ αλλα ειναι να αλλαχθούν τα τελευταία 20 χρόνια με συνεχείς αναβολές.

Λογικά αυτος που θα μεινει μεσα μπορει/θα το χρησιμοποιήσει και για support στο yukai 12000 που θα βάλω στο σαλονι.

Σίγουρα θέλει και τριτο και παραπάνω απο τα "12000" του yukai αλλα δεν παιζει να μπει τώρα γιατι θα με δείτε να συνομιλώ με τον Ευαγγελάτο απο τις συνεχείς επιθέσεις που δέχομαι 20 χρονια τώρα.

(edit: δεν το διατύπωσα σωστα, μονο το ενα yukai θα μπει εκει, 2 κλιματιστικά συνολο εκει)

(το βαζω με τσακωμούς γιατί οι αλλοι που κακώς αφήνω και συναποφασίσουν (αποφασίζουν στην ουσία, καμιά ενημέρωση ουτε φωτογραφία..) τα τελευταία χρόνια θελουν να μπει ενα και μονο ενα απο τα διαφημιζομενα στην tv χωρις να σκέφτονται αυτους που θα μπουν μεσα (και τους πετάνε το κασερι στα μουτρα..))

Μακαρι να μπορουσα να κανω εδώ σωστή δουλειά οπως την εχετε στο μυαλό σας απο την αρχη μεχρι το τέλος οπότε ακομα και αν ειναι ενάντια στις αρχές σας αν θέλετε προτείνετε (και εγω ετσι ειμαι στον τομέα μου κατα βαθος δεν παρεξηγώ ανεξάρτητα αν αλληλοτσαντιζόμαστε γιατί υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις)

Αν πετύχατε τώρα κατι στο praktiker η  καποιο απο τα αλλα που μπορω να διαλέξω απο τα φθηνά τυπου arielli eshop κλπ  σαν 2ο λογικά κατεβαίνοντας κατηγορία από το yukai γιατί κατεβαίνει και το διαθέσιμο ποσό

και μια γενική ερώτηση ισως χωρίς νόημα.

(Ειναι σωστο στην προκειμένη (μεσα σε ολο το λάθος)  να κοιταξω για οσο το δυνατό περισσότερο εύρος απόδοσης πριν αρχίσει να κοβει σε απόδοση το μηχανημα  (μιας και μιλαμε για σάντουιτς διαμερισμα στο κεντρο της Αθηνας) μια και περα απο τον κλιματισμό του ενος δωματίου θα χρησιμοποιηθεί και για support στο Yukai ?

(Το πρόγραμμα του κράτους για αναβάθμιση κατοικιών που εντάχθηκε δεν ξερω ποσο αξίζει γιατι συνέπεσε με τη δραματική αυξη τιμών π.χ στα σίδερα και γενικότερα στα υλικά.

βέβαιό οπου λαλούν πολλοί κοκόροι.. αυτό είναι το βασικό πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση))

9 ώρες πριν, liakjim είπε

Το ίδιο είναι. 😇

αυτο μαλλον θα μας αφαιρέσει μερικα ακόμα χρόνια ζωής.

μεγάλη χαρα σε οικογένεια αλλα και κρατικους μ@λακες που δεν παύω να τους εξηγώ ποιοί ειναι ..

ίσως και να χαίρομαι που θα ρθουν από το praktiker υποχρεωτικά γιατί είναι πληρωμένο, κάτσε να δω τώρα πόσα μέτρα σωλήνα  θα λένε οτι βάζουνε αυτοί αν και μαλλον πιτσιρικια θα στείλουν..

και μόνο που φαντάζομαι να με κοιτάει ο σκατοψυκτικός με ύφος καρδιοχειρουργού .. αρχίζω και σκέφτομε αλλά.

τουλάχιστον για αυτά τα δύο το γλιτώσαμε υποχρεωτικά με τα συν τουλάχιστον για αυτά τα δύο το γλιτώσαμε υποχρεωτικά..

τι λέτε να τους ρωτήσω μετά τη δουλειά αν θέλω να βάλουν κι άλλα?

όχι ότι ψαρώνω με το τίτλο καυτεχειρουργός αλλά επειδή είναι ανεκτό από την κοινωνία να σε κοιτάνε έτσι αυτοι οι φακελάκηδες..

(άσχετο οσο για τον πιτσιρικά ψυκτικό ίσως έρθει...ετοιμαστείτε αν και έχει ξεκινήσει να γίνουμε ολλανδία... θα βλέπεις 15χρονα σε ότι ποστο τους παίρνει γιατί εκεί πληρώνανε το 1/3 του ενήλικου.

edit: στον θρόνο ήρθε η έμπνευση.

Καλημέρα .

Οπως και οτι δεν τόνισα οτι μονο το ενα yukai 12 θα μπει στο διαμέρισμα που ρωτάω γι'αυτό ψαχνω και αλλο μηχάνημα.

Επεξ/σία από coast2coast
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...